Şimdi Ara

konuyu devretmek istiyorum yeni sahibine (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.298
Cevap
24
Favori
56.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mybo37

Mavericks 8 GB ram li Pro da bile 2-3 internet sayfası ve iphoto açıkken 3,56GB ram kullanımı var. 4 GB lık Air hiç iş yapmaz

Hem Windows'ta hem OS X'te bu iş böyledir. Ne kadar fazla kaynak varsa o kadarını harcamak ister. Android'de de böyledir IOS'ta da. İşletim sistemleri genelde böyledir yani onu demek istiyorum. Siz verdikçe alır,verdikçe alır. Açgözlü tasarlanırlar ama kaynaklar sınırlıysa çok şeyden de kısabilirler.

Not : Sallamıyorum, işletim sistemleri dersi aldım :)
  • XP gibi eski işletim sistemlerinde fazla ram atıl olurdu. İsterseniz 8 gb takın sadece ihtiyacı olanı kullanırdı. Şimdiki sistemler akıllı bellek yönetimine sahip. Ram boşta duracağına bir kısmında sık kullanılan verileri tutarak uygulamaların performanslarını artırıyor. Sistemde uygulama çalıştırıp kapattıkça kullanılan ram miktarının arttığını gözlemleyebilirsiniz. En mantıklı olan da budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 12 Mart 2014; 15:47:52 >
  • Tr ye ilk geldigi hafta aldim ben airi ve hicbir zaman ram sikintisi cekmedim.Ram kullanimi fazla gozukuyor evet ama arkadaslarin dedigi gibi hepsi aktif kullanilmiyor ben daha yavasladigini gormedim.Ayrica mac os x gercekten cok verimli ben daha mac os x de isinma ve fan sesi duymadim ama windowsda kurdum pc ye hemen isinma ve fan sesi duyuyorum.Benim cihazin pil durumu 96,5 de 8 ay oldu alali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar;

2-3 gun once macbook air alarak aranıza katıldım..Ancak klavye ışığı sankı saglıklı calısmıyor.İlk açtığımda otomatık kendısı ayarlıyordu sureklı ısıgın durumuna gore artıp azalıyordu bır kere manuel olarak f6 ıle artırdım ve su an hıc bır sekılde otomatık olarak acıp kapatmıyor manuel olarak yapabılıyorum..Klavyeden klavye parlaklıgını otomatık olarak ayarla secengı secılmıs durumda?Bu durumla ılgılı ne yapmam gereklı sımdıden cok tesekkur ederım..
  • Beyler bootcamp ile kullanan varmi

• quote:

Orijinalden alıntı: MADjohny

Beyler bootcamp ile kullanan varmi

Ben kullanıyorum zorunlu olarak, visual studio için windowsa katlanıyorum bazen. Bunun dışında windows kullanmak eziyet gibi. Performans olarak sentetik testlerde pek fark yok ama uygulama deneyiminde macos bambaşka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 13 Mart 2014; 0:16:18 >
  • Herkese merhaba ben de yakın zamanda bu bilgisayarı alacağım öğrenmek istediğim şey zaten bu bilgisayarın kullanım amacı grafik gerektiren oyunları oynamak değil ama ben sadece Football manager ve pes 2013 gibi oyunları oynarım özellikle bu makinede pes 2013 oynayan arkadaşlar var mı çok ses çıkartıyor mu ısınıyor mu

• 11" bana da kibar geldi ama bir word dosyası açınca ekran çok küçük kalıyor. Nette gezinirken sayfa çok küçük.

• kuros kullanıcısına yanıt
    Çeviri, yazılı ve sürf için 11" ideal olur diye düşündüm ama kullanınca ekranın word ve nette çok küçük kaldığını görünce fikrim değişti. Yine 13" alacağım. Teşekkürler.

• febahadir kullanıcısına yanıt
    Bana 13'' yetmiyor 15'' e nasıl geçerim diye düşünürken, insanların 11'' ile nasıl yetindiği konusunda cidden bir fikrim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: febahadir

Çeviri, yazılı ve sürf için 11" ideal olur diye düşündüm ama kullanınca ekranın word ve nette çok küçük kaldığını görünce fikrim değişti. Yine 13" alacağım. Teşekkürler.

ne demek... kaplumbağa değilseniz (evinizi sırtınızda taşımıyorsanız) 11" gerekli değil...
  • Choline kullanıcısına yanıt
    Vazgeçtim. Tercihimi 13'ten yana kullanıyorum.
    i7 1.5 Ghz işlemci, 8GB Ram ve 512SSD ile havale ve eğitim indirimi ile 4170 liraya alıyorum 13.3" MacBook Air'i.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi febahadir -- 13 Mart 2014; 11:42:10 >
  • kuros kullanıcısına yanıt
    Zaten taşısak da arabamızda taşıdığımız için büyük ekran her zaman iyidir mantığı ile hareket edelim o zaman. Hele sattığım 13.3" Air'in deri kılıfları da dururken.

