Kaptalizm aç bırakmıyor mu? Şuan dünyadaki fakir ülkeler kapitalizm ile mi yönetiliyor, komünizm ile mi? |
Komunizm'in insanları aç ve fakir bıraktığı gerçeği (6. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam Liberalizm Kapitalizm sadece zenginlere güzel.
Siyasi görüşüm hep Sosyalizm yada Sosyal demokrasi benim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptandh -- 5 Şubat 2025; 18:55:4 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Beyefendi Kanıtlayin o zaman? Sadece bedava yok diyorsunuz?
https://exploredprk.com/articles/free-housing-in-dprk-a-priority-for-the-peoples-wellbeing/
-
O komi ufaklıklar benimle konuşsalardı konuştuktan 5 dakika sonra yüzlerindeki o komi gülümseme tiksintiye dönüşürdü ahhahaa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Şubat 2025; 19:51:32 > -
Tamam da o konuştuğun komi kızlar sarı torba olmazlarsa belki dağ kadrosunda yönetici falan olmayı hedefliyorlardır yani gerekirse de komi sarı torba adayı oğlanları tavlayıp abilerine götürme yolunda kötü yollara da başvurabilirler onlar geleceklerini şimdiden hazırlamanın derdine düşmüşler o yolda cüretkar olmaktan geri durmazlar bence ahahahaha
Benim kasettiğim şey kendine komi süsü verip che tshirt'ü giyip, sıradan kızları etkileyebilenler oluyor mu şeklindeydi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Şubat 2025; 19:39:18 > -
quote:
kendine komi süsü verip che tshirt'ü giyip, sıradan kızları etkileyebilenler oluyor mu
oluyodur. kızlar etkilenecek şey arıyolar zaten.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O zaman çoğunun neden komi olduğunu çözdük bile maksat hatun düşürmek. Umarım hatun düşürme yolunda sarı torba olurlar
-
Özellikle üniversitelerde çok var bu olay. Herhangi bir üniversitenin fen-edebiyat ve iibf bölümleri bu işler için biçilmiş kaftan. Bu olayı da genelde üniversitelerin bu bölümleri üzerinden hallediyorlar.quote:
Orijinalden alıntı: 01001101
beyni yıkanmış kızlar var.
kızların beynini yıkamak ve onları "dava" için eşşek gibi çalışan bi makineye dönüştürmek çok kolay. dini tarikatlerin içindeki çoğu işi kadınlar yapar. AKP'nin ilçe teşkilatlarında da kadınlar çok ciddi çalıştırılıyo.
geçen yaz Kadıköy'de arkadaşla dolanırken göbeğin ordaki taş oturaklarda oturalım dedik. orda TKP broşürü dağıtan kızlar vardı, biri arkadaşla muhabbete girdi. diğer kızlar gelip bana dadandılar al broşürü, etkinliğe gel diye. yaa şunu çok net görüyosun. bak ben yakışıklı biri değilim ve yaşım da o kızlara göre biraz büyük. onlar böyle 20-25 yaşlarındalar. normalde ben o kıza yolda birşey soracak olsam zoraki cevap verir. burda gelip ağzımın içine girecek şekilde benle konuşmaya çalışıyolar.
ben hiç ilgilenmedim, teşekkür ettim geçtim, yüzlerine bile bakmadım hemen diğer yönlere çevirdim yüzümü ki ilgilenmediğim belli olsun. ama kolayca gitmediler. kız çok umutlanmış böyle illa ikna edecek beni. konuştu biraz gülerek. ben bakmıyorum onlar bana bakıp konuşuyolar ve standı terk edip yanımıza geldiler.
Alparslan Kuytul'un tarikatındaki "bırak polis seni coplasın, mağdur oluruz" diyen çarşaflı kadından farklı görmüyorum bunları. dava-mava diye o kadar köle olmuşlar ki, herşeylerini kullanarak, kızlıklarını bile kullanarak tanımadıkları birini cezbedip ikna etmek için cici şekilde gülümseyip konuşma yapıyorlar. karşılığında aldıkları hiçbir şey yok.
aynı kız kendisine 30 bin maaş veren bir şirkette işe girse ve görevi broşür dağıtmak olsa, somurtuk şekilde dağıtır, ben kızın yüzüne zorla baksam bile yüzüme bakmadan verir broşürü. sonra da der ki: "30 bin gibi azcıcık para karşılığında bu şirket beni sömürüyo, tanımadığım erkek geliyo yüzüme bakıyo gülümsüyo muhabbete giriyo benle" der. şimdi "dava" diye dediği şey için kendi gidip erkeklerle muhabbet kurmaya çalışıyo, hem de para almadan.
