kocaeli ünv. elektrik müh. 2. sınıftaym bu sene öss ye girip ytü elektrik müh. ne geçmek istiyorm. daha önce böyle bi geçiş yapan varsa beni bilgilendirebilirmi acaba? dersleri saydırma ortalama vs. konularda yardım lazım. 2009 ytü elektrk müh. 2. öğrtim taban puanı 323 lerde. sizce ne kadar çalışmayla kazanabilirm. yeni sisteme göre matematiğin müh. puanlarına etkisi %40 gibi. 2 aylık bi çalışmayla biyolojiyi hiç çözmesem yalnız matematik ve geometriye yüklensem kazanabilirmiyim sizce?
Öss ye çalışacağına adam gibi bütlere çalış ve bütün derslerini, ikinici dönemde alttan dersin olmasın rahat yatay geçiş yaparsın. geçen sene Koü elektirk 2. öğretim 2.sınıftan 4 kişi yıldıza geçti. Öss ile vakit kaybetme kafadan bir senen gider ve değmez. Kendi derslerine öss ye harcayacağın vaktin yarısını ver rahat yılıdıza geçersin.
Kocaeli elektrikteysen 323 de rahat yaparsın , ama tavsiyem ilk önce yatay geçişi dene bu sene olmazsa ufak bir çalışmayla 323 yapılabilir .
quote:
Orijinalden alıntı: nakkaa
Öss ye çalışacağına adam gibi bütlere çalış ve bütün derslerini, ikinici dönemde alttan dersin olmasın rahat yatay geçiş yaparsın. geçen sene Koü elektirk 2. öğretim 2.sınıftan 4 kişi yıldıza geçti. Öss ile vakit kaybetme kafadan bir senen gider ve değmez. Kendi derslerine öss ye harcayacağın vaktin yarısını ver rahat yılıdıza geçersin.
ortalamam yüksek olsa dediğini yapardım ama düşük. ilk 5 e girmek kolaymı o yüzden öss ye girmeyi düşünüyorm aynı anda öss ye de çalışsam olur belki.
Ders saydırma konusu sıkıntılı olmaz sanırım. Bizim arkadaş Harp okulu elektrik den terk, bizim bölüme geldi. Çok dersini saydırdı, biraz tuhaflıklar oldu gerçi. MAT2 sayıldı, MAT1 sayılmadı. TÜRKÇE2 sayıldı, TÜRKÇE 1 sayılmadı.
Şartlarını oku üniversitenin, Gazi de sanırım 2 yıldı, dersi alma tarihinin üzerinden 2 yıl geçmişse sayılmıyodu.
valla birader yasın 20-23 filansa hiç durma ne istiyosan yap. sonra okul bitince aglarsın. bırak milletin lafını. sen okucaksın onlar degil. istemedigin yerde kasma bosuna. okul bitincede 27 olursun. kimse bakmaz yasına ozeldede devlettede.
bir arkadaşım 2009 öss ile Eskişehir Osmangazi Endüstriden YTÜ Endüstriye geçti öss ile kayıda gitmeden önce transcript yolladı Yıldıza hemen saydılar hemen hemen tüm derslerini. Yıldız o konuda rahatmış yani.
Arkadaşlar benimde bir sorum olacak şimdi, bende Kocaeli Makina Mühendisliğindeyim ama alttan 1 tane dersim var bu senede ilk dönemden 2 tane kalacak sanırsam bende öss ye girip Yıldız'a geçmek için şansımı deneyebilir miyim? Yoksa alttan ders varken öss ilede geçiş yapılamıyor diye bir durum var mı?
öss ile alttan dersin bi alakası yok yeni okuluna transcript veriyorsun geçtiğin derslerden uyumlu olanları aynen sayıyolar işte.
quote:
Orijinalden alıntı: SP3ctr3
öss ile alttan dersin bi alakası yok yeni okuluna transcript veriyorsun geçtiğin derslerden uyumlu olanları aynen sayıyolar işte.
Çok teşekkür ederim arkadaşım :)
quote:
Orijinalden alıntı: fizisyen
valla birader yasın 20-23 filansa hiç durma ne istiyosan yap. sonra okul bitince aglarsın. bırak milletin lafını. sen okucaksın onlar degil. istemedigin yerde kasma bosuna. okul bitincede 27 olursun. kimse bakmaz yasına ozeldede devlettede.
yaş 20 bu sene 2. senem. yıldıza geçsem son 2 seneyi orda okuyup 23 veya 24 yasında okulu bitirmiş olurum kanaatindeyim. tabi nasip kısmet öss ye giripte kazanmak mesele. 2 seneyi aşınca dersleri saydıramıyomuyuz şimdi? ben 3. seneyi orda okurken bide 1.sınıfın dersleriylemi ugrascam.
ya illaki ole bir durum olmak zorunda ÇÜNKÜ
müfredat 1-1 aynı degil. almadıgın ders kesin olcaktır ve onları alcaksın.
ya bak ne diyom . yasın daha 20 imiş. bosver noolcak. 2 de degil 5 te bitir. 25 te bitsin ne kaybedeceksin, ne kazanacaksın .onu düşün.
ytü ve koü(ytü'den ayrılan bir üni olduğunu dipnot geçeyim)nün bölümleri ve müfredatları çok benzer zaten bende koüde okuyorum hocalarımızın çoğu zaten yıldız çıkışlı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme