Şimdi Ara

Kreatin kullanımında yükleme dönemi faydaları-zararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
11.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Universal creatin powder 1000gr geldi dostlar bugün çok mutluyum Ama hala aklımda soru işaretleri var yükleme olayıyla ilgili, kimisi bağırsakta soruna yol açabilir diyor kimileri gerek yok 5 gr kullan her gün diyor kimileri çok faydalı diyor.. Siz ne diyorsunuz? Faydalarını ve zararlarını tecrübelerinize ya da bilime dayandırarak açıklayabilirseniz çok memnun olurum çok teşekkürler şimdiden

• Monohidrat sanırım piyasada ki kreatinler o yüzden yüklemeye gerek olmadığını söyleyenler var bilgili arkadaşlar ve abilerimizde yorum bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Monohidrat sanırım piyasada ki kreatinler o yüzden yüklemeye gerek olmadığını söyleyenler var bilgili arkadaşlar ve abilerimizde yorum bekliyoruz.
    Yüklemenin bir faydası yok, zaten yapılan bir araştırma sonucunda günde 5-8 gramdan fazlası atılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yüklemenin zararına gelirsek cebini boşaltıyor. Supplement satma hilesi işte. Protein tozu kullanım önerilerine de bakarsan zaten antrenman öncesi 1-2 ölçek, antrenman sonrası 1-2 ölçek falan der. Sanki pre-workout alıyoruz da antrenman öncesi içelim... Endüstrinin işleyişini anlamalısınız, ihtiyacınız olmayan binlerce ürün var piyasada ve hepsine çok ihtiyacınız varmış gibi lanse ettirilerek fazla fazla kullandırılmaya çalışılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Yüklemenin bir faydası yok, zaten yapılan bir araştırma sonucunda günde 5-8 gramdan fazlası atılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yüklemenin zararına gelirsek cebini boşaltıyor. Supplement satma hilesi işte. Protein tozu kullanım önerilerine de bakarsan zaten antrenman öncesi 1-2 ölçek, antrenman sonrası 1-2 ölçek falan der. Sanki pre-workout alıyoruz da antrenman öncesi içelim... Endüstrinin işleyişini anlamalısınız, ihtiyacınız olmayan binlerce ürün var piyasada ve hepsine çok ihtiyacınız varmış gibi lanse ettirilerek fazla fazla kullandırılmaya çalışılıyor.

Alıntıları Göster
    Lakin bu yükleme işi neredeyse standard protokol olarak kullanılıyor 20 seneye yakın zamandır. Ben hiç kreatin kullanmadım fakat bir ara çok araştırmıştım meraktan neyin nesidir bu diye. Birisi 20gr. demiş yükleme safhasında, öyle de kalmış. Neden 20gr. deseniz bilen eden yok.

Yanlış hatırlamıyorsam yükleme yapan birisi ile yapmayan birisi 3-4 hafta sonunda aynı yere geliyor. Yükleme yapan 1 haftada max doyum (saturation) seviyesine ulaşırken yapmayan için 3-4 hafta sürüyor. Ama neticede geldikleri nokta aynı. Benim böbreklerden dolayı gözüm yemiyor kullanmayı ama kullanacak olsam yükleme yapmam.

Bir de kreatin yüksek glisemik indekse sahip bir besin ile alındığında - tercihan üzüm suyu - etkinliği %30-35 artıyormuş. İnsülin kreatin'i gitmesi gereken yere taşıma konusunda önemli yere sahip.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fabrice

Lakin bu yükleme işi neredeyse standard protokol olarak kullanılıyor 20 seneye yakın zamandır. Ben hiç kreatin kullanmadım fakat bir ara çok araştırmıştım meraktan neyin nesidir bu diye. Birisi 20gr. demiş yükleme safhasında, öyle de kalmış. Neden 20gr. deseniz bilen eden yok.

Yanlış hatırlamıyorsam yükleme yapan birisi ile yapmayan birisi 3-4 hafta sonunda aynı yere geliyor. Yükleme yapan 1 haftada max doyum (saturation) seviyesine ulaşırken yapmayan için 3-4 hafta sürüyor. Ama neticede geldikleri nokta aynı. Benim böbreklerden dolayı gözüm yemiyor kullanmayı ama kullanacak olsam yükleme yapmam.

Bir de kreatin yüksek glisemik indekse sahip bir besin ile alındığında - tercihan üzüm suyu - etkinliği %30-35 artıyormuş. İnsülin kreatin'i gitmesi gereken yere taşıma konusunda önemli yere sahip.

Alıntıları Göster
    Bu zamana kadar fayda görmediğimi düşündüğüm yegane supplement kreatindir.

