Şimdi Ara

Konsol mu Pc mi? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
3
Favori
19.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllardır PC oyuncusuyum (18 yıldır), konsol deneyimim yıllar önce atari ile sınırlıydı. 2-3 ay önce konsol almaya karar verdim, burada konu açarak danıştım. Bazıları memnun olursun bazıları olmazsın dedi. Haftada toplam 8-9 saat anca oynuyorum stres atmak için.

Koltukta uzanıp yanımda çay ile tekken, fifa, ps özel oyunları oynuyorum.

Büyük ekranda yayılarak oyun oynamak gerçekten zevkliymiş. PC kalitesi vermiyor tabii ki.
  • Merhabalar arkadaşım. Hem konsol hem PC sahibi bir kişi olarak sizinle düşüncemi paylaşmak isterim.

Küçüklükten beri bilgisayarı olan, işimi bilgisayarım üstünden yapan bir insanım. Photoshop, eclipse ve bir takım yazılım programları kullanabilmem açısından bilgisayara ihtiyacım var, çünkü işim bu. Bunun yanında eskiden LOL, Battlefield, COD ve CS gibi fps oyunlarını oynayan birisi olarak da kalburüstü bir bilgisayara ihtiyacım vardı. Şu an ise yalnızca CS Go oynayan birisi olarak yine bilgisayar gaming açısından bana lazım. Ancak bundan 2 sene önce Xbox One S satın aldım. O zaman black friday indirimleriyle uygun geldiği için satın almıştım. Yanında hediye olarak gelen BF 5 ile konsol hayatıma başladım. Başlarda controller ile oynamak zor geldi ama alışınca sanki klavye mouse angaryaymış gibi hissettim. Şimdi ise Fortnite, Forza Horizon, Nba vb birçok oyunu konsoldan oynuyorum. İşten geldikten sonra koltuğa uzanıp oyun oynamak bana göre çok dinlendirici ve eğlenceli. Bunun yanında Xbox'ı android boxmış gibi de kullanabiliyorum. Bilgisayarda işim olduğu zamansa bilgisayara geçiyorum. İkisini kullanmaktan da memnunum, ikisi de şu an benim için olmazsa olmaz.

Siz de bu şekilde ihtiyaçlarınızı değerlendirerek maddi gücünüz doğrultusunda karar verebilirsiniz. Umarım faydalı bir youm olmuştur sizin için.

İyi günler.

• Mantikli olan su zamanda konsol. Dolar cok yuksek bir kere para ver derim surekli parca degistirmen gereken oyun gereksinimlerini yuksek tutacak olan oyunlar cikacak illa parca degistirmeye vs kalkacaksn. Xbox veya ps bakablirsn ben 15 senedir pc de oyun oynuyrdm xbox da baya zevkliymis :) ekran karti ram virt zirt derdim olmasn diyrsan konsol al derim. Tv de guzel ise oo mis

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende ortalama bir kasa var. Aynı zamanda playstation 4 500gb var. Ikisini de akitf olarak kullanıyorum. İkisi arasında bir seçim yapmam gerekecek olursa, bilgisayarı seçerim. Bunun sebebi de sadece maliyet, bilgisayar oyunlarının fiyatları playstation'a göre düşük. Ek olarak, playstation 4'te fps yanlış hatırlamıyorsam 30'a sabit. Bu yüzden hareketli oyunlarda bilgisayarda aldığım tadı vermediği oluyor. Bana göre konsol Fifa pes ve yarış oyunları için daha iyi ( crew, dirt rally vs.) Ama fps oyunları olarak bilgisayarda oynamak benim için hem daha kolay hem daha zevkli geliyor örneğin CoD gibi, Gta V gibi.

Pc'im yokken playstation vardı, en çok oynadığım oyun gta v online idi. Kasa topladıktan sonra pc de görüntü kalitesi olarak daha zevk verdiği kanısına vardım. Ama kolla oynamanın zevki de bir başkaydı.

Yani toplarlamam gerekirse tamamen bütçeye kalmış diyebilirim. Oyunlar daha ucuz olsun dersen pc kullanırsın. Bir şey olmaz dersen konsol alırsın ama dediğim gibi playstation 4 30 fps veriyor daha üstü bir şey bakmanızda fayda var derim.

Bilgisayarda ek olarak günlük işleri yapmak çok daha kolay, konsolda yaratıcı bile açmak dert.

Bu söylediklerime son olarak seçim yapmam gerekiyorsa bilgisayarı tercih ederim..

