Köprüye Mektup Niceler sultandı, kraldı, şahtı Benimle değişti talihi, bahtı Yerle bir eyledim taç ile tahtı Akıl almaz hünerlerim var benim Şanlıurfa üzerinden doğruca adresim Mardin Kızıltepe Kimileri gezi der buna kimileri ziyaret der buna Sılah-i rahim rızkı çoğaltır diyorlar anne ve baba ziyareti bereket olur diyorlar Bazen sevdiğin kızı ziyaret edersin Hani o çamlıklı parkın oralarda Bazen yakın olursunda titrer kalbin aşkla işte o aşk için der ki evliya Pek farkı yoktur aslında Allah aşkıyla arasında Bir gün iyaret veriyor evliya, istiyorki ümmetten o yolcu O kapının müridi olmak işte isteği ’’Soruyor Evliya varmıdır bir sevdiğin’’ yoktur diyor o yolcu Sevdiğin bir eşya sevdiğin herhangi birşey varmıdır yoktur diyor o yolcu Ha o zaman senden bize mürid olmaz dediğinde Son anda diyor yolcu bir sarı ineğim var ben onu çok severim bana süt verir İşte o zaman kabul ediyor o yolcuyu evliya sofiliğe köprünün hemen orada sevdiklerim Mardin Kızıltepe de Benim ziyaretim de işte o memlekete Babamda öğretmen imiş Mardin Mazıdağ ilçesindeymiş görevi Bilemem ki sene 1970 mi 1971 mi Cemal safi demez mi tek hece aşkta Benim için yaratıldı Muhammed Benim için yağdırıldı o rahmet Evliyanın sözündeki muhabbet Enbiyanın yüzündeki nur benim Kimsesizim hısmım da yok hasmım da Görünmezim cismimde yok resmim de Dil üzmezim tek hece var ismimde Barınağım gönül denen yer benim Benim adım aşk! Aşk olmassa yol olmaz deme olur elbette Aşk var ise yolda başka neye gereke İster versin yüz milyar lira ister versin hazinelerini sırasıyla ister versin yerden tıkır tıkır ekmek isterse versin yeren tatlı tulumba isterse versin çöpten poğaça ve çay Yeter ki versin bir tebessümle muhabbet Mardin Kızıltepe tebessümüm elbette size Hayırla kal Seyyid Muhammed Mehdi Sultan Barış Sağlam |
Bildirim