Şimdi Ara

KÖPEK SALDIRIRSA NE YAPMALI ??? adrenalin istiyorsanız ordan siz de o saatte geçin ve görün.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
2
Favori
13.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tarih: 20 mart 2010 cumartesi , saat:21:00
    yer : M1 Real'in çıkışındaki ilk trafik lambalarının 100 metre Shell tarafı..

yürüyerek eve gitmeye karar vermiştim.Realden cıktım.Trafik ışıklarının oldugu yere geldim sola Shell tarafına dogru döndüm.Orayı bılenler bılır ,sessiz ıssız ısıksız yerlerdir.Solumda az ötede 2 tane tek katlı, önlerinde genısce avluları bulunan işyerleri gorunuyordu.Karşımdan aynı yönde 1 kişi gelmiş geçmişti .biraz ilerledim 50 metre kadar.İçimde zaten korku olur bu tür ıssız karanlık ısıksız yerlerden gecerken. "buraların mutlaka bekçi köpekleri vardır" dıye dusunurum.Ama benı rahatlatan o yonden gelen kişiye karsı bir havlama sesı , saldırı duymamıstım..Bu dusuncelerle Adanalılar bilir ordaki "çelik Kapıcı" işyerının onunden geçmeye basladım, kampanya çelik kapı 349 TL yazıyordu reklam panolarında.Yola 10 metre mesafede bır ısyerıydı.Bu 10 metrelık mesafe de stabılıze kaldırımdı.Çelik kapılara baktım korumasız tekli tekli sıra sıra dızılmıstı.İçimden herhalde ıcerıde bekçi var bunların calınmasını engellyıordur dıye dusundum ki içerden avludan "HAVLAMA" sesi geldi bir anda..İrkildim ve ürktüm.Biraz hızlı hızlı yurumeye basladım.İşyerının avlusu direk olarak stabılıze yola dogru acıktı kapı,çit vs yoktu.Baktım havlamalar bana dogru yonelıyordu ,soluma dondum bır baktım 1 köpek bana doğru koşuyordu,peşi sıra aynı yerden 1 köpek daha cıktı havlayarak bana doğru koşmaya başladı..eyvah yandım bittim dedim kendı kendıme.Biri siyah renklı kurt köpeği diğeri beyaz renklı yurdum köpeklerinden ama nasıl havlıyorlar.Koşmaya calıstım ama nafıle.Hemen dibime geldiler.saniyeler içinde oldu bütün bunların havlayıp dibimde bitmeleri.Ben de ısırmasınlar diye yüzümü onlara döndüm koşmayı bırakmıstım.zaten anıden oldu ne oldugunu anlayamadan köpeklerle ben karsı karsıya kalmıstım.Aramızda 1 metre mesafe kalmıstı.onlar havlıyor ben de agzımdan garıp sesler cıkıyordu.hoşşşt hoşşşttt vs ...Ama ne çare , köpekler santım geri gıtmıyorlardı.Siyah kurt olanı üstüme dogru ara sıra atlıyordu sanırım benle aynı boya erişip benı devirmek istiyordu. ben de santım santım geri dogru gidiyordum yavaş yavaş.Bazen hiç kımıldamıyor biraz eğilip duruyordum,Ara sıra stabılıze yolun cakıl kısımlarında ayagımla onlara taş savuruyordum ama bu da nafile.Allahım diyordum biri yardım etse , işyerınden biri çıksa bunları geri çağırsa ama ne gelen vardı ne de giden.yol çok işlek bır yoldu ama arabalar vızır vızır geçtiler sadece ve "BİZİM MILLETİN YARDIMSEVERLIGINI SORGULADIGIM ANLARDI BU ANLAR" Bir Allahın kulu durupta yardımcı olmadı.O yol cok ıslek bır yoldur(Real yolu yanı) ..Ben de Adrenalin tavan yaptı ,açlığımı , yorgunlugumu herseyımı unutturdu bana bu adrenalin (tıp öğrencilerine Adrenalin etkilerini bana sorabılırler bugunlerde) .Bir ara beyaz olan geriden dolanıp arkadan saldırma gibi bir girişimde bulundu ama yapmadı allah'tan.Onlar 1 metre onumde ben de onlara bakar vaziyette onlar havladı ben onlara anlamsız seslerle bagırdım durdum.Ben geri geri giderken bitişikteki işyerinin ön hizasına gelmiştim .Bu sefer bu 2 köpeğe ilaveten ordaki köpek havlamaya basladı.Bu sefer artık bittim dedım kendı kendıme burada bunlar benı parçalar yer yutarlar dedım.Ama bereket bu işyerının avlusu kapalıymıs , o köpek sadece demir çitlere vurmaktan ve havlamaktan baska bır sey yapamadı.Bu süreç yaklasık 3-4 dakika sürdü.nihayetinde sanırım bu köpekler "bu adamı kendi alanımızın dışına savurduk artık tehlıke geçti " içgüdüleriyle bana havlamayı ve saldırıyı kestiler ,geri yöneldiler.Birkaç ufak tefek etkisiz havlamalar ve üstüme yürümeler yaptılar ama bunlar oncekıler gıbı degıldı.Ben hemen yolun karşısına geçtim.ohhhhhhhhhhhh be dedim...yıllardan sonra böyle bir adrenalin yaşadım.Yaşamak isteyen varsa adresi açık tarif ettim ,gece karanlığında ordan geçmeleri yeterli :) Amaa sizin elinizde sopa olsun.Neme lazım benı ısırmadılar ama size ne yapacaklarını bilemem.
    O anda belimde tabanca olsa tereddütsüz çıkarır vururdum.işyeri sahibini de bu köpekleri uluorta bıraktıgı için kınıyorum.Bana birşey yapmadılar ama başkasına birşey yapmayacaklarının garantisi yok bunun.Polise şikayet edeyim dedim ama bundan da vazgeçtim.
    Herneyse şimdi geleyim asıl soruma.Böyle saldırı anında ne yapılmalı? fikri tecrubesı önerisi olan varsa bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mufettis74 -- 21 Mart 2010; 18:14:43 >

