Şimdi Ara

konuyu devretmek istiyorum yeni sahibine (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.298
Cevap
24
Favori
56.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim wifi ile problemim var anlayan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim
    wifi bağlanmış gözüksem bile ünlem işareti çıkıyor internete giremiyorum ama ipad ile aynı yerden internete girebiliyorum.
  • 13" rMBP 10.9.4 kullanıyorum, sorun yok.
  • hk48 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Aynısını az önce ben de yaşadım. MacBook Air'im bağlanmazken iPad ve iPhone'umda aynı wifiye bağlanmada sorun yoktu. Wifiyi kapattım, tekrar açtım, bağlandı. Bilgisayarın kapağını açıp kapatınca aynı sorunu yaşamadım. Güncellemeden önce her seferinde şifre girmek gerekiyordu. Şimdi o düzeltildi.
  • efendhy E kullanıcısına yanıt
    Hocam MacBook Air'in tam modelini yazar mısınız? Eski Air'lar 5 saat gidiyordu. 2013'te çıkan ve 2014'te yenilenen Air'lar 9 gidiyor.
  • Evet ben de 13" MBA 2013 ile sorun yaşamıyorum 10.9.4te.
  • Bu arada son update ile sorun yasayan varsa benim gibi;combo update yükleyin ,tüm sorunlar çözülüyor.Mac os ta tüm güncellemeleri combo update yapmak lazımmış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son update performansi dusurmuyor demistim ancak Safari'de dahi takilmalar yasamaya basladim. Cihazi 10.8.5 ile aldim ve alir almaz 10.9 a guncelledim. 1 Temmuz'da aldim cihazi 14/2 uretimli.

10.9 daki sorunlarim :
    * Uykudan uyanmama (reset gerektiriyordu)
    * Uyaninca Wi-Fi ye baglanmama

10.9.3 e guncelledim :
    + Uykudan uyanmama sorunu cozuldu
    * Uyaninca Wi-Fi baglanmama
    * Wi-Fi cekim dusuklugu

10.9.4'e guncelledim :
    + Uyaninca Wi-Fi baglanmama sorunu cozulmus, en azindan 100 uyanmanin 98inde baglaniyor
    + Wi-Fi cekimi normale dondu 9.3te 39 Mbps nin ustune cikmayan baglantilar 78 Mbps ye kadar cikiyor
    * Uykudan uyanmama. Bazen kapak kapali iken acinca ekran gelmiyor, power tusuna birkac kez basarak resetlemeden acabiliyordum, bugun hicbir sekilde acilmadi resetlemek zorunda kaldim.
    * Performans dusuklugu. Parallels desktop kullanirken dahi sorun cikartmiyor, ama gelgelelim safari kullanirken veya herhangi bir programdan cikmak isteyince command q ile cok bekliyor.

Yukarida Sn. @gidakontrol Combo update'den bahsetmis, ama bunun icin 10.9a downgrade mi olmasi gerekiyor sistemin? .dmg oldugu icin normal bir program yukleme islemi gibi yapiliyor combo update sanirim, fakat downgrade islemi *gerekiyorsa* nasil yapiliyor acaba?

• Combo update ile enson çıkan guncellemenin dmg dosyasini indiriyorsunuz (birçok güncelleme ile beraber) tıklayıp kurdugunuzda aynı anda maverick güncellemelerini sıfırdan kuruyor. Sistem stabil hale geliyor, herhangi bir dosyanız vs silinmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar herkese iyi gunler,

Bir süredir macbook air 13" almayi planliyorum. Ilk sorum, sizce eylulde cikacak ise yeni macbook'lari beklemelimiyim; beklersem eger piyasaya simdiki 2800(apple store) fiyatindan mi girer sizce ?
    Ikinci sorum ise, neden ne izmirde, ne de istanbulda mac air hicbir teknomarkette yok ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

Combo update ile enson çıkan guncellemenin dmg dosyasini indiriyorsunuz (birçok güncelleme ile beraber) tıklayıp kurdugunuzda aynı anda maverick güncellemelerini sıfırdan kuruyor. Sistem stabil hale geliyor, herhangi bir dosyanız vs silinmiyor.

