Şimdi Ara

KONU KAPATILABİLİR (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
791
Cevap
2
Favori
56.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vol~

Sıralamam : 32.200
    Bilgisayar Mühendisliği (Özel veya Devlet) önerilerinizi bekliyorum

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü! Bu puanla da kesin kazanırsın.

GYTE, Türkiye Birincisi Oldu!

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Sabancı Üniversitesi'nce 18 Temmuz 2011 tarihinde yayımlanan, 2000 yılından önce kurulan üniversiteler sıralamasında 454,59 toplam puanla birinci olmuştur.[1] Bu çalışmanın sonuçları 20 Temmuz 2011 tarihli Milliyet Gazetesi'nde, Abbas Güçlü'nün köşe yazısında da yer almıştır.[2]

Bilindiği gibi, Enstitümüz Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde, teknik ekibi Prof. Dr. Ural Akbulut, Prof. Dr. Nazife Baykal, Prof. Dr. Ayşen Akkaya, Prof. Dr. Canan Çilingir, Yrd. Doç.Dr. Sevgi Özkan, Dr. Murat Perit Çakır tarafından oluşturulan, Türkiye'deki Üniversitelerin Akademik Performansları (University Ranking by Academic Performance¦URAP) çalışmasında da, 2011 senesi Tıp Fakültesi Olmayan Üniversiteler Genel Sıralamasında ikinci olmuştur. [3]

Sabancı Üniversitesi çalışmasında kullanılan kriterlerin, ODTÜ URAP çalışmasının, toplam yayın, toplam atıf, toplam doküman, toplam öğrenci sayıları kriterlerindeki üniversite büyüklüğü etkisini ortadan kaldırarak, daha objektif bir değerlendirmeye olanak verdiği ifade edilmektedir.

Sabancı Üniversitesi çalışmasında kullanılan kriterler:
    Öğretim Üyesi Başına Makale sayısı
    Öğretim Üyesi Başına Düşen Atıf Sayısı
    Öğretim Üyesi Başına Düşen Toplam Bilimsel Doküman Sayısı
    Doktora Öğrencisi Oranı
    Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısı
    Öğrenci Başına Düşen Öğretim Üyesi Sayısı

ODTÜ URAP çalışmasında kullanılan kriterler:[4]
    Makale Sayısı,
    Öğretim Üyesi Başına Düşen Makale Sayısı,
    Atıf Sayısı,
    Öğretim Üyesi Başına Düşen Atıf Sayısı,
    Toplam Bilimsel Doküman Sayısı,
    Öğretim Üyesi Başına Düşen Toplam Bilimsel Doküman Sayısı,
    Doktora Öğrenci Sayısı,
    Doktora Öğrenci Oranı,
    Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısı.

Kaynaklar:
    "ÜNİVERSİTE SIRALAMA ÇALIŞMASI" Sabancı Üniversitesi. 18 Temmuz 2011. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2011.
    "Bu reyting sıralaması da Sabancı'dan" Milliyet. 20 Temmuz 2011. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2011.
    "Tıp Fakültesi Olmayan Üniversiteler Genel Sıralaması" ODTÜ Enformatik Enstitüsü.
    "Genel Bilgi" ODTÜ Enformatik Enstitüsü.

• quote:

Orijinalden alıntı: _merwe__

mf 3 ve mf 4 sıralamalarım 20 binlerde lütfen bana gidebilcegim önü açık meslek isimleri söyler misinizz

Bu puana Moleküler Biyoloji ve Genetik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerini "şiddetle" tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naix

benim mf4 sıralamam da 35.994 yüm. bilgisayar-elektrik elektronik-makine mühendisliklerini yazmayı düşünüyorum. belki endüstri de olabilir. benim sıralamama göre önerileriniz varsa sevinirim. özel yazmayacağım önerilerinizi devlet üniversiteleri arasından yaparsanız daha iyi olur.

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Müh. ve Elektronik Müh. düşün derim.

GYTE, Türkiye Birincisi Oldu!