Taktikleri hep aynı, en başta işte bakın biz masumane bir kulübüz, kitap okuma kulübüyüz işte saat bilmem kaçta bu kültür kafede okuma etkinliğimiz olacak diyip genelde kendi propagandasını yapabilecekleri kitapları okutuyorlar, filmleri izletiyorlar, sonra işte kulübe katılanlar birbirlerine lakap takıp sesleniyor daha sonra ne idüğü belirsiz bir tip çıkıp kulübün ihtiyaçları için para toplamamız lazım diyip dolaylı yoldan örgüte para toplamaya başlıyor. Öğrenciyiz diye gelen tiplerin çoğu da bir baltaya sap olamamış, yeni gelen gençlerin beynini yıkamayla görevli kazık kadar insanlar oluyor. İstisnasız her şehrin üniversitesinde bu dediğim olay var.
O yüzden ben kendimi siyasetten hep uzak tutmaya çalıştım. Üniversiteye yeni başlayacak gençlere tavsiyem de kesinlikle kendinizi yok komünistmiş yok oymuş buymuş şuymuş böyle siyasi kulüplerden, etkinliklerden vebalı görmüş gibi kaçın. Gidin okulunuzu okuyun, maddiyatınız ölçüsünde eğlenin, konserlere gidin, kız-erkek arkadaş edinin, gezin dolaşın ama kesinlikle bu ne idüğü belirsiz kulüplere gitmeyin. Kendileri arka planda sizi kullanıp yalandan manifestolar atıp avantayı götürür, siz fişlendiğinizle kalır, ömür boyu o fişle yaşarsınız. Bu konular ciddi konular sırf bu olaylar yüzünden fişlenip işe kabul almayıp intiharın eşiğine gelen bir tanıdığım var. Kendisi de aşırı pişman ama iş işten geçti artık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
evet çok iyi açıklamışsınız. outdoor faaliyetlerinde çok solcuyla tanıştım. bi ara her haftasonu Nazım Hikmet'te otururduk. Enver Aysever'in etkinliklerine davet ediyolardı hatta 2023 14 Mayıs seçimlerinin bi gün öncesindeki 13 Mayıs Cumartesi günü biz gene Nazım Hikmet'te otururken Enver Aysever gelmişti, bahçedeki herkes coşmuştu, Enver Aysever de konuşma yapıp "yarın Kemal bey seçimi kazanacak" falan demişti.
solcuların para cukkalama olaylarının en net örneği meslek odalarıdır. elektrik mühendisleri odası (EMO) mesela, bi kez kaydolduğunda ömür boyu odadan çıkamıyosun. hapishane gibi. ömür boyu senden aidat alıyo zorla. vermezsen evine haciz gönderiyolar. işssiz kalsan bile senin üyeliğini asla iptal etmiyolar. verdiğin paraların nereye gittiği belli değil (yani belli) bu EMO'nun faaliyetleri de tam rezillik. ben üniversite son sınıf öğrencisiyken bölüm başkan yardımcısının: "gidin bakın size eğitim ayarlıyolar, proje imkanı sağlıyolar" falan diyerek tavsiye etmesiyle sınıftan birkaç kişi olarak EMO'nun kendi binasındaki buluşmaya gitmiştik. buluşmada böyle güzel bi kız geldi, sarışın. çıktı kürsüye, bi başladı konuşmaya, konuşmaya başladığı anda o prenses gibi kız gitti onun yerine bi godzilla geldi adeta. ağzından tükürükler fışkırtarak "FAŞİSTLERE KARŞI ŞUNU BUNU YAPTIK SIRADA ŞUNU BUNU YAPACAZ" diye uzun uzun anlattı bağırarak. hangi eylemler esnasında polisler kimlere zarar vermiş onları anlatıyo. yakın gelecekdeki eylem planlarını anlatıyo, nerde buluşulacak, nereye yürünecek, detaylı anlatıyo. salondakiler BRAVOO gibi böyle alkış tutuyolar, tam miting havası. hayatımda öyle bi yerde hiç bulunmamıştım. etkinlik biter bitmez arkama bakmadan kaçtım. etkinlikte mesleki hiçbir şey konuşulmadı. eylem planları yapıldı, kekler yendi, sloganlar atıldı, sonra dağıldı herkes.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 6 Şubat 2025; 12:53:30 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Fisleme olsa yine iyi. Bunlar böyle kadını kızı öne sürüp, beyin programlama yaparlar, sonra ya dağa çıkıp orada sarı torba olurlar, ya da yakalanıp müebbet yiyebilirler.
Zaten birilerinin aklını çelmek için sürekli karı kullanıyorlar. Basit bir hat taşıtma yaptırıp, GSM abonesi yapmak için bile 2 tane kız göndermişlerdi benim ofise, GSM operatörü değiştirmeye tamam demeden, kızları başımdan atana kadar bayağı uğraştım aşağılama yapıp rencide etmeden başımdan atmak inanın çok güç oldu..
