Şimdi Ara

Konfigürasyon sorusu? DDR3 için 1+1+1 mi 1+1+1+1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde Corsair marka 4 adet 1 gb DDR3 ram bulunmakta sistem win7 32bit hangisi daha performanslı olur

1+1+1 = 3 Gb DDR3 mü
    1+1+1+1= 4 Gb DDR3 mü ( Ramler triple modda çalışıyor)

• anakart 3 kanal ise (x58) 1+1+1 yap
  • evet anakart gigabyte x58 ud3r
  • O zaman hapocod dediği gibi 3 ünü kullanmanız daha performaslı olur.
  • 4 ram takınca triple mod da yazsa tam triple olarak çalışmıyor.. sonuçta anakartta 6 bank vardır 3 bir renk 3 ayrı renk.. baştan sırayla 4 tane takarsan dual kullanırsın ama sıra karışırsa ne olur hiç denemedim 4 ram..
  • selam EcZaNet ;
    benim anakart gigabyte x58 ud3r ram yuvası 4 slot . dediğin gibi öncelikle klavuzda dual için (bank0-3) takılsın diyor. triple için (bank 0-3-2) olsun diyor.
    ben triple calıştığını cpuid programının memory bölümüne bakarak söyledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EcZaNeT

4 ram takınca triple mod da yazsa tam triple olarak çalışmıyor.. sonuçta anakartta 6 bank vardır 3 bir renk 3 ayrı renk.. baştan sırayla 4 tane takarsan dual kullanırsın ama sıra karışırsa ne olur hiç denemedim 4 ram..

ben denedim sıralı olan slottakileri çalıştırıyor hepsini görüyor fakat installed 8192 enabled 6144 gibisinden şeyler yazıyor biosta. windowsta da yüklü 8gb kullanılabilir 6GB filan yazıyor. ddr3 dimm konfigürasyonu en sağdaki slottan başlar 1 er slot atlıyarak sola doğru takılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Comissar -- 23 Haziran 2010; 10:06:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.