Bildirim
Hoş Gelişler Ola Kahraman Enver Paşa
Apera MT23 Xiaomi ile Uyumlu 67W Turbo Hızlı Şarj Aleti Kablo Dahil Yarım Saatte Doldurur : Amazon.com.tr: Elektronik
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DBW14ZJV
14 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Heyt bee paşama bak. Şu asalete duraşa bak bee. -
Ulan bu güruh balkan savaşını kaybetmiş birinvi dünya savaşını kaybetmiş belkide türk-islam dünyasının en agır darbesi bunların devrinde vurulmuş yenildiklerinde kaçmışlar hala ittihad ve terakki nidaları
Biz daha dünden ders almıyoruzki bugünkü adımımızı saglam atalım -
Ne diyorsun sen ? -
İttihatçılar ölür, İttihatçılık ölmez!
Sen yine hayaller kur Enver, biz yine ölürüz! -
Ne kahramanından bahsediyorsunuz?? ATATÜRK'ü seven kişi bu adamı sevemez. Seviyorsa o zaman ben Atatürk'ü seviyorum asla diyemez. Bu Türk askerini kendi çılgın hayalleri uğruna ölüme terketmiş, koskoca bir devleti kendi çıkarları uğruna batırmış, Türk topraklarını anlaşmalarla satmış sonra da kaçıp gitmiş gittiği yerleri de karıştırmış biridir nokta. -
Sen şimdi "sarıkamış 90.000 şehit" falan dersin. -
yaşa vatan çok yaşa yaşa millet çok yaşa yaşasın osmanlılar yaşasın Türk milleti -
Karizmaya bak bee canını yedimin -
Ben demiyorum Mustafa Kemal Paşa diyor. Sarıkamış faciası yüzünden bu ülkeyi savunacak asker kalmadı. Ülkenin doğu toprakları Rus işgaline açıldı. Boğazları ve payitahtı savunması gereken askerler soğuktan ve açlıktan can verdi hem de bir hiç uğruna. Enver için tımarhanelik bir deli diye ben demiyorum. Onu tanıyanlar diyor, en yakınındakiler -
Çok yanlışın var. Konuya hakim olmadığın çok açık. -
Yapma ya, tarih bölümünde okuyan ve cumhuriyet tarihi alanında akademisyenlik isteyen, bu konunun proflarından ders alan birine mi diyorsun bu lafı. Gerçi kim prof kim değil ne demiş beni ilgilendirmez. Benim görüşüm bu, enver bir vatanseverdir fakat bir kahraman değildir. Çankaya kitabını okuyun beni dinlemiyorsanız Atatürk'ü dinleyin -
En şiddetli dönemde 3. Ordu’nun toplamı 118,000 kişi iken ve bunun ancak 75 bin kişisi muharip sınıfında olan bir ordu nasıl olurda 90,000 şehit verir ?? Şerif bey’in kendi beceriksizliğini ört bas etmek için ortaya attığı " 90 bin askerimiz Allahuekber dağlarında donarak öldü" bir karalama kampanyasından başka bir şey değildir. Ciddi kaynaklar ve Genel Kurmay arşivleri hastalıktan ve savaştan ölenler dahil kayıp sayısını 35 bin civarında olarak veriyor. Kazım Karabekir 1921 yılında Enver Paşa’nın yurda dönmesini engellemek için basın yoluyla bir kampanya başlamasını istemiştir. Ayrıca Sarıkamış Harekat'ının kaybedilmesi, Hafız Paşa yüzünden olmuştur. -
cesur ve hırslı, asla küçük düşünmeyen, idealist ve zeki, hep kalbi türklük için atan bir askerdir. cesur bir asker, fakat ehliyetsiz bir kumandandı.
