Şimdi Ara

KÖPEK SALDIRIRSA NE YAPMALI ??? adrenalin istiyorsanız ordan siz de o saatte geçin ve görün. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
2
Favori
13.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dephyr

quote:

Orijinalden alıntı: Legolas

Valla hep köpek size doğru koşarken,

"Yere eğiliyor gibi yap, köpek kaçar derler."

1 tane yapan görmedim

ben yaptım hiçbişi fayda etmedi çömeldim taş attım banamısın demedi 2 köpek bana havlayarak saldırdı beni ısırmaya calışırken yere düşürdüler yerde de ayağımı ısırdılar diğer köpek de kalçamdan ısırdı devlet hastanesinde 5 iğne yedim ertesi sabah bekçiyi bulamadım deşicektim adamı neyse dedim oradan da zabitayı arayıp köpekleri toplattırdım

büyük cesaret. kaçmak en mantıklısı herhalde.

bende bir akşam bakkala giderken, bi iş yerinin önünden geçerken köpekle göz göze geldik arada 20 metre var. köpek havlayarak koşmaya başladı bende deparı attım. o adrenalinle park halindeki arabanının üzerine çıkmışım. arkamı bi döndüm köpek yoktu

• quote:

Orijinalden alıntı: Nahrime94

quote:

Orijinalden alıntı: Trust Me

bu adamı çağırsaydın

/>

kahraman lan bu

Alıntıları Göster
    Burunları en zayıf noktalarıymış diye duydum üstünüze koşarlarsa burna doğru bi tekme savurmak etkili olabilir.

not: denemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

geçen ramazan bana oldu çok komikti ama.sahurda kaltım çöp atıyorum bi baktım çöpün yanında eşek kadar 3 tane sokak köpeği.gittim attım çöpü bi baktım bunlar hır mır bişiler bana doğru.dedim noluyo lan kış pış hareket yaptım.kaçar giderler derken bi tanesi hem koşmaya başladı hem havlamaya.önce bana yöneldiler ısıracaklar falan zannettim ama baktım sonra bana doğru koşmuyorlar ileri doğru koşup havlıyolar bende ilk önce bana yönelince tırstım tabi ulan anam derken kaçtım apartmanın kapısına ben kaçıyorum onlar kaçıyo ama havlıyo bi taraftan.1 tane olsa tırsmam da üçü birden öyle koşmaya başlayınca falan bir an boş bulundum tırstım tabiki... o anki halimi düşünüyorum hala gülerim...

Ayni olay harfiyen basima geldi. Ramazanda cop dokerken kopekler havlayip apartmanin kapisina kadar kovaladi beni

Edit: yoksa benim fake hesabim misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 21 Mayıs 2012; 13:08:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

köpeklere korkuğunu belli etmemen imkansız.Çünkü insanlar korktuğunda vücudundan garip kimyasal mı desem benzeri birşey salgılanırmış.Köpekler bunu görebilir-hissedebilirlermiş.Bu yüzden hep kaçanı ve korkanı kovalarlar.Bu türde çok yaşanmış olay var.En saldırgan köpekleri bile üstüne giderek korkutan insanlar var.Olay biraz da fobi ile alakalı.Bazı insanlar çok korkar, bazıları hiç korkmazlar.Ben çok düşünmüşümdür böyle bi durumda ne yapacağımı.Köpek illa ısıracaksa heralde sol kolumu uzatır ısırdığında üstüne çıkar kaburgalarını falan ezerin diye düşünüyorum.Veya yanımda bıçak varsa göğsüne ya da boğazına saplamaya çalışırım.Tabi insan o adrenalin patlamasında hiçbişeyi mantıklı düşünemiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Turk-Engineer

quote:

köpeklere korkuğunu belli etmemen imkansız.Çünkü insanlar korktuğunda vücudundan garip kimyasal mı desem benzeri birşey salgılanırmış.Köpekler bunu görebilir-hissedebilirlermiş.Bu yüzden hep kaçanı ve korkanı kovalarlar.Bu türde çok yaşanmış olay var.En saldırgan köpekleri bile üstüne giderek korkutan insanlar var.Olay biraz da fobi ile alakalı.Bazı insanlar çok korkar, bazıları hiç korkmazlar.Ben çok düşünmüşümdür böyle bi durumda ne yapacağımı.Köpek illa ısıracaksa heralde sol kolumu uzatır ısırdığında üstüne çıkar kaburgalarını falan ezerin diye düşünüyorum.Veya yanımda bıçak varsa göğsüne ya da boğazına saplamaya çalışırım.Tabi insan o adrenalin patlamasında hiçbişeyi mantıklı düşünemiyor

