Şimdi Ara

KPSS A Grubu 2015 Yardımlaşma Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
3.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son 1-2 ay çok önemli arkadaşlar, iyi çalışın. Finallerimden dolayı ve bazı özel sebeplerden dolayı son 1-2 ayın hakkını verdiğimi düşünmüyorum. Buna rağmen P35 ten 81 puan aldım. Hakkımızda hayırlısı olsun, şimdi guy için çalışıyorum.

Merhaba arkadaşlar, bu sene A grubuna hazırlanıyorum. Uludağ Üniversitesi iktisat bölümüne 4+1 olarak devam etmekteyim halen. İhtiyaç Akademiye gidiyorum haftada 5 gün 6 saat derslere giriyorum. Günlük olarak ortalama 4-5 saat test çözüp ders çalışıyorum.

Sizlere ufak bir öneride bulunmak istiyorum. GK ve GY yi gözünüzde fazla büyütmeyin ve onunla zaman kaybetmeyin. Alan grubu derslerine fazlasıyla çalışın. GK GY ye 1 çalışıyorsanız alana 5 çalışın. A grubunda GK GY nin etkisi alanların yanında çok az kalıyor genel olarak.

Birkaç da kaynak önerebilirim başlangıç olarak.
    - Çıkmış sorular muhasebe - Ferhat Yıldız
    - Çıkmış sorular iktisat - Zeynel Dinler
    - Çıkmış sorular hukuk- Dönüşüm
    - Çıkmış sorular maliye- 4T

Yukarıdaki kaynaklar açıklamalı çözümleriyle konuları iyice pekiştirmenizi sağlar. Birkaç da soru bankası önerebilirim sizlere

- Numerus(Muhasebe) - Ferhat Yıldız
    - Ceteris Paribus(iktisat) - Yüksel Bilgili
    - Karşılaştırmalı İktisat okulları(iktisat) - Yüksel Bilgili
    - Themis (Hukuk) - Murat yayınları (Hukuk) >> Hukuka fazla ağırlık vermedim o yüzden pek bilgim yok. Hukukta önerdiğim kaynaklar popüler isim yapmış kaynaklar.
    - Abaküs(Muhasebe)

Konu anlatım olarak pek tavsiye veremem. Ben dershanenin verdiği ihtiyaç yayınlarını kullanıyorum ve bana yetiyor. İhtiyacın pratik ders notları diye öğrenci defterleri var. Çok güzel özetlenmiş halde konular. Bunu önerebilirim.

Ayrıcawww.kitapsec.com adlı sitede 1-5 TL arasında alan ve GK GY kitapları bulunmakta. Daha önce alışveriş yaptım, güvenilir bir sitedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BreakBeaT -- 13 Ağustos 2015; 21:15:24 >

• Bunlarda benim kaynaklarım arkadaşlar. Hepsini tektek yazmak zor geldi. Daha çok fazla eksiğim var. Elimdekileri bitirdikçe alacağım
     KPSS A Grubu 2015 Yardımlaşma Konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BreakBeaT -- 3 Aralık 2014; 2:13:39 >
  • Zeynel dinler herkeste var demek ki

Bende de zeynel hocanın kitabı var, yanında da yüksel bilgilinin mikro-makro konu anlatımı var.

Dersanenin verdiği kaynaklar tırt zaten, hukuk dışında. Murat'ın hukuk kaynağı çok sağlam. Muhasebe ve 4t yi almadım henüz dersanede hukuk ve iktisat görmekteyiz sadece. O dersler başladığında alıcam.

Gk-gy konusunda bir tek matematik çalışıyorum, tarih türkçe vatandaşlık falan uzmanlık alanım Allah hepimizin yardımcısı olsun, harbiden çok emek istiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundeskanzler kullanıcısına yanıt
    Zeynelin yanina birde ceteris yakisir hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

Zeynelin yanina birde ceteris yakisir hocam.

Hem zeynel dinler kpss iktisatı hemde ceteris paribusu inceledim. Ceteris paribus daha iyi diyorlardı ama fiyatı çok pahalı geldi almadım. 90 lira ceteris paribus, zeynel dinler 65 liraydı. Birde ceteris paribus için sağlam temel olması lazım, belki kurum sınavlarına yönelik düşünülebilir ilerde Zeynel dinlerin anlatımı daha açık geldi. İktisatı halledersem zaten diğer derslerde iktisat kadar zorlanacağı mı düşünmüyorum

• Bundeskanzler kullanıcısına yanıt
    Nette 70 e falan bulunuyor. Tabiki temel yoksa once zeyneli bitirmek gerekir. Ondan sonra ceteris ve diger ozgun kaynaklar. Ben iktisatci oldugum biraz sansliyim herhalde :) bende hukukta cok sıkıntı yasiyorum, cok fazla detay ve bilgi var.