Belki de Optimum olduğu için öyle düşünüyorum, MHP alsam farklı sonuçlar alabilirdim.

Ama size tavsiyem BCAA, Glutamin alın zira kreatin süper ötesi bir antrenman sağlamıyor.

Yine de kullanacaksanız yükleme yapmanıza gerek yok, günde 5 gram düzenli alın yeterlidir.

Yükleme dönemi sadece etkisini erken göstermesi için yapılıyor diye biliyorum.

1 günde değilde 1 haftada sıvı dolsun kaslar gelin ama böbrekleriniz sağlam kalsın.

• JackGhosen J kullanıcısına yanıt
    Yapılan deneylerde azımsanmayacak sayıda insanın kreatin'e karşı duyarsız olduğu da gözlemlenmiş. Özellikle günlük beslenmesinde kreatin'den zengin besinleri fazlaca tüketen kişilerde. Dolayısıyla kovayla tüketip hiç fayda sağlayamayacak kişiler de mevcut. Böyle bir durum da söz konusu olabilir.
  • quote:

Yapılan deneylerde azımsanmayacak sayıda insanın kreatin'e karşı duyarsız olduğu da gözlemlenmiş. Özellikle günlük beslenmesinde kreatin'den zengin besinleri fazlaca tüketen kişilerde. Dolayısıyla kovayla tüketip hiç fayda sağlayamayacak kişiler de mevcut. Böyle bir durum da söz konusu olabilir.

Bilmiyorum ama yararını görmedim, ne antrenmanlarım rahatlaştı ne de ağırlık arttırdım.

Boşuna 500'lük bitirdim, şuan karaciğer ve böbrekleri dinlendiriyorum, 3 ay kadar sürecek.

Sonra BCAA, Glutamine, Whey kombini ile tekrar devam edeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackGhosen

quote:

Bilmiyorum ama yararını görmedim, ne antrenmanlarım rahatlaştı ne de ağırlık arttırdım.

Boşuna 500'lük bitirdim, şuan karaciğer ve böbrekleri dinlendiriyorum, 3 ay kadar sürecek.

Sonra BCAA, Glutamine, Whey kombini ile tekrar devam edeceğim.

Alıntıları Göster
    Weider Pure Creatin aldım, kullandım bir ay boyunca. Bir gram faydasını görmedim açıkçası...

• quote:

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

Weider Pure Creatin aldım, kullandım bir ay boyunca. Bir gram faydasını görmedim açıkçası...

Alıntıları Göster
    Ben Kreatini yükleme yaparak kullandım. 5 gün boyunca günde 4 ölçek ve sonrasında günde 1er ölçek. Psikolojik olduğunu düşünmediğim şekilde faydasını gördüm diyebilirim. Kaslarımın şiştiğini ve bıraktıktan bir süre sonra biraz hacim kaybı olduğunu fakat sertleştiğini gözlemledim. Böbrekler konusunda endişelerim var benimde ama bol su tüketerek karaciğer ve böbreği sağlıklı tuttuğuma inanıyorum. Kan testlerinde de durum bunu gösteriyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

Ben Kreatini yükleme yaparak kullandım. 5 gün boyunca günde 4 ölçek ve sonrasında günde 1er ölçek. Psikolojik olduğunu düşünmediğim şekilde faydasını gördüm diyebilirim. Kaslarımın şiştiğini ve bıraktıktan bir süre sonra biraz hacim kaybı olduğunu fakat sertleştiğini gözlemledim. Böbrekler konusunda endişelerim var benimde ama bol su tüketerek karaciğer ve böbreği sağlıklı tuttuğuma inanıyorum. Kan testlerinde de durum bunu gösteriyor zaten.

Alıntıları Göster
    Böbrekleri eline alıyormuş kreatin kullananlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

Valla yorumlar çok komik, gören de günde yarım litre alkol içmişler sanacak.

@JackGhosen Kreatinin "süper ötesi antrenman" sağlama vaadi yoktu zaten, glutaminin de etkisini gören yok, şu anda da böbreklerinde bir şey kalmamıştır. Ucuz da olmayan glutamine vereceğin paraya niacin/guarana tablet vs. al daha iyi bilmiyorum pre-workout ürünlerinden ne kadar gerçekçi bir fayda bekliyorsun? (glutamin de pre-workout ürünü değil zaten de, o kombinle yine antremanın süper geçmeyecek)
  • quote:

Orijinalden alıntı: arbforce1

quote:

@JackGhosen Kreatinin "süper ötesi antrenman" sağlama vaadi yoktu zaten, glutaminin de etkisini gören yok, şu anda da böbreklerinde bir şey kalmamıştır. Ucuz da olmayan glutamine vereceğin paraya niacin/guarana tablet vs. al daha iyi bilmiyorum pre-workout ürünlerinden ne kadar gerçekçi bir fayda bekliyorsun? (glutamin de pre-workout ürünü değil zaten de, o kombinle yine antremanın süper geçmeyecek)
    Kreatin piyasada tek bilimsel olarak işe yaradığı (az çok vs vs olarak değilde işe yaradığı) belirlenmiş supplement.