Bazı firmalar, GSM hattı taşıma olayında bile bunu yapabiliyorlarsa, üniversitelerde, Komiliğe dönüştürme çalışmalarında çok daha kötü şeyler yaparlar. Önce sevgili olup sonra dağa çıkartırlar sarı torba durumları oluşur.. Bu gibi tuzaklara kimse gelmemeli..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Şubat 2025; 13:7:41 > -
Bu ülkede herkes avantasının, cukkalayabildiği paranın peşinde. Ben en çok özellikle üniversiteye yeni başlayan gençler (maalesef daha çok kadınlar) bunu anlamıyor ona üzülüyorum. Sadece siyaset ve ideoloji de değil mesela fakültede öğrenciyken hayvanseverler (sözde) kulübünü görmüştüm. İşte şöyle köpekler aç böyle kediler aç diye insanlardan duygu sömürüsüyle topladıkları paralarla toplanıp partilere gidiyorlardı.quote:
Orijinalden alıntı: 01001101
evet çok iyi açıklamışsınız. outdoor faaliyetlerinde çok solcuyla tanıştım. bi ara her haftasonu Nazım Hikmet'te otururduk. Enver Aysever'in etkinliklerine davet ediyolardı hatta 2023 14 Mayıs seçimlerinin bi gün öncesindeki 13 Mayıs Cumartesi günü biz gene Nazım Hikmet'te otururken Enver Aysever gelmişti, bahçedeki herkes coşmuştu, Enver Aysever de konuşma yapıp "yarın Kemal bey seçimi kazanacak" falan demişti.
solcuların para cukkalama olaylarının en net örneği meslek odalarıdır. elektrik mühendisleri odası (EMO) mesela, bi kez kaydolduğunda ömür boyu odadan çıkamıyosun. hapishane gibi. ömür boyu senden aidat alıyo zorla. vermezsen evine haciz gönderiyolar. işssiz kalsan bile senin üyeliğini asla iptal etmiyolar. verdiğin paraların nereye gittiği belli değil (yani belli) bu EMO'nun faaliyetleri de tam rezillik. ben üniversite son sınıf öğrencisiyken bölüm başkan yardımcısının: "gidin bakın size eğitim ayarlıyolar, proje imkanı sağlıyolar" falan diyerek tavsiye etmesiyle sınıftan birkaç kişi olarak EMO'nun kendi binasındaki buluşmaya gitmiştik. buluşmada böyle güzel bi kız geldi, sarışın. çıktı kürsüye, bi başladı konuşmaya, konuşmaya başladığı anda o prenses gibi kız gitti onun yerine bi godzilla geldi adeta. ağzından tükürükler fışkırtarak "FAŞİSTLERE KARŞI ŞUNU BUNU YAPTIK SIRADA ŞUNU BUNU YAPACAZ" diye uzun uzun anlattı bağırarak. hangi eylemler esnasında polisler kimlere zarar vermiş onları anlatıyo. yakın gelecekdeki eylem planlarını anlatıyo, nerde buluşulacak, nereye yürünecek, detaylı anlatıyo. salondakiler BRAVOO gibi böyle alkış tutuyolar, tam miting havası. hayatımda öyle bi yerde hiç bulunmamıştım. etkinlik biter bitmez arkama bakmadan kaçtım. etkinlikte mesleki hiçbir şey konuşulmadı. eylem planları yapıldı, kekler yendi, sloganlar atıldı, sonra dağıldı herkes.
Özellikle bu tarz olayları genelde taşradan okumaya gelmiş, maddi durumu pek iyi olmayan kadınlar üzerinden yürütüyorlar. Yukarıda anlattığım gibi bu işler ilk baş yalandan kitap, sinema kulüpleriyle başlıyor, daha sonra kulübe katılanlara lakap falan takıyorlar işte lakabıyla falan sesleniyorlar, ufak tefek angarya işleri buna yaptırıyorlar, 10 15 kişilik grubun önünde falan konuşturup alkışlatıyorlar ki kişi kendini önemli sansın. Daha sonra da işte ne idüğü belirsiz tipin biri geliyor işte kulübün şöyle masrafı var böyle masrafı var şuraya buraya gideceğiz diye milletten para toplamaya başlıyor. Zaten o saatten sonra elini veren kolunu kaptırıyor. O paranın nereye gittiğini zaten aklı başında olan herkes bilir. Ben üniversiteye ilk gittiğimde daha kendime söz vermiştim o yüzden hiçbir şekilde bu tarz yerlere bulaşmadım.
