Şimdi Ara

Korsan taksi plakasi aldim ihbar etmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
8.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Korsan taksi plakasi aldim ihbar etmeli miyim?

(En Son Oy Tarihi: 28.3.2021)
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hicde emek hirsizligi degil keyfi adam secen,yolda teror estiren,cogunlugu dolandirici olan taksiler icin hicte emek hirsizligi degil kprsan taksi yemin ederim tsksiden iyi.Adam beni ceza yicegini bildigi yerden aliyo bagaja bavul koyuyo sonra yer begenmedi diye sacma biyerde birakiyo boyle mallik olur mu ya?
    Kira vermesi sacmalasina engel degil ayrica.yol ortasinda duran taksiye kac kere bindiriyodum bublari konusan yok.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Korsan Taksi Plaka İhbarı: Ne Yapmalısın?

Korsan taksiler, yasadışı olarak faaliyet gösteren ve yolcuları tehlikeye atabilen araçlardır. Bu nedenle korsan taksileri ihbar etmek önemli bir vatandaşlık görevidir.

Korsan Taksi Nasıl İhbar Edilir?

Korsan taksileri ihbar etmenin iki yolu vardır:

• 176 İhbar Hattı: 176 numaralı ihbar hattını arayarak 7/24 korsan taksi şikayetinde bulunabilirsin.
    • Dijital İhbar Sistemi: İçişleri Bakanlığı'nın https://www.ihbarweb.org.tr/ adresindeki dijital ihbar sistemini kullanarak korsan taksi ihbarında bulunabilirsin.

İhbar Etmenin Faydaları

Korsan taksileri ihbar etmenin birçok faydası vardır:

• Yolcu güvenliğini korursun.
    • Trafik düzenini sağlarsın.
    • Haksız rekabeti önlersin.
    • İhbar başına ödül kazanabilirsin (İçişleri Bakanlığı belirli şartlar altında ihbarcılara ödül vermektedir).

İhbar Ederken Nelere Dikkat Etmelisin?

Korsan taksi ihbarında bulunurken şunlara dikkat etmelisin:

• Korsan taksinin plaka numarasını ve aracın özelliklerini doğru bir şekilde bildir.
    • Olay tarihini ve saatini belirt.
    • Mümkünse korsan taksinin fotoğrafını veya videosunu çek.
    • Polis veya trafik görevlilerine yardımcı olabilecek herhangi bir bilgiyi paylaş.

Korsan taksilerle mücadele etmek için vatandaşların desteğine ihtiyaç vardır. Korsan taksileri gördüğünde veya şüphelendiğinde, derhal yetkililere ihbar ederek hem yolcu güvenliğine hem de trafik düzenine katkı sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Diğerleri çakallık peşindeyken bunlar sabit ücret alıyor.
  • etme, daha geçn gün haberde gösterdiler taksicilerin yaptığı çakallığı ( bilmeyen varsa > vites atarken taksimetreye basıp fiyatı şişiriyor )
  • Normal taksiciler kısa yolda yolcu götürmüyorlar, milleti dolandırıyorlar, yol uzatıp fazla para alıyorlar.

Sırf bunlar para kazanmasın diye korsan taksiyle gidiyorum heryere kaç yıldır, adamın kartı bile var arıyorum randevu ayarlıyorum ve tam dediğim saatte geliyor evin kapısına, gideceğim yere en kısa yoldan ulaştırıyor hemde normal taksinin kaç katı ucuza. Dolandırılma korkusu olmadan rahat rahat arka koltukta uzanıyorum, normal taksite koltuğa yatırmazlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karıncayiyen Yiyen Adam -- 27 Eylül 2014; 1:33:36 >
  • Milletin ekmeğiyle oynamayın.

• Nasıl bi vicdan var sizde. Iyi birseymis gibi anlatmislar bide. Senin o begenmedigin taksici 5 milyar kira veriyo ayda. 5 MILYAR. Korsan serefsizler gibi aldigini cebine indirmiyo. 1 liraya 100 km goturse de haram olsun her kurusu.

Kardesim senden de ricam her gordugunu ihbar et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beistehen07 -- 27 Eylül 2014; 4:03:14 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Sabit değil de turist olarak çalışıyorsa bırak çalışsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hicde emek hirsizligi degil keyfi adam secen,yolda teror estiren,cogunlugu dolandirici olan taksiler icin hicte emek hirsizligi degil kprsan taksi yemin ederim tsksiden iyi.Adam beni ceza yicegini bildigi yerden aliyo bagaja bavul koyuyo sonra yer begenmedi diye sacma biyerde birakiyo boyle mallik olur mu ya?
    Kira vermesi sacmalasina engel degil ayrica.yol ortasinda duran taksiye kac kere bindiriyodum bublari konusan yok.

• yasal olmayabilir ama yasalar ne kadar adaletli bunu sorgulamak gerekli. Müşteri memnun korsan taksi memnun . şikayet etme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim korsan taksi durağı bile var, adam kartını bile veriyor Kesinlikle binmeye karşıyım, sonuçta emek hırsızlığı.

• quote:

Orijinalden alıntı: RobinHood35

Emek hirsizligi. Sizce?