2 sene önce biraz psikopatça yazmışım, ne bıçak taşırım ne de o an ne yapabileceğimi tahmin edebilirim ama şunu anladım ki sokaktaki sahipsiz hayvanlarla pek haşırneşir olmamak gerekiyomuş.Geçenlerde yavru bi kediye yardım ediyim diye pat diye elime almaya kalktım, tırmaladı aniden.10cm kadar kesti elimi.Kuduz olabilir diye hastaneye gittim 20 tane iğne yedim, benden tavsiye pat diye elinizi atmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Nahrime94

quote:

Orijinalden alıntı: Trust Me

bu adamı çağırsaydın

/>

kahraman lan bu

Alıntıları Göster
    Burnuna vuracaksın yada ciğerlerini tekmeliyceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: mufettis74

tarih: 20 mart 2010 cumartesi , saat:21:00
    yer : M1 Real'in çıkışındaki ilk trafik lambalarının 100 metre Shell tarafı..

yürüyerek eve gitmeye karar vermiştim.Realden cıktım.Trafik ışıklarının oldugu yere geldim sola Shell tarafına dogru döndüm.Orayı bılenler bılır ,sessiz ıssız ısıksız yerlerdir.Solumda az ötede 2 tane tek katlı, önlerinde genısce avluları bulunan işyerleri gorunuyordu.Karşımdan aynı yönde 1 kişi gelmiş geçmişti .biraz ilerledim 50 metre kadar.İçimde zaten korku olur bu tür ıssız karanlık ısıksız yerlerden gecerken. "buraların mutlaka bekçi köpekleri vardır" dıye dusunurum.Ama benı rahatlatan o yonden gelen kişiye karsı bir havlama sesı , saldırı duymamıstım..Bu dusuncelerle Adanalılar bilir ordaki "çelik Kapıcı" işyerının onunden geçmeye basladım, kampanya çelik kapı 349 TL yazıyordu reklam panolarında.Yola 10 metre mesafede bır ısyerıydı.Bu 10 metrelık mesafe de stabılıze kaldırımdı.Çelik kapılara baktım korumasız tekli tekli sıra sıra dızılmıstı.İçimden herhalde ıcerıde bekçi var bunların calınmasını engellyıordur dıye dusundum ki içerden avludan "HAVLAMA" sesi geldi bir anda..İrkildim ve ürktüm.Biraz hızlı hızlı yurumeye basladım.İşyerının avlusu direk olarak stabılıze yola dogru acıktı kapı,çit vs yoktu.Baktım havlamalar bana dogru yonelıyordu ,soluma dondum bır baktım 1 köpek bana doğru koşuyordu,peşi sıra aynı yerden 1 köpek daha cıktı havlayarak bana doğru koşmaya başladı..eyvah yandım bittim dedim kendı kendıme.Biri siyah renklı kurt köpeği diğeri beyaz renklı yurdum köpeklerinden ama nasıl havlıyorlar.Koşmaya calıstım ama nafıle.Hemen dibime geldiler.saniyeler içinde oldu bütün bunların havlayıp dibimde bitmeleri.Ben de ısırmasınlar diye yüzümü onlara döndüm koşmayı bırakmıstım.zaten anıden oldu ne oldugunu anlayamadan köpeklerle ben karsı karsıya kalmıstım.Aramızda 1 metre mesafe kalmıstı.onlar havlıyor ben de agzımdan garıp sesler cıkıyordu.hoşşşt hoşşşttt vs ...Ama ne çare , köpekler santım geri gıtmıyorlardı.Siyah kurt olanı üstüme dogru ara sıra atlıyordu sanırım benle aynı boya erişip benı devirmek istiyordu. ben de santım santım geri dogru gidiyordum yavaş yavaş.Bazen hiç kımıldamıyor biraz eğilip duruyordum,Ara sıra stabılıze yolun cakıl kısımlarında ayagımla onlara taş savuruyordum ama bu da nafile.Allahım diyordum biri yardım etse , işyerınden biri çıksa bunları geri çağırsa ama ne gelen vardı ne de giden.yol çok işlek bır yoldu ama arabalar vızır vızır geçtiler sadece ve "BİZİM MILLETİN YARDIMSEVERLIGINI SORGULADIGIM ANLARDI BU ANLAR" Bir Allahın kulu durupta yardımcı olmadı.O yol cok ıslek bır yoldur(Real yolu yanı) ..Ben de Adrenalin tavan yaptı ,açlığımı , yorgunlugumu herseyımı unutturdu bana bu adrenalin (tıp öğrencilerine Adrenalin etkilerini bana sorabılırler bugunlerde) .Bir ara beyaz olan geriden dolanıp arkadan saldırma gibi bir girişimde bulundu ama yapmadı allah'tan.Onlar 1 metre onumde ben de onlara bakar vaziyette onlar havladı ben onlara anlamsız seslerle bagırdım durdum.Ben geri geri giderken bitişikteki işyerinin ön hizasına gelmiştim .Bu sefer bu 2 köpeğe ilaveten ordaki köpek havlamaya basladı.Bu sefer artık bittim dedım kendı kendıme burada bunlar benı parçalar yer yutarlar dedım.Ama bereket bu işyerının avlusu kapalıymıs , o köpek sadece demir çitlere vurmaktan ve havlamaktan baska bır sey yapamadı.Bu süreç yaklasık 3-4 dakika sürdü.nihayetinde sanırım bu köpekler "bu adamı kendi alanımızın dışına savurduk artık tehlıke geçti " içgüdüleriyle bana havlamayı ve saldırıyı kestiler ,geri yöneldiler.Birkaç ufak tefek etkisiz havlamalar ve üstüme yürümeler yaptılar ama bunlar oncekıler gıbı degıldı.Ben hemen yolun karşısına geçtim.ohhhhhhhhhhhh be dedim...yıllardan sonra böyle bir adrenalin yaşadım.Yaşamak isteyen varsa adresi açık tarif ettim ,gece karanlığında ordan geçmeleri yeterli :) Amaa sizin elinizde sopa olsun.Neme lazım benı ısırmadılar ama size ne yapacaklarını bilemem.
    O anda belimde tabanca olsa tereddütsüz çıkarır vururdum.işyeri sahibini de bu köpekleri uluorta bıraktıgı için kınıyorum.Bana birşey yapmadılar ama başkasına birşey yapmayacaklarının garantisi yok bunun.Polise şikayet edeyim dedim ama bundan da vazgeçtim.
    Herneyse şimdi geleyim asıl soruma.Böyle saldırı anında ne yapılmalı? fikri tecrubesı önerisi olan varsa bekliyorum.

uyuz o itler be hayret nasıl saldırmışlar

• 2-3sene önce parkta arkadaslarlaydik halisaha cikisiydi çok yorgundum. 3kopek üzerimize koşmaya başladı banklarin aralarından nasıl bir hızla gecmiştim o yorgunlukla şaşırıyorum. Köpekte uzun bir süre kovaladı sonunda dönüp köpeğe dur diye bağırmıştım oda durup geri donmuştu. Bir daha o parka uğramadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: HellLord_gs

Dün arabanın içindeydim aşagıya arkadaşın inmesini bekliyordum bir yandanda sigara içiyordum baktım bir tane köpek geliyor arabanın yanından geçiyordu kolumu kafasına dogru bir uzattım köpek inledi korkudan sonra havla yarak uzaklaştı oysa ki ben seveyim demiştim hayvanda bayagı korktu benden

''küçük'' kelimesini nasıl yazıyorsunuz merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZéRo

quote:

Orijinalden alıntı: HellLord_gs

Dün arabanın içindeydim aşagıya arkadaşın inmesini bekliyordum bir yandanda sigara içiyordum baktım bir tane köpek geliyor arabanın yanından geçiyordu kolumu kafasına dogru bir uzattım köpek inledi korkudan sonra havla yarak uzaklaştı oysa ki ben seveyim demiştim hayvanda bayagı korktu benden

''küçük'' kelimesini nasıl yazıyorsunuz merak ettim

Alıntıları Göster
    yüksek ve kalın sesle bağırabilirsin, onlar sana koşarken sen de onların üstüne koşmayı deneyebilirsin (yerse, pek yemez gibi), onun dışında normal durdukları belli bir yer vardır o bölgeden çıkınca bırakır gelmeyi.

