Şimdi Ara

KÖPEKLER HAKKINDA DENEYİMLİ OLAN FORUM ARKADAŞLARIMA BİR SORUM OLACAK...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 yaşındaki oğlumla yalnız yaşayan bir bayanım.E tabi mecburen çalışıyorum ama oğlumla bir yoldaş istiyoruz.Geceleri bizi içimiz rahat yatıracak,haftasonu gezmelerimizde minik aileme katılacak.Bizi yaşamı süresince sevecek,koruyacak,yalnız bırakmayacak.Açıkçası küçük ailemizi genişletmek istiyorum.Fakat bir köpek almak büyük sorumluluk bununda farkındayım,yeni bir çocuğum olacak sonuçta...Kontrolleri,bakımı,ihtiyaçları,hastalığı,mutsuzluğu vs..oğlumla uğraştığım kadar uğraştıracak...O yüzden biraz hassas davranıyorum.Böyle iyi niyetlerle bu işe başlayıp hem benim için hem köpeğimiz için eziyet olsun istemiyorum.Çünkü aldığım anda artık ömrü boyunca benimle olacak...İlk köpeğimiz olacağı içinde köpekleri sevmek dışında pek bir tecrübem yok.
    Öncelikle barınaktan alacağım tabi...Bunun dışında..

1)Çocuklarla en iyi anlaşacak ırk
    2)Apartman hayatı yaşayacağı için komşulardan dolayı bizi oğlumla sürekli taşınmak zorunda bırakmayacak bir karakterde ...
    3)İlk yoldaşımız olacağından bizi çok şaşırtmayacak parkda bahçede veya eve gelene gidene karşı bizi mahçup etmeyecek sessiz sakin yapıda
    4)Ve ona güvenmek istediğimden çokda ufak tefek olmayıp kötü niyetli insanların gözünü korkutabilecek bir büyüklükte...
    5)Çocuğumla gönül rahatlıği ile altalta üstüste oynaşacak,koşup şakalaşacak bir yoldaş önerebilir misiniz?
    6)Birde yavru mu ,genç mi yoksa olgun bir köpek mi önerirsiniz?
    7)Evde bir miktar yalnız kalma eğitimine olumlu yanıt verebilecek..

Böyle maddelerle arkadaş aranmaz tabi ama dediğim gibi köpek almak ömürlük bir hadise,çok da tecrübeli olmadığım için bazı konularda kendisi ile anlaşabilmemiz gerekli :))

Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim...

• Ilk once sunu soyleyeyim hicbir zaman bir kopege cocuk muamelesi yapmayin.Cok iyi dusuncelisiniz biliyorum ama sunu unutmayin kopeklerin akillari bizimkisi gibi degildir.Yani ona cocugunuz gibi davranip,cok fazla seye izin verirseniz evin buyugu siz degil o olur.

1)Bence en iyi irk Labrador,Golden,Alman kurdu ve her ne kadar cogu insan dusunmesede rottweilerdir.
    2)Yukarda verdigim kopekler cok sakindir,Hele Labrador ve Golden'in sesi cikmaz.
    3)Labrador ve Golden, ama bu Rottweiler ve alman kurdu'nun fazla havladigi demek degildir.
    4)Rottweiler ve Alman Kurdu.
    5)Aslinda butun kopekler oynar ama cocugunuz 3 yasinda oldugu icin bence Labrador,golden ve alman kurdu tercih edilebilir,ama rottweiler isiracak diye birsey demedim ,(ornek olarak rottweiler:http://www.youtube.com/watch?v=XGwneMdy9mo Labrador:http://www.youtube.com/watch?v=9lXgOao2JzU)
    6)Kesinlikle ve kesinlikle yavruAldiginizda neden yavru dedigimi anlayacaksiniz.Onu egitmek,kucuk kazalarina gulmek,buyumesini gormek, fln.
    7)Bunu bilmiyorum ama Labrador ve Golden evde biraz uzun yalniz kalirlar ise ortaliga zarar verebilirler.Kemirmeyi cok seven bir tur.
    Labrador ile ilgili bir film var hattayi Marley&Me diye .Gercek bir hikaye.

• Çok teşekkür ederim LilxE07 :)

Açıkçası bende labrador ve golden arasında kaldım...Buraya bu soruyu sormadan önce kendi çapımda bayağı bir araştırma ve yazı okudum.Köpekleri severim ama araştırdıkça daha çok hayran kaldım...
    Çocuk gibi derken uğraşısı bir çocuk gibi demek istemiştim zaten :) Çoçuğunun besinine dikkat edersin onunda,canı sıkılır hadi bi dolaşalım dersin onunda,sağlığı için düzenli kontrolleri vardır onunda :) vb....