• anlık birşey olduğu için insan var olan gücüyle ya topukluyor ya da garip garip sesler çıkartarak köpekleri kaçırmaya uğraşıyor
  • Bu tür saldırılarda sana atladığında kulağından tutmaya çalış ve sen onlara daha yüksek ve ürkütücü şekilde sesler çıkar ve korktuğunu belli etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek

Bu tür saldırılarda sana atladığında kulağından tutmaya çalış ve sen onlara daha yüksek ve ürkütücü şekilde sesler çıkar ve korktuğunu belli etme
    Arkadaşlar ben topuklamaya zaman bulamadım, bir anda geldiler...Garip sesleri içgüdüsel ben de çıkarttım sanırım ondan dolayı ısırmadılar.
  • Onlardan daha yüksek ses çıkarırsan senin onlardan korkmadığını anlar ve kaçarlar
  • quote:

Bu tür saldırılarda sana atladığında kulağından tutmaya çalış ve sen onlara daha yüksek ve ürkütücü şekilde sesler çıkar ve korktuğunu belli etme
    Kızılderelilerin neden kocaman kocaman taca benzer şeyler takdığını hiç düşündünüz mü ?Hayvanlar kendilerinin bilmem kaç katı daha büyük canlılardan korkuyormuş ama bunla ilgili pek bir önerim olamıyacak ben zaten boş gezmem yanımda mutlaka çakı bulunur ama ne kadar etki eder bilemem
  • quote:

Onlardan daha yüksek ses çıkarırsan senin onlardan korkmadığını anlar ve kaçarlar
    Dün arabanın içindeydim aşagıya arkadaşın inmesini bekliyordum bir yandanda sigara içiyordum baktım bir tane köpek geliyor arabanın yanından geçiyordu kolumu kafasına dogru bir uzattım köpek inledi korkudan sonra havla yarak uzaklaştı oysa ki ben seveyim demiştim hayvanda bayagı korktu benden
  • quote:

Orijinalden alıntı: mufettis74

Arkadaşlar ben topuklamaya zaman bulamadım, bir anda geldiler...Garip sesleri içgüdüsel ben de çıkarttım sanırım ondan dolayı ısırmadılar.

