Şimdi Ara

konsol dunyasında haksızlık mı var (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
4.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence çok fazla haksızlık yok onlar bir gow 3ü bir mgs4ü bir kz2, bir heavy rain i bir uncartedi..... oynayabiliyormu 3 tl ye ama bir siplinter cell bir hol bir geow xbox un yoksa bile pc ye er yda geç geliyor orta karar bir pc ile oynanabiliyor.
  • Herkes kendi adına konuşsun lütfen. Ben kendim hırsızlık yapmak zorunda değilim çünkü şirketim bana lisanslı yazılım kullanma imkanı sağlıyor bunu PS3 ile birleştirerek full korsansız bir kullanım elde edebiliyorum ama işletim sisteminin korsan kullanımı kısmına girmek istemiyorum çünkü işletim sistemi bilgisayarın çalışması için minimum bir gereklilik. Bunu ucuz olsun diye PC'nin yanına katmadan kullanıcıya veren bilgisayarcıların günahını kullanıcılar yüklenmek zorunda olmamalı ama tabi satın alan kişi bunu biliyorsa durum farklı vs. vs.

İşletim sistemi ve diğer yazılımların korsan kullanımı çok daha çetrefilli bir konu, oysa oyun konusunda durum daha basit, paran yoksa oynamazsın biraz daha fazla çalışırsın para biriktirince alırsın olur biter. oyun konusunda bence bunun dışındaki her söylenen şey "bizim hiç paramız olmadı amca" küçük emrahçılığından başka birşey değildir.

• Ps3'e kopya bekleyenler anca rüyalarında görür diyede ekleyelim hazır konusu açılmışken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: defected

cüzdan çalmakla oyun indirip dvdye yazmak arasında hiçbir fark yoktur

Hiç film indirmiyormusun yada gidip korsan olarak almıyormusun aynı şekilde buna albümlerde geçerli.

Cüzdan çalmaklada oyun indirme arasında çok fark var. Kimse kimseyi bu tür şeylerle suçlamayaz ve ikisini bir tutamazsın.

@okean;

Açıkcası param olmasa yine beklemem niye bekliyeyim pardon oyunu yapanların emekleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 17 Haziran 2010; 15:42:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denorath

Açıkçası ben Online PC oyunlarının haricinde PC'deki oyunlarımı hep korsan oynardım. Bundan dolayımıdır bilinmez bu oynadığım oyunların çoğunu bitirmeden silerdim/sıkılırdım. Ne zaman ki PS3 aldım oyunlara para vermeye başladım artık her oyunu daha bir keyifli oynuyor ve muhakkak bitiriyorum. Oyundan tad almak hakkını ödemeyi gerektiriyor sanırım psikolojik olabilir :)

aynıyız valla.eskiden hemen sıkılırdım şimdi bir oyunu suyunu çıkarana kadar oynuyorum.
  • ben o meşur aradaşıyım kusura bakmayında bu ülkede bu vergiler varken orjinal fln kullanılmaz.siz de sütten çıkmış akkaşıksınız sanki ps2 varken hanginiz korsan kullanmadı ki.şimdi kullanamıyorsunuz tabi hemn laf atın ps3 e çip çıksın sizide görcez şimdi kullanamadınız için yok ben çıksada kullanmıcam fln demeyin + olarak türkiyede ben xbox oyunu bile görmedim orjinal spot dışında(yeni yeni media markt getiriyormuş galiba haberim yok).bi oyun nerden baksan 150 liradan başlıyor ps3 için söylüyorum spot almanın takas yapmanında bi değeri yok.(ülkeye katkısı yok oyun baımından)son olarak türkiyede orjinal kullanılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şansal Çınar

Ps3'e kopya bekleyenler anca rüyalarında görür diyede ekleyelim hazır konusu açılmışken.

zaten kopya cıksada bluray den dolayı bi oyun 30 a 40 patlar onun icin kopyayı gbekleyen yok oyun takas et en fazla 40tl fiyat farkı oluo
  • ARkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti önce anayasa sonra kanunlar ile yönetiliyor.

Kanunlarımıza göre illegal kullanım bir suç teşkil ediyor.

Dolayısı ile bu bir emek hırsızlığı.