Hele terkedildiklerinde barınaklarda yemeden içmeden kesilip intihar eden vefalı köpek hikayelerine içim iyice burulur oldu

Kesinlikle bir köpek istiyorum bence birçoğu insanlardan daha vefalı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DİDEMAK

Çok teşekkür ederim LilxE07 :)

Açıkçası bende labrador ve golden arasında kaldım...Buraya bu soruyu sormadan önce kendi çapımda bayağı bir araştırma ve yazı okudum.Köpekleri severim ama araştırdıkça daha çok hayran kaldım...
    Çocuk gibi derken uğraşısı bir çocuk gibi demek istemiştim zaten :) Çoçuğunun besinine dikkat edersin onunda,canı sıkılır hadi bi dolaşalım dersin onunda,sağlığı için düzenli kontrolleri vardır onunda :) vb....

Hele terkedildiklerinde barınaklarda yemeden içmeden kesilip intihar eden vefalı köpek hikayelerine içim iyice burulur oldu

Kesinlikle bir köpek istiyorum bence birçoğu insanlardan daha vefalı...

O zaman size kesinlikle Labrador oneriyorum cunki Golden turu kopelerin 70% kanserden oluyor, yani 6 aylik ikende olebilir,12 yasinda da.
    O yukarda buyuttugum yazida sadece bir film onerisi icindi, *HACHIKO* adli filme bir goz atmanizi oneririm,ama eger aglamayi sevmiyorsaniz bakmayin cunki benim film ceken dedem bile o filmde agladi.Ve bencede sizin dediginiz gibi cogu kopek insanlardan vefali.
    Gecen gunlerde bir konuya yazmistim burayada eklemek isterim.Kesinlikle kopeginizi egiteceksiniz diye ona vurmayin.
    Köpeklerin isteklerinden birisi.
    Beni dövmeden önce, aslında dişlerimle senin kemiklerini un ufak edebileceğimi, ancak asla böyle bir yola başvurmayacağımı düşün.
    Size Cesar Millan adli bir kopek pisikologunun videolarina bakmanizi oneririm.Bende yakinda kopek alacagim ve sizin gibi arastirma yapiyorum(neredeyse 5 ay olucak ve agustos ayinda alacagim yavruyu)ve Cesar Millan bana bircok sey ogretti.

• Filmin konusuna ve resimlerine biraz önce göz attım.Akitaları saldırgan bilirdim ben demek yetiştiriliş.Akita mı alsak ne yapsak :)) Ama ben barınaktan alacağım yazık onlara...Barınaktaki birçok yavru vitamin,ilaç,elverişsiz koşullar vs sebebi ile ölüyorlarmış...Diğer eğitmenin videolarını da ilerleyen saatlerde bakacağım.Gerçekten çok yardım ettin.Teşekkür ederim gönülden...
  • Ne demek, yardim edebildigime sevindim.Bu arada barinaktan almak cok iyi bir fikir, ve cok sevaba girersiniz.
  • Barınaktan alacağım almasına da ....oraya nasıl gireceğiz...olay orada..düşünsene 700 köpek irili ufaklı kangalı var,kurdu var sana koşuyor...Aman amannn :))) Arabayla kapıya yanaşıp bana bi yavru verin gideyim de çok ciddiyetsiz olur...Yapacağız birşeyler artık... :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Didem Hanım dediğiniz özellikleri bir iki köpekte birleştirip beğeninize sunabiliyorum.. Alman Çoban Köpeği (Alman Kurdu olarak bilinir) ve de Meşhur Retriever ikilisi Labrador-Golden fakat üstte dediğiniz gibi Golden'ların benni çok üzün kötü bir şöhreti var bu dostlarımız'ın çoğu hayata erken vakitlerde kanser yüzünden veda edebiliyor ve bu da sizin için köpekler üzerinde olumsuz yargı oluşturabilecek bir durum olabilir bu yüzden Golden şıkkını eleyelim...
    Gelelim Labradorumza ev yaşantısı ve diğer seçenekler için uygun sayılabilecek bir ırk fakat bekçilik ve sizi koruma(ürkütme) konusunda çok birşeyler beklemeyin bu köpek cinsinden fakat sahibi için herşeyi yapabilecek huyları vardır ki bu bir çok dostumuzda mevcut bu yüzden Labrador bekçi ve ürkütücü seçeneklerinin tersine sevimli ve dost canlısı bir seçenektir.. Geriye kalan son seçenek söz dinlemesi ve bekçiliği,kurallara uyması ile efsaneleşmiş Alman Çoban Köpeiğ sizin içinen makul seçenek olarak A.Ç.K görünüyor yavru iken alırsanız ve size ve oğlunuza alışacaktır buda sizin için tam koruma ve mükemmel bir dost sayılması demektir..Sözün özü size önerdiğim dostumuz "açk" dir..Eğer sorularınız ve kafanızda soru işaretleri olursa sormanız umuduyla