• oyun oynayan biri değilim ama konsollar bi ara cidden çok ucuzdu. 1500'e konsol alıyordun. hatta şimdi baktım geçen sene 1800'e ps4 + rdr 2 satılmış.
    haliyle alırsın çatır çatır oynarsın.
    konsol 1500 iken oyuncu laptopları 8-10 bin lira. en düşük laptoplar bile 5 bin lira idi.
    ben oyun oynasam kesinlikle konsol alırdım.
    ancak şimdi dolar vergi derken herşeyin parası uçtu gitti. konsollar daha çok uçtu gitti.
    o yüzden hangisi daha mantıklı bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemirKipi

Bu takıntı seviyesini anlayamadım ben. Her oyun, bilgisayarı sonuna kadar zorlamak zorunda mı? Amacımız eğlenmek değil mi? Ayrıca Red Dead Redemption 2’yi 2K çözünürlükte orta-yüksek ayarlarda 35-45 FPS arasında oynadım. Oynadığım görselliğin yarısını bile sunmayan PlayStation 4 30 FPS’den fazlasını vermiyor.

Tamamını 2K çözünürlükte oynadım. PlayStation 4 kaç tanesini 2K veya üstü çözünürlükte 30 FPS üzerinde oynatabilir?
    Tamam söylediklerine saygı duyuyorum 35fps-40fps’ye bilgisayarda sen katlanabiliyorsundur bir şey diyemem ama ben bilgisayar alıp o kadar para döküp konsolun üstüne 30fps-45fps’ye katlanamam ayrıca ps4 ile karşılaştırman yanlış olur xbox one x ile karşılaştırmak lazım kaldı ki konsollardaki 30fps bilgisayarda aldığın 45fpsden bile akıcı geliyor.Şahsen ben 60’ın bir fps altına düşüyorsa baya baya bir oynama hevesi kaçan bir insanım.Bana öyle pek zevk vermiyor eğer arkadaşta böyle fps düşüşlerine katlanabilecek bir kişiyse pc alsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 18 Haziran 2020; 11:50:22 >

• Eğer elinde bir pc varsa dandikte olsa, ps al bence ama elinde dandikte olsa pc yoksa birde telefonda dandikse net pc al

• Şu an itibariyle ps4 veya xbox one almak ekstra kampanya yapılmadığı sürece mantıksız. Misal ps4 pro'nun 200 eurolara gelmesi lazımki mantığı olsun, bence yeni nesil çıktıktan sonra ciddi düşecektir fiyatı.

2012 yılından beri aralıksız konsol kullanıyorum. Ps3, Ps4 ve hala sahip olduğum Ps4 pro kullandım. Bunların haricinde hep ortalama ve üzeri pc sahibi de oldum. Ama bir kere bile pc'de oyun oynama hevesi oluşmadı içimde konsolda oyun oynarken. Tamamen alışkanlık meselesi bence bu olay. Rekabetçi oyun oynamayı 2010 civarı bıraktım, tamamen hikaye odaklı oyunlar oynuyorum bu bir etken benim için mesela. Arkadaş çevrem de konsol tarafında olduğu için etkileşimimiz de var oradan.

Fiyatlar (özellikle oyun fiyatı) yüksek diyecekler olacaktır ama şu 8 senede cebimden çıkan para 5 bin TL yoktur, arada aldığım tv dahil buna. Oyun takası, kardeşlik, ikinci eli, devamlı yapılan indirimleri ile yeri gelir pc'den daha az maliyetli olur oyun tarafı. Hilecilerin az olması da cabası.

Yeni nesil ve pc fiyat karşılaştırması belki yapılabilir. Ama ps4 nesli gibi zayıf gpu ile gelmeyecek bu sefer konsollar. Yani eski nesilde eşdeğer bir pc görece ucuzken şimdi ucuz olmayacak. Bir de öncelik her zaman konsol olduğu için eski teknoloji bilgisayarlar çöpe atılacak kıvama da gelebilir. Eski konsollar zayıf olduğu için o platform baz alınarak yapılan oyun rahat rahat yüksek fps ile ortalama üstü pclerde çalıştırabiliyor. Şimdi 2080 gücünde konsollar baz alınarak oyunlar yapıldıktan sonra eski ekran kartlarını görmek lazım.

Artıları eksileri iyi tartıp, öncelikleri iyi belirleyip, bütçeye göre en iyi tercih neyse o yapılmalı.

• G-Sync monitör ile konsoldaki 30 fps ile PC’deki 30fps arasında fark yok.

• quote:

G-Sync monitör ile konsoldaki 30 fps ile PC’deki 30fps arasında fark yok.
    Şimdi gsync monitör mü alırsın yoksa gsync monitöre vereceğin parayla daha iyi bir kart mı alırsın 2080ti falan almadığım sürece gsync alacağımı sanmıyorum.Yani şuanki pcye gsync monitör gereksiz yani çünkü üst düzey bir bilgisayar değil.Parayı başka şeylere ayırmayı tercih ederim ben,o zaman gsync almanada gerek kalmaz otomatikman 60fps alırsın.Yani kendinde söylediğin gibi gsync monitör masrafıda ekliyorsun konsol akıcılığı almak için ama bir xbox one x’de öyle bir sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 18 Haziran 2020; 12:6:0 >
  • fiyatlar eskisi gibi olaydı sadece oyun için konsol alınırdı.

