Şimdi Ara

konsol dunyasında haksızlık mı var (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
4.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Denorath

Açıkçası ben Online PC oyunlarının haricinde PC'deki oyunlarımı hep korsan oynardım. Bundan dolayımıdır bilinmez bu oynadığım oyunların çoğunu bitirmeden silerdim/sıkılırdım. Ne zaman ki PS3 aldım oyunlara para vermeye başladım artık her oyunu daha bir keyifli oynuyor ve muhakkak bitiriyorum. Oyundan tad almak hakkını ödemeyi gerektiriyor sanırım psikolojik olabilir :)

O duygu bende de vardı pc oynarken ama acaba bunun nedeni oyunu haksız bir şekilde aldığımız için duyduğumuz vicdan azabı olabilir mi?O rahatsızlık belki de aldığımız oyunları bitirmemize izin vermiyordur.Ama şimdi o duygu yok ben de.ps3 üme Original oyun alıp sonuna kadar takır takır oynuyor,b,t,r,yorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Far-Cry

Bazıları zengin olabilir ve gidip 50-100 tl oyunlara verebilir, peki birde parası olmayanlar onlar ne yapsın, o insanların eğlenmeye oyun oynmaya flm izlemeye hakkı yok mu? Kapitalist düzen diye bize yutturulan şeyin içerisinde sizler mutlu olup bir oyuna istediğiniz kadar para verebilirsiniz, peki bu düzen içerisinde sürekli emilip yutulan insanlarında hakkı vardır ve buna kimse laf edemez. Oyunlar hayatın önemli parçası değildir zevktir, zaman dağıtmaktır, insanın mutlu olmasını sağlamaktır, gariban bir insan oyuna 100 tl verirse sizce mutlu olur mu?

hocam ama olaya istersen bir de şu yönden bak;bir oyun maliyeti artık milyon dolarları buluyor,bu oyun için çalışan kişi sayısı yüzleri geçiyor,bu kişilerin bir oyun için harcadığı zaman ömürlerinden 3-4 yıl götürüyor,bir oyun için geliştirilen teknolojiler ve bunun maliyeti,pazarlama,dağıtım vb. yan işleri saymıyorum.Bu kadar insanın hakkı nasıl ödenir o zaman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Addict_82 -- 17 Haziran 2010; 12:39:46 >

• quote:

Bazıları zengin olabilir ve gidip 50-100 tl oyunlara verebilir, peki birde parası olmayanlar onlar ne yapsın, o insanların eğlenmeye oyun oynmaya flm izlemeye hakkı yok mu? Kapitalist düzen diye bize yutturulan şeyin içerisinde sizler mutlu olup bir oyuna istediğiniz kadar para verebilirsiniz, peki bu düzen içerisinde sürekli emilip yutulan insanlarında hakkı vardır ve buna kimse laf edemez. Oyunlar hayatın önemli parçası değildir zevktir, zaman dağıtmaktır, insanın mutlu olmasını sağlamaktır, gariban bir insan oyuna 100 tl verirse sizce mutlu olur mu?

Bu konu çok defalar tartışıldığı ve kişiler bazında farklı değerlendirildiği için tek bir sonuca ulaşılması mümkün olmadığı için çok karışmak istemiyorum ama şunları söylemeden geçemeyeceğim:
    1) Bazıları zengin olabilir: Oyunlara illa 50-100 TL vermek zorunda değilsiniz, şu an Facebook üzerindeki üniversiteden arkadaşlarımla PS3 oyun değiş tokuşu yapıyorum ve belki 5-6 yıldır bayramdan bayrama görüştüğüm adamlarla muhabbet için bir vesile olmasından ötürü mutluyum
    2) düzen içerisinde sürekli emilip yutulan insanlarında hakkı vardır: Herkesin eşit haklara sahip olduğu düzen sadece ideal komünist düzenlerdir ve iyi işlemezse herkes aynı kötü kalite tuvalet kağıdını kullanmak zorunda kalabilir. Bu vesileyle benim param yok ama ben de özel jetim olsun hawaiye gideyim diyemediğiniz gibi benim param yok ama kopya oyunumu da çatır çatır oynarım diyememelisiniz. Bunu kolaylıkla yapabiliyor olmanız kanuni veya etik açıdan doğru olduğunu göstermez.
    3) Oyunlar hayatın önemli parçası değildir zevktir, zaman dağıtmaktır: Düzenin sizi emip yuttuğunu söylüyorsunuz belli ki cebinizde paranız yok hem de zaman dağıtmak istiyorsunuz. Peki fakirseniz ve boş vaktinizi oyun oynayarak geçirecekseniz hangi ara para kazanıp kendi kendine yeten bir birey olmayı umuyorsunuz?
    4) gariban bir insan oyuna 100 tl verirse sizce mutlu olur mu? Ben size şöyle sorayım, haram yoldan elde edilen herhangi bir maldan hayır geldiğini gördünüz mü?

• quote:

Hocam xbox360 nedır yasamamız için gereklı bıseymı? hayır lux ıhıtyac garıban bır ınsan oyuna 100tl verırse mutlu olurmu dıyosun acaba oyunu yapanlar yıllarını verenlerın hıcmı hakkı yok sence? adamlar 1 gunde yapmıyor okadar caba verıyor ugrasıyor sen oyunu netten dl edıyosun cd ye cekıyosun hıcde ıyı bısey degıl korsan deyıp haksızlık aramak ne kadar mantıklı bılmıyorum korsan baslı basına bır haksızlıktır zaten bence evınde ps3 veya xbox360 olanların 100tl verebılecek bır aıle lerdır sen hıc gordunmu dısarda yatıp kalkan ve xbox360 sı olan?

