evet, yeni kondu. hayatım bomboş diyordum, gerçekten de öyleymiş. çay içip bilgisayarda takılmak için doğmuşum |
Şizoid kişilik bozukluğum varmış.
-
-
Bende öyleyim ama teşhis koyulmadi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende de şizoid kişilik bozukluğu var, paranoya ve OKB de var. İlaçlarla idare ediyorum, ilaçlar olmadan çok daha kötü olurdum. İlaçlara çok geç başladım, 2012 Mayıs gibi başladım, 20.5 yaşımda. 12.5 yıldır ilaç kullanıyorum, hayatımda tek olumlu şey halen hapse girmemiş olmak. 2015 Mayıs'tan beri de Bakırköy'e yatmadım. Tüm bunlara rağmen üniversite bitirdim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
halinden memnun musun peki?
-
Memnunum
sizde iç sıkıntısı, anksiyete falan oluyor mu hocam
-
İç sıkıntısı var tabii ki, daralıyorum genelde, ayrıca hafiften anksiyete de var gibi, insanlarla çok samimi olasım gelmiyor ama atıyorum bir şey sorarlarsa cevaplarım, o düzeyde değil.
Tabii psikolojik sorunlarım öyle bir boyutta ki çalışabilmem çok zor gibi duruyor. Yine de belki PTT'de depo işçisi olabilirim, sıradan işlere göre çok yüksek maaşlar var, yapabileceğim de bir iş. Hayatımda mühendislikten alamayacağım bir maaş veriyorlar.
yatağımın yanında bi masa var üzerinde iki laptop. yatıyom kalkıyom herşeyi bu minicik odada yapıyom. salona bile gitmiyom. işim bile evden. bu saate kadar çalıştım şimdi işim bitti peki iş bitince ne yaptım, soldaki iş bilgisayarını kapatıp sağdaki kişisel bilgisayarımı açtım. ikisi aynı masada.
Mevzu ne yazılım mı. Evcil olmak güzel. Hele ki bundan para kazanmak dışarı çıkmadan ballı kaymak.
Şimdi en möhteşemini söliyim. Bunları psikayatri görmeden yaparsan tanrı olursun.
-
Neye göre bu tanıyı koydular? Ne tür şikayetlerle gittiniz? Çok abartılı bi belirti yoksa bence bu tip tanıları kendinize kondurmayın. Önlerine gelene tanı koya koya sağlıklı adam bırakmadılar. Herkesin belirli huyları, hassasiyetleri olabilir. Dönemsel ve çeşitli olaylardan etkilenme sonucu sıkıntılar da yaşayabilir her insan. İlla bi etiketi olmak zorunda değil bu tarz durumların. Zaten sağlıklı insanları dahi hasta edecek anormal bi devirde yaşıyoruz. Ruhsal dengeyi bozacak her türlü şeye maruz kalıyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruff N Tumble -- 11 Ekim 2024; 0:7:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2005'te bi gram stresim yokken doktor lise son sınıf olduğumu öğrendiği an bana hiçbir şey sormadan prikiyatrist'e göndermiş, o da bana hiçbir şey sormadan anti depresan yazmıştı. sonradan öğrendim lise son sınıflara hep böyle yapıyolarmış.
Hayatta mutlu olmak zengin olmak mı istiyorsun evet bu mümkün. Tek yapman gereken kişisel gelişim kitaplarını bi kenara bırak ve yazılım öğren kendini geliştir mutlu biri olacaksın
ben asıl dışarı çıkıp insanlarla muhatap olunca deliriyom. evden çalışmak candır.
Zaten son yıllarda bu antidepresanlar iyice peynir ekmek gibi görülür oldu. Zaten Türkiye'deki doktorların önemli bir çoğunluğu ilaç firmalarının sekreteri gibi çalışıyor. Hastalar ve hastalıklar üzerinde hiçbir araştırma, ilmi çalışma yok. Sadece önlerine konan ilaçları yazıp geçiyorlar. Bir çoğu da bunun karşılığında ilaç firmaları tarafından çeşitli şekillerde ödüllendiriliyor. Dünyanın belirli yerlerindeki bilim adamları ilimlerini kullanarak araştırmalar yapıp tedaviler geliştiriyor, bizdekiler anca rantını yiyor.
Sadece psikiyatri değil her alanda böyle. Şikayetin sebebini iyice araştırıp temelden çare üretmek yerine, ilaçlarla baskılama odaklı bir "modern tıp" işleyişi var. Zaten küresel çapta asıl rant da orada dönüyor. Ne ölmeni istiyorlar, ne de iyileşmeni. Sürekli hasta kal ve ilaçlara muhtaç yaşa.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Geçmiş olsun bu devirde psikiyatrik sıkıntının olmaması bi mucize
-
bana anti depresan yazdıklarında ben hayatımın en mutlu günlerini yaşıyordum. hergün okul çıkışı İnternet cafeye gidip oyun oynardık. okulda dersler boş oluyordu çünkü lise son sınıf konuları o zamanın ÖSS sınavında çıkmıyordu ve derslerde monopoly, risk gibi oyunlar oynuyorduk. iyi bi okuldaydım ve sınavı kazanacağım kesin gibiydi ve zaten ilk girişimde beklediğimden yüksek puan yaparak kazandım. ve bizim lise çok serbestti kız erkek Avrupa gibi takılıyoduk hani Urfa'daki haremlik selamlık bi okuldan bahsetmiyorum, İzmir'in en eğlenceli okullarından biriydi bizimkisi. hayatımın en mutlu günlerini lisede yaşadım.
ve basit bi mide bozukluğu yaşadım diye adamlar bana hiçbir şey sormadan lise son sınıf olduğumu duyunca anti depresan yazdılar. gerçekten rezillik.
Tansiyon ilacını ömür boyu sürekli kullanmak zorundasın örneğin direkt ilk kullanımda iyileştirmiyor bu da mı aynı mantık
Çocuk yapmayın bu hastalıklı genler çoğalmasını. Hassasiyetiniz icin teşekkürler
Tansiyon gibi hastalıklar hariç diyeyim. Genel olarak modern tıp tam bir ticarethaneye dönüşmüş durumda. Çoğu şikayette alttaki sebebi araştırıp bulup ona göre çözüm üretmek yerine, ortaya çıkan sonuçlara yönelik belirti baskılayıcı tedaviler uygulanıyor artık. Mesela burun etleri şişmesine kbb her gelene alerjik rinit diyip geçiyor, şişmeyi engelleyici ilaçlar veriyor ama kullandığın sürece etkili yani sadece belirtiyi baskılıyor. Oysa herkeste aynı sebeple olmuyor bu şikayet. Benim zaman zaman küçük dilim şişmiş şekilde uyanıyorum. Doktora gidip söyleyince direk "alerjik" diyip alerji ilacı yazmaya kalkıyorlar. Oysa sadece uykuda oluyor, alerjiyle ilgisi yok. Bunu diyince de yorum yapamayıp kalıyorlar. Araştırıp yorulmak istemiyorlar çünkü zaten çözse de çözmese de parasını alıyor. Kişiye göre analiz, araştırma asla yok. Devlette de özelde de.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X