Şimdi Ara

konsol dunyasında haksızlık mı var (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
155
Cevap
0
Favori
4.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • steam diye bir şey herkes aynı ücreti ödüyor amazona filan ne gerek var?
  • Şunu sormak istiyorum orjinal oyun hastası olan veya orjinal oyun alan arkadaşlara;
    Kendi kazandığınız parayla mı alıyorsunuz yoksa baba parasıyla mı?
    Bak bu çok önemli bir noktadır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01mrt

Şunu sormak istiyorum orjinal oyun hastası olan veya orjinal oyun alan arkadaşlara;

yok daha neler lafa bak,banka soyup oyle aliyoruz
  • neden zarar vermez gow3 u verdim uc2 aldim takasla sony zarar mi etti? kopya imkanim olsaydi uc2 kopya alsaydim zarar mi edecekti uretmekle vazifesi bitmis olmuyor turkiyeye bu pazari goz onunde bulundurarak yapiyorsa yatirimi herhangi amerikan vatandasina sundugu hizmet neyse banada ayni hizmeti sunacak sunmuyorsa ornegin bu oyunu satislarindan memnun oldugu ulkeler icin tasarlamissa turkiye de hic satmasada zarar etmez benim istek ve ihtiyaclarimi goz onune alarak bir maliyete katlanmis mi ? hayir ozaman zararda etmez bu kadar basit
  • quote:

Orijinalden alıntı: cloud35

Herkes istediğini alır korsan kullanan hırsız gibi laflar kullanmayacağım elbet ki oyun olmasa bile çoğu kişi birşeyleri korsan olarak kullanıyor. Gidip film, müzik, yazılım vs. şeyleri korsan kullandıktan sonra gelipte burada oyunları korsan oynuyorsun vay seni hırsız diyen varsa iki yüzlülük yapıyordur. Ülkemizde alım gücü ortada asgari ücretle geçinen bir kişi eğer ev bakıyorsa oyunları orjinal olarak alması çok zor hatta imkansız sadece oyunları değil çoğu şeyi. Bu yüzden neden korsan kullanıyorsun diyemem. Adam zor geçiniyor diye oyun senin neyine diyecekte değilim. Zaten korsan oyun kullanan kesimin çoğunluğunu da öğrencilerin oluşturduğunu düşünüyorum.
    Şöyle birşey söz konusu ben korsan oyun oynuyor olsaydım orjinal olarak oynadığımdan daha fazlasını zaten oynamayamazdım. Bu durumda korsan oyun kullanmamı gerektirecek birşey ortada yok ayda 1 oyun bana yetiyor (onada para verebilirim). Çünkü hayatım sadece oyun oynamakla geçmiyor başka şeylerde yapıyorum. Çevremde çok şahit oluyorum çıkan her oyunu indiriyorlar bende şu kadar oyun var sende kaç tane oyun var diyorlar. Bende soruyorum peki sen bu indirdiğin oyunların kaçını oynadın veya kaçını bitirdin diyorum hiç birşey söyleyemiyorlar. Eğer oynuyorum hepsini bitiriyorum diyen varsa ya çalışmıyordur yada oyun haricinde sosyal bir hayatı yoktur.
    Tabi ki bu söylediklerimin haricinde birde şu var orjinal oyunun fiyatı 30TL bile olsa ''ben enayimiyim nasıl olsa interdette bedava'' mantığında hareket edenlerde yok değil. Yani kısacası orjinal oyun almanında bir yerde zorunluluk olmasıda gerekiyor. PS3' te olduğu gibi.
    Konuyu açan arkadaşım PS3 için oyun almak zor geliyorsa alternatifler belli PC veya XBOX. Yok ben vazgeçemem PS3' ten diyorsan alıp oynayıp değiştireceksin. Ortada bir haksızlık yok olması gereken şey bu oyunun orjinal alınması gerekliliği herşeyde olduğu gibi. Kimse babasının hayrına yapmıyor oyunları para kazanmak için yapıyor. Diğer platformlarda korsan oyun oynanabilse bile orjinal satışları fazla ki hala o platformlara oyun çıkıyor.