Ancak şöyle bir durum var, Türkiye' de mevcut olan adaletsiz gelir dağılımı sebebi ile, yabancı ülkelerde yaşayan insanlar bakımından hayatın olağan bir parçası haline gelmiş, insanların günlük eğlencelerinin bir parçası olan video oyunları bizim için halen bir lüks.

Bir de distributor firmaların az satıp çok kazanma mantalitesi ile dehşet fiyatlarda oyun satmaları buna tuz biber oluyor.

Amerikanın Jonny' si, Almanya' nın Hans' ı, Japonya'nın Horito' su bu oyunları harçlıkları ile alırken, burada çalışırken iç çamaşırına kadar kadar terleyen bizler bir oyun almadan önce iki kere düşünmek zorunda kalıyoruz.

Dolayısı ile zaten otomotivden, giyime, buğdaydan pirince ithalat yapan ülkemizi sömüren yabancıların, bir de fikri mülkiyet ürünleri ile sömürerek yaşamalarını sindiremiyorum. Çünkü bu yabancılar zaten ekonomilerine dünya kadar katkı sağlıyorlar bizim sırtlarımızdan.

Kaldı ki, unutulmaması gereken bir nokta da, bu fikri sömürünün planlaması. Şöyle ki; Adamlar bir müzik cdsinin yada bir oyunun fiyatını belirlerken, o oyunun reklam maliyetinden, satılmayacak baskıların maliyetlerine kadar hesaplayarak, satılacak ürüne eklemleri.

Yani o oyundan toplam 10 birim basılıyor fakat bunun 8 biriminin satılması bekleniyorsa, kalan 2 birimin maliyeti bölünerek satılacak 8 birim ürüne ekleniyor.

Anlayacağınız adamlar az çakal değil.

Fakat bu bizlerin kanun dışı davranması için bir sebep de değil. Hukuken bu bir suç mu? Evet. O zaman nokta. Ötesi yok bunun.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: yukos

ben o meşur aradaşıyım kusura bakmayında bu ülkede bu vergiler varken orjinal fln kullanılmaz.siz de sütten çıkmış akkaşıksınız sanki ps2 varken hanginiz korsan kullanmadı ki.şimdi kullanamıyorsunuz tabi hemn laf atın ps3 e çip çıksın sizide görcez şimdi kullanamadınız için yok ben çıksada kullanmıcam fln demeyin + olarak türkiyede ben xbox oyunu bile görmedim orjinal spot dışında(yeni yeni media markt getiriyormuş galiba haberim yok).bi oyun nerden baksan 150 liradan başlıyor ps3 için söylüyorum spot almanın takas yapmanında bi değeri yok.(ülkeye katkısı yok oyun baımından)son olarak türkiyede orjinal kullanılmaz.

Ooo ana muhalefet de gelmiş. TR'de orjinal kullanılmaz diyerek yorummu yapıyorsun yoksa işlediğin suça kılıf mı arıyorsun?

*Vergi mazaretini bir kenara bırak şimdi. Araştır bakalım PC oyun fiyatlarını, yurtdışı ile fark varmı yokmu? Mesela The Sims 3 : Ambitions PC DR'da 45 TL Amazon.com'da 40 USD... Napıcaz şimdi? Ne kaldı geriye Xbox 360, satışı hala TR'de resmi değil(neden acaba?) geçiniz. Elimizde birtek PS3 kalıyor, onunda oyunların ithalatı hala farklı statüde olduğu için pahalı. Ama çaresi var. Yurtdışından alırsın. Ben tahmin ediyorum onunda üzerindeki vergiler hafifleyecek. O zaman ne diyeceksin?

*Gelelim geçmiş karanlık günlerimize. Evet hepimiz korsan kullandık zamanında. O zamanlar orjinal oyunu satın almak istesekde bulamazdık sevgili kardeşim. Biz o zamanlar Bulgaristan'dan gelen gümüş CD'lere basılı korsan oyunları orjinal zannederdik. BİZE anlatma istersen. Şimdi görüyorum haftalığından biriktirip cep telefonu alan adamlar var. Bana anlatma kardeşim, 700 TL verip konsol alan adam orjinal oyunda alır.