Alıntıları Göster
    1 tane kangal al ve bir akşam yine oraya git
  • quote:

Onlardan daha yüksek ses çıkarırsan senin onlardan korkmadığını anlar ve kaçarlar
    köpeklere korkuğunu belli etmemen imkansız.Çünkü insanlar korktuğunda vücudundan garip kimyasal mı desem benzeri birşey salgılanırmış.Köpekler bunu görebilir-hissedebilirlermiş.Bu yüzden hep kaçanı ve korkanı kovalarlar.Bu türde çok yaşanmış olay var.En saldırgan köpekleri bile üstüne giderek korkutan insanlar var.Olay biraz da fobi ile alakalı.Bazı insanlar çok korkar, bazıları hiç korkmazlar.Ben çok düşünmüşümdür böyle bi durumda ne yapacağımı.Köpek illa ısıracaksa heralde sol kolumu uzatır ısırdığında üstüne çıkar kaburgalarını falan ezerin diye düşünüyorum.Veya yanımda bıçak varsa göğsüne ya da boğazına saplamaya çalışırım.Tabi insan o adrenalin patlamasında hiçbişeyi mantıklı düşünemiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

köpeklere korkuğunu belli etmemen imkansız.Çünkü insanlar korktuğunda vücudundan garip kimyasal mı desem benzeri birşey salgılanırmış.Köpekler bunu görebilir-hissedebilirlermiş.Bu yüzden hep kaçanı ve korkanı kovalarlar.Bu türde çok yaşanmış olay var.En saldırgan köpekleri bile üstüne giderek korkutan insanlar var.Olay biraz da fobi ile alakalı.Bazı insanlar çok korkar, bazıları hiç korkmazlar.Ben çok düşünmüşümdür böyle bi durumda ne yapacağımı.Köpek illa ısıracaksa heralde sol kolumu uzatır ısırdığında üstüne çıkar kaburgalarını falan ezerin diye düşünüyorum.Veya yanımda bıçak varsa göğsüne ya da boğazına saplamaya çalışırım.Tabi insan o adrenalin patlamasında hiçbişeyi mantıklı düşünemiyor

Alıntıları Göster
    o değilde köpeklerden kurtulduktan sonraki halini düşünemiyorum Ellerin nasıl titremiştir acaba

• quote:

Alıntıları Göster
    öncelikle geçmiş olsun diyeyim...

bu gibi durumlarda köpekleri iyi anlamak gerekiyor.iş yeri köpeği ve serbest bırakılmış olduğuna göre büyük ihtimal ya kangal ya kurt köpeğidir.
    bu hayvanların boş yere zevk için birisine saldırdığı pek görülmemiştir.onların sana havlamalarındaki amaç kendi bölgelerini,iş yerlerini karuma
    istediğinden kaynaklanmaktadır.eğerki kaçarsan bir şey bulmuş edasıyla tepkilerini daha çok arttıracaklardır ve o adranalinle birisi üstüne
    bile atlayabilir.senin burada yapacağın en iyi şey köpeğe gel olum gel demek olacaktır ki artık bu sözü duyduğunda geri besleme şeklinde onu seven insanları hatırlayacaktır.ama tabi işi iyice ileri götürüp sevme girişimine kadar girmeden sakinlik içinde yoluna devam etmen daha iyi olacaktır

ayrıca eğer pitbull filan ise dursan,bağırsan,kaçsan bile o hayvanın üstüne atlamasını engelliyeceğini sanmıyorum bu durumda en güzel çözüm o hayvanın
    ulaşamıyacağı bir yere çıkmak olacaktır tabiki en yüksek sesinle bağıracaksın ki başka insanlarda yardıma gelsin.