ps3 ten vazgrcemıom :D onun icin takasa yöneldim ama takas ta korsan gbi olmasada suc olmasada doğru bsimis gbi gelmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: blacksaber
    ps3 ten vazgrcemıom :D onun icin takasa yöneldim ama takas ta korsan gbi olmasada suc olmasada doğru bsimis gbi gelmiyor

merka etmeyin takas doğru mu yanlış mı tartışmasına gelinceye kadar gitmemiz gereken daha çok yol var

gönül rahatlığıyla takas yapın hatta başkalarına da anlatın ki illa 150TL'ye D&R'dan oyun almak zorunda olmadığını öğrensin insanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V

quote:

Şunu sormak istiyorum orjinal oyun hastası olan veya orjinal oyun alan arkadaşlara;

yok daha neler lafa bak,banka soyup oyle aliyoruz

Paran yoksa ps3 alıp oynamak zorunda degılsın arkadasım
    Ister baba parası verır alır ıster kendı kazandıgı parayı verır alır ama sonucta parası var kı alıyor
    Yanı olayı garıban muhabbetıne cekıp ıste oyunlar cok pahalı da bılmemne adam ne yapsın korsan oynucak tabı gıbı seylere katılmıyorum ben
    Benım cevremde garıban dıye belırtılen ınsanlara genelde burda aıleıler kıyafet ve yemek yardımı yapıyor.Hıcbırının de evınde full hd tv ve oyun konsolu yok
    O yuzden kımse cok para bahanesıne sıgınmasın.Her luks zevkın bır bedelı vardır.

Ben karsı degılım kım ne yaparsa yapsın ama orjınal oyuna karşı tezlerde garıbanlıgı,ana parasını baba parasını falan karıstırmayın bu sacma oluyor.
    Kimse gıdıp ps3 almak ve oynamak zorunda degıl.Herkes butcesıne gore eglence secmelı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi previlla -- 17 Haziran 2010; 19:05:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: okean

quote:

Orijinalden alıntı: blacksaber

merka etmeyin takas doğru mu yanlış mı tartışmasına gelinceye kadar gitmemiz gereken daha çok yol var

gönül rahatlığıyla takas yapın hatta başkalarına da anlatın ki illa 150TL'ye D&R'dan oyun almak zorunda olmadığını öğrensin insanlar.

ahahahahaha

• Garibanlıkla falan bencede pek alakası yok. Evinde HD Tv olan ve gidipte eğlence cihazına o kadar para döken biri nasıl gariban oluyor. Bütün garibanlar böyle gariban olsa

Tercih meselesi. Kendi adıma benim tercihimde kopyadır ama ne garibanlık nede başka bir bahanem var oyuna yada filme vereceğim parayı başka alanlarda harcıyorum bu kadar bu da işime geliyor. Özellikle millete oyunlardaki kısımları çıkarıp DLC diye satmaya başlamadılar mı hiç affım olmaz.
  • pff sanki babanın oğlu kar yapıyo elin oğlu para kazanıo türkiye zarar. edio tamam oyunu onlar yapıyo faydalanıyoz microsoft korsan kullanımından çok zarar etseydi heralde önlerdi korsanı koskoca microsoft sonuç olarak alan razı satan razı (bu arada iphone da türkiyede kontratlı 769 tl aman ne ucuz) burda türkler konsol bizde kırsak laf etseniz dicek bişeyim yok adam orda trilyonlarına trilyon katıo siz burda kavga edin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:
    Garibanlıkla falan bencede pek alakası yok. Evinde HD Tv olan ve gidipte eğlence cihazına o kadar para döken biri nasıl gariban oluyor. Bütün garibanlar böyle gariban olsa

Tercih meselesi. Kendi adıma benim tercihimde kopyadır ama ne garibanlık nede başka bir bahanem var oyuna yada filme vereceğim parayı başka alanlarda harcıyorum bu kadar bu da işime geliyor. Özellikle millete oyunlardaki kısımları çıkarıp DLC diye satmaya başlamadılar mı hiç affım olmaz.

