Şimdi Ara

konsol dunyasında haksızlık mı var (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
4.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birbirinizi yemeyin ya,suçu; " Vergilendirme - Tc Turizm bakanlığı - Orijinal medya kullanım sosyo - kültürel teşviği " üçgeninde aramalısınız.

Devlet 550 küsür lira asgari maaş verdiği halkına ,160 tl'den oyun satma gafletinde dolaylı olarak bulunuyorsa kelimeler kifayetsiz kalıyor.

Asgari maaş 1500 olur da oyun 160 tl'den satılırsa amennah ama diğer türlü komik oluyor.

Sonra da neden devlet kendi kendine " korsancılık VS zabıtalar "oynuyor.

Ben de orijinalciyim,elimden geldiği kadar orijinal kullanırım ama bir yere kadar hali ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

Hırsızlık ve benzeri yorumlar nedir ya nasıl yorumlar bunlar hangi hakka dayanarak insanlara bu yakıstırmalarda bulunabiliyorsunuz.

Duyanda filmleri, albümleri herşeyi orijinal alıyorlar sanacak.

Orijinal alan nasıl aptal yada enayi değilse kopya alan yada indirende hırsız değildir. Kullanıcının seçimi budur kimseyide bağlamaz demekki ciddi anlamda zorunuza gidiyorki bu kadar uğraşıyorsunuz.

İnsanlara hırsız demiyoruz ama yapılan emek hırsızlığıdır. Ahlaki olarak yanlıştır ve kanuni olarak adi hırsızlık seviyesinde olmasa da suçtur. Emek hırsızlığı ve telif haklarının korunmasına ilişkin kanunlar var. Bir şeye karşı kanun varsa o şey suçtur, ülkemizde bunun yaptırımının aktif şekilde uygulanmıyor olması suç olmadığını göstermez. Örneğin Amerika'da xbox oyunları kopyalayıp etrafındakilere sattığı için yüksek bir para cezası ile yargılanan üniversite öğrencisi gibi örnekler var, Türkiye'de bunun takibinin yapılmıyor olması insanlarda korsan kullanımın suç olmadığı izlenimini oluşturuyor fakat telif haklarının ihlali her koşulda bir suçtur.

• türkiye ile yurtdışı fiyat farkı yok diyen arkadaşlarımızada konumuzla alakası yok ama iphone 3gs nin şuan fiyatı 1600tl iken amerikada 4g nin ön sipariş fiyatı 299$ oyun olarakda örnek vericek olursam blurun amazon fiyatı 66 tl iken türkiye fiyatı 150tl yaklaşık bu fiyat farkı deilde ne şimdi
  • Ben daha once xbox kullanıyordum 2 makınmda gümledi.ama ozamanlar xbox da online nedir bilmiyorduk alıyorduk kazma gıbı oyunları paso sıngle takılıyorduk.

neysekı makınalar gümledikten sonra akabinde bir ps3 patlattım belkıde verecegım en dogru karar oldu bu bıraz gecde olsa dogru yolu buldum.onlıne oyun nedemek ps3 te ögrendim o muhtesem atmosferi ps3 te gördüm.

suan avrupanın 4 bir yanında kardes sayılabılecegım hergün psn de beraber oldugum türk arkadaslar edindim hepsi bu olaganüstü cihaz sayesınde oldu.

xbox daken korkumuzda ethernet gırısını takamıyorduk cıhazın arkasına banlancaz diye bırakın banlanmayı xbox un o bitmek tükenmek bilmeyen tekniksel hataları baslı basına bır cehennem kusura bakmayın ama yerim ben bu 3 tl işini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 17 Haziran 2010; 18:07:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okean

quote:

Hırsızlık ve benzeri yorumlar nedir ya nasıl yorumlar bunlar hangi hakka dayanarak insanlara bu yakıstırmalarda bulunabiliyorsunuz.

Orijinal alan nasıl aptal yada enayi değilse kopya alan yada indirende hırsız değildir. Kullanıcının seçimi budur kimseyide bağlamaz demekki ciddi anlamda zorunuza gidiyorki bu kadar uğraşıyorsunuz.

