Şimdi Ara

Kproceshacker.sys VİRÜSÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Kproceshacker.sys nin bir windows sürücüsü olduğunu biliyorum.

Gelelim yaşadığım sıkıntıya... evimde yaz boyunca bende kalacak küçük bir misafirim vardı ve pubg oynuyordu sanırım bir de hile yüklemiş. Bir gün oyununu izlerken antivirüsü kapatıp hile açtığını gördüm yalnız avast özgüvenlik diye bir uyarı çıktı kproceshacker.sys ile ilgili bir uyarı verdi. Sonra pc yi kendim kullanırken farketmeye başladım ctrl alt del yapınca arka planda garip garip programlar kendiliğinden açılmaya başladı. yourphone.exe arama(2) skpye(4) gibi açık olmadığı halde açık görünen programlar farkettim. hatta enson çince yazılı bir uygulama çıkmaya başlamıştı arka planda.... Ardından pc yi tam detaylı taratmama rağmen virüs bulunamadı. bazı antitrojenler denedim antimalwareler denediysemde bir türlü soruna çare bulamadım...

Bu arada internetten verdiğim yeni SSD siparişimde gelmişti. 120 gb lık eski SSD harddiskimin yerine 480 Gb lık yeni SSD harddisk taktım ve flashbellek vasıtasıyla format attım... eski harddiskimi ise harici harddisk olarak bağladım bilgisayarıma. Format atar atmaz ctrl alt del i kontrol ettiğimde virüsün ya da arızalı olan sistemin devam ettiğini farkettim çünkü hala arka planda çalışmaması gereken gereksiz programlar kendiliğinden açılıyordu. eski SSD'nin harici harddisk ile pc ye bağlı olmasının belki bir bağlantısı olabileceğini düşünerek pc ye tekrar format attım bu esnada eski windowsun kurulu olduğu 120 GB SSD yi de biçimlendirdim...

Format attığım halde arka planda gereksiz ve alakasız programlar açan bu sistem arızası ya da virüs her neyse artık hala neden arka planda çalışır görünüyor. Bazı forum sitelerini araştırdım kproceshacker.sys sistemine bulaşan bir virüsten bahsetmişler. ancak dosyayı bulup silmemi tavsiye etmişler ancak bilgisayarda öyle bir dosya yok. alakalı olabileceğini düşündüğüm bütün herşeyi araştırdım. aklıma gelebilecek bütün yöntemleri denedim. Ne ile alakalı olabilir daha önce böyle bir şeyle karşılaşan var mı lütfen yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

Kproceshacker.sys VİRÜSÜ

Bu ekran görüntüsünde şuanda pc de açık olmadığı halde arka planda çalışan alakasız programları görüyorsunuz... sonlandır desemde tekrar çıkıyor hatta pc açık kaldıkça daha da artıyor..

• Dediğiniz dosya Process Hacker 3 programına ait. Programı silerseniz o dosyada gider.

İşaretlediğiniz programlar Windows 10 sistem programları. Kullanmadıklarınızı ayarlardan silin isterseniz.

Kolay Gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 6 Ağustos 2019; 9:5:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

Dediğiniz dosya Process Hacker 3 programına ait. Programı silerseniz o dosyada gider.

İşaretlediğiniz programlar Windows 10 sistem programları. Kullanmadıklarınızı ayarlardan silin isterseniz.

Kolay Gelsin
    hocam işaretli programları görevi sonlandır dediğim halde tekrardan çıkıyorlar yani görevi sonlandır çözüm olmuyor... Ayrıca Process hacker 3 dosyasını bulabilsem silecem ama hiçbir yerde bulamıyorum. Ayrıca yeni format atılmış bir bilgisayarda aynı sorun nasıl devam eder aklım almıyor. windows da bir virüs yada bozuk program var ise format attığın vakit yeni bir windows kurusuyorsun hatta kurduğum windowsta sorun olabilir düşüncesiyle yeni windows 10 bile indirdim ama sonuç yine aynı :(

• konu güncel upppp
  • Famep87 kullanıcısına yanıt
    İnternete Process Hacker 3 programı var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

İnternete Process Hacker 3 programı var.
    hocam bahsettiğiniz programı yükledim yinede process hacker.sys dosyasını bulamadım... size ekran görüntüsünü atiyorum. siyah renkli olanlar sürekli açılan programlar kapattığım halde tekrar açılan programlar. Kproceshacker.sys VİRÜSÜ

sanırım konuya hakim kimse yok :(

• Konu güncel...

Halen sorunum devam etmekte malesef
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • famep F kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım o bahsettiğiniz durumlar sorun değil. Windows'un kendi uygulamalarına yaptığı jest gibi bir şey diyelim. Dikkat edersen görev yöneticisinde o programların kenarındaki oka basıp açtığında çalışır vaziyette gözüken o sekmeler arka planda çalışmıyor. Askıda yazıyor.

Yani windows sen o programları kullanırsın diye arka planda hazırda bekletiyor. Bastığında daha hızlı çalışsın gibi bir şey yani. Bunun bahsettiğiniz virüsle ilgilisi yok. Formattan önce belki bir zararlı yazılım bulaşmıştır ama format ile beraber temizlenmiştir o yazılım. Başta da dediğim gibi diğerleri windowsun kendi programları ve bende de o şekilde arka planda çalışır vaziyette gözüküyorlar ama askıdalar.

Bilgisayarınızda bir sıkıntı yok yani.

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.