mekânı uçmağ olsun. -
Ittihatci enver pasa ile doguda zaferler kazanıp sehid olan enver pasa ayni kisi mi -
Ya fasa fiso bunlar. Ha 90 ha 35 ha 120 rakam önemli değil. Bu vatanın evlatları birinin hayalleri uğruna can vermiş mi vermiş. Ayrıca orada can verenlerin sayısı dediğiniz gibi azdır fakat ordan hastalıklı ve ümitsiz bir şekilde dönüp de can veren çoktur. Bu ülkenin en zor zamanında 90-120 bin asker yok edilmiştir. Bu ihanetten başka bir şey değildir. Bir harekatın liderliğini üstlenen kişi başarıyı tek başına üstleniyorsa hezimeti emir verdiği kişilere yıkamaz. Vasıfsız paşalar beni ilgilendirmiyor enver ilgilendiriyor. Ki kendiai bir sözünde ben onları dağa çıkarmasam zaten açlıktan öleceklerdi gibi saçma sapan bir savunma kuruyor. Esir aldıkları rus general gördüğü askerlerin haline acıyor ve envere yalvarıyor bu askerleri dağa çıkarma hepsi ölecek diyor. Bunlar gerçek olan şeyler, ideoloji uğruna gerçek olan şeyleri aklayıp paklamayın. Orada binlerce vatan evladını kaybettik, sebebini açıklayabilen yok
-
Söylediğin şeylerin hiç birisinin kaynağı yok. Atatürk filistin cephesinde 75.000 esir verdi. Senin mantığına göre o da hain. Tekrar söylüyorum konuya hakim olmadığın çok açık. Enver Paşa düşmanlığı var sadece sende. -
Ne demek yok oğlum kaynağı, diyorum ya işte Çankaya kitabını aç oku. Rakam rakam göreceksin her şeyi. Atatürk onun yanına bu hezimetten dolayı bağırıp çağırmaya gidiyor. Halini görünce susup ses çıkarmıyor. Enver düşmanlığım falan yok aksine çok iyi hizmetleri de vardır ve idealleri doğrudur. Fakat yaptıklarını yok sayamam, hatalarını yok sayamam.
Hala gelmiş bana konuyu bilmiyorsun diyorsun. Ben sana isim vererek, kaynak vererek konuşuyorum. Sen benimle ezberden konuşuyorsun. Asıl sen bilmiyorsun bu konuyu -
quote:
Orijinalden alıntı: hesywest
En şiddetli dönemde 3. Ordu’nun toplamı 118,000 kişi iken ve bunun ancak 75 bin kişisi muharip sınıfında olan bir ordu nasıl olurda 90,000 şehit verir ?? Şerif bey’in kendi beceriksizliğini ört bas etmek için ortaya attığı " 90 bin askerimiz Allahuekber dağlarında donarak öldü" bir karalama kampanyasından başka bir şey değildir. Ciddi kaynaklar ve Genel Kurmay arşivleri hastalıktan ve savaştan ölenler dahil kayıp sayısını 35 bin civarında olarak veriyor. Kazım Karabekir 1921 yılında Enver Paşa’nın yurda dönmesini engellemek için basın yoluyla bir kampanya başlamasını istemiştir. Ayrıca Sarıkamış Harekat'ının kaybedilmesi, Hafız Paşa yüzünden olmuştur.
eksik teçhizatta hafız paşanın suçumu ?
Bu hayalperest adamı savunmayın. Milletini sevebilir, milliyetçi olabilir, "aşkına" delice bağlı olabilir fakat bu adam onbinlerce mehmetciğin kurşun atamadan vefatına sebep olmuş olan kabileyetsizlerin başındaki kabiliyetsizdir.
"
GÖRÜLMEMİŞ SANSÜR Enver Paşa, Erzurum’dan İstanbul’a dönüşünde Türkiye’de örneğine bugüne kadar bile rastlanmamış olan bir sansür uyguladı ve basında Sarıkamış harekátı ile ilgili olarak tek bir satır haber yahut resim çıkmadı. Sansür öylesine yoğundu ki, halk, Sarıkamış’ta nelerin yaşandığını seneler sonra öğrenebilecekti
"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 3 Mayıs 2017; 20:45:9 >
-
Ben senin oğlun falan değilim. Siz bütün suçu Enver Paşa'ya yüklüyorsunuz. Ben sana diyorum ki Sarıkamış Harekatı Enver Paşa yüzünden kaybedilmedi. Bunu her türlü kanıtlayabilirim sana. Ama sende bana o rus generalin falan söylediği sözleri kanıtlamak zorundasın.
Benzer içerikler
- 21 yaşında boy uzar mı
- bira göbeği nasıl gider
- kızılay"a kan verdikten kaç gün sonra mesaj gelir
- antidepresan bırakma tablosu
- daniel klein saat ayarlama
- yeşil nasim
- para sayma makinesi bim
- elektrikli bebek arabası
- kasım indirimleri ne zaman
- prompt mühendisliği
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X