İnsanlara hırsız demiyoruz ama yapılan emek hırsızlığıdır. Ahlaki olarak yanlıştır ve kanuni olarak adi hırsızlık seviyesinde olmasa da suçtur. Emek hırsızlığı ve telif haklarının korunmasına ilişkin kanunlar var. Bir şeye karşı kanun varsa o şey suçtur, ülkemizde bunun yaptırımının aktif şekilde uygulanmıyor olması suç olmadığını göstermez. Örneğin Amerika'da xbox oyunları kopyalayıp etrafındakilere sattığı için yüksek bir para cezası ile yargılanan üniversite öğrencisi gibi örnekler var, Türkiye'de bunun takibinin yapılmıyor olması insanlarda korsan kullanımın suç olmadığı izlenimini oluşturuyor fakat telif haklarının ihlali her koşulda bir suçtur.

Hocam suçtur olayına lafım yok benim lafım hırsızlık muhabbetineydi.

Bende suç işlediğimi biliyorum ama ne yapayım huyum kurusun. Benim için Alcatraz'ı yeniden açarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 17 Haziran 2010; 18:06:08 >

• herkez evinde orjinal işletim sistemi kullanıyo yaa kimi kandırıyonuz siz yaw delirtmeyin adamı şimdi
  • Bu işin zorunluluğu yok; bu tamamen keyfi ve zaman geçirmek maksatlı bir aktivitedir. Yani ihtiyaç değildir. Şahsi fikrim belli bir yaşa kadar çocuklar video oyunlarından mümkün olduğunca uzak tutlmalıdır ki sosyal olabilsinler, iletişim kurma yetenekleri gelişsin. Günümüzde video oyunlarının zararlımı yoksa yararlımı olduğu halen tartışma konusu, bu durumda video oyununun ihtiyaç olduğundan bahsetmek yanlış. İhtiyaç bile olsa, insan ihtiyacı olan ürünleri de çalmamalı zaten. Hele hele bu tür davranışlar kesinlikle destek görmemeli aksine yadırganmalı.

PSN konusunda yorum yapan arkadaşın atladığı bir konu var, konsol üreticileri donanımlarını maliyetinin altında bir fiyata satarlar. Kar bekledikleri alan oyun satışlarıdır. Bu durumda destek verilecek dillerde dünya üzerindeki yaygınlığına ve satış potansiyeline göre belirlenir. Bizim sicilimiz hiç parlak değil, bunu kabul edelim. Xbox 360 konusunda MS'in tavrından bu net olarak ortada zaten. Oyun yapımcıları Türkiye'yi ciddi pazar görmüyor ve bu onların suçu değil. En baba PC oyunlarından Crysis tamamen Türkçe, ne oldu peki? Kaç kişi orjinal aldı? Hani nerde benim oyuncularım? Mükemmel bir fırsattı bizim için... "Bak siz yaparsanız biz alırız!" diyebilirdik, ne oldu peki? Forumda bu konu ile ilgili tartışma var Link

Ben yıllardır bu konuda hep aynı tarafta oldum, hiç bir şekilde kopya oyunun bir mazereti olamaz. Bu ülkenin ekonomik durumunun az çok hepimiz farkındayız ama konumuz o insanlar değil. Bu mantık tam bizim mantığımız, sen otomobil imal et ama içine benzin koyma... Lütfen ama lütfen özellikle yöneticiler bu mevzuyu destekleyecek söylemlerde bulunmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: yukos

türkiye ile yurtdışı fiyat farkı yok diyen arkadaşlarımızada konumuzla alakası yok ama iphone 3gs nin şuan fiyatı 1600tl iken amerikada 4g nin ön sipariş fiyatı 299$ oyun olarakda örnek vericek olursam blurun amazon fiyatı 66 tl iken türkiye fiyatı 150tl yaklaşık bu fiyat farkı deilde ne şimdi

kimse böyle bir iddiada bulunmuyor, lüks tüketim vergisi sebebiyle gümrükte oyunlara %40 vergi bindiği sürece böyle bir şey mümkün olamaz zaten. Bununla ilgili bir sıkıntınız varsa Sony'e kızmak yerine Dış Ticaret Müsteşarlığına şikayet dilekçesi yazmanız gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yukos

türkiye ile yurtdışı fiyat farkı yok diyen arkadaşlarımızada konumuzla alakası yok ama iphone 3gs nin şuan fiyatı 1600tl iken amerikada 4g nin ön sipariş fiyatı 299$ oyun olarakda örnek vericek olursam blurun amazon fiyatı 66 tl iken türkiye fiyatı 150tl yaklaşık bu fiyat farkı deilde ne şimdi

kardeşim, lütfen ama lütfen desteksiz sallama... o fiyat kontratlı fiyatlar... ben seni düzeltmekten yoruldum artık.

