Şimdi Ara

Konuşma bozukluğunuz ve sizce sebebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,bir araştırmam var konuşma bozuklukları üzerine size göre konuima bozukluğunuzu ve sebebini yazabilir misiniz?
    Örnek: r leri söyleyemiyorum dil kaslarımın tembelliği yüzünden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bendeki olan şu : b,d,n,y,bazen g bu harflerle başlayan kelimeleri söylerken zorlanıyorum,fakat bu harfler kelimenin başı hariç ortası sonu olabilir sıkıntı yok söyleyebiliyorum,fazla araştırmadım ama gitmeyi düzelmeyi istiyorum.
    Çünkü bazen öyle bir an oluyor ki söyleyebilir miyim söyleyemez miyim bilemiyorum büyük bir özgüven eksikliği oluşturuyor o anlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrak002 -- 12 Haziran 2018; 17:29:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bazen özürlü gibi konusuyorum ve karşımdaki beni anlamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matrak002

Bendeki olan şu : b,d,n,y,bazen g bu harflerle başlayan kelimeleri söylerken zorlanıyorum,fakat bu harfler kelimenin başı hariç ortası sonu olabilir sıkıntı yok söyleyebiliyorum,fazla araştırmadım ama gitmeyi düzelmeyi istiyorum.
    Çünkü bazen öyle bir an oluyor ki söyleyebilir miyim söyleyemez miyim bilemiyorum büyük bir özgüven eksikliği oluşturuyor o anlık.
    B d n y harfleri ağızda oluşumu benzer harfler hocam .

Ba -Be -Bo -Bö -Bü -Bu diye abartılı olarak sırayla söyleyin hepsini diğerleri için de aynı listeyi yapın bence zamanla fayda görüceksinizdir.
    Bir ihtimal de aslında söyleyebileceğiniz halde aksi duruma olan inancınız sizi engelliyor olabilir.Bu sorunuda yine bu harflerle başlayan cümleler yazıp kulaklık alıp yüksek sesle şarkı dinlerken okuyun ama söyleyip söyleyemeyeceğinizi takmadan o sırada ses kaydına alarak ta takip edebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazeyns -- 13 Haziran 2018; 19:12:54 >

• Up arkadaşlar siz de paylaşım yaparsanız sevinirim

• Bazen z leri söylemekte hafif zorlanıyorum.Peltek bir z çıkıyor.Ama pek önemli boyutta değil,hatta karşıdaki anlamıyor.

Bazen de uzun kelimeler kullanırsam birkaç harf yutuyorum.Örneğin teşekkür ederim derken "teşkür edrim" gibi bir şey çıkıyor ortaya.
  • Ben bazen çok hızlı bazen de normal konuşuyorum hızlı konuşmayı nasıl engellerim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konuşurken çok takılıyorum dilim dönmüyor bendede böyle bir sorun var nasıl düzelteceğim bilmiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimi bildim bileli kekeliyom ama azaldi acilen kariya gidin eger gitmediyseniz tamamıyla özgüven le alakali

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonaldTrumpet

Ben bazen çok hızlı bazen de normal konuşuyorum hızlı konuşmayı nasıl engellerim?
    Eline bir kitap al evdekilerin rahatsız olmaması için kısık sesle okumaya başla.Kitabı yavaş okumak zorunda kalacaksın çünkü hızlı okuğunda hem anlamayacak hem de nefes nefese kalıcaksın.Hızlı konuşmak bir alışkanlık ama nasıl sen kitabı hızlı okuduğunda anlamıyorsan onlarda bazen senin dediklerini anlamayabilirler yani çok önemli bi konu üzerine gitmelisin bence

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.