Şimdi Ara

Konsol mu Pc mi? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
3
Favori
19.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Namaz kılın namaz elinizi ateşe kaç saniye tutabiliyorsunuz, konsol mu soracaklar ahirette
  • Ağır rekabetçi oyun hastasıyım. Nerede oynanır rekabetçi oyun, PC de. Ammmaaaaa hilenin bininin bir para ettiği, donanımın karşı tarafı ezdiği PC yerine 3 senedir PS tercih ettim ve gayet mutluyum. Ex oyun, koltuk, TV hiç biri. Bildiğin monitör karşısında PC de oyunlar gibi oynuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahh ahhh yıllardır ademoğlunun cevap bulamadığı sorun; Konsol mu PC mi?

Para --> Performans(Paran Kadar) --> Kullanım Süresi

%50 Gümrük vergisi ile cazipliğini biraz olsun yitirse de PC ile kıyaslama yapılması yanlış çünkü kulvarlar farklı..

Gündem konumuz PS5 ort. 7.000-8.000 TL bedel karşılığında ort. 7-8 yıl optimize edilmiş oyunlar sayesinde stabil orta grafik düzeyinde oyun oynama imkanı..

Diğer taraftan PS5 sistemine yakın güncel bir PC sistemi ort. 9.000-15.000 TL bedel karşılığında ilk yıl yüksek grafik ayarlarında oyun oynama imkanı sunarken daha 3 ay geçmeden 20 farklı firma tarafından piyasa sürülen yeni ekran kartları, işlemciler ve bu donanımların daha stabil ve daha performanslı çalışabilmesi için dolaylı diğer donanım güncellemeleri derken üstüne birde konsollardaki gibi optimize olayı olmadığı için ve oyun firmaları tarafından yeni ürünlerin satılması için sürekli olarak istenen yüksek sistem gereksinimleri neticesinde ilk yılın sonuna gelemeden alınan performansın ve beklentinin düşüşü..

Hemen herkes bu süreçten geçmiştir; elinizdeki mevcut donanımın 2.el de çok zarar etmeden sisteminizi güncel tutmak için akıttığınız paralar bir konsol ömründe (ort. 7-8 yıl) neredeyse 30 konsol bedeline denk geliyor.. Kısacası; 30 konsol parası harcayıp elindeki PC ile s.dik yarışına giren bir zihniyetle boşa uğraşmaya gerek yok.. Her nihayetinde oyun oynarken yaşanan deneyim farklı olsa da alınan haz ve eğlence aynı ise 1 defa konsol alırım ort. 7-8 yıl boyunca her yeni oyun çıkışında işlemci, ekran kartı, anakartı, güç kaynağı, soğutma sistemi, bellek vs. sistemim kaldırır mı kaldıramaz mı diye kafa yormadan oyun oynarım..

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

konsol neden dersek konsolun içinde ki donanımı bügün pc ye çevirdiginiz de çıkacak sonuç 15 bin üstü olacaktır

ki bu ürünü 7 sene kullanıyorsun banamısın demiyor ama pc lerde her sene yeni bir ürün çıkıyor ve eski ürüne destek nerdeyse olmuyor yani bügün gtx1060 6gb 1050ti 4gb içler acısı durumda bügün aldıgın 1660 süperde 2 sene sonra içler acısı durumda olacak çünkü yenisi çıkacak ve planlı eskitmeye gidecek ama ps5/series x gibi aletler yoluna devam edecekler

Baz örnek

Ps5 Özellikleri

CPU: 8x Zen 2 Cores at 3.5GHz with SMT
    GPU: 10.28 teraflops with 36 compute units at 2.23GHz
    RAM: 16GB GDDR6
    Internal Storage: Custom 825GB SSD
    Expandable Storage: NVMe SSD Slot
    Optical Drive: 4K UHD Blu-ray Drive

Pc Karşılıgı

RYZEN 3700X

RTX 2080 SÜPER 11.15 TFLOPS

16 GB 4000 MHZ

PCİ 4.0 1TB M2 SSD

2 TANE M2 PCİ 4.0 DESTEKLEYEN GÜÇLÜ BİR AMD ANAKART
    Arkadaş mantıklı bir karşılaştırma yapmış..

Eskiden aşırı pc kullanıcısıydım.. Sonra ps3 almıştım ve konsolun o kablosuz rahatlığı vesaire keyfi hiç birşey vermez oldu.. Sonra ps4 aldım memnuniyetim tavan yaptı ps4 ile :) Hani en azından şu derdim yok acaba oyunu çalıştıracakmı.. Veya tam oyun oynarken windowsun çökme durumu.. Yalnız şu son zamanlarda şunu farkettim yaklaşık 10 senedir kullandığım 3D LG TVim bozuldu.. 65 inç Dolby vision ve HDR+ destekli bir tv aldım.. Oyun oynarken kendi kendime diyorum ben bu zamana kadar oyun oynamamışım o HDR farkı gerçekten hissettiriyor.. Şimdi merakım PS5 tam anlamıyla bir 4k oyun keyfi olucak.. koltuğa uzanıp oyun oynama keyfi bambaşka bence ..

• asertyu kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde parayla oyun oynamanın lüks olduğunu anlamıyorsunuz herhalde. Yerli ve Türkçe dil desteği olan oyunları parasını verip alırım, diğerlerini torrentten çekerim. Kocaman oyun firmaları benim parama kalmadı. Sizin yüzünüzden ülkenin cari açığı daha da artıyor.