Ben hep söylüyorum ülkedeki çoğu üniversite tamamen esnafı, ev sahibini zengin etmek için var. Çoğunun bir şey ürettiği yok. Şu an optiğe öylesine dokunsan bile bir bölüme girebiliyorsun. O kadar kısır bir döngü var ki üniversite okusan hayata geç atılıyorsun ama her yer üniversite olduğu için diploman olmadan bir şey de yapamıyorsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Kapitalizmin yarattığı açlık, sefalet ve tahribat neden konuşulmuyor şu an dünyada hakim ideoloji kapitalizm, köleliği kabul etmek bu hayali düşmanlar yaratıp siyaset yapan insanlar bana broşür veriyor diye rahatsız olmak da çok ahmakça bir açıklama, kamusal alandasın ve fikirlerini yaymak istiyor insanlar ya da partiler bundan daha normal bir şey olamaz. Asgari demokrat olan bir insan bundan rahatsız olmaz yani. Çoğu iddiayı da RAND Corp gibi kuruluşlardan soğuk savaş zamanında magazinel bir şekilde çıkmış ucuz bir komünizm eleştirisi sanarak gülerek okudum açıkçası.
-
Senin güldüğün şeyler gerçekten yaşandı. Sadece Holodomor diye bir arat ve açlıktan ölmüş ukrilerin o resimlerine bir bak. Bunlar Komünist Stalin'in öldürdüğü insanlar. Magazin mi yoksa gerçek bir soykırım mı anlarsın..
Yine aynı şekilde kızıl kmerler diye de arat, Komi Pol Pot ve ekibinin öldürdüğü masum insanların kemiklerine bak.. Komi gerçeğini gör diyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Şubat 2025; 14:11:1 > -
quote:
broşür veriyor diye rahatsız olmak da çok ahmakça bir açıklama
broşür olayını ben anlattım. broşür dağıtılmasından rahatsız oluyorum demedim. dağıtmak haklarıdır. sadece olayın mantığına değindim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaşanan şeyleri abartarak anlatmanın yalandan farksız olduğunu düşünüyorum ben öğrendiğiniz şeylerin bir çoğu eksik ve hatalı. Holodomor olayı için şu kitap. Kızıl Khmerler meselesinde de Chomsky'nin yazdığı yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Sonrasında da Irak'ta NATO-ABD katliam örgütünün yaptığına ve ABD'nin Vietnam'a attığı zehirli gazları araştırmanızı hatta hiçbir suçu olmayan sadece sosyalizm istediği için Laos'a milyonlarca bomba atan ABD geçmişine bakmanızı hatta ve hatta övdüğünüz özel şirketlerin zamanında nasıl Nazilerle iş birliği yapıp toplama kampları kurmalarına yardımcı olduğunu araştırabilirsiniz.
-
ABD, komünizmin yayılmasını istemezdi tabii ki, neden? Çünkü komilik o Vietnamlı, Çing Çong ve diğer Çing Çong ülkelerden, başka Çing Çong ülkelerine yayılacak, sonra Sovyetler yeni müttefikler bulacak, ardından da ABD'yi, bunlar kapitalist, bunlar faşist diye hedef alıp, nükleer başlıklı füzeyle böyle uzaktan kaboom yapacaklar ve Avrupa'yı da ele geçirip, masum insanlara Holodomor uygulayacaklardı.
Kim Jong gibi nükleer'i gönderirem haaa, köyü sataram haaa diyen 10 Kim Jong daha olacaktı yani şimdi tüm Çing Çong ülkeleri ve Koniçivalar, onun gibi komünist olsaydı... ABD olmasaydı, böyle olacaktı.
ABD buna izin verir mi? Eğer ABD, komünizm'e karşı duruş sergilemeseydi, Türkiye bile Rus komilerin yönetimine girerdi, Sovyetler, karşı gelen her Türk'ü ağaca yaslayıp idam ederdi, çoğumuzu da Sibirya'ya ve Gulag'a sürerlerdi.
ABD iyi yapmış. Ben ABD'ye buradan teşekkür ediyorum. Çing Çong komileri Vietnam'da, Kore'de kahraman gibi tokatlamışlar.
Stalin, Kızıl Kmerler ve Enver Hoca gibi kişilerin yaptığı soykırımları haklı çıkartacak ya da inkar edecek bir kitap yoktur, varsa da beş para etmez zaten ve okumaya değmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Şubat 2025; 18:4:12 >
-
Evet firmalar nazilerle birlik olmuşlar olabilir kabul ediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Şubat 2025; 18:11:50 > -
anladim dostum neye inanmak istiyorsan ona inanmaya devam edebilirsin. iyi geceler
2024’te hala komunizm hayali kuran adamla hicbir sey tartisilmaz. şirinler’in gercek olduguna inanan bir cocukla siyasi tartismaya girmek gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X