Şimdi Ara

Konuşma bozukluğum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 4 yaşımdan beri konuşma bozukluğuyla karşı karşıyayım.Şuan 13 yaşındayım(1997).Çok uğraştım.Okuttum,Şuruplar,Doktorlar,Pskiyatr heryere gittim ama düzelmedi ya acaba napabilirim bir bilen varsa allah aşkına yardımcı olsun.

• vay be sen doğduğunda ben 1.sınıfa başlamıştım yeğen
  • quote:

Orijinalden alıntı: firiengow

Arkadaşlar ben 4 yaşımdan beri konuşma bozukluğuyla karşı karşıyayım.Şuan 13 yaşındayım(1997).Çok uğraştım.Okuttum,Şuruplar,Doktorlar,Pskiyatr heryere gittim ama düzelmedi ya acaba napabilirim bir bilen varsa allah aşkına yardımcı olsun.

Kitap okumayı denedin mi?
  • Ne tür bir bozukluk?
  • Hayır,konu açıyor ama sorunun ne olduğunu yazmıyor.Nasıl bir DH üyesiyle karşı karşıyayız.Benim bildiğim DH üyesi ıncığına cıncığına kadar yazar
  • Arkadaşım eğer kekemelikten bahsediyosan elini çabuk tut o yaşlarda geçme ihtimali çok yüksek..
    Evde aynanın karşısında, bağıra bağıra kitap oku. 3 ay devam et düzenli olarak..
    Ayrıca sokağa çık herkesle konuş tanımadıklarınla, dolmuşçularla falan muhabbet et..(dalga geçmiyom, çok etkili bi yöntem bu)
    Eğerki bi düzelme görmezsen hemen büyükşehirlerdeki sağlam konuşma merkezlerine git (Loggita, Kekemelodi vs..)
    Bende kekemeyim 23 yaşındayım, bu yaz gidecem Ankarada AKEM diye bi konuşma merkezine..
  • bende çoğu zaman kelimeleri yutarak konuşuyorum çözümü tekerleme söylemekmiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende de vardı... ama sonra insanlarla konuşa konuşa çözdüm. ama hala arada oluyor... ve çevrem alıştı.. offf gene cümle kuramıyorum diyorum. saçmalıyorum. tekrar kuruyorum cümleyi.. kekeleme gibi. ama çok çok azaldı... En önemlisi kendi içinde bitiyor. yapabilirim, olacak diye kendine kendin destek ver...
  • Konuşma bozukluğunu kafana takma.
    Konuşmanıo sağlayan yerlerini sev. Onlara kin besleme.
    Kitap oku.
    Yeni arkadaşlar edin.
    Nefes çalışmaları yap.(diyafram nefesini öğren).
    Kendine güvenin gelmesi açısından çalışmalar yap. Hipnoz cdleri var. Onları kullanabilirsin.
    Sonumut diye biryer var. Aklında bulunsun.
    Ayrıca eft tekniğini öğren.
    Kendini küçük görme.
    Mümin sekman -- Her şey seninle başlar kitabını oku.
    Eğer konuşmana gülüyorlarsa sakın üzülme. Ne güzel insanları bi şekilde güldürebiliyorum de.
    Ayna karşısında birşeyler anlat ve güzel konuşabildiğini gör.
    Şimdilik Bu Kadar
  • Hocam bu probleminizi mümkün olduğunca erken çözmeye çalışın.
    Konuşma terapistleriyle kolaylıkla çözülebilir bu tür şeyler anatomik bozukluklar yoksa.Varsada bunlarında çözümü var.
    Bu yaşlarda çözerseniz daha rahat edersiniz.
    Böyle şeyleride kafanıza takmayın çözümü var (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: taichi93

quote:

Orijinalden alıntı: firiengow

Arkadaşlar ben 4 yaşımdan beri konuşma bozukluğuyla karşı karşıyayım.Şuan 13 yaşındayım(1997).Çok uğraştım.Okuttum,Şuruplar,Doktorlar,Pskiyatr heryere gittim ama düzelmedi ya acaba napabilirim bir bilen varsa allah aşkına yardımcı olsun.

Kitap okumayı denedin mi?

Denedim.Hepinize teşekkür ederim.Böyle hani konuşucakken yutuyo gibi çıkmıyo azımdan.Bu söylediklerinizi denicem.
  • günde 3 saat falan yüksek sesle kitap oku.bi arkadaşım da kekemeydi.doktora gitti.bu tedaviyi önerdiler.çok büyük oranda düzeldi
  • kitap okumayı sevmiyorsa npcakk başka bi yolu yokmu adama başka bi tarif verin..vay bea forumun yaşı beya küçüldü bu arada 13 -16 yaş arasıı
  • Şarkı söyle.
  • bende 9 yasima kadar r lere y diyodum bir gün kahvaltidan sonra azimle ayı ayı ayı diye diye bi baktim arı demisim. icinden hissederek soyle genç azimle tutkuyla inancla .
  • quote:

Orijinalden alıntı: masum koylu

bende 9 yasima kadar r lere y diyodum bir gün kahvaltidan sonra azimle ayı ayı ayı diye diye bi baktim arı demisim. icinden hissederek soyle genç azimle tutkuyla inancla .

• senin gibi bir öğrencim vardı :) Tek çözüm ayna karşısında kendinle konuşman gözlerine bakarak :)
  • Bende Rleri söyleyemiyorum bu arada yaşım 18 neyse hiç çabalamadım düzgün söylemek için ancak hep aklımda yani .d bir yolu yordamı var mı düzeltmek için bu arada v gibi söylüyorum hani y olsa düzeltmesi daha kolay diye düşünmekteyim de v gibi söyleyince nasıl düzeltebilirim ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.