Şimdi Ara

Komşumuz Olacak İnsanın Terbiyesizliği (Fotoğraf Ekli) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
3
Favori
28.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
197 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilinen ahlaksız bir müteahhit var, müteahhit dediysem bakma yani bildiğin amele ilkokul mezunu değil sanırım. Herifin her işi hile hurda, onunla bununla kavga edip durur, işçinin ücretini az ödemek için yapmadığı kalmaz. Bir dolu da arabası var. Biriyle kavga ederken “ben her şeyi bilirim, müteahhidim ben” dediğini duydum ki ben sabahlara kadar zart hukuku, zırt hukuku kitaplarıyla boğuşmuşum yine söylerim hayatta bilinecek çok şey var, kitap çok zaman az.

Şimdi hikaye çok güzel duruyor değil mi? Değil işte öyle herif öküz olduğu için ve cidden anlama yeteneğinden bir haber olduğu için tüm kardeşleri bile konuşmaz. Yanında eleman durmaz, inşaata işçi bulamaz. Hileden başka bir şey bilmediğinden arsa satan yok... en son araba işine girişmiş, 12-13 yaşında a6 alıp hemen satacağına inanıyor, memlekette kaç accord varsa onun satacağına inanç var. Satamadı, kiralık diye başladı. Dediğim yer küçük yer kimse araç kiralamaz, kiralasa bile bundan kiralamaz. Netice işler bozuldu daha çok saldırıyor her yana, şimdi başka yere gitme planı varmış.

Yani güzel kardeşim insanlıktan uzak, akıl yürütmeden uzak ve düzgün iletişimden uzak bol paranın sürdürülebilirliği yok, o sonradan görme de elbet ne oldum dememeyi öğrenir ama belli ki iş işten geçmiş olur o zaman.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yolda ilerlerken bir bayan sürücünün kullandığı araca baktım saçma sapan şekilde yavaş yavaş ama yolu ortalayarak ilerliyordu neyse dedim belayı geçeyim . Geçtim de nitekim . Ama geçtikten sonra Işık’larda güm arkadan geçirdi. İndik aşağıya birşey var mı diye. Ne desin beklersiniz ki pardon diyecek. Sizinkinde birşey yok zaten olan benimkine oldu. Böylesine acımamak lazım tutanağı tutacaksın sonra ne ile nasıl uğraşacak ise uğraşsın . Hoş vaktim olmadığı için uğraşamadım ancak gerçekten uğraşmak gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonradan gorme insanimsilar her yerde var, bunlar para=insanlik saniyorlar oysa tam tersi bunlar hayvanoglu hayvan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puitu -- 1 Ekim 2017; 10:56:22 >
  • Kardeşim sen zaten demişsin sonradan görme diye, aranasıda Allah bilir en fazla leon falandır, salla gitsin

• fazla içerlenmişsiniz , malesef ülkenin yarisi bu , adam olmak parayla olmuyor.
    bazen brodway sprig tarzi araçlari alip satiyorum sevdigim az yakan büyük sorunlar çıkarmayan araçlardir
    sehir içi kısa mesafe git gellerde yaz aylari güzel oluyor kışın kullanmadim hiç .
  • Tut tutanağını boz hasarsızlığını. Terbiyesiz herif. İnsanın imtihanı para ile işte.

• Biz soz var ,fotumdada birisinin imzasi. İnsanin kazandigi paradan degil , paranin kazandigi insandan korkun diye. Cok dogru bi laf bu

• Ben sana kaymakam olamazsın demedim deseydin hocam..

• Gömecektin kafayı olup bitecekti.

• Geçmiş olsun hocam.
    Yıllar önce zar zor aldığımız bir şahinimiz vardı.Eski oturduğumuz apartmanda arada bir arkada bulunan otoparka çekerdik.
    Babam bir gün memlekete gitmek zorunda kaldı.Alt komşu akşamın bir vaktinde kapıya geldi arabayı çıkartın diye.
    Beyimiz kendi aracını koyacakmış.Yer var ama aracı büyük olduğu için bizim aracında çıkması gerek.Babam evde yok bende çıkaramam diyince ben anlamam aracınızı çıkarın yoksa çekiciyle çıkartırım diyebilecek kadar hadsiz bir adamdı.
    Bende gücün yetiyorsa çıkarda görelilm dedim.

