Şimdi Ara

Koşuya başladım . Ort hız nasıl ? Nasıl gelistiririm.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün koşuya başladım . Ortalama hızımı yükseltmek istiyorum . Yani hızlı koşmak istiyorum her akşam koşmaya çalışacağım . Detaylar bunlar . Ağır bir şekilde başladım. Yavaş yavaş açılacağımı düşünüyorum . Hedef ortalama 15 km/sa. Ne kadar sürede ulaşırım acaba ? Kilom 75 .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Koşuya Başladıysan: Ortalama Koşu Hızın Nasıl ve Nasıl Geliştirilir

Koşuya yeni başladıysan, ortalama koşu hızını belirlemek ve onu geliştirmek için adımlar atmak önemlidir.

Ortalama Tempo Koşu Hızı

"Ortalama tempo" terimi, genellikle 6:00-8:00 dakika/km arasında olan bir hız aralığını ifade eder. Bu hızda koşmak, yeni başlayanlar ve orta seviye koşucular için sürdürülebilir bir tempo sağlar.

Ortalama Koşu Hızı

Ortalama koşu hızı, koştuğun tüm mesafenin toplam süresine bölünmesiyle hesaplanır. Örneğin, 5 km'yi 30 dakikada koşarsan, ortalama hızın km'de 6:00 dakikadır.

Tempolu Koşu Hızı

Tempolu koşular, ortalama tempodan daha hızlı bir şekilde (genellikle 4:30-6:00 dakika/km) koşmayı içerir. Tempolu koşular, hız ve dayanıklılığı geliştirmeye yardımcı olur.

Ortalama Tempo Nedir?

Ortalama tempo, rahat bir şekilde konuşabileceğin ancak nefes nefese kalmayacağın bir tempodur. Bu tempo, uzun mesafelerde koşmana ve dayanıklılığını geliştirmene olanak tanır.

Hafif Tempo Koşu Hızı

Hafif tempo koşuları, ortalama tempodan biraz daha yavaş (genellikle 8:00-10:00 dakika/km) bir hızda koşmayı içerir. Hafif tempo koşuları, iyileşme ve aktif dinlenme için kullanılır.

Koşu Hızı Ne Olmalı?

Uygun koşu hızın, fitness seviyen, deneyimin ve hedeflerine bağlıdır. Yeni başlayanlar, ortalama tempodan başlamalı ve yavaş yavaş hızlarını artırmalıdır.

Ortalama Koşu Hızını Geliştirme

Ortalama koşu hızını geliştirmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Yavaşça Başla: Başlangıçta, kısa mesafelerde ve rahat bir tempoda koş.
    • Düzenli Koş: Haftada en az 3-4 kez koşarak tutarlılık sağla.
    • Mesafeyi Artır: Zamanla, koştuğun mesafeyi kademeli olarak artır.
    • Tempoyu Arttır: Düzenli olarak koştuktan sonra, yavaşça ortalama hızını artırmayı dene.
    • Tempolu Koşulara Geçiş Yap: Hızını geliştirmek için tempolu koşuları koşu programına dahil et.
    • Dinlenmeyi Unutma: Dinlenme, iyileşme ve gelişim için gereklidir. Yeterli dinlenme süresi planla.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yok mu sporla ugrasan koşuyla ugrasan bir forumdaş

• Ne dedigini anlamadim ama daha fazla kondisyon istiyorsan ip atla en iyisi bu.Boks yaparken cok yararli oluyordu

• Mesafe iyi ort hızı da 8-9 arasında tut dülük tempoda uzun uzun koşmak yerine depar ve hızlı tempoda kısa mesafe koş,kalbin daha hızlı atacağından daha fazla kalori yakarsın,bacakların da gelişir

• Beylikdüzü taraflarında koşmak için güzel bir alan yok mu ?

• Nike Tyson kullanıcısına yanıt
    Hocam ip atlayacak durum yok onu yapacak arkadaş yok :) basketbol düşünüyorum

• omer3223qaz O kullanıcısına yanıt
    Biraz hantal olduğumdan hızlı kosuda çok çabuk yoruluyordum . Bir kaç güne dediğiniz yaparım

Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstanbul da değilim .

• Bende başlayacağım ama 30 dakika boyunca koşacağımı düşününce bunalıyorum. Motivasyon verir misin başlamam için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek yoğunluklu interval kardiyo yapın hocam. 30 dakika koşuyorsanız ve kendinizi sıktığınızda son hız maksimum 3 dakika koşuyorsanız. 2 dakika hızlı 3 dakika yavaş şeklinde 6 set şeklinde koşabilirsiniz, başlangıç olarak. Eğer zorlarsa 5 dakika yavaş 3 dakika hızlı 5 dakika yavaşda deneyebilirsiniz. En faydalı kardiyo tipidir.

• Ort hizi 15km ye mi cikaracaksin? Bacak dayanmaz :)

• Ben de başladım sahilde koşuyorum tavsiye ederim

• 5000 metre olimpiyat rekoru 20-21km ortalama hız ile koşulmuş 15km ortalama ile 5000 metre koşmak istiyorsan bol bol endurans(dayanıklılık) antrenmanı yapman gerekiyor ve kesinlikle egzersiz fizyolojisi hakkında araşdırma yap bilinçsiz olacsk iş değil çok nüans var

• Koşu yapmak için en iyi zaman hangisi

• hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    Bende çok useniyorum ama futbolu çok seviyorum hali sahaya gidince kosamiyorum birde önceden kiloluydum asosyaldim . Dedim bir yerden başlama gerekiyor 86kg dAn 70 é düştüm ama spor yapmadan sadece ekmeği azaltarak ama hiç spor yapmadigimdan hantal kaldım . Birde sevdiğim kız vardı ama açılmadim yani o zaman ben olsam bende benimle konuşmazdım . Yani kendime bir hedef koyuyorum .birde yapabilecekken yapmalıyım ileride zor olur işti falan. Zaten bir kere başla hevesini gelir.

• Ters Mıknatıslanma T kullanıcısına yanıt
    Bilmem bulunduğun yere göre değişebilir ben aksam koşuyorum arabalarin çok nadir geçtiği UP uzun karayolu var sürücü kursları kullanıyor aksam güzel oluyor kokusu havası . Sabah içimden gelmiyor koşmak .

• onr1818 kullanıcısına yanıt
    Ben atletizm gibi sürekli 15 km de değilde mesela Depara kalkınca yaklaşık 3-5 dk kadar ort 15 olacak sekilde koşmak istiyorum YORULMADAN. Futbol için kosuyorum zaten . Teşekkür ederim . Dayanıklılık çalışacağım

• Phylian kullanıcısına yanıt
    Teskkur ediyorum hocam dediğiniz gibi yapacağım . Umarım faydası olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.