• Bahsettiğiniz ırk tamamı ile Staffordshire Terrier, ırkı araştırın tüm şartlarınıza uyuyor özellikleri.
  • 17 yaşındayım.bir hafta kadar önce canımdan çok sevdiğim dobermanımı gönderdik.inanım kolumu bacağımı kırsam bu kadar üzülmezdim.sınavlara hazırlandığım için göndermek zorunda kaldık.öncelikle şunu öğrenmelisiniz;siz bir evcil hayvan almıyorsunuz,siz yaşam biçiminizi değiştiriyorsuz.köpek almadan önce 1 kere 10kere değil 1000 kere düşünün.

alman kurdu almanızı önermem hem kalça çıkıklığı çok aşırı düzeyde hemde piyasada çok kolpaları var.ayrıca gördüğüm kadarıyla ki komşumuzun köpeği alman kurdu,secereli,üstüne girdiği her yarışmayı kazanacak düzeyde bir hayvan ama inanılmaz havlıyor.(bilmem kaç bin tl'ye alınan yarışma birincisinin yavrusu).doberman almanızı da önermem çok hareketli hayvanlar asla yorulmuyor.kangal vs kesinlikle düşünmeyin bile.Rottweiler düşünebilirsiniz.sakin hayvanlardır,çeneleri kuvvetlidir.sadakat konusunda bişey söyleyemem ama muhtemelen çok sadık hayvanlardır.mutlaka secereli hayvan alın.belgelerini görün.barınaktan alınacaksa asla vahşi bir ırk önermem(büyüdünde ne olur hiç bilemezsiniz)

bunların dışında o kadar çok şey varki öğrenmeniz gereken...köpek bakmak çooook zor bir iş bunu unutmayın.mesela eve ilk geldiği anda köpeği nereye koyacaksanız(mesela balkona) ilk anda koymalı ve ne kadar havlasada açamalısınız.yani işkence edin demiyorum tabi.mesela ilk bir hafta evin salonunda bıraktınız hayvanı;eğerki başka bir yere koyarsanız hayvan yerinde duramayacaktır,sürekli havlayacaktır.tuvalet eğitimi eve geldiği anda başlatılmalı.her öğünden sora dışarı cıkarmalı,bir kaç saatte birde çişi ayrıca dışarı çıkılmalı(bizim köpek için diyorum).kısa tüylü uzun tüylü fark etmez(hele ki düzgün bakılmazsa) aşırı tüyleri dökülecektir.çok sosyal yetiştirilmeli,büyüdüğünde vahşi ırktan bir köpeği zapt edemezsiniz(bizim köpek benden başka birini dinlemezdi.ben yürütmüyosam çekiştiri dururdu.ablam,annem asla dışarı çıkartamazlardı.).hayvana patronun siz olduğunu öğretmelisiniz,hayırı öğretmelisiniz,kızmalı ama asla vurmamalısınız(dövülen hayvanın piskolojisi çok farklı olur).

• Okur okumaz aklıma golden ve labrador retriever geldi. Bence orta boy standartlarında en uygun ırklar bunlar. Alman çoban köpeğide 3. seçenek olabilir
  • benim önerim biraz farklı olucak.golden ve lbrodor mutlaka tüy dökücektir ve mobilyalarınız halılarınız tüy içinde kalıcaktır.bence tercihiniz english bulldog olmalı.hem sakin,hem büyük değil,insanlarla çok iyi anlaşır.hemde fazlasıyla sevimi bir ırk
  • quote:

Orijinalden alıntı: haliTR3

benim önerim biraz farklı olucak.golden ve lbrodor mutlaka tüy dökücektir ve mobilyalarınız halılarınız tüy içinde kalıcaktır.bence tercihiniz english bulldog olmalı.hem sakin,hem büyük değil,insanlarla çok iyi anlaşır.hemde fazlasıyla sevimi bir ırk

Labrador ile ingiliz bulldog un tüyleri hemen hemen aynı uzunlukta.
  • biliyorum ancak boyut olarak ve ağırlık olarak buşşdog apartman için çok daha ideal.şöyle düşünün çocuğunuz biraz büyüdümü bir bulldogu gezdirebilir çünkü hem ufak hem hafif köpekler.ama labrodor en aozndan 35 kg lık bir köpek.orta büyüklükte bir ırk
  • Yazınızdan sonra yazan arkadaş güzel bilgiler vermiş ancak;

4)Ve ona güvenmek istediğimden çokda ufak tefek olmayıp kötü niyetli insanların gözünü korkutabilecek bir büyüklükte...