ayrıca sokak köpeklerinin burnu, vücut kimyasallarını hissedecek kadar iyi koku almaz. koşanı kovalama sebepleri harekettir, arabalara havladıkları gibi (sanırım tekerin dönüşü içgüdülerini tetikliyor)

• quote:

Orijinalden alıntı: slapert

yüksek ve kalın sesle bağırabilirsin, onlar sana koşarken sen de onların üstüne koşmayı deneyebilirsin (yerse, pek yemez gibi), onun dışında normal durdukları belli bir yer vardır o bölgeden çıkınca bırakır gelmeyi.

ayrıca sokak köpeklerinin burnu, vücut kimyasallarını hissedecek kadar iyi koku almaz. koşanı kovalama sebepleri harekettir, arabalara havladıkları gibi (sanırım tekerin dönüşü içgüdülerini tetikliyor)

Alıntıları Göster
    durmak mantıklı fln değil 2.sene önce annem kısa yol var bizim burda ordan geçerken kadın kopeklerını bağlamayı unutmuş annemde ordan geçiyormuş köpekler havlıyormuş işte kadın anneme hiç bir şey yapma yoluna devam et demiş.Annem kadının aklına uyarak devam ederken düşürmüşler hali ile isirmişlardı o günden sonra köpekleri severim normalde hayvanların hepsini severimde sokak köpeklerini ciddi anlamda sevmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: IO

Kızılderelilerin neden kocaman kocaman taca benzer şeyler takdığını hiç düşündünüz mü ?Hayvanlar kendilerinin bilmem kaç katı daha büyük canlılardan korkuyormuş ama bunla ilgili pek bir önerim olamıyacak ben zaten boş gezmem yanımda mutlaka çakı bulunur ama ne kadar etki eder bilemem

Saçmalık bi aslanın zürafayı yediği belgeselleri hiç mi izlemedin ?
  • quote:

Üstlerine giderek korkutma olayı işe yarar bazen.Geçen ay yaşadığım olayı anlatıyım.İstanbul yeşilköy sahil yolunu bilenler geceleri köpeklerin çete gibi dolaştıklarınıda bilirler diye düşünüyorum. ( Gece yürüyüşe gidenler bilir gerçi ) . 4 arkadaş gittik sahilde dolanıyoruz arkadan havlama sesleri geliyo 6-7 tane çete gibiler resmen.Arkadaşların kafası güzel bunlarda onlara bagırıyo garip seslerle.Aramızda 50 metre fln var bunlar peşimize bi verdiler arkamı döndüm arkadaşların kimi banka kimi ÇÖP konteynerine çıkmış baktım bana kaçıcak yer yok dibimize geldi köpekler biri öne çıktı adım adım yaklaşıyo bana havlayarak sanırım çete başıydı yapıcak bişey yok adım adım bende gözlerimi diktim üstümdeki hırkayı sol elime dolayıp üstüne yürümeye başladım baktım geri adım atmıyo başladım bende saçma sapan bagırmaya o sırada kumsal bölümüne girmişim farkında degilim kum fırlattım farkında olmadan üstüme zıpladı bu geri zıpladım o an nasıl başardıysam bagırarak üstlerine koştum o an ki adrenalin , korku ve gazla hepsi kaçmaya başladı ciyaklayarak.
    Anlatmak istediğim o gibi durumlarda eger sokak köpekleriyse sakin olun ve oldugunuz yerde bekleyin.Eğitimli bi köpekse üstünüzde ayrı bişey varsa sağlak iseniz sola solak iseniz sağ elinize geçirmenizdir.Ondan sonra Allah kerim

• quote:

Orijinalden alıntı: efsaneazim

durmak mantıklı fln değil 2.sene önce annem kısa yol var bizim burda ordan geçerken kadın kopeklerını bağlamayı unutmuş annemde ordan geçiyormuş köpekler havlıyormuş işte kadın anneme hiç bir şey yapma yoluna devam et demiş.Annem kadının aklına uyarak devam ederken düşürmüşler hali ile isirmişlardı o günden sonra köpekleri severim normalde hayvanların hepsini severimde sokak köpeklerini ciddi anlamda sevmıyorum.

