Şimdi Ara

KPSS A IKTISAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bg_demirel Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Foruma yeni üye oldum. Arada sırada misafir olarak 1-2 senedir takip ediyordum ancak kayıt olmamıştım. Son zamanlar biraz fazla vakit geçirince artık kayıt olayım diye düşündüm. Sormak istediğim birkaç soru var:

1: İstanbul'da yaşıyorum, İktisat öğrencisiyim. Başarılı sayılırım aslında her dönem %10'a giriyorum. Ganom: 2,97 , 3. senem bitmek üzere şuan itibariyle. 1 yıl da Isparta'da Makine Mühendisliği okudum. Bırakıp buraya geldim hemen ardından; 93 doğumluyum. Bunları yazıyorum çünkü soracaklarım ile bağlantılı. 3 Adet hedefim var bunların hangisi gerçekleştireceğim, seçeceğim hakkında soru işaretleri fazlalaşıyor gitgide kafamda. Bölüme başladığımda hedef özel sektördü. Özel sektörün kısacası nankörlüğünden ötürü vazgeçtim 2. sınıfın bitişi itibariyle. ( Patronun 2 dudağının arasındasınız, yoğun zamanı belli olmayan çalışma şartları , haftasonları çalışma hatta pazar günü bile yarım gün çalışan tanıdıklarım var. ) İlk hedefim üniversitede kalmak. 3.10 gibi bir Gano ile bitirirsem; Ales'e girip , araştırma görevlisi sonra da öğretim görevlisi olmak ( 2.500 - 3 Bin TL aralığında başlangıç maaşları var. ) Devam edip Doçentlik sınavına girmek vs. vs. yükselebildiğim kadar yükselmek. Bölümümü seviyorum, Hocalarla aramda çok iyi diyemem ama fena değil.

2: Kpss A grubu düşünüyorum. Bakmayın İktisat okuyorum 60-70 Bin ile girilebilecek bir bölüm ama YGS puanıyla girdim sadece diyebilirim. Çünkü sayısal çıkışlıyım Edebiyatın E'sinden anlamam. Sınava gireyim dedim hiç çalışmadan girdim. YGS'den 405 puan alınca edebiyattan gireyim bide şeklinde oldu. İlk 25 Bindeydim Ygs ile puan kesilince 59 Bine düştüm. Devlet Üniversitesinin birinde 1. Öğretim İktisat okuyorum. Genel Yetenek denen kısımdan full çekemesem de çok iyi yaparım. 1-2 ay da Genel Kültür'e bakıp çok iyi bir puanla geçerim eminim. Çünkü geçen sene Lise mezunu olarak Kpss'ye girdim 85 aldım kitap açmadan Matematik fulldü, sadece geometriden 2 yanlış 1 boş vardı. Paragraflardan ve Tarihten kaybettim puanları.

Şu şekilde bir GK-GY Yapsam:

KPSS A IKTISAT

imag

Şu Şekilde de Alan yapsam 30 ar soruda 15'er net:
     KPSS A IKTISAT

subir fotos

Totalde 80-90 arası dalgalanan puan elde ediyorum. Sormak istediğim. Bu alan derslerinden hepsini çözmek zorunda mıyım ? Yoksa ilk sabah oturumuna girip ; Hukuk - Maliye- İktisat - İşletme - Muhasebe çözmem yeterli olacak mıdır ? Yoksa; Kamu Yönetimi , Uluslararası İlişkiler , İstatistik , Ekonometri , ÇEKO bölümlerinden de pazar öğleden sonrası oturumuna girip soru çözmeli miyim ?

3: Son sorum ise AÖF Adalet öğrencisiyim. 3.70 ortalamam var an itibari ile ve 2. Dönemdeyim. 2 Yıllık biliyorsunuz.. 2016 Haziranda, İktisat ile beraber aynı zamanda bitecek umarım. 2 Okulda bittiği gibi direk DGS'ye girip en kötü 120 soruda 90-100 net çekip (Türk1 , Mat1) Marmara veya İstanbul Hukuktan birini bitirmek. Aynı zamanda KPSS'ye girip kazanırsam Gelir Uzmanlığı gibi 8 sene çalışmam gerekiyor. SMMM belgesini direk alabiliyormuşuz. 8 senede de o hukuku bitiririm elbet. Devam etmeden. Hem ekonomi hemde hukuk üzerine bir büro düşünüyorum.

Biraz uzun oldu ama yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim. Yolumu çizmem için tecrübeli arkadaşlardan, abilerimden, ablalarımdan herkesten yardım bekliyorum. Yanlışlarım varsa lütfen düzeltiniz.

• Maliye 2.sınıfım bende 3.sınıf başlarken aöf adalete yazılcam aynı anda bitirmek istiyorum 2 sini :)

soruna gelecek olursa hedeflerimiz aynı benim gno 3.26 şuan alttan derslerim filan var bu dönemde 4 ortalama yapıp 3.50 a getirmeyi planlıyorum aslında çünkü yüksek lisans ve kpss a gibi hedeflerim var yani tamamen devlet memuriyetine yönelik aslında.Özel çalışma şartları günümüzde çok yorucu geliyor bana.

iktisatsın yani ekonometri işletme çeko kamu yonetımı cozmene gerek yok diye biliyorum en kötü 1 er soru yaparsın işaretlersin manasında.sen ilgilendiren alanların iktisat hukuk muhasebe olsa gerek birde maliyeyi ekliyebiliriz hocam ama iktisatı baya yüksek yapman lazım malum türkiye ortalaması düşük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Dexter -- 13 Nisan 2015; 14:38:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALES KPSS DGS, TYT FARKI
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.