https://www.etsy.com/listing/85834922/monogram-full-case-black-n-red-for?ref=related-2

http://image5.sahibinden.com/photos/65/39/36/145653936n09.jpg

• coconut battery bu şekilde. yabancı forumlarda herkes mavericks yükledikten sonra aynı problemle karşılaşmış, bende de mavericks'ten önce böyle problemler yoktu. kesin bir çözüm de bulunamamış, sanırım mountain lion'a geri döneceğim, ama eğer pil ömrü bu kadar kısa sürede gerçekten %95'e düştüyse servisten değişim talep edeceğim.
  • fawkes7emre kullanıcısına yanıt
    Bence pilinizde hiçbir problem yok maverickslede alakası yok o değerler değişiyor bir 2 ay sonra bakmışsınız %97 ye çıkmış belli olmuyor.Ben mavericks çıktığı gibi güncellemiştim bariz pil artışı var.Bence boşa takıntı yapıp canınızı sıkmayın cihazın tadını çıkarın...

• bLind kullanıcısına yanıt
    sorun sadece bu değil ki, sadece safaride gezinmeyle bile şarj 4-5 saatte bitiyor, uykudayken bile çok şarj harcıyor tasarruf modunda olmasına rağmen.
  • fawkes7emre kullanıcısına yanıt
    Bir sıkıntı yok gibi hocam isterseniz kalibrasyon yapın dicem fakat cihaz daha yeni ona da gerek yok. Bence rahat rahat kullanabilirsiniz safaride bile 4-5 saat demişsiniz ama flash eklentileri tahmininizden çok daha fazla şarj harcıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacker_127

quote:

Orijinalden alıntı: pygmalion

Ben storedan aldım, aldığımda fiyatlar birbirine çok yakındı, şu an 100 lira gibi bir fark var...

Bir de store da kombinasyon yapabiliyorsun, vatan ve bimeksteki sistemler standart sistem, ben i7 işlemci 8gb ram 256 ssd almayı uygun gördüm, içlerinde bu seçenekler yoktu.

Eğitim mağazasından aldığımı da eklemek isterim:http://store.apple.com/tr-edu

Hocam 11" model sizin verdiginiz 13 " olan model 2900 kusur lira. saygilar

Kardeş ben herhangi bir ürün linki vermedim, eğitim kanalının url sini verdim. Ordan hangi ürünü almak istiyorsan sen seçeceksin... Bu arada ben de Vatandır şudur budur çeken bir insanım, özellikle böyle bir ürüne bu kadar para vermişken 100 lira için vatanla muhattap olmak istemedim, Jelatininde satılsa bile bu firmalara karşı güvenim yok, müşteriden birşeyler kopartabilmek için yapmayacakları şey yok gibime geliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hacker_127

quote:

Ben storedan aldım, aldığımda fiyatlar birbirine çok yakındı, şu an 100 lira gibi bir fark var...

Bir de store da kombinasyon yapabiliyorsun, vatan ve bimeksteki sistemler standart sistem, ben i7 işlemci 8gb ram 256 ssd almayı uygun gördüm, içlerinde bu seçenekler yoktu.

Eğitim mağazasından aldığımı da eklemek isterim:http://store.apple.com/tr-edu

Hocam 11" model sizin verdiginiz 13 " olan model 2900 kusur lira. saygilar

Kardeş ben herhangi bir ürün linki vermedim, eğitim kanalının url sini verdim. Ordan hangi ürünü almak istiyorsan sen seçeceksin... Bu arada ben de Vatandır şudur budur çeken bir insanım, özellikle böyle bir ürüne bu kadar para vermişken 100 lira için vatanla muhattap olmak istemedim, Jelatininde satılsa bile bu firmalara karşı güvenim yok, müşteriden birşeyler kopartabilmek için yapmayacakları şey yok gibime geliyor.

Pardon hocam mobilden giriyorum dalginliga gelmis biraz. 13 inc air larda 100 tl den fazla oynama oluyor fiyatta . mesela ben bimeks ten siparis gecmeden store da 2900 kusur fiyattaydi ona binaen yazdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar bence macbooklar icin aos ye gerek yok zaten kolay boZulan birsey degil ayrica 1 ay herhangi bir ariza olursa ayipli urun kategorisine giriyor.Ondan sonra bilkom servis merkezleri zaten ayni.Aos tek avantaji 14 gin icerisinde kosulsuz iade hakki.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.