Şimdi Ara

Komşumuz Olacak İnsanın Terbiyesizliği (Fotoğraf Ekli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
3
Favori
28.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
197 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaşım 29 1994 model Renault 9 Broadway sahibiyim alalı 4 sene oldu. Geçen gün komşumuz aracımın kapısına sürttü büyük bir hasar değil, biraz göçük ve birkaç çizik var. Eğer becerebilirsem fotoğrafını ekleyeceğim. Aslında sorun bu değil sorun, kendini bir şey zanneden, sonradan görme komşumuz. Olay sırasında araçtaydım ben park etmiştim o, yeni çıkıyordu kurtarır düşüncesiyle manevra yaparken şoför kapısına sürttü ve söylediğim hasar oluştu. Ben hiç sıkıntı yapmadan, araçtan indim olan olmuştu sonuçta, zaten mal düşkünü bi insan değilim. O da ileri çekti yanıma geldi, ben o sırada kapıya bakıyordum gülümseyerek "X abi dönemedin, canın sağ olsun önemli değil." dedim o da bana "Ne olacak ki zaten alt tarafı Broadway bi şey olmaz" dedi. Ben söylediği cümlenin yanlışlığını anlaması için "anlamadım" dedim, o daha da sıvadı "Seninki kaç para benimki kaç para ? Olan benimkine oldu" dedi. Ben sadece özür dilemesini bekliyordum. Kusura bakma demesi bile yeterliydi benim için. O küçümseyici cümleler, yüksekten bakış ve yüzündeki pis sırıtma beni sinirlendirdi. Bende "Ne diyosun abi senin ki araba da benim ki araba değil mi ? Skoda' nı ittiğim günleri ne çabuk unuttun." dedim. "O eskidendi" dedi. Bende; " Adam oldun yani." dedim. Sonra tartışma vs. Allah' ından bul dedim eve çıktım. Bu adam 8-10 sene önce Skoda pikabıyla (eğri bacaklardan) pazarcılık yapıyordu sonra işlerini büyüttü, halde kabzımallık yapmaya başladı. Parayı bulunca adam oldular ailece yada öyle zannediyorlar, bilemiyorum. Karısı " Köyden İndim Şehire " filmindeki Perran Kutman' ın canlandırdığı karakterin aynısı, değişik bir aile. Babam belediyeden emekli müdür eve çıkınca ona anlattım" Sor bakayım o haldeki dükkani taksitle ona kim verdirmiş ? Belediyeye olan borçlarını kim taksitlendirmiş ?. Şimdi adam olmuş demekki" dedi. Böyle iyiliğimizi gören bir adam, babamın arabasını kullanmamak istemediğim için kendi paramla, alın terimle aldığım arabayı küçümseyecek haddi kendinde bulabiliyor. Bu nasıl bir yozlaşmışlık, utanmazlık şaşırıyorum. Acaba ben mi büyütüyorum ?

Hasar da şu onun aracındaki de bundan farksız. Hatta benim kapım içeri göçmüş biraz.
    Komşumuz Olacak İnsanın Terbiyesizliği (Fotoğraf Ekli)

Okuduğunuz için teşekkürler.

Edit: Arkadaşlar tutanak tutuldu buraya yazmayı unutup alt mesajda yazmıştım altlarda kaldığı için görünmüyor buraya yazmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaqwear -- 2 Ekim 2017; 11:34:48 >

• Geçmiş ola Broadway fairway spring ben hepsini kullandım severim küçümsenecek araçlar değiller.

Adama gelince insanoğlu parayı bulunca kendini üstün görüyor herşeyden hayat bu iniş çıkışlar var insan olmak lazım en başta .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonradan görme birine laf anlatmak zordur. Laf anlatacağım diye kendinizi üzersiniz. Tut tutanağı git yaptır kapını. Bir sonraki sigortada ona 2 kat poliçe girsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbayram -- 1 Ekim 2017; 6:30:5 >
  • Eğitimsizlik,cahillik,sonradan görme.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baktınız hır gür çıkarıyor Tutanağı tutsaydınız keşke 10 lira bile olsa sigortadan yaptırsaydınız. Sigortası kaskosu iki katına çıksaydı bakalım böyle konuşur muydu? Hatta imkanınız varsa çağırın gelsin tutanağı tutun. Eğer resim çektiyseniz tek taraflı tutanak bile işinizi görür. Güvenlik kamerası görüntüsü vs de olur.

