< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kötü okulda bilgisayar mühendisliği okumak
-
-
Maalesef olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Keşke biraz daha açsaydiniz.
ben iki senelik mezunuyum. tamam sayılı birkaç üniversiteden biri ama iki senelik sonuçta (o zamanlar iki seneliklere bile girmek zordu). şu an abd fortune 500'de ilk yüzde bir şirkete geliştirme yapıyorum remote olarak ve diplomamı, okulumu vs.. hiç sormadılar. öncesinde de microsoft danimarka'ya çalıştım. yani diplomanın bir önemi yok. ama diğer yandan devlette işe girmeye kalksam diplomam yüzünden red yerim. mesela vakti zamanında beni işe almak isteyen bir devlet iştiraki bu yüzden bana teklif yapamamıştı. e sen sonuçta dandik bir yerden de olsa bilg. müh. bitireceksin. yurtdışı için hiiiç önemi yok bunu gördün, devlete gireceksen de hiiiç önemi yok. istersen en uyduruk yeri bitir diploman 4 senelik. ha özel şirkete gireceksen şimdi güzel bir okuldan mezun olmak tabii ki öncelik verir. mesela linkedin'de yerli HR'lar boğaziçi, itü, odtü'lü görünce direk atlarlar, böyle bir fark olacak tabii ki. ama belli bir tecrübedeysen, cv sağlamsa diplomaya bakmaz özeller de.
-
Özellikle yurt içinde iyi bir yere girebilmek için iyi isim yapmış bir yerden mezun olmak önemlidir. Dahada önemlisi önceki yaptığın işler ve bu işlerdeki başarılarındır.
Yurt dışında okul adına pek takılmazlar, iyi bir ortalaman varmı bakarlar. Tecrübene ve önceki yaptıklarına bakarlar.
iyi bir developer olmak ve şakır şakır ingilizce konuşabilmek çok önemli. ancak gerçekten iyi konuşmalısın ve iyi anlamalısın. ingilizce biliyorum diyenlerin çoğu konuşamıyor. mesela bizim şirkette bazen birebir bazen de 20-30 kişi bir arada avrupanın çeşitli ülkelerinden ve hindistan'dan insanlar bir araya gelip konuşuyoruz. ingilizce çoook önemli. işin anahtarı bu.
-
ortalama mı? benim okulumu bile hiç sormadılar yurtdışında ( işin doğrusu yurtiçinde de hiç sormadılar -devlet işi hariç-. ama bazı yerlerde soruyorlardır heralde). zaten boğaziçi bile onlar için bir anlam ifade etmiyor nasıl ki hindistan'ın en iyi en havalı üniversitesi bizim için bir anlam ifade etmiyorsa.
hangi alanla ne kadar tecrübem var ve ingilizcem ne seviyede ona baktılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 27 Eylül 2022; 13:39:55 > -
İş için değilde yurt dışında yüksek yada doktora yapmak için ortalama önemli.
İş için ortalamaya da bakmazlar.
Birde dediğiniz gibi İngilizcede çok önemli.
ikinize de teşekkür ederim.
üniversite önemsiz diyemem ve büyük şirketler iyi üniversitelerdeki öğrenci kapatisindeki projeler yaptıklarından dolayı öncelik onlara verilir. tabi bunu atlatabilmeniz ve kendinizi ön plana çıkarmanız mümkün.
kendini geliştirmek ve yazılım temel kavramlarını kavramak(design pattern,solid,oop,aop falan.) ek olarak da işine yarayabilecek konularda bilgi sahibi olmak (kriptoloji, veri bilimi, siber güvenlik, gibi) önemli. böyle uluslararasında bir firmada çalışacaksan ingilizce önemli ve ingilizce bilmiyorsanız da ik mulakatlarında ingilizce gelişime açık olduğunu belirtmeniz lazım. gördüğüm kadarıyla artık yerli firmalar illa ki ingilizce diye zorlamıyorlar ama önemli
-
İngilizce gelişime açığım demem falan demek bir işe yaramıyor, kimse hayal görmesin. Firmalar çok iyi ingilizce istiyor. Arada bir toleranslı firmalar oluyor ama bu toleranslı dediğim firmalar da -yanlış anlama olmasın- çok iyi ingilizce istiyor. Ben ingilizcesi yüzünden ilk mülakatta elenen çok iyi yazılımcılar ve ingilizcesi sayesinde iş bulan vasat yazılımcılar gördüm. Bu söylediklerim yabancı firmalar için geçerli. Yerli firmalarda insan kaynaklarları uzmanları malesef ingilizce ölçmekten aciz. Bana komik sorular sorup tarzanca mülakatlar yaptılar. Ayrıca ingilizce bilenler ya gidiyor ya da remote çalışıyor, bu yüzden ingilizce için sıkmıyor, sıkamıyor yerli firmalar artık. Hatta bir sap partner firmasından birinin söylediği “artık ingilizce bilmeyenleri tercih ediyoruz, bilenler yurtdışına gidiyor”
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X