Arkadaşım sokak çocuklarıda insanlara salça olup onları rahatsız edip gasp ediyorlar.Neden kaynaklı ? eğitimsizlik,cahilsizlik..Bunlar sokak köpekleri içinde geçerli.Eğitimli bi köpeğin durup dururken insana saldırdıgını görmedim hiç.Aynı insan misali düşünürsen ne demek istediğimi anlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cowley

quote:

Arkadaşım sokak çocuklarıda insanlara salça olup onları rahatsız edip gasp ediyorlar.Neden kaynaklı ? eğitimsizlik,cahilsizlik..Bunlar sokak köpekleri içinde geçerli.Eğitimli bi köpeğin durup dururken insana saldırdıgını görmedim hiç.Aynı insan misali düşünürsen ne demek istediğimi anlarsın.

Bir insanla bir köpeğin karşılaştırılması ne kadarda olsa bence yanlış ayrıca sokak çocuklarını düzeltebılırsın ama köpeğin doğasında var saldırmak v.s çünkü o bir hayvan köpekler eğitmeni olan arkadaşlar daha iyi bilir ama sokak köpeği ile normal bir köpeği eğitmek çok farklı ve zor olsa seninde haklı olduğun yönler var ama dediğim İNSAN İLE BİR HAYVAN KARŞILAŞTIRILMASI OLMADI.

• quote:

Orijinalden alıntı: A.B.D(azimBora)

quote:

Orijinalden alıntı: Cowley

quote:

Bir insanla bir köpeğin karşılaştırılması ne kadarda olsa bence yanlış ayrıca sokak çocuklarını düzeltebılırsın ama köpeğin doğasında var saldırmak v.s çünkü o bir hayvan köpekler eğitmeni olan arkadaşlar daha iyi bilir ama sokak köpeği ile normal bir köpeği eğitmek çok farklı ve zor olsa seninde haklı olduğun yönler var ama dediğim İNSAN İLE BİR HAYVAN KARŞILAŞTIRILMASI OLMADI.

Alıntıları Göster
    Dayımın köpeği üstüme doğru koşuyordu ben de tekmeyi savurdum hayvanın malum bölgesine geldi havada takla attı hayvan.Benim içim acıdı resmen köpek bana yaklaşamıyor artık

• quote:

Orijinalden alıntı: MorVampir

Dayımın köpeği üstüme doğru koşuyordu ben de tekmeyi savurdum hayvanın malum bölgesine geldi havada takla attı hayvan.Benim içim acıdı resmen köpek bana yaklaşamıyor artık

Alıntıları Göster
     KÖPEK SALDIRIRSA NE YAPMALI ??? adrenalin istiyorsanız ordan siz de o saatte geçin ve görün.

ADRES VER GELELİM

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Isırcak köpek havlamaz.
    Sessiz, sinsi yaklaşan köpekten korkun.

Köpek refleks olarak havlar.
    Etrafta yabancı birini görünce.

Biz nasıl birine kızdığımızda bağırır çağırırız, köpeklerin doğasıda bu.

Dün gece bizimde başımıza geldi.
    Arkadaşla Eskişehir'de Bozdağ'a çıktık manzarayı seyredelim diye.

Arabayı bıraktık, biraz yamaca doğru yürüdük.
    Ana karşıdan 2 köpek havlaya havlaya geliyo.
    Arkadaş sakın kaçma sakın bakma hiçbirşey yapmazlar dedi.
    Ne yapmaz lan görmüyon mu nasıl geliyolar topukla arabaya dededim demeye kalmadı köpekler yanımızda bitti.
    Birisi av köpeği belliydi boynunda çiviler felan vardı.
    Bunun kesin sahibi vardır lan dedim sağa sola bakmaya başladık.
    Köpekler havladı havladı durdu.
    Sonra sahibi çıktı bişey yapmaz merak etmeyin korkmayın dönerler şimdi diye uzaktan bağırıyor.
    Çeksene abicim köpeklerini yahu dedim.
    Sonra köpekler geri gitmeye başladı.

Ama o andaki adrenalin süper birşey arkadaşı çok iyi anlıyorum
    Köpeklerin birden koşarak gelmesi püüüüvvv insan resmen altına s..yor :D

aynen köpek havladımı kaçmıcaksın zaten ben korkarım ama kaçmam hafif bakarım arkama peşimden geliyomu diye normal yoluma devam ederim zaten bi zaman sonra geri dönüyolar ama gelen pitbull kangal vs ise donar kalırım allah korusun öyle bişey olmasında

• Güzel konu
  • bizim bi abi bi kaç sene önce pitbullu yumrukla öldürmüştü
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.