tm1 sıralamam 121 bin gazi çeko 2. öğretimi tercih edicem 115 binde gelme olasılıgı varmı.
Mf3 13 bininci olarak ne yapmaliyim??tip istiyodum.seneye mi kalsam???
quote:
Orijinalden alıntı: Ceyline
gerçekten tıp istiyorsan kalmalısın
quote:
Orijinalden alıntı: DH_Türk Rock
Tercihlerde sıralamanın önemi nedir ? Listedeki tercihlerden öncelikli olarak puanın en yüksek hangisine tutuyorsa zaten orası gelmiyor mu ?
aman arkadaşm dikkat et birinci sıradan itibaren ilk hangisi tutarsa o geliyo önce
Arkadslar ben ygs 5 ten terch yapacagım tm bolumuyum sıralamam 101.293 .. 105.000 gelme ıhtımalı nedr
Mütercim-tercümanlık okuyan var mı aramızda yada bölüm hakkında bilgisi olan?
quote:
Orijinalden alıntı: RepReSSive
quote:
Seneye %95 kalmayi dusunuyorum ama mufredat degisicek bu sene gidin vs. diyo herkes...cok kararsizim
Gebze moleküler biyoloji mi yıldız biyomühendislikmi sizce bir kız için
1- Anadolu Üniversitesi İşletme Uolp bölümü hakkında bilgisi olan var mı ? 2- Tercihlere 2 yıllıkta yazacağım ama çoğu öncelik kodlu bazılarında İ bazılarında D yazıyor İ o şehirdeki liselerin doldurduğu anlamına geliyor peki D yazanı da mi tercih edemiyorum ? Illa karşısında çizgi mi olması gerek tercih yapabilmem için ?
quote:
ben geçen yıl 14bindim herkes ecz yaz dedi ama tıp istiyordum kaldım bir yıl daha su an tıp oluyor :) hayatında 1 sene çook uzun değil. ki o kadar yoğun geciyorki nasıl bittiğini anlamıyorsun hele bi de sonuç güzel olunca evet işte degmiş diyorsun. ömür boyu mesleğin olacak ve istedgn olmalı sadece 10 ay çalışcaksın ve tıp fakültesndesin :)
quote:
quote:
o müfredat olayı biraz da seneye kalmamamız için söyleniyomuş hocamız dedi bikaç basit konu okumanız yeter dedi benim de istediğim gibi gelmedi bikaç yer yazıcam olmadı tekrar ama seneye kalan baya var ondan korkuyorum rekabet arttı
arkadaşlar net bir soru soracağım iş imkanları ve çalışma koşulları bakımından üniyi de göze alarak cevap verebilir misiniz: Anadolu iletişim mi? kocaeli halkla ilişkiler mi?
quote:
Orijinalden alıntı: acinar666
quote:
quote:
o müfredat olayı biraz da seneye kalmamamız için söyleniyomuş hocamız dedi bikaç basit konu okumanız yeter dedi benim de istediğim gibi gelmedi bikaç yer yazıcam olmadı tekrar ama seneye kalan baya var ondan korkuyorum rekabet arttı
evet rekabet arttı ama 93 grubu kadar değldir bncehem okul da olmucak.ins. daha iyi olur
merhaba benm mf4 sıralamam 39binlerde bolu mimarlık istiyorum 36 binle almış kazanma ihtimalim nedir? ve yeni yüzyıl üniversitesi hakkında bilgisi olan varmı? yardımcı olkursanız sevinirim.
TS1 397.543 20688 alan dışı TS2 412.511 18717 alan dışı
Tarih öğretmenliği istiyorum ama bu puanlarla iyi biyerde eğitim almam zor gozukuyo tarih bölümü yazıcam ama formasyon kalkmıs dıyolar napmalıyım cografya da tarih kadar sevmesemde onuda tercihlerime yazmalıyımıyım kafam çookk karışık yardım edersenız sevenırım.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: acinar666
quote:
quote:
evet rekabet arttı ama 93 grubu kadar değldir bncehem okul da olmucak.ins. daha iyi olur
inş kardeşim büyük ihtimal seneyeyim ama nası kaldırıcam bi sene daha bilmiyorum allah yardımcımız olsun seneye kalırsak birbirimize motive oluruz hatta grup bile kurarız baya seneye kalan var
merhaba mf3 te 11.858. oldum. istabul diş 10.494 kocaeli diş 11.775.yle kapatmış geçen sene. bu sene tıpta ve dişte olan kontenjan artışlarını düşünürsek bu iki üniversiteden birine girme ihtimalim sizce nedir? Şimdiden teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: Ezmer
Arkadaşlar, istediğim bölüm Radyo Sinema Tv veya Sinema Tv, Ts1 puanım 396 sıralamam 21 bin . buna göre bir kaç sorum var.
1- Geçen sene Marmara Üni. Radyo Sinema Tv İÖ sıralaması 18.800 giren en son kişinin netleri ygs+lys: 177 diploma notu 68. benim netlerim 179 diploma 68. fakat geçen sene bu kişi 416 puan alırken ben bu sene tam tamına 20 puan altında alıyorum ve 21 bininciyim.. Girme ihtimalim nedir? (Bu arada alan dışıyım ve alan dışı sıralamasını söyledim).
2- Listemi oluşturmakta güçlük çekiyorum niye; Yazdığım çoğu üniversitenin içeriğini araştırdım kendi bölümümün derslerine baktım tabi haliyle. Fakat bazı üniversitelerin yazdığım bölümle ilgili dersleri çok saçma ve lagaluga geldi. Örneğin Kocaeli Üniversitesinin derlseri; istatistik anayasa, hukuk, ekonomi vs. yani tamam bunları da verin ama daha çok bölüme yoğunlaşılmalı değil mi? ama adamlar bunlara yoğunlaşmış..verdiğim linkten de inceleyebilirsiniz..
Bunlar örnek. Benim istediğim işin daha çok uygulama,pratik mesleki boyutu.Sadece Marmara ve mersin değil, antalya çanakkale ve afyonda okutulan derslerde böyle, Marmara ve Mersin aralarında en iyi dersleri olanı diye söyledim. Ama bi kocaelide bi erciyeste bi konyada böyle değil, adamlar daha çok akademik okutmak istemişler.
Şimdi benim listemde 1- istanbul 2- Marmara 3- işte buraya ne yazacaksam büyük ihtimal o gelecekki kararsızım. Eğer Marmara gelmezse 3 e ne yazarsam eğer o gelecek ihtimal büyük. Mersin mi, çanakkale mi, akdenizmi afyon mu.. Üninin biraz adı olsun denilir o sıkıntı ve ist. de ikamet ediyorum yakınlık açısından da zor. Ne yapmam gerekir?..
quote:
Orijinalden alıntı: Ezmer
bi ekleme: Radyo Sinema Tv veya Sinema Tv bölümü, yani staj imkanları olacak fakat diyelimki Marmaradan sonra mersini yazdım ve Marmara gelmedi Mersin geldi.. sonuçta ist ve çevresindeki gibi olabilecek mi? yani hani kanallara filan gönderirler staj için. Mersinde böyle bişey söz konusu olabilir mi?.. Mersine takmış durumdayım niye çünkü dersleri tam istediğim gibi tabi Marmara da öyle öncelik Marmarada..
yeni konu açmıştım bunun için daha hızlı cevap alırım diye ama alamadım. bide burda şansımı deniyim
Hangisi arkadaşlar okul öncesi kktc doğu akdenizde Hemşirlik koç,ufuk veya fatih.