Şimdi Ara

konuyu devretmek istiyorum yeni sahibine (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.298
Cevap
24
Favori
56.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alet grafik işlemlerini işlemci üzerinden çözümlüyor, harici bir ekran kartı yok, bu tür yüklenmelerde ısınması normal,,, Bu tür işlemler yapacak arkadaşlar ergonomi yerine işlevi önemsiyorlarsa pro retinalara bakmaları lazım.

@Johnson22 hocam ben de yeni kullanıcılardanım, taktığım hiçbir harici mouse veya harddiski tanımamazlık yapmadı, formatlar belli zaten, sadece ntfs de kopyalama sorunu yaşarsınız, onun için de basit birkaç program var birisini yüklemeniz yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pygmalion

Alet grafik işlemlerini işlemci üzerinden çözümlüyor, harici bir ekran kartı yok, bu tür yüklenmelerde ısınması normal,,, Bu tür işlemler yapacak arkadaşlar ergonomi yerine işlevi önemsiyorlarsa pro retinalara bakmaları lazım.

@Johnson22 hocam ben de yeni kullanıcılardanım, taktığım hiçbir harici mouse veya harddiski tanımamazlık yapmadı, formatlar belli zaten, sadece ntfs de kopyalama sorunu yaşarsınız, onun için de basit birkaç program var birisini yüklemeniz yeterli.

Ben video işlerini ayda yılda bir yani olur ya lazım arada işte öyle. Ama photoshop bazen kullanmaktayım. Macbook air çok çekti beni. Proda güzel fakat arada baya fiyat farkı var :) 13 inc ekran yeterli oluyor mu?
  • 11" ve 13" arasinda gidip gelenler kesinlikle 13" alsinlar zaten ince hafif bir cihaz 11" gercekten cok kucuk bilek dayama yeri cok dar ben rahat edemedim iyiki 13" almisim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • APPLE MACBOOK AIR MD711TU/A 11.6 inch 2280 TL. Alınırmı tavsiye edermisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnson22

Harici harddisk i mac de kullanırken baska bi zaman pc ye taksam bi problem olur mu ? Yani pc de okunur mu harddisk. ??

Birde her mouse mac de calismiyormus galiba cok sorun yasayan olmus. Dogrumudur ??

Herhangi bir usb alıcılı mouse u mac e taksak , pc deki gibi rahat calisir mi ??

hayır takmak problem oluşturmaz. sadece harddisk bölüntüsünün formatına göre windows ya da mac'te okuma/yazma yapamayabilirsiniz.

eğer harddisiniz ntfs formatında ise windows'ta okuma yazma yapabilir, mac'te sadece okuma yapabilirsiniz. fat32 (msdos-fat) formatında ise hem mac hem de windows'ta okuma/yazma yapabilirsiniz. sadece tek seferde tek bir dosyayı kopyalama limitiniz 4 gb'ı geçemez. mac os x genişletilmiş (günlüklü) formatında ise sadece mac'te okuma/yazma yapabilirsiniz. windows'ta okuma yapabilmeniz için çeşitli programlar kullanımız gerekir (önermem).

sıra benim 2 yıldır kullandığımda. exFat formatı. hem mac hem windows'ta (windows 7 ve üstü) okuma/yazma yapabilirsiniz. önceden msdos-fat kullanırdım ama 2 yıldır exFat kullanmaktayım ve çok rahatım. size de tavsiye ederim.

format değişikliği yapmak isterseniz harddiskinizi yedekleyip silmeniz, ardından format değişikliği yapmanız gerekir. nasıl yapıldığını öğrenmek için:
    http://osxdaily.com/2012/01/04/format-an-external-hard-drive-or-usb-flash-drive-for-mac-os-x/

ben logitech'in mause nı kullanmaktayım 3.5 yıldır, hiçbir sorun çıkmadı. bence hiçbir mouseta problem yaşamazsınız.

@muratoto, tavsiye etmiyorum. 250 tl civarı üzerine ekleyip 13 inch alabilirsiniz. :) gerçi benim aldığımda 13 inch fiyatları 2500 civarıydı şimdi nasıl oldular bilmiyorum. 13 inch fiyatlarını yükseltip 11 inch i satmaya çalışıyor olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joseph Writer -- 19 Şubat 2014; 20:38:02 >

• 11" neredeyse tablet ekranı kadar, ileride pişman olmanız muhtemel, arkadaşlar 13" çok ideal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufyazici

quote:

Harici harddisk i mac de kullanırken baska bi zaman pc ye taksam bi problem olur mu ? Yani pc de okunur mu harddisk. ??