Şu maddeyi koymasanız size kesinlikle küçük bir köpek bakmanızı tavsiye ederdim.
    Büyük köpekler için yazıyorum ilk kez köpek bakacaksınız ve bu konuda deneyimsizsiniz. Ne kadar yazılanları okusanızda iş pratik ve uygulamaya geldiğinde bocalayabilirsiniz. yolda yürürken sizi çeker düşürebilir. birisine saldırmaya kalktığında başa çıkamayabilirsiniz v.s büyük köpek büyük sorumluluk ister her zaman dışarı çıkartmak durumunda olduğunuzu düşünürsek ayaklarını temizlemekten tutunda kıl tüy v.s gibi sorunlarına kadar.
    Yanlış eğitim sonucu köpek çocuğunuzu bile ısırabilir!. küçük bir köpek istemiyorsanız orta boy bir köpek bakın. daha başa çıkılabilir.

Barınaktan alacağım demişsiniz bu çok güzel bir düşünce. Ama barınaktan almamanız sizin yararınıza olabilir.. Daha önceki sahibinin köpeğe nasıl davrandığını bilemessiniz. köpek saldırgan olabilir güvenilmez olabilir v.s çünkü evinizde küçük bir çocuğunuz var. Olmasa idi kesinlikle barınaktan alın derdim. Çünkü, bu sizin ilk köpeğiniz olacak.
    Yinede bir barınaga gidin oradaki arkadaşlar size kesinlikle yardımcı olacaktır. barınaktan alacaksanız köpek için pek cins seçme sansınız yok.

Tüm sorularınızın yanıtını şu sitede bulabilirsiniz.
    http://www.evcilkopekler.com/dogru-kopek-secimi-testi

• quote:

Orijinalden alıntı: haliTR3

biliyorum ancak boyut olarak ve ağırlık olarak buşşdog apartman için çok daha ideal.şöyle düşünün çocuğunuz biraz büyüdümü bir bulldogu gezdirebilir çünkü hem ufak hem hafif köpekler.ama labrodor en aozndan 35 kg lık bir köpek.orta büyüklükte bir ırk

Bulldog çok salyalıdır. Koltuklara akabilir.
  • Arkadaşlar ben konuya bayağı cevap gelmeyince bakmayı kesmiştim.Bir göz attım ki bayağı bir arkadaşım tekrar yardımcı olmuş.Hepsine çook teşekkür ederim.Açıkçası yavruyken alıp ben çalışırken evde kalabilecek bir şekilde eğitirim diye düşünmüştüm ama birçok insan yavrunun çok ağlayacağını,yalnızlıktan dolayı panik olup evi savaştan çıkmışa dönüştüreceğini söyledi.Balkon seçeneğinide ben eledim öyle çook geniş bir balkon yok acırım oraya koyamam onu bütün gün.Bugün bahçeli ev bakmaya başladım.Yakınlarda uygun kiralık bulabilirsem...(oğlum ufak olduğundan annemlerin evinin çevresinden ayrılamam oyüzden arama alanım dar)En doğrusu bu olacak sanırım.İlk köpeğim olacak deneyimsizim birde ufacık evin içinde o cana yazık olmasın çünkü resmen aile bireyi olarak alacağım onu.Küçük köpekler çok agresif oluyorlar birde en azından orta boy köpek dostlarımıza daha bir içim kaynıyor benim.Neyse son durumum bu şu anda...

• Merhabalar,
    ben yaklaşık 10 yıldır arama kurtarma köpeği yetiştiriyorum. 2 tane de dişi alman kurdum var.
    benim fikrim ki aksini de düşünebilirsiniz 2 aylık yavru almaktır. şevkatinizi görürse en fazla iki gece ağlar. ancak köpek ırkı ne olursa olsun ana kaide nasıl yetiştirirseniz köpeğin huyunun öyle olacağıdır.
    Ancak labrador kemirgen huy genetiği olan köpektir bununla mücadele etmeniz gerekir.
    Golden müthiş insancıl ve güzel huylu bir köpektir ancak ondan koruma beklemek biraz yanlış olacaktır. eve hırsız girse "yaşadım oynayacak biri geldi" diye sevinir.
    hem oyuncu olan hem insancıl olan hem de koruma güdüsü olan bence alman çoban köpeğidir.
    selamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.