Hiç boşuna eveleyip gevelemeyin; orjinal oyun 10 TL olsa bile korsanı 9 TL'ye satın alıcak adamlar var aramızda. Birde bunu marifet sayarlar. O yüzden bana anlatma kardeşim, bana maval okuma. Lafa gelincede "Türk yapımı düzgün oyun yok, Türkçe oyun yok, Türkiye PSN veya Live yok, yapımcılar bizi ciddiye almıyor vs..." diye bağırır durusunuz ortalıkta. Kimse kimseyi kandırmasın, hele kendini hiç kandırma kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SethValore

ARkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti önce anayasa sonra kanunlar ile yönetiliyor.

Ancak şöyle bir durum var, Türkiye' de mevcut olan adaletsiz gelir dağılımı sebebi ile, yabancı ülkelerde yaşayan insanlar bakımından hayatın olağan bir parçası haline gelmiş, insanların günlük eğlencelerinin bir parçası olan video oyunları bizim için halen bir lüks.

Bir de distributor firmaların az satıp çok kazanma mantalitesi ile dehşet fiyatlarda oyun satmaları buna tuz biber oluyor.

Amerikanın Jonny' si, Almanya' nın Hans' ı, Japonya'nın Horito' su bu oyunları harçlıkları ile alırken, burada çalışırken iç çamaşırına kadar kadar terleyen bizler bir oyun almadan önce iki kere düşünmek zorunda kalıyoruz.

Dolayısı ile zaten otomotivden, giyime, buğdaydan pirince ithalat yapan ülkemizi sömüren yabancıların, bir de fikri mülkiyet ürünleri ile sömürerek yaşamalarını sindiremiyorum. Çünkü bu yabancılar zaten ekonomilerine dünya kadar katkı sağlıyorlar bizim sırtlarımızdan.

Kaldı ki, unutulmaması gereken bir nokta da, bu fikri sömürünün planlaması. Şöyle ki; Adamlar bir müzik cdsinin yada bir oyunun fiyatını belirlerken, o oyunun reklam maliyetinden, satılmayacak baskıların maliyetlerine kadar hesaplayarak, satılacak ürüne eklemleri.

Yani o oyundan toplam 10 birim basılıyor fakat bunun 8 biriminin satılması bekleniyorsa, kalan 2 birimin maliyeti bölünerek satılacak 8 birim ürüne ekleniyor.

Fakat bu bizlerin kanun dışı davranması için bir sebep de değil. Hukuken bu bir suç mu? Evet. O zaman nokta. Ötesi yok bunun.

Yine gelir dağılımı meselesi Allah'ım...

Patron, bu forumda yazan herkesin PC'si var, varki oyun oynuyor. Eğer PC'sini yolda bulmadı ise, demek oluyorki gelir seviyesi belli bir noktada. Haftalık 10 TL harçlık verebilen baba oğluna PC alamayacak kadar zor durumdadır o yüzden PS3'de alamaz Xbox'da alamaz. Buraya kadar hemfikirmiyiz? Şimdi, minimum 1000 TL(oyun oynayabilmek için bu parayı vermek zorundasınız) verip PC alabilen bir baba evladına haftalık ne kadar harçlık verir? Bu arkadaş haftalığından 15(üç paket sigara) TL arttırsa en kötü ayda bir orjinal PC oyunu satın alabilir. Buda güncel oyunları takip edebilir demek. Lütfen hesabımda bir yalnış varsa düzeltin.

Demem o ki açlık seviyesinin altında yaşayan, gerçekten madur kesimin video oyunlarından haberi bile yok. Bizim konumuz o insanlar değil. Burada tartışan herkesin orjinal oyun alacak gücü vardır eminim. Gereksiz demagoji ile vakit kaybetmeyelim, kendimiz acındırmayalım. Lütfen hatayı birazcık kendimizde arayalım.

• merak etmeyin en zenginimiz bile korsan kullaniyordur,bu gelir seviyesi ile ilgili degil olaya bakis acisi ile ilgili,bizdeki mantik bedava varken niye para verim enayimiyim mantigi,eger herkes boyle dusunur kimse orjinal oyun almasaydi oyun piyasasi batar kimse oyun oynayamazdi bunuda unutmayin.
  • Savunulacak tarafı yok.Hırsızlıktır.Kesin ve net.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhankoc_brood

quote:

Orijinalden alıntı: SethValore

ARkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti önce anayasa sonra kanunlar ile yönetiliyor.

Yine gelir dağılımı meselesi Allah'ım...

