Şimdi Ara

konsol dunyasında haksızlık mı var (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
4.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ŞAKA
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

quote:

Orijinalden alıntı: defected

cüzdan çalmakla oyun indirip dvdye yazmak arasında hiçbir fark yoktur

Hiç film indirmiyormusun yada gidip korsan olarak almıyormusun aynı şekilde buna albümlerde geçerli.

Cüzdan çalmaklada oyun indirme arasında çok fark var. Kimse kimseyi bu tür şeylerle suçlamayaz ve ikisini bir tutamazsın.

@okean;

Açıkcası param olmasa yine beklemem niye bekliyeyim pardon oyunu yapanların emekleri.

Ben yapmıyorum demiş miyim mesajımda?

Hırsızlık işte yaptığımız ne sanıyordun ki? Masum musun? Masum muyuz? Bende film indiriyorum, oyun indiriyorum. Başkasının beklediği parayı hiç sayıyorum işte. Doğru değil yaptığım, evet birilerini paralarını ve emeğini çalıyorum.

Suçlayamazsın diyene kadar biraz empati kurmayı dene. Hatta ufak bi oyun yazıp internetten satışa çıkart, sonra milletin patır patır para beklediğin şeyi korsan oynadığını gör bakalım ne düşüneceksin? Hırsız demeyecek misin o insanlara?

Cüzdan, para, altın, ekmek çalmakla oyun, film, müzik indirmenin arasında HİÇBİR FARK YOKTUR.

Paran yoksa alamazsın. Bitti. mantık bu. Paran yoksa ekmek alamazsın, paran yoksa araba alamazsın, paran yoksa cep telefonu alamazsın. Paran yoksa oyunda alamazsın, filmde. Gidip çalar mısın? Hayır.

Ama yazılım hepimizin kolayına geliyor nasıl olsa, tıklıyorsun iniyor. Takibi de yok. Bol bol emek çalıyoruz. O oyunları yapanların, filmleri çekenlerin cebinden para çalmaktan hiçbir farkı yok maalesef.

Ortada ağır itham var diyen, karakterini çözemediğim arkadaşlar? Konsollarınızı neden çalmadınız gidip? Niye para verdiniz ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defected -- 18 Haziran 2010; 10:44:12 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

quote:

cüzdan çalmakla oyun indirip dvdye yazmak arasında hiçbir fark yoktur

Hiç film indirmiyormusun yada gidip korsan olarak almıyormusun aynı şekilde buna albümlerde geçerli.

Cüzdan çalmaklada oyun indirme arasında çok fark var. Kimse kimseyi bu tür şeylerle suçlamayaz ve ikisini bir tutamazsın.

@okean;

Açıkcası param olmasa yine beklemem niye bekliyeyim pardon oyunu yapanların emekleri.

Ben yapmıyorum demiş miyim mesajımda?

Hırsızlık işte yaptığımız ne sanıyordun ki? Masum musun?

Suçlayamazsın diyene kadar biraz empati kurmayı dene. Hatta ufak bi oyun yazıp internetten satışa çıkart, sonra milletin patır patır para beklediğin şeyi korsan oynadığını gör bakalım ne düşüneceksin? Hırsız demeyecek misin o insanlara?

Cüzdan, para, altın, ekmek çalmakla oyun, film, müzik indirmenin arasında HİÇBİR FARK YOKTUR.

Paran yoksa alamazsın. Bitti. mantık bu. Paran yoksa ekmek alamazsın, paran yoksa araba alamazsın, paran yoksa cep telefonu alamazsın. Paran yoksa oyunda alamazsın, filmde. Gidip çalar mısın? Hayır.

Ama yazılım hepimizin kolayına geliyor nasıl olsa, tıklıyorsun iniyor. Takibi de yok. Bol bol emek çalıyoruz. O oyunları yapanların, filmleri çekenlerin cebinden para çalmaktan hiçbir farkı yok maalesef.

Kendi adıma hem izliyorum hemde oynuyorum hiçbir şekildede vicdani bir rahatsızlık duymuyorum onceki mesajımdada dediğim gibi yine eskiden "acaba" diyordum ama DLC'de çıktıya hiç affım yok müstahaklar, vallahi çok rahatım.

Kesinlikle parasal mevzularada değinmiyorum "korsan oynuyorum garibanım" diye birşey yoktur. Evine HD TV alan ve bir eğlence cihazına para verebilen bir insanın durumu ortalamadadır. Bu iş tamamen tercih meselesidir.

Cüzdan, ekmek ve onlara benzer şeyler çalmaklada film,müzik yada oyun indirmek yada korsan almak arasında fark vardır.