15 yıllık köpek deniyimi

• quote:

Alıntıları Göster
    köpekler en sadık dostlarımızdandır

• quote:

Orijinalden alıntı: _:KajmeraN:_

• quote:

bunu düşünmüyor da değilim..Köpekleri severim ama dün bu sevgimi sarstılar.yolun yarısındayım ilk defa hayatımda köpek saldırısına uğradım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HellLord_gs

Dün arabanın içindeydim aşagıya arkadaşın inmesini bekliyordum bir yandanda sigara içiyordum baktım bir tane köpek geliyor arabanın yanından geçiyordu kolumu kafasına dogru bir uzattım köpek inledi korkudan sonra havla yarak uzaklaştı oysa ki ben seveyim demiştim hayvanda bayagı korktu benden

• quote:

Orijinalden alıntı: sadekar42

quote:

Orijinalden alıntı: HellLord_gs

Alıntıları Göster
    geçen ramazan bana oldu çok komikti ama.sahurda kaltım çöp atıyorum bi baktım çöpün yanında eşek kadar 3 tane sokak köpeği.gittim attım çöpü bi baktım bunlar hır mır bişiler bana doğru.dedim noluyo lan kış pış hareket yaptım.kaçar giderler derken bi tanesi hem koşmaya başladı hem havlamaya.önce bana yöneldiler ısıracaklar falan zannettim ama baktım sonra bana doğru koşmuyorlar ileri doğru koşup havlıyolar bende ilk önce bana yönelince tırstım tabi ulan anam derken kaçtım apartmanın kapısına ben kaçıyorum onlar kaçıyo ama havlıyo bi taraftan.1 tane olsa tırsmam da üçü birden öyle koşmaya başlayınca falan bir an boş bulundum tırstım tabiki... o anki halimi düşünüyorum hala gülerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: emre1834

o değilde köpeklerden kurtulduktan sonraki halini düşünemiyorum Ellerin nasıl titremiştir acaba

Ellerim değil de olay esnasında ayaklarım zangır zangır titredi.Sanki 100 metre koşusu yapmış gibi de nefes nefese kaldım ve kalbim güp güp atıyordu...Sanırım Isırık yememenın verdiği düşünceyle zafer kazanmış bir kumandan edasıyla kasıla kasıla o mahalden ayrıldım.:D
  • quote:

Hadi gidin ve bir çift kangal daha alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slayer_

quote:

Hadi gidin ve bir çift kangal daha alın

Alıntıları Göster
    Bence 1 tek kangal bu 2 dürzüye yeter gelir.Kangalı, dövüşçü köpeği olan varsa gitsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mufettis74 -- 21 Mart 2010; 16:30:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxtitanxxx

öncelikle geçmiş olsun diyeyim...

bu gibi durumlarda köpekleri iyi anlamak gerekiyor.iş yeri köpeği ve serbest bırakılmış olduğuna göre büyük ihtimal ya kangal ya kurt köpeğidir.
    bu hayvanların boş yere zevk için birisine saldırdığı pek görülmemiştir.onların sana havlamalarındaki amaç kendi bölgelerini,iş yerlerini karuma
    istediğinden kaynaklanmaktadır.eğerki kaçarsan bir şey bulmuş edasıyla tepkilerini daha çok arttıracaklardır ve o adranalinle birisi üstüne
    bile atlayabilir.senin burada yapacağın en iyi şey köpeğe gel olum gel demek olacaktır ki artık bu sözü duyduğunda geri besleme şeklinde onu seven insanları hatırlayacaktır.ama tabi işi iyice ileri götürüp sevme girişimine kadar girmeden sakinlik içinde yoluna devam etmen daha iyi olacaktır

ayrıca eğer pitbull filan ise dursan,bağırsan,kaçsan bile o hayvanın üstüne atlamasını engelliyeceğini sanmıyorum bu durumda en güzel çözüm o hayvanın
    ulaşamıyacağı bir yere çıkmak olacaktır tabiki en yüksek sesinle bağıracaksın ki başka insanlarda yardıma gelsin.

15 yıllık köpek deniyimi

+1 , hiçbirşey işe yaramıyorsa yüksek bi yere çıkmak lazım.Direk-ağaç gibi düz birşeylere çıkman en iyisi olur.Tabi köpek sana çok yakınsa sen o an ki panik ile ilk seferde tutunamayabilirsin.Veya mesafe darlığından seni daha tutunur tutunmaz hartt diye malum bölgeden kapabilir

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.