Patron, bu forumda yazan herkesin PC'si var, varki oyun oynuyor. Eğer PC'sini yolda bulmadı ise, demek oluyorki gelir seviyesi belli bir noktada. Haftalık 10 TL harçlık verebilen baba oğluna PC alamayacak kadar zor durumdadır o yüzden PS3'de alamaz Xbox'da alamaz. Buraya kadar hemfikirmiyiz? Şimdi, minimum 1000 TL(oyun oynayabilmek için bu parayı vermek zorundasınız) verip PC alabilen bir baba evladına haftalık ne kadar harçlık verir? Bu arkadaş haftalığından 15(üç paket sigara) TL arttırsa en kötü ayda bir orjinal PC oyunu satın alabilir. Buda güncel oyunları takip edebilir demek. Lütfen hesabımda bir yalnış varsa düzeltin.

Demem o ki açlık seviyesinin altında yaşayan, gerçekten madur kesimin video oyunlarından haberi bile yok. Bizim konumuz o insanlar değil. Burada tartışan herkesin orjinal oyun alacak gücü vardır eminim. Gereksiz demagoji ile vakit kaybetmeyelim, kendimiz acındırmayalım. Lütfen hatayı birazcık kendimizde arayalım.

Şimdi, öncelikle demagoji lafını kabul etmiyorum, hele acındırma hiç yok benim yorumumda. Ortada bazı gerçekler var, ülkemizin neredeyse her yönden sömürüldüğü gerçeği ama konumuz bu değil.

Konsollar kullanım kolaylıkları ve uzun yıllar idare edebilmeleri bakımından ele alındığında PC den daaha ekonomikdir, yani gelir seviyesi düşük bir ailenin, çocuklarına konsol almaları onların aslında daha ekonomik bir tercih yaptıklarını gösterir. Devamla bir kişinin açlık seviyesinin üzeinde olması onun zengin olduğu anlamına gelmez. Bu arada eğer Türkiye de yaşıyor ve türkiye gerçeklerinden haberiniz bulunyor ise, açlık sınırının üzerindeki ailelerin de mevcut ekonomik kriz sebebi ile mağdur olduklarını biliyorsunuzdur.

Türkiye' de orta gelir seviyesinde olan insanlar da konsol alıyorlar. Kredi kartı var biliyorsunuz, 24 hatta 48 ay taksitle satıyorlar ürünleri. Yani bir baba oğluna karne hediyesi olarak 1-2 aylık maaşına eşit bir ürünü 48 ay taksitle alabiliyor. İnanmıyorsanız gidin bakın evkur mağazalarına mesela, o insanlar çok mu zengin? Hayır, çoğu orta gelirli ama nasıl ki evine TV alıyor ise çocuklarına da oyun konsolu alıyorlar. Bunu aldığı için orjinal oyun kullanabilecek güçte mi şimdi o adam?

Açlık seviyesi demişsiniz, açlık seviyesinin altında yaşayan insanların tabiki haberi yok oyunlardan fakat bu paranın bir miktar üzerinde yaşayan insanların var, peki bu insanlar zengin mi şimdi oyun alacak kadar? Peki bu insanlar o kadar zengin değil diye hakları yok mu oyun oynamaya?

Bence var ve bu demagoji yada acındırma değil.

Sizin dediğiniz insanlar bu işi haksızca yapanlar, imkanı olup da korsan kullananlar. Bir de imkanı olmadığı halde konsolu alanlar var, insan nefsi bu, imkanı olmasa bile özenir.

Kanunlara göre evet bu bir "suç" ama orta gelirli bir ailenin çocuğunun gidip korsan oyun oynamasının sebebi arsızlık değil ihtiyaçtır, işte bu da "gerçek".
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• tabi ki korsan kullanmak ovunulucek bir durum degil ama gocunulacak bir durumda degil heleki hirsizlik hic degil turkce psn live olmamasindan rahatsizlik duyman gerekirken buna ragmen yapimci firmalari hakli goruyorsun ya helal olsun kac yildir garantili olarak satis yapacaklar senin alin terine zerre saygilari olmayacak ama sen onlara saygi duyacaksin yok boyle birsey ms de sony de turkiye den bir kurus kar kazanmayi hak etmiyor aldigimiz fayda onlarin ettigi kardan az bana heavy raini orjinal almam gerektigini soyleyen insan neden turkce altyazi olmadiginin izahatini yapabilmelidir ps3 umu alirken kopya oyun hic dusunmedim ben ama artik gt5 icin tutuyorum elimde onuda takasla alacagim para meselesi yuzunden degil elin abd lisinden daha zor para kazanip daha fazla para vereceksem 2. sinif insan muamelesi goremem bu yuzden yakinda xbox edinecegim ne zamanki onlar beni adam yerine koyar bende o zaman dusunurum orjinal mi korsan mi diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: ©hessmaste®

quote:

Orijinalden alıntı: defected

cüzdan çalmakla oyun indirip dvdye yazmak arasında hiçbir fark yoktur

ne alaka

Dogru diyor.

Mantık şu

Birisi sana bir ekmek getiriyor ama sana dıyor ben bunu suradan caldım.
    sende bunu afıyetle yıyorsun.

Kesinlikle katılıyorum.
  • Hırsızlık ve benzeri yorumlar nedir ya nasıl yorumlar bunlar hangi hakka dayanarak insanlara bu yakıstırmalarda bulunabiliyorsunuz.

Duyanda filmleri, albümleri herşeyi orijinal alıyorlar sanacak.

Orijinal alan nasıl aptal yada enayi değilse kopya alan yada indirende hırsız değildir. Kullanıcının seçimi budur kimseyide bağlamaz demekki ciddi anlamda zorunuza gidiyorki bu kadar uğraşıyorsunuz.
  • Banane 3 tl sınden ya onlar ilk önce adam gıbı bır makına yapsınlar 3k E73 E74 vb vb hataları vermeyen bır cıhaz yaratsınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 17 Haziran 2010; 17:43:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_sast

tabi ki korsan kullanmak ovunulucek bir durum degil ama gocunulacak bir durumda degil heleki hirsizlik hic degil turkce psn live olmamasindan rahatsizlik duyman gerekirken buna ragmen yapimci firmalari hakli goruyorsun ya helal olsun kac yildir garantili olarak satis yapacaklar senin alin terine zerre saygilari olmayacak ama sen onlara saygi duyacaksin yok boyle birsey ms de sony de turkiye den bir kurus kar kazanmayi hak etmiyor aldigimiz fayda onlarin ettigi kardan az bana heavy raini orjinal almam gerektigini soyleyen insan neden turkce altyazi olmadiginin izahatini yapabilmelidir ps3 umu alirken kopya oyun hic dusunmedim ben ama artik gt5 icin tutuyorum elimde onuda takasla alacagim para meselesi yuzunden degil elin abd lisinden daha zor para kazanip daha fazla para vereceksem 2. sinif insan muamelesi goremem bu yuzden yakinda xbox edinecegim ne zamanki onlar beni adam yerine koyar bende o zaman dusunurum orjinal mi korsan mi diye

sizin kendi gerekçeleriniz var ve tepki koymak adına korsanı savunuyorsunuz, fikrinize saygı duyarım ama beğenmediğiniz bir konuyu protesto için kanunsuz yöntemlere başvurursanız eleştirdiğiniz insanlardan pek de farkınız kalmaz. karanlık tarafa geçmek her zaman daha kolaydır bunu unutmayın.

türkçe psn vs. gibi özelliklerin gelmesi için de en etkili yöntem türkiyedeki resmi satış rakamlarının artmasıdır . gidin aral'dan alın demiyorum ama mesela gow3'ü sony kendisi uygun fiyata satışa çıkardığında 5-10 TL fark için bandrollü resmi ürünler yerine gidip bunu diğer spotçulardan alan kitleye de kızıyorum. gow3 toplam satışı 25 binde kaldı, eğer 50 bin seviyesine ulaşabilseydi bence bu konuda verilmiş en net mesaj olabilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: blacktower35

Banane 3 tl sınden ya onlar ilk önce adam gıbı bır makına yapsınlar 3k E73 E74 vb vb hataları vermeyen bır cıhaz yaratsınlar.

bu yorumada hastayım alalı 1 yıl oldu nerdeyse kapalı durduğu nadir şuana kadar hiç bir hata almadım zaten garantiden değiştiriyorlar(türkiyeden garantili alınırsa tabi)
  • para vermek içine oturuyosa xbox la yola devam edeceksin haksızlık yok seçim var
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.