Benim soracağım sorular çok genel. Bana KPSS prosedüründen anlayan birileri lazım. Eğer yardımı dokunan olursa çok makbule geçecek. Şimdiden çok teşekkürler.
Ben özel sektörde çalışan ve hedefi her zaman özel sektörde firmalarda, şirketlerde çalışmak olan birisiyim.
İktisat Bölümü-Lisans ve Yönetim ve Organizasyon Bölümü Tezsiz Yüksek Lisans mezunuyum.
Kamu sektöründe çalışmayı hiçbir zaman düşünmediğim için KPSS'ye hayatımda hiç girmedim ve KPSS ile ilgili hiçbir bilgiye sahip değilim. Ama önümdeki ilk fırsatta çalışmadan da olsa KPSS'ye girip kendimi tartmak istiyorum. Çünkü yalnızca birkaç kurumun (Bunlar SGK, İşkur, ÇSGB vb. kurumlar) ilanlarına rastladığımda belki gelecekte bu kurumlarda çalışmayı düşünebileceğimi hissettim sanki.
1-) İktisat Bölümü-Lisans mezunu olarak hangi yıllarda gerçekleşecek sınava girebilirim? (Çift rakamlı yıllar, tek rakamlı yıllar oluyor ya çünkü)
2-) Yönetim ve Organizasyon Bölümü Tezsiz Yüksek Lisans mezunu olmamın KPSS'de bana bir artısı olur mu? Artısı olmasından ziyade mesela örneğin İktisat-Lisans mezunlarının tercih edebileceği yerler belli, acaba bu yüksek lisans bölümü için de böyle bir durum söz konusu mu?
3-) Ben yukarıda bahsettiğim tarzdaki kurumlarda çalışmak için hangi puan türü üzerinden yola çıkmalıyım? Örneğin KPSS1, KPSS95, KPSS114, KPSS 117, KPSS 55 gibi 100'lerce puan türü var. Benim hedeflediğim bunlardan hangisi olmalı?
4-) İktisat Bölümü-Lisans ve Yönetim ve Organizasyon Bölümü Tezsiz Yüksek Lisans mezunu olarak kamu sektöründe hangi kurumlardaki iş pozisyonlarını hedefleyebileceğimi öğrenebileceğim bir tablo vb. var mı?
5-) Ve bu çok genel. Örneğin kamu sektöründe SGK bir ilan açıyor diyelim. Uzman yardımcısı ilanı olsun. Özel sektörde iş ilanı nasıldır, çalışılacak il yazar, kimi zaman ilçe de yazar ki ne olduğunu bilirsin. Bu açılan ilanlarda da böyle iller belli oluyor mu? Örneğin ben SGK'da bir pozisyonda uzman yardımcısı ilanına rastlasam (iyi bir puan aldığımı varsayarsak) İstanbul'da yaşayan birisi olarak bu ilanın İstanbul için olup olmadığını görebiliyor muyum?
6-) Ve bu da çok genel. Gelelim görev yeri değişikliği konusuna. Diyelim ki her şey rast gitti ve ben SGK'da bir pozisyonda uzman yardımcısı olarak İstanbul ilinde çalışıyorum. 3 yılda 1 görev yeri değişikliği oluyor diye biliyorum kamu kurumlarında. Mesela 3 yıl sonra beni başka bir ile gönderme ihtimalleri oluyor mu? Yoksa ilçe mi değişiyor? Bu süreç nasıl ilerliyor?
Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Şimdiden çok teşekkürler yeniden.