• Bence her ikisindende hepimizde olsa süper olucak!
  • Biz korsanla dogdugumuz icin bize oyle geliyor sonucta bedelini odemeden digital bir urunun kopyasini kullaniyorsun,ben 13 sene once PC'me oyun alirdim ama korsan oldugundan bile haberim yoktu.

Soyle dusunun,birgun biri bir alet icat etse ve bu alet ile bir tv,araba ya da esyanin aynisini kopyalatabilse ve biz magazaya girip bu aleti kullanarak istedigimiz urunu kopyalayip cikip gitsek bu ne olur?Bu hirsizlik midir degil midir?
  • Arkadaşlar bende orjinal taraftarıyım neden mi? şöyle ben ps3 alalır daha 20 gün oldu aldığım ilk oyun tabiki GTA 4 oldu 35 liraya aldım. ve arşivledim. kardeşim pc için almıştı kopya 4 dvd di sanırım 15 tl para vermişti böyle baktığımızda ben hem orjinal alıyorum kutulu haritalı vs hemde uyguna almış alıyorum. yani biraz araştırmayla uygun fiyata kendi zevkinize göre oyunlar bulabilirsiniz. eskiden internet yoktu piyasa bu kadar canlı değildi. teknolojinin gelişmesiyle bize kazandırdığı çok şeyler var sadece oyun değil artık ben telefonumu değiştirirken kazıkcı telefoncuları kullanmıyorum interneti kullanıyorum. yada bir şey alıcaksam bu giyim olabilir. vs başka bir şey internetten araştırıp gerekirse yurt dışından getirtiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koray6852
    Arkadaşlar bende orjinal taraftarıyım neden mi? şöyle ben ps3 alalır daha 20 gün oldu aldığım ilk oyun tabiki GTA 4 oldu 35 liraya aldım. ve arşivledim. kardeşim pc için almıştı kopya 4 dvd di sanırım 15 tl para vermişti böyle baktığımızda ben hem orjinal alıyorum kutulu haritalı vs hemde uyguna almış alıyorum. yani biraz araştırmayla uygun fiyata kendi zevkinize göre oyunlar bulabilirsiniz. eskiden internet yoktu piyasa bu kadar canlı değildi. teknolojinin gelişmesiyle bize kazandırdığı çok şeyler var sadece oyun değil artık ben telefonumu değiştirirken kazıkcı telefoncuları kullanmıyorum interneti kullanıyorum. yada bir şey alıcaksam bu giyim olabilir. vs başka bir şey internetten araştırıp gerekirse yurt dışından getirtiyorum.

35 liraya orjinal alınır sen mafia 2 gt5 falan çıksın onlara 100 tl civarı para verince biraz koyar.

Bu arada 4 DVD 15tl cok para :D

• konsol dünyası çok kazıkcıdır kimseye tavsiye etmem gerçekleride kabul edemıyo sahibi lol
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessiKaaN

konsol dünyası çok kazıkcıdır kimseye tavsiye etmem gerçekleride kabul edemıyo sahibi lol

alın bunu dışarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhankoc_brood

Arkadaşlar PC oyunlarında(korsan piyasasının büyük kısmı) vergi ile ilgili sorun yok. Türkiye fiyatlar bazı oyunlarda Avrupadan daha ucuz, ne olur en azından bilerek konuşalım. Sorun konsol oyunlarında, inşallah oda düzelir. Hukukçu yöneticimiz var, danışalım gerekirse dava açalım.

İnanamıyorum, yahu burada yazılımcı arkadaşlar vardır soralım o kadar basit birşeymi bu? Adamlar yıllarını veriyor bu oyunları yazmak için. İçlerinde yazılımcı var, resim sanatçısı var, senarist var... İyi bir oyun için gerçketen yaratıcı bir ekibin olması lazım. Bu adamların emeği senin için bir hiçmi? Oyundan parayı sadece dağıtımcılar kazanmıyor, asıl ayakta durması gereken üretici stüdyolar, onlar zarar görüyor. Ne yani, ona bakarsan herhangi bir bankada çok para kazanıyor... "Yaw bunlar çok kazanıyor, Sultanahmet şubesinin hasılatınıda bugün ben alayım" diyebiliyormusun? Diyemezsin çünkü yakalanırsın. Korsan kullanımında yakalanma şansın az ya, böyle bol keseden atın.

Bir yazılımcı olarak her oyunun her yerinde nasıl bir emek olduğunu oynarken hissedebiliyorum.Ve gerçekten hiç kolay değil, inanılmaz bir emek var bu işlerin altında.Benim de oyunları orjinal oynamamın en büyük etkilerinden birisi bu.

Bırakın yıllarca üzerinde emek verdiğiniz bir şeyin satılıp çalınmasını, 2 haftalık okul projeniz bile başkasının flash diskinde gezmeye başlayınca nasıl kızıp sinirleniyorsunuz.Hadi daha da genelleyelim, haftalarca uğraştığınız bir ödevi, bir yıl emek harcadığınız bir tez'i ya da bitirme projenizi başkasının elinde görseniz, neler hissederdiniz?

