Şimdi Ara

konsol dunyasında haksızlık mı var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
4.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Son Derece

@previlla
    .Oyun almadan önce 2-3 gün araştırmak, kendime uygun olanı bulmak ve onun gelmesini beklemekten zevk alıyorum.Ve o orjinal kutuları yan yana görmekten büyük zevk alıyorum

Ve evet su dedıklerın ıcımdekı dıger hıslere de tercuman oldugu ıcın hemen acılımını yapmak ıstıyorum
    1 oyun satın alacaksam once kahvemı hazırlıyoruım arkasından oturuyorum pc basına ve herzaman alısverıs yaptıgım 4,5 oyun sıtesı + metacrıtıc + donanım haberde oyunun ana konusu sayfalarını acıp oncelıkle oyunla ılgılı yorumlara arkasından meta crıtıctekı ortalama puanlara ve en son olarak ta 4,5 oyun sıtesınden en uygun fıyatı arama evresıne gecıyorum.
    İnan dostum su yukarda bahsettıgım surec bıle bazen saatler suruyor ve en az orjınal oyun kadar zevk verıyor bu arastırma ve sıparıs surecı

• :D
  • Evet arkadaşlar söylediklerinizin hepsine katılıyorum, orjinal oyun alırken özenle seçiyoruz bu yüzden bizim için değerli oluyor bu oyunlar.. tabi verdiğimiz paranında bunda katkısı var.. Bence her kuruşunu hakediyor , her sene bir oyun oynayabilmek için bilgisayar yenilemektense harcadığım paraları orjinal oyunlara veririm

Aslında ben bu durumu geç farkedenlerdenim 2 sene oldu konsol dünyasına gireli ve bayada pişman oldum neden bu kadar geç kaldım diye... Şimdi aldığım oyunu açıcakmı acaba kaldırırmı gibi eziyetler yerine nasıl keyif yapacağımı düşünüyorum.. İmkan var ps3 yanına xbox da alabilirdim ama gerek duymadım çünki benim için pc den farkı yok xbox'ın.. Artık birşeylerden korkmadan oyun oynamak en güzeli

Birde sana gelen arkadaşların oyunu alırken yaa bu kadar para verilirmi oyuna diyip , 10 gün sonra fifada kapısalım yada army of two yapalım co-op diyebiliyor Ayrıca bu olayıda anlamıyorum bu hobidir yani , bazıları araba alır hemen modifiye eder yada gider tuttugu takımının kombinesini alır... Biz oyuncular içinde aynı durum , senin verdiğin kombine parası yada modifiye parasına ben bir ton oyun alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freev -- 17 Haziran 2010; 1:28:14 >

• hocam bütçen uygunsa xbox 360 ı da bir dene (fw değil live) denemeden karar verme
  • hocam bakalım ileride olabilir. xbox slim alır koyarız ps3 yanına
  • bide şu var herkes kopya oyun kullansa oyun şirketleri nasıl yaşıyacak
  • ps3 ü zaten barındırdığı exclusive oyunlar için aldım.
    onları oynarım geri kalanı pc ye de çıkıyor zaten tanesi 1 liraya aldığım dvd lere çeker de oynarım pc de.

tabi ben eğer oyunu çok beğenirsem pc'de alıyorum gene. hem daha ucuza geliyor pc ile hem de emeğin karşılığını iade ediyorum.
  • 6 ay önce Ps3 mü yoksa Xbox360 diye karar vermem gerekiyordu, Bu güne kadar fazla oyun oynamadım konsollarda ve pc de. Çoğu seri oyunların 1i 2si 3ü çıkıyordu ama ben 1. serilerini bile bitirmemiştim, Her artısını eksisini hesaplayarak kararımı verdim. Bildiğiniz gibi Ps3 Sony garantili, Spot dükkan garantili ve 2. el seçenekleri var, Xbox un Tr de satılmaya başlasıyla forum istanbul içerisinden satürn den 550 Tl Xbox u aldım. Ps3 120 gb slimde 650 Tl di. Arada fazla fark yoktu anlayacağınız. Ama başta herşeyden önce Garantinin oyun konsollarında hele hele Xboxda nekadar önemli olduğunu biliyordum. Bildiğiniz gibi 3k riski...Ps3 de de sarı ışık tamam sarı ışık nasıl slimlerde azaldıysa Xboxdada Jasper boardlarda bitti diyebiliyorum çünkü Adaptörden kaynaklı voltaj halarından 3k vermekde adam almış Amerikadan NTSC u Tr de direk prize takmaya çalışıyo güm, foruma geliyor 3k verdi jasper diyor. Jasperlerda duyduğunuz 3k bu ısınma değil. Konuyu dağıtmayım.