İnanın glutamin vs para vermeye değmez. Bcaa bir derece ama zaten yeterli gün içinde protein alınıyorsa ondan da bcaa amino vs alınmış olacak
    omega3 almak daha iyi :)

• Patience kullanıcısına yanıt
    Genel olarak yapılan araştırmalarda placebo gruba göre bir miktar kuvvet artışı gözleniyor bireylerde ama karşıt görüşler de var. Bir kere kreatin'e tınmayan bünyeler var. Kiloyla tüketsek fayda sağlamıyor. Fakat eldeki bilimsel verilerin çoğunda kullananlarda istatistiksel anlamlı kuvvet artışı ve hızlı toparlanma gözlemlendiği belirtiliyor.

20-25 yaşında olsam kullanırdım doğrusu. Şimdi gözüm kesmiyor.
  • Fabrice kullanıcısına yanıt
    38 yaşındayım aldığım preworkput ürününde var. (3gr kadar.)
    her 6 ayda bir tüm testlerimi yaparım.

En son temmuzda test yaptırmıştım.

Kreatinin, Serum*
    0.95 -> değerim
    0.70 - 1.20 -> İyi değer aralığı
    mg/d

Aslında bunun sebebi düzenli su içme . Günde en kötü 2,5lt su içiyorum.
  • Patience kullanıcısına yanıt
    6 kere böbrek taşı düşürüp sonuncusunda ameliyat olmak zorunda kaldık. Ameliyatın detaylarına hiç girmeyeyim.

Ürik asit desen zaten sürekli yüksek 15 senedir. Dolayısıyla benim böbrekler biraz sıkıntılı. Yoksa benim de niyetim var aslında kreatin'i denemeye.
  • quote:

quote:

Kreatin kaslarda su tutarak patlayıcı güç ihtiyacı doğduğunda gerekli ATP'yi sağlar.

Plato aşmak için, ağırlık arttırmak için, mevcut girilen ağırlıkları ve antrenmanı daha rahat çıkarmak için kullanılır.

Bunu ben söylemiyorum okuduğum makaleler, hocalarım ve uzun süredir bu sporu yapanlar söylüyor.

Ben antrenman öncesi ve sonrası kullandım faydasını görmedim, placebo effect gibi işlediğini düşünüyorum.

MHP Glutamine kullanıp memnun kalmayan görmedim öve öve bitiremiyorlar.

Bakalım bir de Glutamine+BCAA kombinasyonu deneyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: JackGhosen

quote:

quote:

Kreatin kaslarda su tutarak patlayıcı güç ihtiyacı doğduğunda gerekli ATP'yi sağlar.

Plato aşmak için, ağırlık arttırmak için, mevcut girilen ağırlıkları ve antrenmanı daha rahat çıkarmak için kullanılır.

Bunu ben söylemiyorum okuduğum makaleler, hocalarım ve uzun süredir bu sporu yapanlar söylüyor.

Ben antrenman öncesi ve sonrası kullandım faydasını görmedim, placebo effect gibi işlediğini düşünüyorum.

MHP Glutamine kullanıp memnun kalmayan görmedim öve öve bitiremiyorlar.

Bakalım bir de Glutamine+BCAA kombinasyonu deneyelim.

Alıntıları Göster
    Kreatin + Clen bana göre güzel bir kombine.

• Fabrice kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patience

Çok geçmiş olsun.
    kreatin uzun süreli kullanımda etkisini gösteren bi supplement(4-5 ay gibi).bu arada bu yükleme olayları saçmalıktan başka birşey değil,pazarlama stratejisi sadece.günde 5 gr gayet yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

kreatin uzun süreli kullanımda etkisini gösteren bi supplement(4-5 ay gibi).bu arada bu yükleme olayları saçmalıktan başka birşey değil,pazarlama stratejisi sadece.günde 5 gr gayet yeterli

Usta 5 gr almaya karar verdim bende zaten ama şimdi de ölçü olayı çıktı Bizdeki çay kaşığı ile yabancılardaki çay kaşığı farklı imiş. Ölçekte çıkmadı kutudan, bende tatlı kaşığı ile alıyorum umarım doğru alıyorumdur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.