Bırakın o oyunun 2. veya 3.'sünü çıkartmayı, bu insanlar hiç bir şeyi haketmiyor deyip istifa bile edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monterrey -- 18 Haziran 2010; 13:41:00 >

• Sephiroth, bilmediğim için soruyorum; bugüne kadar hiç bir şey ürettinmi? Eğer ürettiysen, uğruna günler harcadığın herhangi bir ürünün başkalarının eline geçtiğini düşün. Ne hissedersin? Allah için söyle, "Helal olsun" mu dersin yoksa lanet mi okursun. Bir ay çalıştıktan sonra patronun maaşını vermese ne hissedersin? Kendini haklı çıkarmak için en önemli insani değerleri bile görmezden geliyorsun, yapma bunu. Seni kimse zorlayamaz doğruyu yapman için, ama en azından yaptığın şeyin yalnış olduğunu kabul et. En kötü yalan insanın kendisine söylediği yalandır.
  • x box bazi seyleri bence bilerek yapiyor crack olayi bir sekilde devam etsin herkeste iyice x box bulunsun sonra crack olayinin bir hal caresine bakariz diye dusunuyordur
  • quote:

Sephiroth, bilmediğim için soruyorum; bugüne kadar hiç bir şey ürettinmi? Eğer ürettiysen, uğruna günler harcadığın herhangi bir ürünün başkalarının eline geçtiğini düşün. Ne hissedersin? Allah için söyle, "Helal olsun" mu dersin yoksa lanet mi okursun. Bir ay çalıştıktan sonra patronun maaşını vermese ne hissedersin? Kendini haklı çıkarmak için en önemli insani değerleri bile görmezden geliyorsun, yapma bunu. Seni kimse zorlayamaz doğruyu yapman için, ama en azından yaptığın şeyin yalnış olduğunu kabul et. En kötü yalan insanın kendisine söylediği yalandır.

İnsan ürettiği birşeyin başkasının eline geçmesine kızar ama ben o adamlar acımıyorum eskiden "acaba" diyordum ama bu DLC çıktıya vallahi hiç acımıyorum. Millete oyunun içindeki yerleri çıkarıp yada sonradan oyunla ilgili önemli birşeyi parayla satıyorlar kapitalist düzense bu da kapitalist düzen

İşte bende o kara günleride düşünüyorum oralardan arttırıyorum ve paramı köşeme atıyorum. Yapacak birşey yok.

• yaw bırakın ben orjinal kullanıyorum entel dantel laflarını burda ben orjinal kullanıyorum asla korsan kullanmam diyenlerin tek sebebi ps3de korsan oyun olmamasıdır. kaç tane adam tanıyorum bunu söyleyen fakat ps2 zamanında elinde 1tane orj oyun olmayan. çok merak ediyorum şimdi burda yok emek haksızlığı yok oyun firmalarının uğraşı diye konuşanlar ps3de kopya sistemi olsa orjinal oyun alırmıydılar. kopya sistemi yok ya konuşmak kolay
  • quote:

Orijinalden alıntı: cahitdikici

yaw bırakın ben orjinal kullanıyorum entel dantel laflarını burda ben orjinal kullanıyorum asla korsan kullanmam diyenlerin tek sebebi ps3de korsan oyun olmamasıdır. kaç tane adam tanıyorum bunu söyleyen fakat ps2 zamanında elinde 1tane orj oyun olmayan. çok merak ediyorum şimdi burda yok emek haksızlığı yok oyun firmalarının uğraşı diye konuşanlar ps3de kopya sistemi olsa orjinal oyun alırmıydılar. kopya sistemi yok ya konuşmak kolay

Haklısın.

Ayrıca eminimki burda ps3 orjinal kullanmak şöyle iyi böyle iyi diyenlerin çoğu ps3 kırıldığında kesinlikle kopyasını oynayacaklardır. (hepsi için demiyorum)

telefonlar mp3 çalıyor ve bluetooth dan bunları paylaşabiliyorsa daha fazla diyecek birşey yok.

Ha oyun indirmişsin oynamışsın ha müzik indirmiş dinlemişsin.

hepsi aynı.