• Hey gidi günler her . :) Arkadaşlar yabancı dil var mı peki tavsiyem yabancı dilinizide geliştirin çünkü artık neredeyse yabancı dil şartı aramayan A grubu meslek kalmadı nerdeyse . Bu arada BreakBeaT arkadaşım asla GK-GY konularını hafife almak gibi bir hataya düşme standart sapmaya büyük etkisi var zaten daha en başta şu önemsiz bu önemli falan ayrıma gidersen işin sıkıntı demesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KurtalanEkspres -- 6 Aralık 2014; 10:55:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KurtalanEkspres kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yabanci dil maalesef ki yok. 2015 e de yetismez gibi. Ama kpss den sonra yds ye yonelik kursa gidebilirim, zaten atamalar yilbasina dogru anca basliyor.
    Gk gy yi kucumsemiyorum aslinda. Sadece haddinden fazla deger vermek istemiyorum,

• arkadaşlar merhaba aöf işletme fakültesi bitiren biri olarak a grubuna hazırlanmaya karar verdim zorlanacağımı biliyorum, tecrübeli olanlarınızdan biraz yol tarif etmenizi istiyorum mümkünse ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrullah01

arkadaşlar merhaba aöf işletme fakültesi bitiren biri olarak a grubuna hazırlanmaya karar verdim zorlanacağımı biliyorum, tecrübeli olanlarınızdan biraz yol tarif etmenizi istiyorum mümkünse ..

A grubu çok zor bir alan. Aöf eğitimi ne kadar yeterli olur bilmiyorum ama yerinizde olsam kpss b ye hazırlanırdım. Çünkü çok emek ve temel bilgi istiyor üniversiteden. Sağlam bir altyapınız yoksa bulaşmayın derim içinden çıkmak çok zor
  • Merkezi atama dışı bazı ilanlarda 2013-2014 kpss puanı istiyor. Bu anlamda 2 yıldada puanı varsa hangisi baz alınacak. Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

• emrullah01 kullanıcısına yanıt
    Calismaya gec kalmissin ancak saglam calisirsan hala cok gec degil. Yalniz cok saglam calismassan hic bulasma

• 2016 da sınava gireceğim. 2015 yılı puanları ilemi alım yapacaklar 2016 da yoksa 2016 da her kurum kendisimi sınav yapacak ?
  • Aslında A'dan girmek istiyordum ama geç kaldım.B grubu için hangi yayınları tavsiye edersiniz?Hem kitap hem de varsa video şeklinde almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habereditoru -- 1 Ocak 2015; 19:33:09 >
  • Beyler birşey soracaktım benm arakdas 2 yıllık ön lisans mezunu daha sonra 2 yıl daha acıkdan işletme okuyup 4 yıla tamamlayıp lisans mezunu oldu.Şimdi kpss de önlisansların girdigi sınava girebiliyormu ? yoksa lisans mezunu olan sadece lisansamı giriyor.
  • mert1905x kullanıcısına yanıt
    Lisansa girebilirsiniz, on lisans olayi kalkmis artik sizde :)

• BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    Ben degilde arkadasim için sordum :) Eyvallah sagolasın.
  • Merhabalar bende seneye kpss a'ya hazırlanmayı düşünüyorum. Hangi pozisyona kaç kişiyi hangi bölümden aldığına dair tablo tarzı bir şey elinde olan var mı kılavuz gibi. Birde kpss a kadroları için biraz açıklayıcı bilgi maaşları pozisyonları vs bilgi verebilecek bir arkadaşımız var mı acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kalitvintsev

Aslında A'dan girmek istiyordum ama geç kaldım.B grubu için hangi yayınları tavsiye edersiniz?Hem kitap hem de varsa video şeklinde almak istiyorum.

ben acizane tavsiyem pegem akademinin kitaplarıdır, görüntülü ders anlatımı da var diye biliyorum,

pegem akademinin kpss kitapları şu sitede %50 indirimlihttp://www.nkitap.net/pegem-akademi faydalanmak isteyen arkadaşlarıma tavsiyem
    ben aldım 1 gün sonra bana ulaştı güvenilir bir site...
  • arkadaşlar bu sene ilk defa kpss ye gireceğim(2008 mezunuyum) biraz geç kaldım ama geçmiş için yapacak bişey yok artık bu sene bildiğim kadarıyla a grubu sınavı yapılacak. bana not konusunda yardımcı olabilir misiniz. elinde not olan arkadaşlar paylaşabilr mi acaba? bir de arkadaşlar bu yılki yapılacak sınavla b grubu kadrolara atanma şansımız var mıdır? yoksa sadece a grubu kadrolara mı atanabiliyoruz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.