Birde her mouse mac de calismiyormus galiba cok sorun yasayan olmus. Dogrumudur ??

Herhangi bir usb alıcılı mouse u mac e taksak , pc deki gibi rahat calisir mi ??

hayır takmak problem oluşturmaz. sadece harddisk bölüntüsünün formatına göre windows ya da mac'te okuma/yazma yapamayabilirsiniz.

eğer harddisiniz ntfs formatında ise windows'ta okuma yazma yapabilir, mac'te sadece okuma yapabilirsiniz. fat32 (msdos-fat) formatında ise hem mac hem de windows'ta okuma/yazma yapabilirsiniz. sadece tek seferde tek bir dosyayı kopyalama limitiniz 4 gb'ı geçemez. mac os x genişletilmiş (günlüklü) formatında ise sadece mac'te okuma/yazma yapabilirsiniz. windows'ta okuma yapabilmeniz için çeşitli programlar kullanımız gerekir (önermem).

sıra benim 2 yıldır kullandığımda. exFat formatı. hem mac hem windows'ta (windows 7 ve üstü) okuma/yazma yapabilirsiniz. önceden msdos-fat kullanırdım ama 2 yıldır exFat kullanmaktayım ve çok rahatım. size de tavsiye ederim.

format değişikliği yapmak isterseniz harddiskinizi yedekleyip silmeniz, ardından format değişikliği yapmanız gerekir. nasıl yapıldığını öğrenmek için:
    http://osxdaily.com/2012/01/04/format-an-external-hard-drive-or-usb-flash-drive-for-mac-os-x/

ben logitech'in mause nı kullanmaktayım 3.5 yıldır, hiçbir sorun çıkmadı. bence hiçbir mouseta problem yaşamazsınız.

@muratoto, tavsiye etmiyorum. 250 tl civarı üzerine ekleyip 13 inch alabilirsiniz. :) gerçi benim aldığımda 13 inch fiyatları 2500 civarıydı şimdi nasıl oldular bilmiyorum. 13 inch fiyatlarını yükseltip 11 inch i satmaya çalışıyor olabilirler.

Çok sağolun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Photoshop ve video isleri icin 4 gb ram yeterli olur mu arkadaslar?

Photoshop ile gayet rahat çalışma yapılıyor.

Ancak video işleme ve çeviri işlerinde prolara kıyasla belirgin performans düşüklüğü olacaktır. (%70-80 civarı)

Alet ısınacaktır ancak bu normal bir durum, pro da olsa gene ısınacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cicihost

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Photoshop ve video isleri icin 4 gb ram yeterli olur mu arkadaslar?

Photoshop ile gayet rahat çalışma yapılıyor.

Ancak video işleme ve çeviri işlerinde prolara kıyasla belirgin performans düşüklüğü olacaktır. (%70-80 civarı)

Alet ısınacaktır ancak bu normal bir durum, pro da olsa gene ısınacak.

Yok nadir insana lazım olur ya hocam video çevirme vs o kadar yani. Yılda 2,3 defa yapmayacağım birşey yani.
  • Hd4000 ile hd5000 ekran karti arasinda ne kadar fark var ??

Ben bu yaz yeni air modelini almayi dusunuyorum. Ekran kartinida yenilerler herzaman old gibi. Hd 6000 cikar. Hd 5000 ine gore ne kadar farki olur asagi yukari ?

• IRIS olana kadar bir fark yok...

Yani şu anki ekran kartı diablo 3 starcraft 2 yi (blizzard oyunları yaparken mac'e göre de optimize ettiği için) çalıştırıyor.

yani oyun oynamak ise amacın çok bir fark yaşamayacaksın...
    video, photoshop vs için düşünüyorsan pek bilemem...

eğer retina mac book air gelirse (ne kadar mantıklı bilmiyorum) kapasite tabi bayaa artar... ama yine oyun gibi değil de o ekranı sürmek için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuros

IRIS olana kadar bir fark yok...

Yani şu anki ekran kartı diablo 3 starcraft 2 yi (blizzard oyunları yaparken mac'e göre de optimize ettiği için) çalıştırıyor.

eğer retina mac book air gelirse (ne kadar mantıklı bilmiyorum) kapasite tabi bayaa artar... ama yine oyun gibi değil de o ekranı sürmek için...

Cok yuksek bi ihtimal retina gelicek. Ama analistlere gore 13" degilde 12" lik bi retina mb air cikabilirmiş

Normalde retina geldiginde performansta ona gore artmali ama macbook pro ya retina geldiginde performansını-donanımını okadar da arttirmadilar.