+1
  • Korsanda olsa sonuçta konsol satıp kar ediyorlar (microsoft).Ayrıca live olayı çok önemli oda kırılmış olan konso9llarda banlanma sebebi. Tercih tüketicinin
  • quote:

Tipe bak. Babam kendi parasiyla ps3 oyunu alip eve geliyor. Onemli noktaya nasil degindik bu durumda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yukos
    pff sanki babanın oğlu kar yapıyo elin oğlu para kazanıo türkiye zarar. edio tamam oyunu onlar yapıyo faydalanıyoz microsoft korsan kullanımından çok zarar etseydi heralde önlerdi korsanı koskoca microsoft sonuç olarak alan razı satan razı (bu arada iphone da türkiyede kontratlı 769 tl aman ne ucuz) burda türkler konsol bizde kırsak laf etseniz dicek bişeyim yok adam orda trilyonlarına trilyon katıo siz burda kavga edin...

Arabalari da calalim o zaman? ELin almani, japonu, amerikalisi parasina para katiyor biz araba aldikca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

Garibanlıkla falan bencede pek alakası yok. Evinde HD Tv olan ve gidipte eğlence cihazına o kadar para döken biri nasıl gariban oluyor. Bütün garibanlar böyle gariban olsa

Garibanlıktan bahseden kim benimde söylemeye çalıştığım ve birçok arkadaşın anlayamadığı şey bu...
    Neden kazanç çok fazla değil çünkü, insanın kendi kazandığıda ayrı oluyor...

Ayrıca;
    @desert_rain üslubunu düzeltmeni tavsiye ederim...

• Arkadaşlar biraz safça gelicek size biliyorum ama farkındamısınız bilmem sadece şikayet ediyoruz orjinal oyunlar Türkiye'de pahalı vs diyerek. Madem herkes bu konudan rahatsız neden devletten oyunlar ve oyun konsolları için alınan vergileri düşürmelerini talep etmiyoruz? Bu doğru bir dille anlatırlırsa belki yarın değil ama 6 ay sonra 1 yıl sonra birşeyler olabilir diye düşünüyorum. Hazır konuda hukukçu arkadaşlar da varmış Türkiye'nin en önde gelen donanım sitelerinden biri olarak bu konuda bir ses çıkaralım derim. Bir konu açalım olmadı bir web sitesi yapalım, face de sayfa açalım, eşi dostu olan TV kanllarında bu şikayetlerimizi dile getirsin vb bir sürü şey yapılabilir. TR PSN istiyoruz diye yapılmayan şey kalmadı ama bence işin özü Orjinali desteklemek ve bunun için de devletin vergi politikalarını eleştirmektir. Biryerlerden başlansın derim ben

• Arkadaşlar PC oyunlarında(korsan piyasasının büyük kısmı) vergi ile ilgili sorun yok. Türkiye fiyatlar bazı oyunlarda Avrupadan daha ucuz, ne olur en azından bilerek konuşalım. Sorun konsol oyunlarında, inşallah oda düzelir. Hukukçu yöneticimiz var, danışalım gerekirse dava açalım.

İnanamıyorum, yahu burada yazılımcı arkadaşlar vardır soralım o kadar basit birşeymi bu? Adamlar yıllarını veriyor bu oyunları yazmak için. İçlerinde yazılımcı var, resim sanatçısı var, senarist var... İyi bir oyun için gerçketen yaratıcı bir ekibin olması lazım. Bu adamların emeği senin için bir hiçmi? Oyundan parayı sadece dağıtımcılar kazanmıyor, asıl ayakta durması gereken üretici stüdyolar, onlar zarar görüyor. Ne yani, ona bakarsan herhangi bir bankada çok para kazanıyor... "Yaw bunlar çok kazanıyor, Sultanahmet şubesinin hasılatınıda bugün ben alayım" diyebiliyormusun? Diyemezsin çünkü yakalanırsın. Korsan kullanımında yakalanma şansın az ya, böyle bol keseden atın.

• 3 tl den 9 tl yapar 3 oyun alsa

sende gider 5 tl ye takas yaparsın oyunlarını aynı hesaba gelir spotçulardan

online oynarsın

arkadaşına jasper ban nbr de ben online a geçiyorum de
  • İsteyen gidip xbox alabiliyor, bunu almana engel olurlarsa haksızlık olur ama böyle bir engel de yok bu durumda haksızlıkta yok...zaten haklılık haksızlık legal durumlar için geçerli bir kavramdır, böyle bir durum için geçerli olamaz.... Korsan oyun alıp çalmanın haklılık veya haksizlikla hiçbir iliskisi olamaz...
  • Ortada ne haksızlık var nede benzeri birşey herkes istediği gibi takılsın.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.