Şimdi Ara

Konuşamama Sorunum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim açımdan baya büyük bir sorunum var samimi (Arkadaş , aile) ortamlarında çok iyi konuşurum aksama yapmam dilim çok akıcıdır fakat yeni tanıştıgım veya ortamlarında konuşurken kelimeleri doğru seçemiyorum ne cevap verecegimi bilmiyorum bir heycan duygusu oluyor buda karşıdaki kişiye benim hakkımda olumsuz yargılar yaratıyor.
    Örneklemek olursak sadece 5 dk önce tuvallette karşılaştıgım yaşca benden büyük olan bir iş arkadaşımla olan diyalogumda bana sorulan soru"Sen neden maça gelmiyorsun" kadar kolay bir soruya kekemeleyerek evirerek çevirerek çok kötü bir cevap vermem "ayagımda sakatlık var şey mm işte oldu"
    - "nasıl oldu"
    "iş kazası mm ayagımda dikiş varda.."
    bu yazdıgımdan daha anormal olarak ve geç bir şekilde yanıt veriyorum napmam gerek kitapmı okuyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofisdepatlayanadam -- 25 Nisan 2013; 16:29:28 >

• bence o durumu saygı duyduğun o kadarda samimi olmadığın kişilere karşı yaşıyosun ve çözümün kitap okumak olmaz çünkü dediğin gibi herkesle o şekilde konuşmuyosun
  • Söylediğiniz şeylerin doğruluğundan da şüphe duyuyor veya sonrasında pişmanlık hissediyorsanız sandığınızdan da farklı bir sorunla da karşı karşıya olabilirsiniz. Durumu direkt "öz güven"le ilişkilendirerek kestirip atmamak lazım. Kendinizi bizden daha iyi tanıyorsunuz. İnternet üzerinden araştırıp şu an hissettiğiniz duygularla ilişkili çeşitli rahatsızlıklar, tanılar bulabilirsiniz. Bu rahatsızlıkları şu anki durumunuzla kıyaslayarak bir doktora görünme konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djtiest_ -- 25 Nisan 2013; 17:36:49 >
  • Kitap okumak sadece bu durumu düzeltmene yardımcı olabilir , ama cin aliden sonra kitap okumadım diyen cahil adamları bilirsin bunların böyle kekeleme , konuşamama sorunları olmaz çünkü kitap okumamaktan ziyade beyninde bitirmen lazım bu işi , sabah akşam hiç dışarı çıkmadan , dersanede-okulda vs. konuşa konuşa atlatacaksın başka çaren yok ,1 sene kitap abanıyım da o kadar okuduktan sonra şakır şakır cevap veririm diye düşünüyosan pek umutlanma derim.

Cevabı verememe sebebin kendini kasman olabilir , adam o soruyu sorunca ya adam gibi doğruyu söyle yada yalan söyleme , olmayan birşeyi söyleme , olduğu gibi cevap ver neysen o gibi davran yani , ben futboldan anlamam hacı desen adam bozulmaz ki sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber

Kitap okumak sadece bu durumu düzeltmene yardımcı olabilir , ama cin aliden sonra kitap okumadım diyen cahil adamları bilirsin bunların böyle kekeleme , konuşamama sorunları olmaz çünkü kitap okumamaktan ziyade beyninde bitirmen lazım bu işi , sabah akşam hiç dışarı çıkmadan , dersanede-okulda vs. konuşa konuşa atlatacaksın başka çaren yok ,1 sene kitap abanıyım da o kadar okuduktan sonra şakır şakır cevap veririm diye düşünüyosan pek umutlanma derim.

Cevabı verememe sebebin kendini kasman olabilir , adam o soruyu sorunca ya adam gibi doğruyu söyle yada yalan söyleme , olmayan birşeyi söyleme , olduğu gibi cevap ver neysen o gibi davran yani , ben futboldan anlamam hacı desen adam bozulmaz ki sana.

Verdigim cevap doğru ayagımdaki dikişden dolayı oynayamıyorum diyecegime birden başka kelimeler çıkıyo yani yalanda söylemiyorum ama cevabı dolandıra dolandıra karışık bir halde çıkartıyorum ağzımdan.

• Çok basit, karşındaki kişiyi sıçarken düşün hemen rahatlarsın. Böyle bir durumda hemen karşınızdakini alaturka tuvalette sıçarken gözünüzde canlandırın bir anda onun karşısında daha rahat hareket etmeye başladığınızı göreceksiniz. Herzaman işe yarar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ofisdepatlayanadam

quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber

Kitap okumak sadece bu durumu düzeltmene yardımcı olabilir , ama cin aliden sonra kitap okumadım diyen cahil adamları bilirsin bunların böyle kekeleme , konuşamama sorunları olmaz çünkü kitap okumamaktan ziyade beyninde bitirmen lazım bu işi , sabah akşam hiç dışarı çıkmadan , dersanede-okulda vs. konuşa konuşa atlatacaksın başka çaren yok ,1 sene kitap abanıyım da o kadar okuduktan sonra şakır şakır cevap veririm diye düşünüyosan pek umutlanma derim.

Verdigim cevap doğru ayagımdaki dikişden dolayı oynayamıyorum diyecegime birden başka kelimeler çıkıyo yani yalanda söylemiyorum ama cevabı dolandıra dolandıra karışık bir halde çıkartıyorum ağzımdan.

O zaman bilemiyorum ciddi bir sorun olabilir , gerçekten rahatsız ediyorsa bir psikoloğa gidebilirsin ama uyutucu ilaçları almaya hazır olarak gitmen lazım , genelde forumdan okuduklarıma göre ilacı dayıyolarmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karşındaki kişiyle konuşurken sorduğu soruya tam odaklanamayıp cevap veremiyorsun değil mi ? Hani yanında olduğundan dolayı bir gerginlik oluyor üstünde o yüzden
  • Aynen Öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monster1912

Çok basit, karşındaki kişiyi sıçarken düşün hemen rahatlarsın. Böyle bir durumda hemen karşınızdakini alaturka tuvalette sıçarken gözünüzde canlandırın bir anda onun karşısında daha rahat hareket etmeye başladığınızı göreceksiniz. Herzaman işe yarar

nasıl bir düşünce sistemi bu enteresan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

quote:

Çok basit, karşındaki kişiyi sıçarken düşün hemen rahatlarsın. Böyle bir durumda hemen karşınızdakini alaturka tuvalette sıçarken gözünüzde canlandırın bir anda onun karşısında daha rahat hareket etmeye başladığınızı göreceksiniz. Herzaman işe yarar

Hocam biraz düşünürsen mantıklı olduğunu göreceksin, hatta çok gergin olduğun bir anda denersen faydasını görecek ve bana dua edeceksin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

quote:

Hocam biraz düşünürsen mantıklı olduğunu göreceksin, hatta çok gergin olduğun bir anda denersen faydasını görecek ve bana dua edeceksin

haklisin bence, bizim lisede rehberlik hocasi vardi, adam acayip bilgiliydi. `askindan yanip tutustugunuz, size pas vermeyen kisiyi alaturka tuvalette o durumda dusunun, aciniz hafifleyecektir` diye bir ornek vermisti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.