gelecek konsol 7-8 bin bandında olacağı için konsol avantajını yitirdi.

ha yok ben illa ps exclusive konsola özel oyunları oynayacağım derdim bu diyorsan iş değişiyor. ben tam yatağımın karşısına tvyi koydum hdmi ile bağlayıp, xbox one koluyla konsol gibi yerimden de takılıyorum. pc bir konsola dönüşebiliyor. ama konsol pc olmuyor öyle de birşey var
  • https://www.epey.com/monitor/

Tartışma yaratmak istemiyorum evdeki tv 55"
    Onu aratmayacak bir monitöründe 32" den büyük olması lazım.

Ben pc ye laf dedim mi en iyisini toplayabiliyorsa para varsa pc topla dedim zaten

Yani sırf yazmak için mi yazıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 18 Haziran 2020; 12:19:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef alışık olduğumuz sorular bunlar. Bunun birde araba versiyonu var, misal; abi 100 K param var ne alayım. Civic mi, sportage mi yoksa Polo mu ? biri C sedan biri suv biri b segmentinde.. yani hepsi farklı ihtiyacı karşılıyor arkadaşlar konsol ve PC de aynı şekilde. Bunu öğrenmek lazım artık.

• Wrestle Mania kullanıcısına yanıt
    https://www.epey.com/monitor/

cahil lafına vereceğim çok şey vardı ama sana şunu söylemek istiyorum bu cevabı verdin ne oldu.

Ayıp degilmi , Nasıl insanlar doldu forma anlamıyorum kaldıki bana küfür dahi etsen bile ne olacaktı ki

Yani harbiden ayıp kardeşim küfür etsem elime ne geçecek ki
    yada sen küfür etsen ne olacak

Hoşgörünüz kalmamış klavye başında herkes delikanlı olmuş varsın siz bilgili olsun ben cahil olayım ne diyeyim sağolsın kardeş

• PC

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS Now Türkiye geldiği gün bu tür sorular biter fakat sony de hiç geliştirmiyor bu stream işini.
  • 11 yıldır forumdayım konuya yazan adama cevap veren yok ama konuya yazanlar hep birbirini yiyor.

Yahu 36 yaşıma geldim neler gördüm forumda neler yaşadım. Herşey değişti bitti ama kendini beğenmişler asla bitmedi. Konsolunuzda Pc niz batsın

• Maliyete bakacak olursak konsol oyunlarının fiyatları toplamda çok daha pahalıya geliyor. Ayrıca hiçbir koşulda 2080ti şart değil, siz takıntı yapmışsınız sadece o kadar. Oyundan değil FPS’den keyif alıyorsunuz. Konsolda FPS görseniz onu da kafaya takarsınız.

• quote:

Maliyete bakacak olursak konsol oyunlarının fiyatları toplamda çok daha pahalıya geliyor. Ayrıca hiçbir koşulda 2080ti şart değil, siz takıntı yapmışsınız sadece o kadar. Oyundan değil FPS’den keyif alıyorsunuz. Konsolda FPS görseniz onu da kafaya takarsınız.
    Xbox one x için konuşuyorum ben gamepass içerisinde rdr2 bile var diye biliyorum ultimate versiyonda.Bilgisayar ile aynı para hatta daha ucuz.2080ti lazım demiyorum 2080ti alırsam bir gsync monitör alırım diyorum 2080ti lazım olsa 1660 almazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 18 Haziran 2020; 12:57:33 >
  • ps4 den pcye geçtim pc daha eğlenceli bence özellikle şuan valorant falan akıyor.

kaliteli oyunlarda elbet pc ye çıkıyor ve bu ekran kartı güncelleme muhabbeti falan hikaye bence x bir oyunun sistem gereksinimlerine bak mesela

Red Dead Redemption 2 sistem gereksinimleri (Önerilen):
    İŞLETİM SİSTEMİ: Windows 10 – Nisan 2018 (v1803)
    CPU: Intel Core i7-4770K / AMD Ryzen 5 1500X
    RAM: 12GB
    GPU: Nvidia GeForce GTX 1060 6GB / AMD Radeon RX 480 4GB
    HDD: 150GB
    Ses kartı: DirectX uyumlu ses kartı

günümüzün en baba oyununun istediği sistem 2016da çıkan ekran kartını istiyor.

yani bugün bi 2060 veya en kötü 1660 ti aldığında 4-5 sene gidicek

pc de oyunlar daha ucuz

pcde de gamepad ile oyun oynanıyor konsolda klavye mouse ?

belki bunlar bir fikir sahibi olmana yardımcı olur.

laptop falan alırsan zaten aynı zamanda konsol gibi kullanabilirsin bağlarsın hdmi ile tvye devamke :)

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.