Çok teşekkür ederim, indiriyorum.
  • ardabalci A kullanıcısına yanıt
    Macbook air'in 2015 e kadar güncellenmesi beklenmiyor ama belki eylül veya ekimde 12 inch lik bir model gelebilir ama çok çok düşük bir ihtimal. Teknomarketlerdeki fiyat applestore ile ayni oluyor bazı günler indirim oluyor belki o zaman düşük fiyata alınabilir ama en son güncel cihaz olup olmadığını bilmek zor oluyor o yüzden online apple store dan veya istanbuldaki apple store dan almak bence çok daha akıllıca bir seçim olucaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkur ederim, peki apple store'dan tax free alinabiliyor mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardabalci

Arkadaslar herkese iyi gunler,

Bir süredir macbook air 13" almayi planliyorum. Ilk sorum, sizce eylulde cikacak ise yeni macbook'lari beklemelimiyim; beklersem eger piyasaya simdiki 2800(apple store) fiyatindan mi girer sizce ?
    Ikinci sorum ise, neden ne izmirde, ne de istanbulda mac air hicbir teknomarkette yok ?

bi ara vatanbilgisayar da baya uyufn 2425 e kadar düşmüştü.
    tabi oradaki stoğu da erittiler.
    TU/B serisi çıktı(early 2014) aradaki tek fark 1,3 => 1,4 ghz e çıkarıldı.
  • Ayrıca ssd yavaşladı 2014 te. Mümkünse 2013 alin

• ardabalci A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Eylül çıkması plananlanan 12" retina MacBook Air İntel işlemciler yetişmediği için bu sene çıkmayacak diyor altta verdiğim linkte. Bence şu an piyasadaki Air'i alın rahat edin. Ben iki senedir kullanıyorum. İlkini Amerika'dan almıştım. Şu an kullandığımı ise geçen hafta Apple Store'dan aldım. Sipariş Çin'den geldi. Bana ulaşması 10 günü buldu.

Eğer 13.3" MacBook Air'e dair detaylı yorumlarımı okumak isterseniz buyurun hocam:http://www.bonibonca.com/teknoloji/apple/macbook-air-13-mid-2013-izlenimlerim/

12" retina MacBook Air'e dair haber:http://t.co/3hzIEQguZH

• Arkadaşlar Merhaba;
    Atari 800 XL ile başlayan bilgisayar yolculuğum, commodore ve pc ile devam ederken, evdeki notebook'un anakartının terk-i diyar eylemesi ve eşimin mac book air'i beğenmesi ve üzerine evlilik yıldönümü olması neticesiyle mac book air'de son buldu şu an için. iş yerinde hala windows kullandığım için windows'u henüz terk ettim sayılmaz lakin evde artık 13" mac book air yarenlik ediyor olacak bize.
    açıkcası dün biraz araştırıp kurcalayabildim daha. ios'la arasına mesafe koyan ve apple'dan hazetmeyen bir insan olarak şu an için alışma evresini nasıl atlatacağımı kara kara düşünüyorum. windows 3.1'den itibaren aktif olarak windows kullanan benim için dilini bilmediğim bir ülkeye gökten düşmüş gibi oldum açıkcası. kaldı ki eşimi de eğitmem gerekecek daha :)
    şimdi buradaki arkadaşlar başlangıç için neler tavsiye ederler, yönlendirecek kaynak vs varsa çok makbul olur. aklıma takılan bir kaç soruyu paylaşırsam belki yardımcı olursunuz diye düşündüm.
    - iş gereği yoğun olarak excel kullanıyorum. eve bilgisayarı taşımaya üşendiğim zamanlarda dropbox üzerinden, evdeki notemook'ta çalışmaya devam edebiliyordum. (evdeki office lisansız dı). biraz numbers'a baktım ancak yılların excel alışkanlığıundan sonra baktığım gibi kaçtım. office for mac ise açıkcası lisans ücreti olarak beni aşıyor, iş yerimden notebook'u taşırım daha iyi. excel için başka bir çözümü olan varsa sevinirim? ofisteki bilgisayarıma uzaktan bağlanıp macbook air'de çalışsam nasıl bir performans sunar, deneyen var mı merak ediyorum. ve mac'te bunun için program?
    - torrent işini ne yapıyoruz gençler. u torrent kullanıyorum pc'de. önereceğiniz program vs varsa seve seve denerim:)
    - windows'tan geçenler için olmazsa olmaz yazılımlarınız nelerdir?
    - fotoğraf işleme yazılımı olarak ücretsiz hangi uygulamayı önerirsiniz?
    - henüz bağlayamadım ama evde 4 tane harici diskim var yedeklerimi falan aldığım. bunlar ntfs formatlı. bunların dosyalarını mac book air'de görebilecek miyim?
    - parallels desktop deniyor bootcamp deniyor. gerekli mi sizce ve mac book air performansı nasıl olur. 4gb ram 128 ssd. excel sorununu çözemezsem kullanmam gerekecek gibi. gerçi fiyatlarına bakmadım, apple uygulamalarının maşallahı var...