quote:

gamer-x

herkez evinde orjinal işletim sistemi kullanıyo yaa kimi kandırıyonuz siz yaw delirtmeyin adamı şimdi

Evet, ben orjinal kullanıyorum.

quote:

:Sephiroth:

Hocam suçtur olayına lafım yok benim lafım hırsızlık muhabbetineydi.

Bende suç işlediğimi biliyorum ama ne yapayım huyum kurusun. Benim için Alcatraz'ı yeniden açarlar

Suç işlemek alışkanlık haline gelince dahamı sevimli oluyor, anlamadım ben...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 17 Haziran 2010; 18:16:21 >

• onun gibi adamlar yüzünden microsoft türkiyede resmi xbox satışı yapmıyor
  • hocam ben meseleyi karanlik tarafa gecmek olarak gormuyorum bunu bir suc olarakta gormuyorum vicdanen de rahatim olmasam boyle bir tepki koymam gow3 u mesela bende bandrollu aldim ama niyetim sony ye bak burdayiz bizde variz gibi bir mesaj vermek degildi zaten burda satisa sunmalari varligimizdan haberdar olduklari anlamina geliyor bence, ayrica 50 bin 100 bin yada 1 milyon oyun sattiklari icin psn de acmalilar mantiginada karsiyim ilk adim onlardan gelmeli psn oldugu icin ben rakiplerinin arasindan ps3u tercih etmeliyim orjinal oyuna yonelmeliyim sonucta ben musteriyim beni memnun etmeliki bende onu yeni calismalara tesvik edeyim parami vereyim urunlerini alayim hersey karsilikli ama protesto edip mahrum mu kalayim bence hayir cunku ennihayetinde gt5 de benim ihtiyacimdir tabi bir su ekmek gibi degildir ama ihtiyactir zaten benim kullanacagim kopya urun onlara zarar vermez verecek olsa yaptiklari isi duzgun yaparlar crysis geldide kopya mi aldik deyip noktaliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: CANOZ

İlkogretim ve ortaöğretim sanırım tatile gitmiş :)

geleneksel yaz aylari başlıkları şenlikleri basladi.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_sast

hocam ben meseleyi karanlik tarafa gecmek olarak gormuyorum bunu bir suc olarakta gormuyorum vicdanen de rahatim olmasam boyle bir tepki koymam gow3 u mesela bende bandrollu aldim ama niyetim sony ye bak burdayiz bizde variz gibi bir mesaj vermek degildi zaten burda satisa sunmalari varligimizdan haberdar olduklari anlamina geliyor bence, ayrica 50 bin 100 bin yada 1 milyon oyun sattiklari icin psn de acmalilar mantiginada karsiyim ilk adim onlardan gelmeli psn oldugu icin ben rakiplerinin arasindan ps3u tercih etmeliyim orjinal oyuna yonelmeliyim sonucta ben musteriyim beni memnun etmeliki bende onu yeni calismalara tesvik edeyim parami vereyim urunlerini alayim hersey karsilikli ama protesto edip mahrum mu kalayim bence hayir cunku ennihayetinde gt5 de benim ihtiyacimdir tabi bir su ekmek gibi degildir ama ihtiyactir zaten benim kullanacagim kopya urun onlara zarar vermez verecek olsa yaptiklari isi duzgun yaparlar crysis geldide kopya mi aldik deyip noktaliyorum

Enteresan, neden suç değil sence? Senin kullandığın kopya onlara neden zarar vermesin? Herkes senin gibi düşünürse ne olacak, ki gördüğüm kadarı ile çoğunluk senin gibi düşünüyor.