Eve geldim kurdum cihazı yanında pes2008 verdiler. Orijinal oyunların TR fiyatını biliyordum zaten, bende konsolu aldıktan sonra shoptodan oyunlarımı sipariş etmeye başladım, Yurt dısından sık sık alışveriş yapıyorum, Takribi 10 gün sonra geldi oyunlarım başladım oynamaya, Yeni oyunda aldım eski oyunda aldım. Forza 3 , Pgr 4, Gears of war 1 vsvsvs Birkaç oyunu oynadım satmak istedim nerdeee? piyasa yok arkadaşım kodu kullanmadığım 2 dvd li Forza 3 ü 40 tl ye verdim. sinirlendim tabii hiç piyasa yok.Takas etmek istedim bir oyunu takas ettim adam harita gibi oyun göndermiş. Benimkinde çizik yoktu. Ps3 alsam tıpkı 2. elde takas ve oyun piyasası daha iyi. Sonra baktım olmayacak, oturdum hesap yaptım. Ben online oynamıyorum dedim., Aldığım oyun bende patlıyor, Shopto, zavvi, sendit mymemory gibi sitelerden orijinal oyun alıyorsunuz ama oyun satışları o ülkeye yazılyor, yurtdısından satın aldığınız oyunun TR ye hiçbir faydası yok..

Sonra kadıköye gittim bastırdım fwyi, maliyeti 30 tl+ 25 tl ye 10 tane verbatim dblayer, oldumu bana 55 tl maliyeti, Evdeki laptop 7/24 zaten açık, 1 megabit sınırsız interletle 16 saat ile 20 saat arasında istediğim oyunu elde edebiliyorum.Şuan makinemin Tr garantisi gitti internette ban riski var ama inidirğiğim oyunların maddi değeri 1,000 tlyi geçiyor...

Bir oyun çıktınmı oynayacaksın arkadaşım, 3 ay bekleme olayı bence biraz kendimizi avutmak, Fiyatı düşüyormu düşüyor, ama her shoptoya girişte o oyunun bannerini görüyorsam herkes çatır çatır oyun oynuyorsa spolierler havada uççuyorsa ben neyleyim 3 ay sonra oynamayı, Para verilen şey kıymetlidir anlıyorum ama zamanında oynamassam da ne zevk alabilirim nede birşey.

Zaten hayatımıza korsan damarı girmiş çoktan, birçoğumuzun evinde ki herşey orijinal mi arkadaşlar lütfen dürüst olalım. Ps 3 KIRILDI başlığını hatırlatmama gerek yok sanırım.Ps3 almak benim için çok mu zor Hayır Ps3 almak sadece internetten 5 dakika içinde sıfır cihaz alabilirim. zaten evimdeki sony ürünleriini 3 te 1 ini imzama yazdım. Ps3 üm olacaksa bütün oyunlarını alıp oynamak isterim. Ps3 alırmıyım alırım ama bi ilacı bulunsun sonra...Amacım tartışmak değil. yaşadıklarımı yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caca40 -- 17 Haziran 2010; 9:09:13 >

• Haksızlık tabi ki var ama bu haksızlığı korsan oyun alanlar ve bunu teşvik eden konsol üreticileri yapıyor.
  • haksızlık falan yok ortada 2 durum var ve sen bu iki durumdan birini tercih edeceksin eğer konsolda oyun oynayacağım diyorsun,sen tercihini yapmışsın sonrada gelip kızıyorsun bunada hakkın yok,arkadaşımda ps3 vardı bendede xbox360 adama oyun bulacağız diye göbeğimiz çatlıyordu,oyunu alıyorum ertesi sabah oyun bitdi diyor çüşş diyordum artık dayanamadım 360'a geçiyoruz dedim tamam dedi valla para dayanmıyor neyse aldık konsolu adam ilk günden oyuna doydum yav dedi,teşekkür eder durur hala onun için haksızlık falan yok insanlar tercihlerini kendileri yapar,sende yapmışsın zaten
  • Açıkçası ben Online PC oyunlarının haricinde PC'deki oyunlarımı hep korsan oynardım. Bundan dolayımıdır bilinmez bu oynadığım oyunların çoğunu bitirmeden silerdim/sıkılırdım. Ne zaman ki PS3 aldım oyunlara para vermeye başladım artık her oyunu daha bir keyifli oynuyor ve muhakkak bitiriyorum. Oyundan tad almak hakkını ödemeyi gerektiriyor sanırım psikolojik olabilir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denorath