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Sabancı Üniversitesi'nce 18 Temmuz 2011 tarihinde yayımlanan, 2000 yılından önce kurulan üniversiteler sıralamasında 454,59 toplam puanla birinci olmuştur.[1] Bu çalışmanın sonuçları 20 Temmuz 2011 tarihli Milliyet Gazetesi'nde, Abbas Güçlü'nün köşe yazısında da yer almıştır.[2]

Bilindiği gibi, Enstitümüz Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde, teknik ekibi Prof. Dr. Ural Akbulut, Prof. Dr. Nazife Baykal, Prof. Dr. Ayşen Akkaya, Prof. Dr. Canan Çilingir, Yrd. Doç.Dr. Sevgi Özkan, Dr. Murat Perit Çakır tarafından oluşturulan, Türkiye'deki Üniversitelerin Akademik Performansları (University Ranking by Academic Performance¦URAP) çalışmasında da, 2011 senesi Tıp Fakültesi Olmayan Üniversiteler Genel Sıralamasında ikinci olmuştur. [3]

Sabancı Üniversitesi çalışmasında kullanılan kriterlerin, ODTÜ URAP çalışmasının, toplam yayın, toplam atıf, toplam doküman, toplam öğrenci sayıları kriterlerindeki üniversite büyüklüğü etkisini ortadan kaldırarak, daha objektif bir değerlendirmeye olanak verdiği ifade edilmektedir.

Sabancı Üniversitesi çalışmasında kullanılan kriterler:
    Öğretim Üyesi Başına Makale sayısı
    Öğretim Üyesi Başına Düşen Atıf Sayısı
    Öğretim Üyesi Başına Düşen Toplam Bilimsel Doküman Sayısı
    Doktora Öğrencisi Oranı
    Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısı
    Öğrenci Başına Düşen Öğretim Üyesi Sayısı

ODTÜ URAP çalışmasında kullanılan kriterler:[4]
    Makale Sayısı,
    Öğretim Üyesi Başına Düşen Makale Sayısı,
    Atıf Sayısı,
    Öğretim Üyesi Başına Düşen Atıf Sayısı,
    Toplam Bilimsel Doküman Sayısı,
    Öğretim Üyesi Başına Düşen Toplam Bilimsel Doküman Sayısı,
    Doktora Öğrenci Sayısı,
    Doktora Öğrenci Oranı,
    Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısı.

Kaynaklar:
    "ÜNİVERSİTE SIRALAMA ÇALIŞMASI" Sabancı Üniversitesi. 18 Temmuz 2011. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2011.
    "Bu reyting sıralaması da Sabancı'dan" Milliyet. 20 Temmuz 2011. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2011.
    "Tıp Fakültesi Olmayan Üniversiteler Genel Sıralaması" ODTÜ Enformatik Enstitüsü.
    "Genel Bilgi" ODTÜ Enformatik Enstitüsü.

• quote:

Orijinalden alıntı: IuFuKI

mf4 sıralamam 27907 ytü elektrik 26400 girebilme ihtimalim nedir

Kesin gözüyle bakabilirsin.Ancak 32-34000'e kadar tercih yapman da fayda var.
    Başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OSSTercih.Tv

quote:

Orijinalden alıntı: IuFuKI

mf4 sıralamam 27907 ytü elektrik 26400 girebilme ihtimalim nedir

Kesin gözüyle bakabilirsin.Ancak 32-34000'e kadar tercih yapman da fayda var.
    Başarılar.

inş hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremiel

Arkadaşlar hiç beklemediğim bir puanla karşılaştım ve hiç ummadığım okuları tercih yapacak zorunda kaldım.Ygs sıralamam 20binken lysde bunu 26300 küsüre çektim şimdi ise tercih telaşı sardı.Tercihlerim aşağıdaki gibi olacak tabi kararsız kaldığım konular var onları aşağıda beliticem

1) Yıldız Teknik İnşaat 1.öğ 22,900
    2)Yıldız Teknit Makine 1.öğ 24,000
    3)İstanbul Teknik Metalurji %100 ing 25,300
    4)İstanbul Teknik Metalurji %30 ing 28,600
    5)Yıldız Teknik İnşaat 2.öğ 30,300
    ...
    ...

