Kpds'den 80 üstü almam gerekiyor.Bu seviyede kitap ,çalışma şekli vs. önerilerinizi bekliyorum. Dogru kaynaklarla dogru şekilde çalışırsam o civarda puan alabileceiğimi düşünüyorum.
Önceki sınavlarda veya denemelerde kaç alıyordunuz ?
Insanin kendine inanmasi guzel birsey tabi ki. Ancak hic KPDS ye girdiniz mi? Girmediyseniz ozellikle bu senenin sorularini cozmeniz gereken sure icinde cozmenizi oneririm.
Su sebepten; daha once KPDS 100 soru uzerinden yapilmaktaydi ancak son 2 sinav 80 soru uzerinden yapildi. Sure olarak ise bir degisiklik olmadi. Bu soru basina harcayabileceginiz zaman cogaldi anlamina malesef gelmiyor. Bu sorular zorlasti anlamina geliyor.
Eskiden sorular 1 puan iken su anda bir soru 1.25 puan. Yani eski sistemde 1 soru kacirinca 99 aliyordunuz, simdi ise 98.75
Ingilizce yi nerden ogrendiniz. Anadolu Lisesi / Kolej mezunumusunuz?
Yaklaşık 5 yıl önce girmiştim 66 almıştım.o da öylesine girilmiş bir sınavdı. Anadolu lisesi mezunuyum ki benim zamanımda anadolu lisesindeki ingilizce eğitim şimdiki nerdeyse hiçbir okulda göremeyeceğiniz kadar iyi ve yüksek seviyedeydi.temelimin iyi oldugunu düşünüyorum.Çünkü o temel sayesinde hem işimde yabancı firmalarla iş yaptığımız zaman onlarla hem de amerikalı olan akrabamla rahat iletişim kurabiliyorum.tabi karşımdaki de toleranslı daha basit kelimelerle konuşuyor rahat anlamam için.
ama tabi ki sınav olayı apayrı.
Benim burada sorduğum 80 alıp alamayacağım değil.. 80 almak için gerekli kapasite var :) nasıl çalışmalıyım,nelere çalışmayım bu konuda yardım istiyorum
O zaman soyle yapmakta fayda var.
KPDS deki sorular siniflara ayrilmistir.
1. Vocabulary 2. Grammer 3. Translation 4. Dialogue 5. Situation 6. Paragraph ya da reading 7. Situation
Ilk once test cozerek hangi soru tiplerinde zayif oldugunuzu belirlemekte fayda var.
Ornegin Vocabulary kismi zayifsa oturup kelime ezberlemeniz gerekir. KPDS sinavinda kullanilan kelimeler belirli kelimelerdir ve bunlar icin hazirlanmis kelimeler var.
Piyasada yine ayni sekilde bu yukarida bahsetmis oldugum soru tiplerine yonelik kaynaklar var. Bence ilk hedefiniz sinavi bir butun olarak dusunmeyip, zayif yonlerinizi tespit etmek olacaktir.
Bunu da daha once cikmis sinavlari cozerek (OSYM nin sitesinden indirilebilir.) belirlemelisiniz. Hatta zayif yonlerinizi biliyorsaniz ozel ders alarak bunlari guclendirmelisiniz.
Hangi kitabi calisayim diyorsaniz bu yukarida bahsetmis oldugum tespiti yapmadan bisey soyleyemem cunku gercekten piyasada cok fazla kaynak var.
quote:
Orijinalden alıntı: kaekulus79
O zaman soyle yapmakta fayda var.
KPDS deki sorular siniflara ayrilmistir.
1. Vocabulary 2. Grammer 3. Translation 4. Dialogue 5. Situation 6. Paragraph ya da reading 7. Situation
Ilk once test cozerek hangi soru tiplerinde zayif oldugunuzu belirlemekte fayda var.
Ornegin Vocabulary kismi zayifsa oturup kelime ezberlemeniz gerekir. KPDS sinavinda kullanilan kelimeler belirli kelimelerdir ve bunlar icin hazirlanmis kelimeler var.
Piyasada yine ayni sekilde bu yukarida bahsetmis oldugum soru tiplerine yonelik kaynaklar var. Bence ilk hedefiniz sinavi bir butun olarak dusunmeyip, zayif yonlerinizi tespit etmek olacaktir.
Bunu da daha once cikmis sinavlari cozerek (OSYM nin sitesinden indirilebilir.) belirlemelisiniz. Hatta zayif yonlerinizi biliyorsaniz ozel ders alarak bunlari guclendirmelisiniz.
Hangi kitabi calisayim diyorsaniz bu yukarida bahsetmis oldugum tespiti yapmadan bisey soyleyemem cunku gercekten piyasada cok fazla kaynak var.
detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim.Belirttiğiniz gibi öncelikle zayıf yönlerimi ortaya çıkarıp onlara agırlık vereceğim.
*Cesur Öztürk'un "Building Skills for Proficiency" ya da "Fundamentals of Academic English" kitabı
*rıdvan gürbüz suat gürcan advanced english tests
bu kitaplar hakkında bilginiz var mıdır?
seyfihocaya sor. googledan ara.teşekkür etmeyi unutma
Bunlardan haricen hemen bu akşam 2011 Kasım KPDS sınavının çıktısını alın, yarın sabah yada pazar sabahı sınav ortamını oluşturup kendinizi test edin. Sonuçlara bakın, nerelerde kaçırmışsınız belirleyin ondan sonra gelin hep beraber bakalım.
deneme sınavı iyi fikir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme