Şimdi Ara

koşullu geçme hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Aklımı kurcalayan birşey var. Ben önlisansdan iktisat a dikey geçiş Yaptım 2012 yılında ve hep kalıyordum. Geçen sene güz Döneminde 5 tane koşullu dersim vardı ve ortalamam 1.50 idi. Bahar Döneminde 1 ders dışında tüm dersleri geçtim ve sene sonunda genel not ortalamam 2.01.di. Şimdi geçen sene Güz dönemindeki o 5 koşullu dersi bu sene Güz Döneminde tekrar alacakmıyım yoksa genel not ortalamam 2.01 olduğu için geçtim mi ? Transkriptim de güz dönemi için tekrar bahar dönemi için başarılı yazıyor ve bahar dönemi not ortalaması 2.15 genel not ortalaması 2.01. Yardım ederseniz sevinirim

• cnr07 kullanıcısına yanıt
    Yönetmeliği yanlış anlamadıysam eğer %100 o dersleri bu sene tekrar alırsın. 12 Ekim'de belli olacak.
    Aynı durum bende de var.
  • Etraftan Biri diyor geçtin biri diyor kaldın karıştı gitti geçtiysem çok iyi olacak ta. Kayıt yenilemede belli olacak herşey de insan sabıredemiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    o dönemki gno baz alınıyorsa ki ben öyle anladım o zaman o dersleri tekrar alıcaz ama o dönem yerine yıl sonundaki gno baz alınıyorsa o derslerden koşullu geçicez.

Yönetmelik Madde 15

quote:

(2) Herhangi bir dönemin sonunda 2,00 GNO’sunu sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır. Akademik durumu “Uyarı” olan öğrenci, FF, YZ ve DZ harf notlu derslerini ders planında gösterilen döneminde almak zorundadır. Akademik yetersizlik uyarısı alan öğrencinin, bir sonraki dönemin sonundaki GNO’sunun en az 2,00 olması gerekir. Bu koşulu yerine getiremeyen öğrencinin akademik durumu “Tekrar” olur. Akademik durumu “Tekrar” olan bir öğrenci, GNO’sunu en az 2,00’ye yükseltene kadar akademik yetersizlik uyarısı aldığı dönemden itibaren FF, YZ ve DZ harf notu olan dersleriyle birlikte CC’nin altında harf notu aldığı dersleri de tekrar etmek zorundadır. Öğrencinin, tekrar ettiği dönem sonunda 2,00 GNO’yu sağlaması durumunda ders tekrarı sona erer.

Bi tane aöf formunda buldum bu açıklamayı.

quote:

yıl sonunda [B]Genel Not Ortalamanız[/B] 2,0 olursa, Güz döneminde Koşullu olan derslerinizden de de otomatik olarak geçersiniz. GNO 2,0'dan düşük olursa Güz döneminde ve bahar dönemindeki derslerinizden CD,DC,DD aldıklarınızdan kalırsınız ve bu dersleri önümüzdeki sene (buraya dikkat: önümüzdeki dönem değil, önümüzdeki sene) göreceğiniz anlamına gelir. Kaldığınız dersler hangi dönemin dersleri ise ancak o dönemde alabilirsiniz.

heralde geçtik ya bakalım ne olacak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kod17 -- 14 Eylül 2015; 15:19:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kod17

o dönemki gno baz alınıyorsa ki ben öyle anladım o zaman o dersleri tekrar alıcaz ama o dönem yerine yıl sonundaki gno baz alınıyorsa o derslerden koşullu geçicez.

Yönetmelik Madde 15

quote:

(2) Herhangi bir dönemin sonunda 2,00 GNO’sunu sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır. Akademik durumu “Uyarı” olan öğrenci, FF, YZ ve DZ harf notlu derslerini ders planında gösterilen döneminde almak zorundadır. Akademik yetersizlik uyarısı alan öğrencinin, bir sonraki dönemin sonundaki GNO’sunun en az 2,00 olması gerekir. Bu koşulu yerine getiremeyen öğrencinin akademik durumu “Tekrar” olur. Akademik durumu “Tekrar” olan bir öğrenci, GNO’sunu en az 2,00’ye yükseltene kadar akademik yetersizlik uyarısı aldığı dönemden itibaren FF, YZ ve DZ harf notu olan dersleriyle birlikte CC’nin altında harf notu aldığı dersleri de tekrar etmek zorundadır. Öğrencinin, tekrar ettiği dönem sonunda 2,00 GNO’yu sağlaması durumunda ders tekrarı sona erer.

Bi tane aöf formunda buldum bu açıklamayı.

quote:

yıl sonunda [B]Genel Not Ortalamanız[/B] 2,0 olursa, Güz döneminde Koşullu olan derslerinizden de de otomatik olarak geçersiniz. GNO 2,0'dan düşük olursa Güz döneminde ve bahar dönemindeki derslerinizden CD,DC,DD aldıklarınızdan kalırsınız ve bu dersleri önümüzdeki sene (buraya dikkat: önümüzdeki dönem değil, önümüzdeki sene) göreceğiniz anlamına gelir. Kaldığınız dersler hangi dönemin dersleri ise ancak o dönemde alabilirsiniz.

heralde geçtik ya bakalım ne olacak ?

Şu 2 gündür bu konuyu araştırıyorum bende taktım Kafayı çünkü eğer ki koşullu dersleri geçmişsem 8 ders kalıyor ve bu dersleri de geçersem mezun oluyorum . Birde iktisat okuyorum ben Matematiksel iktisat diye bir ders var ilk kez DD düşürdüm o Yüzden umarım geçmişizdir dostum valla. Memurlar net e de sorayım dedim konu açılmıyor hata veriyor

geçtik kanka patlat şampanyayı

https://www.youtube.com/watch?v=gJX83Fxg7Hc
  • quote:

geçtik kanka patlat şampanyayı

https://www.youtube.com/watch?v=gJX83Fxg7Hc

Videonun sonunda ders tekrarına kalmamak için her dönem genel not ortalamasının 2.00 üstü olması gerek diyor hacı. Yani ilk dönemin de 2.00 olması gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnr07 -- 14 Eylül 2015; 22:31:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    dur bakalım görecez artık nasıl olacak
  • quote:

dur bakalım görecez artık nasıl olacak

Bu videoyu bir izle bakalım geçtik gibi görünüyor Hacım https://m.youtube.com/watch?v=KnNpl72Jk9s&feature=youtu.be Edit: Ama şöyle birşey var videoda 1. Dönem 2.00 üzeri olmaz ise uyarı veriyoruz Öğrenciye diyor. 2. Dönem 2.00 olursa hepsinden geçer diyor. Benim 1.dönemde tekrar yazıyor uyarı yazmıyor bakalım Görelim artık allak bullak oldu.böyle sistemin taa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnr07 -- 16 Eylül 2015; 2:13:46 >

Geçmişiz o derslerden dostum
  • kod17 kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim aradım bende aöf ü geçmişiz kaç dersin kaldı toplam
    8 ders bu dönem 5 ders öbür dönem sonra mezunuz artık
    Benimde 5 dersim kaldı inşallah bitecek. Aöf kendi yapmış ders kaydını 2 dersi bu dönem direk vermiş 3 ders ikinci dönem. sadece para yatırdım. Sende de öyle oldumu. Bölüm neydi senin kardeşim

işletme bölüm

aynen dersler otomatik seçili geldi ok deyip para yatırdım. öbür dönemde 5 ders var işte
    Benimde iktisat inşallah geçer bitiririz de kurtuluruz artık

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.