Sizce bunlardan hangisi gelir.Her zaman makine yada inşaat okumak istemişimdir.Sizce metalurjinin geleceği varmıdır çalışma koşulları maaşı nasıldır?
    Ve sizce metalurjiyi listemden çıkarmalımıyım?Beni aydınlatırsanız sevinirim.Metalurji hakkında küçük

Metalurjinin geleceği var.Ülkemizde belki bir 5 yılı var ama tüm dünya ülkeleri nanoteknolojiye yatırım yapmaya başladı.
    İşte metalurji mezunlarının çalışabilecekleri sektörler ve alanlar:
    savunma
    demir-çelik
    beyaz eşya
    otomotiv
    döküm sanayisi
    uçak üretimi
    gemi üretimi
    gıda
    boya
    tekstil
    elektronik
    biyomedikal malzemeler
    mikro işlemciler
    tıbbi görüntüleme teknolojileri
    uzay mühendisliği çalışmaları
    ...
    bunun gibi onlarcası mevcut.
    İTÜ'de olması ise ayrı bir anlam katacaktır.

Şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: uçakçı09

quote:

Orijinalden alıntı: uçakçı09

MF-4 puanım 504.262 sıralamam 13281 bunlarla itü uçak mühendisliğine gidebilir miyim ?

lütfen bir bilen yok mu?

Tıp kontenjanlarındaki artışı ve yeni açılan üniversiteleri gözönünde bulundurursak yerleşme olasılığın çok yüksek.
    Yine de altına İTÜ Makine düşünebilirsin.

Başarılar.
  • GEBZE Yüksek Tek. Ens ELEKTRONİK müh.

2009'da 31bin
    2010'da 40bin almış. ben bu sene 49bin.

Tutar ya da tutmaz. Bu üniversitenin bu bölümü hakkında bilgisi olan? Ayrıca elektronik müh. iş imkanları? EE'cilerden sıra gelir mi bu bölüme?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yatalak kasif

GEBZE Yüksek Tek. Ens ELEKTRONİK müh.

2009'da 31bin
    2010'da 40bin almış. ben bu sene 49bin.

Tutar ya da tutmaz. Bu üniversitenin bu bölümü hakkında bilgisi olan? Ayrıca elektronik müh. iş imkanları? EE'cilerden sıra gelir mi bu bölüme?

GYTE Elektronik ihtimali var.Altına Uludağ Elektronik de yazabilirsin.
    İş hayatında EE ile Elektronik arasında çok fazla fark yok.Babam makine mühendisliği emeklisi oradan biliyorum.

Eğer GYTE Elektronik olursa çok iyi bir bölüm kazanmış olursun.
    Başarılar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thend

bu puanlarla en uygun nereye giderim acaba? 4 yıl şansım sıfır gibi birşey bu yüzden kesinlikle 2 yıllık düşünüyorum dil puanımda var bilg. programcılığı düşünüyorum ama
     KONU KAPATILABİLİR

4 yıllık yok dimi mekatronik düşünüyorum a.m.l. mezunuyum

• merhaba.. kafam cok karısıkken yazınızı gördüm

sıralamam 22 bin.. odtü mimarlık istiyordum <10bin,tutmuyor> bende arastrdım ve odtü gıdanın bana uygun oldgnu dsunmeye basladım(23 binle kapamıs)

ama o arada odtü metalurji<19bin> falan yazsammı dedim.. daha snra odtü mezunu kzenmle knstm kz acıkta kalmamak için çevre mhendslgi ble yazms.. ve bide öylesine grdgm est agrlk snavnda 8 bininci oldm ankara siyasal,uluslararası tutuyor,odtü siyasalda oluyor.. hacettepe matematgi yaz dye tutturdular.. size sorum şu nasıl bir terch listesi yapmalıyım ki açıkta kalmayım ama gıda mühendisliği tutsun.. gıdayı en başa mı yazıyım nereye yazıyımda olsun.. lütfen yardım edin
  • Merhaba arkadaşlar.