Açıkçası ben Online PC oyunlarının haricinde PC'deki oyunlarımı hep korsan oynardım. Bundan dolayımıdır bilinmez bu oynadığım oyunların çoğunu bitirmeden silerdim/sıkılırdım. Ne zaman ki PS3 aldım oyunlara para vermeye başladım artık her oyunu daha bir keyifli oynuyor ve muhakkak bitiriyorum. Oyundan tad almak hakkını ödemeyi gerektiriyor sanırım psikolojik olabilir :)

aynen kutusu,kitapçığı falan olunca insanın daha çok oynayası geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denorath

Açıkçası ben Online PC oyunlarının haricinde PC'deki oyunlarımı hep korsan oynardım. Bundan dolayımıdır bilinmez bu oynadığım oyunların çoğunu bitirmeden silerdim/sıkılırdım. Ne zaman ki PS3 aldım oyunlara para vermeye başladım artık her oyunu daha bir keyifli oynuyor ve muhakkak bitiriyorum. Oyundan tad almak hakkını ödemeyi gerektiriyor sanırım psikolojik olabilir :)

+1000 hakkaten öyle, genelde ex oyunları seçiyorm..
  • Var olan hakzılığın son demlerinde olduğumuzu tahmin ediyorum.Bundan sonra gelecek olan xboxta'da korsan sürüm olmayacaktır ve bu tür tartışmalar sonlandırılacaktır.
  • evet haksızlık var. Adamlar bi dünya okuyor, üstüne bir sürü kendi çalışmasını ekliyor üstüne gerçekten zeki olmaları gerekiyor oyun yapabilmek için ve tabiki bu adamlar sabah akşam çalışıyor- EA da çalışan bir muhendisin karısı dava açmıştı EA'ya aile yaşantımız kalmadı diye çalışmasından ve kazandı-. Sonra arkadaşın 1 kuruş bile vermeden indirip-çalıp- oynuyor. Evet burda bir haksızlık var.
  • arkadaş benim psp de kırık patır kütür oynuyorum. ozaman oyun firmaları taş gibi şube benzeri yerler açsın sattırsın tr de herkes orijinal kullansın. God of war fiyatı gibi düşük tutsun Ha ben oynarmıyım oynamam şuanki mevcut durumu devam ettirim..
  • Yapacak birşey yok,ps2 zamanında da Sony el altından cihazı kırdırıp tavan yapmıştı.Millet ps2'den alıştığı için yıllardır hala ps3'ün kırılmasını bekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Son Derece

PS3 Türkiye'de oyun alışkanlıklarını kökten değiştirdi ve bunu görmek burda yazan herkesin orjinal oyun sahibi olduğunu bilmek beni çok mutlu ediyor.Çünkü ben oyunu bir sanat olarak görüyorum ve ülkemizde de bu bilinci hepimiz yavaş yavaş kazanıyoruz.Oyunlar bizim için boş bir dvd demek değil artık.Hepimiz en ufak detaylara göre farkedip oynuyoruz, tartışyoruz ve artık yavaş yavaş önemseniyoruz.Bu anlamda iscanthere'in de dediği gibi PS3 e teşekkür borçluyuz aslında...

+1000
    Eğer oyunlar hayatımızın önemli bir bölümünü bizden çalıyorlarsa bunun bir manevi değeri,manevi hissiyatı olmalı.İşte ben bu hissiyatı ps3 ile yakaladım.Bu zevke 100 milyon az bile.Bu arada 100 milyon verip de oyunlarda hissettiğimiz duyguları,tatmin duygusunu,yaşanmışlık hissiyatını başka hangi ürünlerden alabiliyoruz ki?Bu oyunlar sayesinde farklı evrenleri tecrübe ediyoruz,gerçek hayatta olamadığımız karakterler oluyoruz.100 milyon bu duygular için az bile.

• Bazıları zengin olabilir ve gidip 50-100 tl oyunlara verebilir, peki birde parası olmayanlar onlar ne yapsın, o insanların eğlenmeye oyun oynmaya flm izlemeye hakkı yok mu? Kapitalist düzen diye bize yutturulan şeyin içerisinde sizler mutlu olup bir oyuna istediğiniz kadar para verebilirsiniz, peki bu düzen içerisinde sürekli emilip yutulan insanlarında hakkı vardır ve buna kimse laf edemez. Oyunlar hayatın önemli parçası değildir zevktir, zaman dağıtmaktır, insanın mutlu olmasını sağlamaktır, gariban bir insan oyuna 100 tl verirse sizce mutlu olur mu?
  • haksizlik yok ama hirsizlik var
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.