Ayrıca korsan oyun oynamak, market soymak ile aynı şey değil. Market soyarsan o ürünlerin parası market çalışanlarının cebinden çıkıyor, torrentten oyun indirdiğinde ise kimseye zarar vermiyorsun.

Oyunlarına Türkçe dil desteği getirmeyen yabancı firmaları zengin etmeye devam edin siz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AİGUN -- 18 Haziran 2020; 15:45:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konsol kesinlikle pc nin yerini tutmaz. ama günümüz şartlarını düşündüğümüzde mantıklı olan konsoldur.
  • ne oynayacaksın kiminle oynayacaksın single mı multi mi oynayacaksın bilmiyoruz. oyunları yaz ona göre cevap yazalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceza237 -- 18 Haziran 2020; 16:0:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Targaryen96

Yeni oyunlar torrente düşmüyor. Multi oyunları da torrentle oynanmıyor. Rdr2 1.5-2 yıl sonra düştü torrente. Aynı zaman da torrentle virüs yükleme ihtimalin de var. Evet torrent kesinlikle iyi bir alternatif
    Yeni oyunlar konusunda haklısın ama kardeşlik yaparken de dolandırılma ihtimalin var.

Multi oyunları da uzun süre oynayacaksan al sat yaparak o kadar ucuza oynayamazsın.

• tabiki pc 8k görüş alanın daha geniş görmek 165hz yüksek fps dolby atmos vurulduğunda rgb ışıklandırma

Pc alma nedenlerim

• eğer bir insan iki senede bir ti serisinden ekran kartı alıp upgrade yapabiliyorsa. pc çok net tercih sebebidir. tabiki bu bütçeye sahip bir kişi pcye çıkmayan oyunları da oynamak için diğer konsolları da alır.

ekran kartını sürekli değiştirecek bütçesi olmayanlar, ancak iki üç ayda bir bir oyuna 500-600 TL verebilecek bütçede olanlar konsola yönelebilir.

ekran kartını değiştirecek bütçesi olmayıp elindeki avucundaki birikmişiyle ancak bir ekran kartı alabilmiş bir kişi konuşuluyorsa zaten pek fazla seçeneği yok.

ben şahsen pc ve playstation ikilisi ile mutluyum. Pcye çıkıp playstationa çıkmayan var veya tam tersi. 980 Ti ekran kartım var. upgrade etmeyi de düşünmüyorum şu aralar. onun yerine playstation 5 almayı düşünüyorum. belki ilerde benim aklımı başımdan alacak bir ekran kartı çıkar o zaman alırım.
  • Aslında rahatlık amaçsa ve 2. bir tv varsa konsol. Ama kaliteli grafik ve fare klavye rahatlığıysa ( çoğu oyum onlarsız tat vermiyor)PC. Maliyetlere bakınca aynı fiyata geliyor bence. 4 yılda konsol +oyunlar+psplusa 5.000 lira harcamışımdır. 4 sene önce 5.000 lik PC alsaydım da şu an pişman olur muydum bilmiyorum ? 4 sene önce 5.000e toplanan PC şu an 9-10 bine toplanır gibi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • güncel konsolların multimedya özellikleride gayet iyi olduğundan konsal daha avantajlı. sacd audio desteği, 4k video oynatma, youtube gibi özellikleri olan konsollar var artık. bu işleri elbette bilgisayarda da yaparsınız, ancak konsolun sürekli tv nizin yanında olduğunu düşünürseniz bir kumanda ile istediğinizi yapabilirsiniz. pc nizi tv ye bağlarsanız elbette herşeyi yine yapabilirsiniz. bu sefer fan sesiyle ve tv nizin yanında koca bir kasa ile uğraşırsınız.

bu konu biraz tercih meselesi sanki. zamanında hız aşırtma ile falan uğraşmıştım, pc de sadece oyun oynamıyordum, ama bu gün pc en çok kullandığım web tarayıcı. tv ye bağlı multimedya kutusuyla tüm işimi yapıyorum,
  • AİGUN kullanıcısına yanıt
    Sen oyunu Torrentten cekersen adam Türkçe dil mi getirir satmıyor diye getirmez. Ekran kartlarına binlerce lira verilirken sıkıntı yok ama oyuna gelince ekonomi kötü

• Hic dusunmem konsol pc yle ne ugrasicam arti konsola ozel efsane oyunlar var bazilari konsol 7500 filan olcak dio abartmayin bak diorum 6000 gecmiycek turkiye fiati

• PC hileden geçilmiyor konsol al geç

• MaitreSkiLL kullanıcısına yanıt
    Hocam sahibinden'den satan bir arkadaşa denk geldim 436 euro'ya almış. Bence pek cazip değil yoksa 2900 için gayet iyi alet.

• quote:

Orijinalden alıntı: AİGUN

Yeni oyunlar konusunda haklısın ama kardeşlik yaparken de dolandırılma ihtimalin var.

Multi oyunları da uzun süre oynayacaksan al sat yaparak o kadar ucuza oynayamazsın.

Alıntıları Göster
    Doğru zaten para multi oyunlardan çıkıyor o sistemde. Dolandırılma olayı var ama bence çok nadir. Ben rahat 100 150 alışveriş yapmışımdır, 2 sinde sıkıntı çıktı sadece. Onlardan da zararım toplam 85 tl oldu.

• Oyunlu özel seri için bence fiyat gayet makul. Özellikle eylül ekim gibi konsollara ek vergi geleceği için bu tarihten önce almak kesinlikle mantıklı

• Konsol mu Pc mi?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.