Macbook air a da retina gelirse ve donaniminda cok da bi ekleme olmazsa bilgisayarda yavaslama olur mu ??

Birde iris ile hd4000 arasindaki benchmark farklarina bakmistim cokda bi fark yok gibiydi. Ben mi yaniliyorum yoksa fark bariz mi. ?

Son bi soru daha aklima geldi :) air in islemcisi ultrabook islemcisi mi ? Turboyla 3.3 e kadar cikiyor gosteriyor. Bu bildigimiz 3.3 mü

• quote:

quote:

Cok yuksek bi ihtimal retina gelicek. Ama analistlere gore 13" degilde 12" lik bi retina mb air cikabilirmiş

Normalde retina geldiginde performansta ona gore artmali ama macbook pro ya retina geldiginde performansını-donanımını okadar da arttirmadilar.

Macbook air a da retina gelirse ve donaniminda cok da bi ekleme olmazsa bilgisayarda yavaslama olur mu ??

Birde iris ile hd4000 arasindaki benchmark farklarina bakmistim cokda bi fark yok gibiydi. Ben mi yaniliyorum yoksa fark bariz mi. ?

Son bi soru daha aklima geldi :) air in islemcisi ultrabook islemcisi mi ? Turboyla 3.3 e kadar cikiyor gosteriyor. Bu bildigimiz 3.3 mü

valla açık konuşmak gerekirse, ben (yuksek elektronik mühendisi olarak) şu an macbook airin maksimum verimlilikte olduğunu düşünüyorum.

bu alet ultrabook segmentini yaratan alet. ultrabook ultra portatif ve yüksek dayanlılık gösteren laptop demek.
    şimdi retina ekran vs. bence bu alete bir şey katmaz hatta bence çok şey götürür.
    yani bu cihazla yapılabilinecek şeyler belli zaten. ama esas etki ultra hafif ve pil olarak dayanıklı olması.
    cep telefonlarında çok net gördüğümüz bir olay bu. özellikle samsung da. ekran full hd formatına çıktıkça ya ağırlıktan ya da şarj süresinden kesecekler...

tabi apple çıkarmaz, çıkarsa tutmaz vs demiyorum. ama farkındaysanız nasıl iphone 4ten sonra durağanlaştıysa, macbook air yıllardır aynı... çünkü form faktörü, tasarımı tam olarak kendi yarattığı segmenti tatmin ediyor.

hem hafif olup hem 9-10 saat pil ömrü veren bir aletten söz ediyoruz.
    benim mac book i7 işlemcili. bu bile 2 saat kırpıyor pil ömründen.
    şimdi retina ekran artı iris ekran kartı bana ne verecek....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

valla açık konuşmak gerekirse, ben (yuksek elektronik mühendisi olarak) şu an macbook airin maksimum verimlilikte olduğunu düşünüyorum.

bu alet ultrabook segmentini yaratan alet. ultrabook ultra portatif ve yüksek dayanlılık gösteren laptop demek.
    şimdi retina ekran vs. bence bu alete bir şey katmaz hatta bence çok şey götürür.
    yani bu cihazla yapılabilinecek şeyler belli zaten. ama esas etki ultra hafif ve pil olarak dayanıklı olması.
    cep telefonlarında çok net gördüğümüz bir olay bu. özellikle samsung da. ekran full hd formatına çıktıkça ya ağırlıktan ya da şarj süresinden kesecekler...

tabi apple çıkarmaz, çıkarsa tutmaz vs demiyorum. ama farkındaysanız nasıl iphone 4ten sonra durağanlaştıysa, macbook air yıllardır aynı... çünkü form faktörü, tasarımı tam olarak kendi yarattığı segmenti tatmin ediyor.

hem hafif olup hem 9-10 saat pil ömrü veren bir aletten söz ediyoruz.
    benim mac book i7 işlemcili. bu bile 2 saat kırpıyor pil ömründen.
    şimdi retina ekran artı iris ekran kartı bana ne verecek....

Aslinda macbook air kucuk isler icin tasarlanmis oyun vs icin degil. Ama ben mac air i tam olarak da oyle kullanmayacagim.

Universite ogrencisiyim ve arada oyun da oynarim diyorum. Tabiki air in hangi oyunlari nasil actigini arastirdim biliyorum. Gercekten oyun konusunda kisitli ama dusuk ozelliklerde de olsa gunumuz oyunlari acabiliyor.