Başka bir komşumuzda yine aracımızı otoparka çektik diye çıkarın demişti.Bunun derdi de aynı.
    Bu beyefendiler ev sahibiydi biz ise kiracıydık.Yani onlara göre ev sahibi kiracıdan öncelikliydi.
    Toplantıda bizim aracımız şöyle pahalı,dışarıda kalırsa stepnesi çalınır,sizin aracınız şahin sonuçta demeye bile getirdiler.
    Apartman kullanımıyla ilgili kanun maddesini söyledim.Eşit haklara sahip olduğumuzu belirtsemde biz kanun manun tanımayız diyecek kadar seviyelerini belli ettiler.

İnsanların tipi,adı,yaşadıkları yer değişiyor ama zihniyetleri hep aynı.

• sabrınızı tebrik ediyorum hocam. takma Allah'ından bulsun boşver

• quote:

Orijinalden alıntı: waRRioR

Sanırım komşunuz müslüman.

Acınacak haldesiniz her konuda nasıl yapayım da Müslümanlığı kotuleyim diye uğraşın bakalım. Müslümanlığı özünde yasamadiktan sonra sizden farki kalmaz Muslumanim diyenin. Kul hakkı bilmeyenin dininin ne önemi var.

• Komşu komşu değil sığır mübarek. Okurken ben sinirlendim. Geçmiş olsun hocam mahalleden 3-5 bebenin eline harçlık sıkıştır, çizdirt herifin arabasını. Ağlasın dursun. Kudursun.

• Hocam bosverin Allah’indan bulsun. Mal , mulk bugun var yarin yok.

• Millete bak ya okurken tiksindim yemin ederim. Ne demek “Broadway zaten bişey olmaz”

Bu olay aklıma bir anımı getirdi, babamın kıymetini böyle zamanlarda anlıyorum sanırım ben.

Sene 2004’ün yazında Lada Samaramız vardı, betimleme yapmak için yazıyorum; arabanın tabanı bildiğiniz çürüktü, yağmur yağınca içine su alıyordu alttan. Koltuğu tutan yerler bile çürüktü ki koltuk ileri geri sallanıyordu bildiğiniz. Ben o zamanlar 7 yaşındayım, abim beni okula bırakırdı korkardım okulun önünde kalacağız ittireceğiz diye, utanırdım. (Şuan bu duygumdan utanıyorum, aklıma geldikçe eziliyorum)

Her neyse 2004’ün kışına doğru ne olduysa oldu işler iyi gitti bir tane 2004 model Opel Astra aldı babam. Biz nasıl mutluyuz, nasıl seviniyoruz. Düşünsenize altı çürük Lada Samara’dan Opel Astra’ya geçiyorsunuz; belki çok büyük bir olay değil ama sizin için küçük bizim için büyük bir adımdı usta.

Asıl olaya geçelim, bir gün ailecek dedemden dönüyoruz zemin buzlu abim arkadan gençlerin olduğu Şahin’e vurdu. Arabada babam falan da var. Abim gençlere para teklif etti fakat birşey dememesine rağmen küçümser gibi geldi sanırım babama tavırları. Eve dönene kadar kavga ettiler, ertesi gün babam abime Lada Samara aldı yine.

Ne büyük adamsın baba bize bunları öğretip böyle durumlara sokmadığın için...

• Herkesin aracı kendine Mercedes tir. Şimdi Broadway olabilir yada Toros yada şahıs yada Doblo vs .

Sonuçta alinteri ile alınıyor. Ben olsam adama inceden laf sokardim sonra döverim

• Allahin barzo pazarcisini takma kafaya o tipler iki kelime lafi bi araya getiremeyen insanlar ezikliklerinin farkinda olduklarinda boyle kendilerini tatmin etmeye calisiyorlar

Karakteri hayalleri kisiligi egitimi vs olmayan gorgusuzde para olsa nolur evde oturmak pavyona gitmek disinda yapabildigi bisey yok mal mal para yedirir anca siz onu tinlamayin o daha cok yerin dibine girer zaten

• Kardeş sende de var

Bu tip ahlak yoksunlariyla ne diye dialoga giriyon

Çıkar tutanağı çizik bile olsa kayda geçir

Itiraz ederse polisi ara

Bu tiplerle doldu zaten büyük şehirler

• Benim başıma gelmiş gibi üzüldüm, geçmiş olsun. Komşunuz büyük ayıp etmiş.
  • Komsunun soyledikleri cok mantiksiz degil hani. Uslubu yanlis olsa da dedikleri dogru.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.