Hayır çünkü adam para kazanmaya çalışıyor en azından bir iş yapmaya çalışıyor ve dilenmiyor. Sokakta dilense daha kötü olacak. Bide eğer bilirsen diye söylüyorum, ankara ulustan heykelin ordan mecbur kaldığım için bir taksiye bindim ve eski yıldırım beyazıt şimdiki altındağ mesleki ve teknik liseye gitmek istediğimi söyledim. Oradan geçen 10 yaşındaki çocuğa sorsan tarif eder sana ama bu lanet taksici bilmiyormuş gibi yaptı mahalle içine giricez iki üst sokakta dememe rağmen bastı dışkapı köprüsünden sağa girip oradan sapmadan ikinci sağa girmesi lazımdı ama bu bildiğin bastı geçti. Geri dön dediğimdeyse çok daha farklı ve uzun bir yoldan götürdü ve benden 45 lira istedi. Dahada 49 liraymışta 45 versem yetermiş. Lan dedim kimi kazıklıyon it. Bas git ağzını yüzünü dağıtırım diye bide atar yaptım pisliğe. Adam sopayla indi bende şş hooop diyip belimdeki 2.5" s&wyi gösterdim bindi bastı kaçıp gitti. Şimdi maganda falan diyeceksiniz ama bu hayvan herifede başka bişey yapılmaz. Hemde okulun üst sokağı çinçin oluyor yani. Kendimce bi önlem olarak yanıma almıştım. Hepsi bunun gibi demiyorum tabi ama bunun gibiler çok. Bunlara prim vermemek için ihbar etmemelisin.

Edit: ankarayı bilmeyen tikiler okumasın. Zaten okusanızda ulustan dışkapıdan hastaneden yıldırım beyazıttan çinçinden anlamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balgambaz -- 27 Eylül 2014; 4:53:20 >

• Anaximen Sokrates kullanıcısına yanıt
    kanka ikimizde bonzai mi çektik korsan taksi nasıl memnun olur taksici olmaliydi

• Kanıtlayamazsın ki adamlar özel servis diye lanse ediyorlar kendilerini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beistehen07

Nasıl bi vicdan var sizde. Iyi birseymis gibi anlatmislar bide. Senin o begenmedigin taksici 5 milyar kira veriyo ayda. 5 MILYAR. Korsan serefsizler gibi aldigini cebine indirmiyo. 1 liraya 100 km goturse de haram olsun her kurusu.

Niye haram olsun hırsızlık mı yapıyor? Pahalısı varken ucuzunu seçmek herkesin hakkı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Nasıl bi vicdan var sizde. Iyi birseymis gibi anlatmislar bide. Senin o begenmedigin taksici 5 milyar kira veriyo ayda. 5 MILYAR. Korsan serefsizler gibi aldigini cebine indirmiyo. 1 liraya 100 km goturse de haram olsun her kurusu.

Niye haram olsun hırsızlık mı yapıyor? Pahalısı varken ucuzunu seçmek herkesin hakkı.

aslında kayıtsız iş yaptığı için, düğerlerinin hakkını gasp ettiği içün lorsan taksiye hayır dememiz lazım

ama adamlar daha kaliteli hizmet veriyor, taksiciler gibi müşteriyi hor görmüyor, her fırsatta kazoğı geöirmeye çalışmıyor. bu yüzden ben de korsan taksiye evet diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Crimson

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

aslında kayıtsız iş yaptığı için, düğerlerinin hakkını gasp ettiği içün lorsan taksiye hayır dememiz lazım

ama adamlar daha kaliteli hizmet veriyor, taksiciler gibi müşteriyi hor görmüyor, her fırsatta kazoğı geöirmeye çalışmıyor. bu yüzden ben de korsan taksiye evet diyorum

Ben hayır diyemem çünkü alacağım hizmete bakarım.Taksi plakası 500 bin olduysa bu benim sorunum değil ki.Bu piyasayı bozanlar düşünsün.Parayı bastıran taksi plakası alıyor, uyduruk bir araba bir de ucuza çalışacak şöför al sana resmi araba.

• quote:

Orijinalden alıntı: go_can

yasal olmayabilir ama yasalar ne kadar adaletli bunu sorgulamak gerekli. Müşteri memnun korsan taksi memnun . şikayet etme

Ama isini hakkiyla yapan taksiciler memnun degil

• tabiji sikayet etme, onlar olmasa bu taksicilerin havasin gecilmez.

• Paşa torunlarına bak . Hergun taksiye biniyolar sanki. Bi sigara parasi daha verip yasal olanina binseniz ne olur? Kaciniz taksicilerin psikolojisinden haberdar. Siz cikin bakim kolaysa bigun boyunca istanbul trafigine. Hirsizi biner,ugursuzu biner,sarhosu biner. Durakta 40 dakika sirada beklersin. Gelir musteri 1 km oteye gidelim der. Sonra gelir bidaha o siraya girersin. Biraz empati kurun. O ovdugunuz korsanlarin boyle dertleri var mi? Oyle rahat is olduktan sonra guleryuzu herkesten gorursun. Sayfalarca sorunlari anlatirim da gerek yok. Dedigim gibi vicdaniniza birakiyorum

• Bu satırları yazdığın bilgisayarın windowsu orijinal mi?
    Hiç MP3 indirmiyor musun?
    Bunlar emek hırsızlığı değil mi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.