Ve onların kazandıkları ya da kazanamadıklarını çok düşünmeyin, hak ettiklerinin çok daha fazlasını kasalarına dolduruyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cahitdikici

yaw bırakın ben orjinal kullanıyorum entel dantel laflarını burda ben orjinal kullanıyorum asla korsan kullanmam diyenlerin tek sebebi ps3de korsan oyun olmamasıdır. kaç tane adam tanıyorum bunu söyleyen fakat ps2 zamanında elinde 1tane orj oyun olmayan. çok merak ediyorum şimdi burda yok emek haksızlığı yok oyun firmalarının uğraşı diye konuşanlar ps3de kopya sistemi olsa orjinal oyun alırmıydılar. kopya sistemi yok ya konuşmak kolay

Ps3 kımılerıne de orjınal alıskanlıgı aşıladı.O kitle ben eminim ki gidip de guzelım ps3 e dandırı dundık çipler falan taktırıp çirkin çirkin dvd lerde falan korsan oyun alıp oynamaz.
    Çoğu insanda orjınal alıskanlıgı basladı ben de kendı gozlerımle goruyorum.Insanlar orjınal kutulu,kıtapcıklı oyunları alıp arsıv yapıyor falan. Herşeyi geçsırf goze bıle hos gelıyor bu durum.

Zaten senın dedıgın seyı ben oncekı mesajımda dedım.Nerdeyse hepımız PS2 zamanında kopya kullanıyoduk cunku o zamanlar ne boyle ıstedıgın oyunu cok uygun fıyata almak ıcın ınternet gıbı bır kaynak vardı ne de o donemler bızı orjınal kullanıma yonlendıren uygulamalar ve tesvıkler vardı.Orjınal oyunu bırak ben Ps2 de cogu zaman kopya oyun bıle bulamıyordum gıttıgım yerlerde.Adam kendı kafasına gore oyun getırmıs sadece futbol oyunu oynuyor sankı ınsanlar baska tür oyun getırmıyordu mısal.Insanları hem kopyaya hem de bellı tür oyunlara mahkum ettıler.

Şimdi ise orjınal kullanmak hem keyıf verıcı hemde bı cok acıdan tatmın yaşatan bı hadıse.Evet PS3 ün zoruyla başladık orjinal oyun kullanımına ama ben emınım kı bugun halınden sıkayetcı olan ps3 kullanıcısı cok cok azdır.Zaten kopya takılmak ısteyen xbox alabılır o halde nıe bu kadar ınsan PS3 alıyor ? Demek kı orjınalın ayrıcalıgı ve verdıgı zevkı bırcok ınsan bılıyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi previlla -- 19 Haziran 2010; 12:32:54 >

• Adamların windowsu, winrarı, playerları hepsi korsan başımıza ahlak polisi kesilmişler
  • Kendi adıma kullanıyorum, PC + iPhone'da kullandığım tüm programlar işletim sistemleri ve Office dahil ya lisanslıdır yada freeware'dir. Film izlemek için sinemaya giderim, arşiv yapamk istediğim film varsada gider DVD'sini alırım. Müziklere gelince, zaten toplasan 2 GB müzik arşivim var onların hepside CD-Rip. Herkesi kendiniz gibi zannetmeyin.

Şu listeye bir bak bakalım program çalmaya gerçekten ihtiyacın varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 19 Haziran 2010; 12:53:03 >
  • quote:

Kendi adıma kullanıyorum, PC + iPhone'da kullandığım tüm programlar işletim sistemleri ve Office dahil ya lisanslıdır yada freeware'dir. Film izlemek için sinemaya giderim, arşiv yapamk istediğim film varsada gider DVD'sini alırım. Müziklere gelince, zaten toplasan 2 GB müzik arşivim var onların hepside CD-Rip. Herkesi kendiniz gibi zannetmeyin.

+1
  • Windows yerine Ubuntu 10.4 Lucid Lynx öneriyorum, 11 saniyede açılıyor ve Windows'dan alıştığınız pek çok özelliği bünyesinde taşıyor, üstelik bedava!
    Excel, Word, Outlook vs. yerine OpenOffice ve Thunderbird var bence en az MS Office kadar iyi.
    MSN yok ama MSN uyumlu bir yığın mesajlaşma programı var (örn. Pidgin, Miranda, meebo vs.). Skype plug-inleri vs. de var.
    Resim programı olarak GIMP öneriyorum, Photoshop'ın yerini tutamaz belki ama tümüyle ücretsiz ikon kütüphaneleri vs. var.
    Müzik programları vs. vs. zaten külli bedava, aptitude sayesinde zaten herhangi bir programı listeden seçiyorsunuz o otomatik kuruyor, beğenmediğinizde uninstall diyorsunuz kaldırıyor yani hiçbir zorluğu yok.

Oyun oynayamıyorsunuz çünkü DirectX Microsoft'a ait ve tüm PC oyunları ne yazık ki DirectX kullanıyor, bu noktada oyun için PC yerine PS3 kullanarak yine korsana bulaşmadan yolunuza devam edebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi korsana bulaşmadan da etkili şekilde bilgisayar kullanmak mümkün.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.