TS-1 sıralamam 20.082.
    Dokuz Eylül Üniversitesi - Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (İÖ) istiyorum. Bölüm 2010 yılında 23.700 sıralama ile 2009 yılında ise 28.300 sıralama ile kapatmış. 2009 ile 2010 arasında 4600 kişilik bir kayma olmuş yani. Bu yıl da sıralamanın bu denli gerileyeceği düşünülebilinir mi acaba? Bölüme girme şansım nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizlibahcem

merhaba.. kafam cok karısıkken yazınızı gördüm

sıralamam 22 bin.. odtü mimarlık istiyordum <10bin,tutmuyor> bende arastrdım ve odtü gıdanın bana uygun oldgnu dsunmeye basladım(23 binle kapamıs)

ama o arada odtü metalurji<19bin> falan yazsammı dedim.. daha snra odtü mezunu kzenmle knstm kz acıkta kalmamak için çevre mhendslgi ble yazms.. ve bide öylesine grdgm est agrlk snavnda 8 bininci oldm ankara siyasal,uluslararası tutuyor,odtü siyasalda oluyor.. hacettepe matematgi yaz dye tutturdular.. size sorum şu nasıl bir terch listesi yapmalıyım ki açıkta kalmayım ama gıda mühendisliği tutsun.. gıdayı en başa mı yazıyım nereye yazıyımda olsun.. lütfen yardım edin

Kafan gerçekten karışmış.Bu şartlar altında sana net olarak bir şey söylemem mümkün değil.
    Geleceğini olumsuz etkilemek istemem.
    Öncelikle puanları ve sıralamaları bir kenara bırak ve hangi meslekte mutlu olacağına,hangi bölümü okumaktan zevk alacağına karar ver.
    internetten ders içeriklerine bakmanda da fayda var.

Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyuporal

mf4 sıralamam 67 bin endustri muhendisligi istiyorum. Yalova mı onerirsiniz yoksa gaziantep mi ? Sayısalcı olmama ragmen tm1 37 bin. Siz ne onerirsiniz ?

sadece endustri degil makine ve insaatta da kaliteli universite tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • arkadaşlar selam.

403 puan ve 21670. sıralamayla anadolu üni iletişim bölümü gelir mi acaba? geçen senenin puanı 415 sıralaması 22300
  • benim sıralamam 7703 önerebileceğiniz güzel tıp fakülteleri hangileri?dicleyi önerirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

Sen yetkili bi abiye benziyon. benim duruma da bir el atıver

s:6703 tm-2 p:484

İst hukuk 5670
    İst hukuk iö 9080
    9 eylül hukuk 8100
    Marmara Hukuk 6750
    Anadolu hukuk 8630
    Marmara Hukuk İÖ 10900
    Odtü iktisat 5960

Nasıl acıkta kalır mıyım. Daha garanti bir kac yer asagıya yazayım mı?

Acikta kalma ihtimalin yok bence
  • 115 bin deyim kaç bine kadar şansım var aceba bide en çok istediğim yer pamukkale 104 bin ile kapatmış gelme ihtimali nedir aceba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizlibahcem

merhaba.. kafam cok karısıkken yazınızı gördüm

kardeş neyi istiyorsan sıralamada onu başa yazacaksın istek sırana göre bölümleri sıralayacaksın gıdacı olarak odtü gıda çok iyidir

• Genç arkadaşlarım, meslek lisesi mezunuyum , okul birincisiyim. TM-1 Puanım 309. 217binlerdeyim. Sosyal aktivite olarak girdiğim LYS sınavlarından yine de beklediğimden fazla almışım. Maliye okumak istiyorum fakat maliye puanları 325'lerde ve sıralama olarak 180-190binlerde. "Okul birinciliği kontenjanı"ndan giriş yapabilir miyim ? 4 kişilik kontenjan var hemen hemen her yerde ve geçen sene girenler 245 puandan falan girmişler. Var mı bilgisi olan?

Bu arada belirteyim ; sınava ilk girişim bu ve "MARMARA BÖLGESİ" dışında Maliye istemiyorum. Bu sene ya Marmara Bölgesi'nde olacak , ya da bir daha ki sene adam gibi çalışıp istanbul'a yoğunlaşacağız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InTheEnd -- 24 Temmuz 2011; 13:01:58 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.