Şimdi Ara

KÖRDÜĞÜM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1993 Model Lada Samara Marka aracımı en az 10 yıl önce şuan ismini hatırlayamadığım bir şahsa satış vekaleti verdim.

3 sene sonra şahsın aracı kendi üzerine almadığını, şahsıma gelen vergi borçları ve trafik cezaları ile anladım. Panikleyerek bu borçları ödedim.
    Daha sonraki süreçte vergilerin devam ettiğini anlayınca çareyi araç hakkında çalıntı ihbarında buldum(2005).

Bu tarihten 2-3 yıl sonra aracın satışının yapıldığını ve plakanın da değiştirildiğini öğrendim. Ne var ki; bu satış ve plaka değişimi vergi dairesine bildirilmediği için eski plaka üzerinden vergiler şahsıma devam etmektedir.,

Dolayısıyla asılsız ihbarda bulunduğum için suç işlemiş oldum.

Ne yapmalıyım? Teşekkürler!

• ayqo A kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allstar34 -- 4 Aralık 2014; 14:36:12 >
  • Bir avukata gidin bence.
  • Kesinlikle en kısa zamanda bir avukata gidip adli işlemleri başlatın. Asılsız ihbarda bulunmanız ciddi bir sorun olmayacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam şikayet dilekçeni geri çek ve maliyeye başvuruda bulun dilekçe ile paranı geri iste.... ya da aracın şu ankiğ sahibini bul ve paranı ondan geri iste
  • Anladığım kadarıyla siz zamanında noterden satış yerine o arkadaşınıza almaya satmaya devretmeye vs vs genel vekalet vermişsiniz, öncelikle o noterden o vekaletinizi iptal ettirmeniz gerekirdi çalıntı başvurusu yapana kadar. Bence iyi bir avukatla görüşün derim. Eğer öyle bir vekalet verdiyseniz ve bu olaylar başınıza geldiyse ortada "emniyeti suistimal" durumu var denebilir, yani arkadaşınız emniyet yani güveninizi suistimal etmiş denebilir satışların iptali davası açmanız yanında bu da ceza kanununa göre ayrıca ceza davalık bir konudur.(emniyeti suistimal)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sezen Aksu itirafı
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.