Oyun mu macbook almak mi arasinda secim yapmak zorunda kaliyorum hep. Ve kararimi mac almak yonunde veriyorum. Apple a hayranim gercekten. Yaptiklari isletim sistemi olsun , laptop tasarimlari olsun. O yuzden mac alma taraftariyim. Ama dedigim gibi mac ne kadar guclu olursa , ne kadar oyunlari daha iyi aciyorsa benim icin okadar iyi. Butcem cok yuksek olmadigi icin hem mac im olsun hemde super oyun oynayayim diyemiyorum. 7 bin liram yok :)

O yuzden yaza kadar bekleyip yeni nesil macbook air alayim diyorum cunku her sene gucleniyor macbook. Hem yeni cikmis bi cihazi taze taze almak daha mantikli. Simdi ki mac i alsam donem sonu bir cihaza ayni parayi vermis olacagim.

Fakat kafami karistiran olay yeni nesil macbook air a 12" lik bir retina versiyonu getirme ihtimalleri. Eger oyle olursa 13" i oratadan kaldirirlar. Zaten kucuk olan ekran iice kucuk olacak. Oyun da oynarim dedigim icin veya film izlerim dedigim icin 12" iyice kucuk oluyor. :(

Apple a bu kadar hasta olmasam 3 bin e canavar gibi pc alirdim ama hastalik iste :)

• Arkadaşlar pazartesi günü 4 aylık bir cihazı 2100 tl e birisinden elden alıcam bayadır pek oyun oynuyan birisi değildim geçenlerde asus n56vz aldım oyunları yüksek ayarlarda oynadım gt650m vardı
    ondan öncede toshiba i3 hd4000 ekran kartlı bi pc vardı ama yine az cok oyun oynatıyordu oyun oynarım sürekli demiyorum ama simdi asusdan buna geçince hafif bi
    oyun oynama isteğim var açıkçası macbook pro felan baktım ama ilgimi çeken tek macbook air 13 olanı hem tasarımı hem şarjı 3d max kullanıyoruz okulda ama render yapmıyoruz
    ama bu dönem yapabiliriz bu cihazla azda olsa render alabilirmiyim onu öğrenmek istiyorum kendi yaptığım alüminyum soğutucum var 2 adet viper fan ile bide hobi olarak
    fotoğraf çekiyorum photoshop türevi uygulamalar kullanıyorum ama bunları sık sık yapmıyorum genel olarak internette araştırmalar makale okumalar film izleme gibi şeyler
    yapıyorum 3d max de render yapabilicegini pek düşünmesemde çoğu arkadaşım okulda i3 işlemcili hd4000 ekran kartlı bi bilgisayarda yapıcağı için bende bu cihaz yapabilirmi diye merak ediyorum
    ve diğer photoshop vs işlerini biraz karışık oldu kusuruma bakmayın

• https://forum.donanimhaber.com/goLastReply_ajax.asp?t=88609754

• Merhaba arkadaşlar
    Ben bu pazar günü Macbook Air 13'' MD760TU/A'aldım.Mavericks'e geçmelimiyim ?Performans ve pil ömründe nasıl bi değişim oluyor ?Şu İOS 6>7'e geçiş'teki gibi performans azalması yaşarmıyım ?Şu keşke kalsaydım dermiyim?
    Geçen arkadaşlar yorumu ve düşüncelerini bekliyorum biraz acil :D
  • sercantr10 kullanıcısına yanıt
    Ciddi performans artışı var pilde daha uzun süre gidiyor.

• Arkadaşlar macbook air wifi performans sorunu yaşayan başka arkadaşlar da var mı? Ve bu wifi performansının teknik olarak nasıl dökümünü yaparım bilgisi olan var mı?
  • arkadaşlar bişey sormak istiyorum yeni macbook air aldım pil sayısı 12 di 2.el aldım tabi pil %96 ya düşmüştü bana çok fazla geldi şimdi kullanıyorum mesela sarjı gercekten cok iyi gidiyo sabah 7 de cıkarıp aksam 12 de felan sarja takıyorum cihazı şimdi devir sayısının artmaması için bide pili fazla bozmamak için sürekli şarjdamı kullanmalıyım yoksa ne yapmalıyım evde genelde masa başında oynuyorum sürekli elektrikte tutabilirim bu zararlımıdır bide pil devir sayısı %100 oluncamı 1 sayı artıyo yoksa biterkenmi mesela şuanda %80lerde bunu %100 yapınca devir sayısı artarmı onu ögrenmek istiyorum bide yaklaşık pil ömürleri kaç ay veya kaç yıl sürüyo macbookların pil fiyatları nedir biraz karışık sormuş olabilirim kusuruma bakmayın acemisiyim apple in
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.