• O zaman garıban olan ılla oyun oynmak ıstıyorsa alsın ps2 oynasın arkadasım herkes mecbur degıl kı Hd tv de ps3 falan oynamaya.
    Senın dedıgın mantıkla o zaman garıbandır onun da hakkı degıl mı arabayla gezmek.Gıtsın mılletın arabasını calsın
  • Arkadaşlar herkes kendince haklı, siz yapımcıların tarafından ben insnaların tarafından sonuçta ikimizde haklıyız ancak bazılarının 100 milyar dolara ulaşan serveti varken Dünya'da 800 milyon insanın fakirlikten, açlıktan her an ölecek olması çok garip gelmiyor mu?Bunları düşünerekte biraz hareket etmeliyiz. Parası olan tabiki gidip alacak, kimse birşey diyemez ama birazda düşünecek insanların neler çektiğini...
  • orjinalde ban korkusuz online olduğu için haksızlık yok
  • Harramcı zıkkımcı hellalcı ps3cü
  • İllegal akarrr
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1989

İllegal akarrr

al işte
  • Herkes her istediğini kullanır. Orijinal kullanan kişi kendi tercihi olduğu gibi kopya kullananında tercihidir.
  • ben korsan oyun oynayanlara oyle hirsiz gozuyle bakmiyorum kesinlikle en azindan ulkemizde sonucta bu konsollarin hedef kitlesi orta sinif insanlar ama cogu oyunun fiyati orta sinifin cok ustunde ayrica suda ps3 cikali kac yil oldu hala turkce altyazi vs yakinda gelecek kimse beni tanimayacak umursamayacak ama ben onlarin emegine saygi gosterecegim oyle mi sonucta onlar kar sagliyor biz fayda sagliyoruz ilk adimin onlardan gelmesi gerekirken onlar hicbirsey yapmiyor bizde emege saygi diye canak tutuyoruz yok boyle birsey. ayrica bence 3 tl lik oyunla 100 tl lik oyun arasinda fark yoktur ayni oyun olduktan sonra bilakis zuldur acaba en ucuz nerede biraz dussun oyle alayim demek bana ters geliyor boyle seyler oynamak istedigim zaman oynayabilmeliyim bence. gariban adamin oynayabilme meselesine gelince oynayabilmeli bence basta dedigim gibi hedef kitle meselesi jet le falan kiyas edilemez bu tabi sunuda goz onunde bulunduralim ulkemizde orta sinif yoksulluk sinirinin altina bunun hala emekle alakali oldugunu

• ...dusunuyorsaniz yaniliyorsunuz 2 ornekle sonuca varayim abd de satilan ve turkiye de satilan uncharted 2 oyununu ele alalim iki yerdede saat basi ucret alip ayni isi yapan ornegin garsonu dusunelim turiyede bu oyunu almak icin garsunumuz yaklasik olarak 8 gunluk calismali abd de ise 8 saat simdi o zaman o emekdas oyun firmalari senin harcadigin emege saygi duyuyor mu hayir gecelim ikinci ornege sadece oyunlar mi sanat eseri maliyetli emek isteyen isler mi ki fiyatlari 100 tl den basliyor cok orjinal film aldim ben 10 tl ye yuksek butceli olan ornegin matrix reloaded 10 tl ye aldim o zaman mesele emek meselesi degilmis demekki sonucta hersey karsilikli onlar bana, benim onlara duydugumdan fazla saygi duyacakki ben onlari tercih edeyim hep mikro bakma yanilgisina dusuyoruz saniyoruzki biz orjinal alinca onlar bizim icin daha cok calisacak sonucta oligapol bir piyasa 50 tane rakipleri yok nasilsa satiliyor deyip daha kotuye giderlerse bakiniz pes 2010a fifa gibi guclu bir rakibi olmasa 2011 de ayni olurdu.

• o tamamen MS'nin seçimi.. sende seçim yapıp xbox'a geçip ondan yararlanabilirsin yani..
  • quote:

Hayatta her şeyin bir bedeli vardır.

Ve PS3 oyunu oynamanın bedeli de 59 dolardır. (Konsol dışında)

59 doların yoksa çalışıp kazanırsın, o zaman oynamaya hak kazanırsın bence.

Ayrıca PS3 oyunları dışında belki bilgisayar ortamı olarak her şeyi korsan kullanıyoruz, övünmemiz yersiz.

• Telaşa gerek yok birgün Ps3'de bu yola gelecek nasıl zamanında geldiyse o da gelecek. Bu yol iyidir güzeldir ve ucuzdur
  • cüzdan çalmakla oyun indirip dvdye yazmak arasında hiçbir fark yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: defected

cüzdan çalmakla oyun indirip dvdye yazmak arasında hiçbir fark yoktur

Korsan yazılım kullanmak da cüzdan çalmakla eşit o zaman.

Hepimiz hırsızız bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: defected

cüzdan çalmakla oyun indirip dvdye yazmak arasında hiçbir fark yoktur

ne alaka
  • İlkogretim ve ortaöğretim sanırım tatile gitmiş :)

geleneksel yaz aylari başlıkları şenlikleri basladi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.