quote:

Yasalar hırsız diyor, biz demiyoruz.. Biz sadece tekrarlıyoruz. Kopya oyun kullanmak hırsızlıktır diye. Bunun sana göre bana göresi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 17 Haziran 2010; 18:25:02 >

• Korsan olayı bencede suç ama bende vicdan azabı hiç duymuyorum.
  • Herkes istediğini alır korsan kullanan hırsız gibi laflar kullanmayacağım elbet ki oyun olmasa bile çoğu kişi birşeyleri korsan olarak kullanıyor. Gidip film, müzik, yazılım vs. şeyleri korsan kullandıktan sonra gelipte burada oyunları korsan oynuyorsun vay seni hırsız diyen varsa iki yüzlülük yapıyordur. Ülkemizde alım gücü ortada asgari ücretle geçinen bir kişi eğer ev bakıyorsa oyunları orjinal olarak alması çok zor hatta imkansız sadece oyunları değil çoğu şeyi. Bu yüzden neden korsan kullanıyorsun diyemem. Adam zor geçiniyor diye oyun senin neyine diyecekte değilim. Zaten korsan oyun kullanan kesimin çoğunluğunu da öğrencilerin oluşturduğunu düşünüyorum.
    Şöyle birşey söz konusu ben korsan oyun oynuyor olsaydım orjinal olarak oynadığımdan daha fazlasını zaten oynamayamazdım. Bu durumda korsan oyun kullanmamı gerektirecek birşey ortada yok ayda 1 oyun bana yetiyor (onada para verebilirim). Çünkü hayatım sadece oyun oynamakla geçmiyor başka şeylerde yapıyorum. Çevremde çok şahit oluyorum çıkan her oyunu indiriyorlar bende şu kadar oyun var sende kaç tane oyun var diyorlar. Bende soruyorum peki sen bu indirdiğin oyunların kaçını oynadın veya kaçını bitirdin diyorum hiç birşey söyleyemiyorlar. Eğer oynuyorum hepsini bitiriyorum diyen varsa ya çalışmıyordur yada oyun haricinde sosyal bir hayatı yoktur.
    Tabi ki bu söylediklerimin haricinde birde şu var orjinal oyunun fiyatı 30TL bile olsa ''ben enayimiyim nasıl olsa interdette bedava'' mantığında hareket edenlerde yok değil. Yani kısacası orjinal oyun almanında bir yerde zorunluluk olmasıda gerekiyor. PS3' te olduğu gibi.
    Konuyu açan arkadaşım PS3 için oyun almak zor geliyorsa alternatifler belli PC veya XBOX. Yok ben vazgeçemem PS3' ten diyorsan alıp oynayıp değiştireceksin. Ortada bir haksızlık yok olması gereken şey bu oyunun orjinal alınması gerekliliği herşeyde olduğu gibi. Kimse babasının hayrına yapmıyor oyunları para kazanmak için yapıyor. Diğer platformlarda korsan oyun oynanabilse bile orjinal satışları fazla ki hala o platformlara oyun çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloud35 -- 17 Haziran 2010; 18:25:57 >

• Asıl sorun bu işi yapmak değil, asıl sorun bu işi savunmak. Yaptığının yanlış olduğunu bile bile üstüne gidip "Yapıyorum kardeşim!" kabadayılığı, veyahut kendini haklı çıkarma çabaları. Nokta.
  • yahu diyorsun ya altyazi psn vs satis hacmine kullanilan dilin yayginligina falan bagli diye benim ofkem zaten oradan dogdu heavy rainde macarca polonyoca altyazi vardi neredeyse kullanilmayan latinceyi bile ekleyeceklerdi turkce yok sadece ingilizce ispanyolca almanca olsa tamam ama kimsede kusura bakmasin polonya ya verdigi destegi sundugu hizmeti bize vermeyecek sunmayacaksa sorgularim da yargilarimda emeklerine saygida duymam o oyunu alabilmek icin 5 isgunu calisiyorum ben kar edecekse once hakkini verecek sonra kar edecek isine gelmiyorsa ya baska pazar bulsun ya fiyatlari hak ettigi duzeye ceksin yada kaderine razi olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

Birbirinizi yemeyin ya,suçu; " Vergilendirme - Tc Turizm bakanlığı - Orijinal medya kullanım sosyo - kültürel teşviği " üçgeninde aramalısınız.