açıkcası dün mac book'u aldım elime, o bana ben ona baktım, ne yapacağımı bilemedim. biraz karıştırıp bıraktım. eskiden beri yeni bilgisayar aldığımda hissettiğim çoşkuyu hissetmedim. eşim ise bilgisayarı sevmekle meşgul, ama fiziki olarak :) gerçi o ipad mini kullandığından bir nebze daha alışık elma'ya. demem o ki beni birileri biraz ısındırsın şu alete yahu...

• Torrent için transmission programı iyidir. Ben parallels kurdum aynı ozellikteki aire. Sorunsuz kullanıyorum. Office for mac ı toreentten çektim kullanıyorum. Ntfs için minik bir program var ücretsiz, onu kurunca sorunsuz görüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

Torrent için transmission programı iyidir. Ben parallels kurdum aynı ozellikteki aire. Sorunsuz kullanıyorum. Office for mac ı toreentten çektim kullanıyorum. Ntfs için minik bir program var ücretsiz, onu kurunca sorunsuz görüyor.

lisanssız office for mac sıkıntı yaratır mı? garantiden çıkarıyor falan diye bişeyler okuduğumu hatırlıyorum.
  • Garantiden çıkmaz, sıkıntı yok

• estellion E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. En güzel seçimi yapmışsınız. Hoşgeldiniz Apple dünyasına. Güle güle kullanın. Ben de 10 yıl Windows kullandıktan sonra iPhone, iPad MacBook Air derken Apple ile tanıştım. Daha önce geçmek varmış. Umarım keyifle kullanırsınız. Eşiniz hatta varsa çocuklarınız için hiç endişe etmeyin. 4 yaşındaki kızım benden daha iyi kullanıyor iPhone, iPad ve MacBook Air'i.

- Gelelim excel konusuna. Üzerinde gelen Numbers, Excel muadili bir program. Hem de Türkçe. Kullanmayı deneyin derim. Ama illa Microsfot Office olacak derseniz her ne kadar 300 lira civarında yazsa da fiyatı, 140 lira gibi bir fiyata buldum Office for Mac'i geçenlerde GittiGidiyor üzerinden. Torrent ile de işini görebilirsiniz. Team Viewer ile ofisteki bilgisayarınıza bağlanıp işinizi görebilirsiniz elbette.

- Torrent kullanmıyorum. O konuda birşey söyleyemeyeceğim.

- Sihirli Elma diye bir blog var. Oradaki yazıları takip edebilirsiniz. Bir tane örnek ekleyeyim sizin için:http://www.sihirlielma.com/2010/09/29/mace-windowstan-gecenler-icin-1/

- iPhoto diye bir program var. Üzerinde yüklü olarak geliyor. Ama bunun yanısıra şu programları da kullanabilirsiniz: Skitch, Composure, Fotor.

- Windows makinalar Mac’in kullandığı diskleri okuyamıyor ve yazamıyorken, Mac ise Windows disklerini okuyabiliyor, ancak yazamıyor. Her iki sistem de yeteneklerini ancak ek bir uygulama sayesinde arttırabiliyor. Yapmanız gerekenler burada:http://www.sihirlielma.com/2011/05/23/disk-bicimlendirmek-formatlamak/

- Parallels desktop ve bootcamp gibi uygulamalar kullanmadım. Yine verdiğim linklerden bakabilirsiniz. Hatta Soru Cevap kısmından sorularınızı yazabilirsiniz. Verdiğiniz özellikler sizin işinizi görecektir.

Son olarak, emin olun bilgisayarınızı çok seveceksiniz. Bu konuda benim yorumlarımı okumak isterseniz buyurun:http://www.bonibonca.com/teknoloji/apple/macbook-air-13-mid-2013-izlenimlerim/

Sormak istediğiniz birşey olursa çekinmeyim lütfen. Keyifle cevaplarım bildiğim kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi febahadir -- 16 Temmuz 2014; 15:36:16 >

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.