• Başlık yanlış olmuş. Komşumuz olacak pazarcının terbiyesizliği yazabilirsiniz. Minibüsçüden pazarcıdan şahsım adına insan olmasını beklemiyorum. Onları öyle kabullenmek daha kolay geliyor bana. Pazarcı de insan deme sende bu yaşadığın olayı daha rahat kabulleneceksin emin ol.

• kizilsultan kullanıcısına yanıt
    Her insanı bir tutarak toplumu kin ve nefrete yönlendirmeniz çok yanlış.
    Tabi şahsım adına bu düşünce... Sizinde şahsınız adına olduğu gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş aynısı benim başıma geldi adam ben kırmızı da dururken geldi vurdu sonra da olan benim araca oldu diye bana söylendi kafana takmaya değmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yaparsın bu dünyada herkes insanlıktan nasibini alamıyor

• Bu nasıl bir düşünce yapısıdır ya. Sürttüğün Şahin olsa ne farkeder 5.20 olsa ne farkeder. Sürtmüşsün arabayı, senin suçun. 5.20'ye sürtse özür dilerken ağlamaya başlardı. Önemli olan insanlıktır, bu gibi kişilerde insanlıktan nasibini almamışlardır. Ben canın sağolsun diye başlasam ardından bunları söylese kendimi tutabilir miydim bilmiyorum.

Ayrıca babanızın arabasını kullanmak yerine alın terinizle Broadway almanızı çok taktir ettim. O araç ne olursa olsun sizin için çok değerli olur. İnsanların en sinir bozucuları sonradan görmeler oluyor. Geçmiş olsun.

• Tam terside komşumda ama ilahi adalet işde zamanında benim komşumda 83 doğan vardı bendede golf 2000 tabi komşum hiç dikkat etmez ve benim araca devamlı kapısını vururdu sabır derken aracı sattım neyse şimdilerde krediyle 2003 model hyundayi almış ve aşırı derecede araca karşı pipirikli ne yapıyor biliyormusunuz aracını bizim araçlardan 3-4 metre uzağa çekiyor çünkü kendi malı değerlendi yazan arkadaşa selamlar

• İnsan demek gelmiyor içimden ona maalesef.Ne insanlar var be.Benzer durum bizde de var maalesef.
  • İnsanları arabasına kıyafetine evine göre sınıflandıran kişilerden nefret ederim.

• Kamera yoksa git anahtarla ciz

• insanlık parayla satın alınmıyor işte.

• parayla adam olunmuyor .

• O sonradan görme değil hep hayvanmış( söz gelişidir hayvanlara hakaret etmek istemem)

Bu tip egosu yüksek Zekası düşük insanlarla hiç muhattap olmayın

Ben zamanında çok oldum ama zerre kadar birşey öğrenmiyorlar

Sizden bişey Öğrenmek dahi ağırlarına gidiyor

Dini Açıdan falan yaklaştım ki belki birşey öğrenirler o da bir kulaktan giriyor diğerinden çıkıyor

Bu tip insanların çoğalması toplum adına büyük tehdit maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifsari -- 1 Ekim 2017; 10:23:21 >
  • Çok merak ettim arabasi ne

• Araba bi statü göstergesi değildir.Bu vatandaş iyi arabaya binince adam olunamayacaginin göstergesi işte. Ben 4 sene broadway kullandım sattigima halen pişmanım onu.O adamın altindaki broadway olsa ne olur ferrari olsa ne olur insan olamadıktan sonra

Geçmiş olsun,selamı sabahı kesin öyle tiplerle Ben olsam yaşına başına bakmadan o laflardan sonra girişirdim iyi sabretmişsiniz

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    Aynen, bunu yapin hatta gec olmadan.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.