Devlet 550 küsür lira asgari maaş verdiği halkına ,160 tl'den oyun satma gafletinde dolaylı olarak bulunuyorsa kelimeler kifayetsiz kalıyor.

Asgari maaş 1500 olur da oyun 160 tl'den satılırsa amennah ama diğer türlü komik oluyor.

Sonra da neden devlet kendi kendine " korsancılık VS zabıtalar "oynuyor.

Ben de orijinalciyim,elimden geldiği kadar orijinal kullanırım ama bir yere kadar hali ile.

Tamamen katılıyorum.

• hırsızlık çok ağır itham olmuş
    bir başlık nasıl insanları birbirine girdiriyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhankoc_brood

Bu işin zorunluluğu yok; bu tamamen keyfi ve zaman geçirmek maksatlı bir aktivitedir. Yani ihtiyaç değildir. Şahsi fikrim belli bir yaşa kadar çocuklar video oyunlarından mümkün olduğunca uzak tutlmalıdır ki sosyal olabilsinler, iletişim kurma yetenekleri gelişsin. Günümüzde video oyunlarının zararlımı yoksa yararlımı olduğu halen tartışma konusu, bu durumda video oyununun ihtiyaç olduğundan bahsetmek yanlış. İhtiyaç bile olsa, insan ihtiyacı olan ürünleri de çalmamalı zaten. Hele hele bu tür davranışlar kesinlikle destek görmemeli aksine yadırganmalı.

PSN konusunda yorum yapan arkadaşın atladığı bir konu var, konsol üreticileri donanımlarını maliyetinin altında bir fiyata satarlar. Kar bekledikleri alan oyun satışlarıdır. Bu durumda destek verilecek dillerde dünya üzerindeki yaygınlığına ve satış potansiyeline göre belirlenir. Bizim sicilimiz hiç parlak değil, bunu kabul edelim. Xbox 360 konusunda MS'in tavrından bu net olarak ortada zaten. Oyun yapımcıları Türkiye'yi ciddi pazar görmüyor ve bu onların suçu değil. En baba PC oyunlarından Crysis tamamen Türkçe, ne oldu peki? Kaç kişi orjinal aldı? Hani nerde benim oyuncularım? Mükemmel bir fırsattı bizim için... "Bak siz yaparsanız biz alırız!" diyebilirdik, ne oldu peki? Forumda bu konu ile ilgili tartışma var Link

Ben yıllardır bu konuda hep aynı tarafta oldum, hiç bir şekilde kopya oyunun bir mazereti olamaz. Bu ülkenin ekonomik durumunun az çok hepimiz farkındayız ama konumuz o insanlar değil. Bu mantık tam bizim mantığımız, sen otomobil imal et ama içine benzin koyma... Lütfen ama lütfen özellikle yöneticiler bu mevzuyu destekleyecek söylemlerde bulunmayın.

Yanlış anlamayın beni.

Herşeyden önce ben bir hukukçuyum. Yani mesleğim icabı kanunlarla iç içeyim.

Ben kendi adıma gerekeni yapıyorum, bilgisayarımda bir tane korsan mp3 yok benim, bu kadar iddialıyım. Ha ama geçmişte yapmadım mı? elbette yaptım ancak şu an kendi paramı kazandığım için oyunlarımı olsun, cdlerimi olsun orjinal alabiliyorum.

Bizler yönetici kadrosunda olabiliriz, forumun kurallarını sonuna kadar uygularız elbette. Ama kendi fikirlerimiz de var, fikirlerimizi de serbestçe söze dökeriz. Zaten aksi olsa burası bir forum olmazdı.

Yukarıda da ben "korsan kullanın aman ne güzel" asla demedim. En başta bunun emek hırsızlığı olduğunu, suç teşkil ettiğini söyledim. Ama benim bir birey ve forum üyesi olarak sahip olduğum düşüncelerimi de dile getirdim.

İyi paylaşımlar dilerim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.