Bomboş mesaj. Sanki şu anda ödediğin vergiler başka bir yere gidiyor. Doğru gerçi geçiş garantili köprülere, 4-5 maaş alıp hiçbir boka yaramayan bürokratlar ile örtülü ödenekle birilerinin ceplerine gidiyor. Meyve suyundan bile ÖTV alıyor senin iktidarın, ne saçmalıyon sen. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 19 Ocak 2021; 4:5:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Konsol fiyatları düşmeye başladı: Xbox Series X, 7.499 TL; Xbox Series S, 4.499 TL (6. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: techniquest35
Series X $500 olsa gümrük, damga ve ötv vs dahil fiyatlandırması aşağıdaki gibi yapıyor.
Sipariş Tutarı: 3.750,00 TL
Gümrük Vergisi (%18): 675,00 TL
Özel Tüketim Vergisi (%20): 885,00 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti: 8,00 TL
Damga Vergisi: 0,80 TL
Toplam Vergi ve Masraf Tutarı: 1.568,80 TL
Siparişin Toplam Maliyeti: 5.318,80 TL
Aradaki kalan farkı da aracılar, satıcı firmalar vs alıyor. Adil durumunu bilmem ama hesaplaması yanlış değilsem bu şekilde oluyor.500$ bölgesel vergi hariç satıcı karı eklenmiş son satış fiyatıydı sanırım. Yani 500$+ kdv olmalı normalde hadi bizde 500$ + %20 ötv ve + %18 kdv var diyelim 708 dolar olmalıydı kar dahil. Evet 5310tl ye almalıydık saçma sapan işler oluyor hadi 5999 olsun ötesi kazıktır ben zaten az kazanıp 10 katı birim fazla para ödüyorum ayıptır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 19 Ocak 2021; 6:31:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
10 yil once xbox 360 i sifir olarak 450 tl ye gittigidiyordan almistim.. kalin kasa jasper beyaz renk makineydi.. rakibi ps3 vergileriyle 850 tl gibiydi.. o zaman da vergi vardi tabii yine saglam opuyorlardi ama bu kadar degil dolar da uctu falan.. 950 tl ye de dell laptop almistim o yil nerden nereye..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 19 Ocak 2021; 8:19:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Büyük resmi görmüşsün tebrik ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sciende -- 19 Ocak 2021; 9:23:3 > -
-
Delikanlı olacaksın ve o mesajı editlemeyeceksin. Gerizekalı yazıyordu sonunda sildin düzelttin. Dik durun dik. Birşey söylüğyorsanız arkasında durun bir o yana bir bu yana dönüp durmayın.
-
What?
-
500 usd
+%20=600
+%20=720
+%18=849,6 usd
Güncel kur ile zaten 6400 liraya dayaniyor. 7000 liradan aşağı satılmaz trde -
Şimdi de sıvıyorsun yani. Aferin. Niye olmadığınız biri gibi davranmaya çalışıyorsunzu kardeşim? Ağır kaçmışmış da editlemişmiş de. Sen o mesajı yazan kişisin, fazlası değil. Devam et böyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 19 Ocak 2021; 9:54:53 > -
500 doların içine zaten vergi dahil fiyatı. Önce 500 dolardan vergiyi çıkaracaksınız, zaten bu şekilde milleti kandırıp yüksek fiyatı normalleştirmeye çalışıyorlar.
Canım abd de vergi alırken ödeniyor. 500 doların içinde bayi karı, lojistik vb var sadece -
bakalım ps5 digital edition fiyat neolacak
-
Baya düşmüş
Yükselmeye gelince de acımıyor -
500 dolar 3700tl yapıyor
SOYGUN VAAAAAAAAAAARR
-
dahada düşme dileğiyle
-
bilen birisi yorum atabilir mi?
simdi bu konsol avrupada kdv dahil 500 euro
yani kdv dahil bizde de 500 euro olmasi gerekir ek vergiler haric
ek vergi sadece %20 mi var yoksa %20 x %50 mi var?
%20 ve %50 varsa 8100 TL civari yapiyor
eger sadece %20 varsa fiyat cok yuksek
%20 x %50 varsa fiyat normal
quote:
Orijinalden alıntı: magicrea
Her boka siyaseti karıştırmayın artık bıktık. Bıktık.Sorumlusu kim ? Kimi muhattabımız almalıyız ? Ulaşabileceğimiz bilgileri rica edelim.
-
500 dolara satılan ürünü 1000 dolara alıyoruz ve buna indirimli aldık diyoruz . Şaka gibi :)
Sabırlı olursaniz ve kurda 7.5 da kalırsa bir sene sonra 5000 tl civarına rahatlıkla alırsınız
Şuan çok farklı bir dönemden geçiyoruz. Üretim çok az lojistik pahalı insanlar çalışmıyor evlerindeler
Firmalar ve aracılarda fırsat varken az ürünü maksimum karla satmaya çalışıyorlar. Buna kimse bisey yapamaz
Yapabileceğimiz tek şey beklemek almamaktır. Cunku alan oldukça fiyatın düşmesi imkansız ancak herşeye normale dönünce şuan 1 olan üretim 1000 çıkacak zaten bu fiyatlarda kalması mümkün olmayacak çünkü stokları eritmek zorundalar her üründe bu dediğim gecerlidir
Arzın az talebin çok çok çok fazla olduğu yerde fiyatlar herzaman artar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EthanHunt81 -- 19 Ocak 2021; 13:2:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X