Şimdi Ara

Kredi Alıp Ödememeyi Düşünüyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aile 600 civarı verecek. 500de kredi alacağım. Gezip, tozup, harcayacağım. Geri ödemeyi düşünmüyorum. Fakiriz. Hapse mi atacaklar?

• Gençler hepinizin KYK borcu denen naneyle karşılaşmadığı o kadar belli ki

KYK kredisi, alınan toplam para + ödeme vadesindeki TÜFE olarak ödenir. Ödeme vadeniz mezuniyetten 2 yıl sonradır. Örneğin ben hazırlık + 4 yıl lisans okuduğum için 4.5 yıl kredi aldım. Ödemeler her yıl Ocak ayında başlar. Sizde ilk burs/kredinizi Ocak 2019 tarihinde alacaksınız. Ancak şu anda Ocak ayında yatan para Eylül-Ekim-Kasım-Aralık-Ocak şeklinde 5 ay birlikte yatıyor. Benim zamanımda bu yoktu. Ben direkt olarak Ocak 2014-Haziran 2018 arası aldım. Aralarda zam da geliyor tabi. Toplamda 20 bin lira gibi bir ücret aldım. Ödeme vadem gelince o zaman ki TÜFE hesaplanarak, yapılandırılma ile birlikte ödenecek.

Arkadaşlar KYK kredisi, 2 istisna dışında ASLA silinmez. Devlet, bu parayı siz yaşarken muhakkak alır. Yeni çıkan vergi affı gibi çok nadiren af çıkartır, faizleri siler ama ANA PARA MUHAKKAK BORÇ OLARAK KALIR. Aman ne olacak alayım, nasılsa o borcu ilerde silerler diye bir rüyaya kapılmayın.

Şimdi gelelim bu borcu ödemezseniz ne olur? Krediyi alırken bir taaddüt veriyorsunuz. Borcumu ödemezsem yasal işlemleri kabul ederim vs. gibi hukuksal şeyleri imzalıyorsunuz. Öncelikle hakkınızda bu taaddüte dayanarak e-haciz uygulaması yapılır. Çalışan birisi iseniz SGK üzerinden bir kesinti yapılacaktır. Çalışmıyor veya kaçak çalışıyorsanız devlet size kağıtlar gönderir ve sahip olduğunuz bir mala tedbir koyar. Üzerinize mal yoksa herhangi bir şeyinize tedbir koyamayacağı için ödeme yapmazsınız ama o borç faiz biner şekilde devam eder.

Yani hayatınız boyunca üzerinize tek bir çivi alamazsınız. Noterden tasdik edildiği an bu borç ortaya çıkar ve devlet hakkı olan para kadarına el koyar.

KYK borcunun silinmesinin 2 istisnası vardır. Vergi borcu gibi mirasçılara kalan bir borç değildir. Siz öldüğünüzde borç silinir, ailenize kalmaz. Bir diğer silinme gerekçesi ise çalışamayacak kadar engelli kalmanızdır. Allah korusun bir kaza geçirir ve çalışamayacak düzeyde engelli olursanız KYK borcunuz silinir.

Son olarak evlenince borç siliniyor gibi bir muhabbet var. Bu doğru değil. Bu mevzu, Kasım 2013 gibi ben üniversite hazırlıktayken çıkmıştı, çok net hatırlıyorum. Hatta baya dalgasını yapmıştık, ciddi ciddi evlenmeyi düşünenler vardı. O dönem bir yasa tasarısı hazırlanmıştı, evlenen erkek ve evlenen kız örgün eğitimde üniversite okuyan ve KYK kredisi alan kişiler ise KYK kredileri bursa çevirilecekti. Yasa çıkmadı, o muhabbette öyle kaldı.
  • muhtemelen
  • Aynen mecbur ya haciz ya hapis.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Devlet alacağını asla unutmaz bunu bil!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstüne malın yoksa haciz gelmez, hapsi tavsiye ederim.
  • Üzerinde bir şey varsa icra yoluyla alırlar. Ödemeden ölemezsin. Ölsen bile belki ailenden alırlar.
  • haciz gelir, malın varsa ona konarlar. hapis işi olmadan sen zaten çoktan ödemiş olursun o korkuya.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Knk bildigim kadarıyla ogrenci biriyle evlenirsen siliniyor

• Hapse atarlar muhtemelen
  • devlet saplar
  • Serhtt44 S kullanıcısına yanıt
    Tamamen şehir efsanesi

• Serhtt44 S kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla eşcinsel evlilik yaparsan siliniyor

• Yurtdışına kaçsam sıkıntı olur mu? Mit Amerikadaki evimden aldıracak değil herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-05C9F9077

Yurtdışına kaçsam sıkıntı olur mu? Mit Amerikadaki evimden aldıracak değil herhalde.
    kyk borcu için yurtdışına mı kaçılır hacı

• gezip tozmak için niye kredi çekiyorsan eğitimime harcayacağım desen neyse. hayata sadece eğlenmek için mi geldiniz hiç mi idealiniz yok sizin
  • YANİ DEVLET SANA KOLAYLIK SAĞLIYOR ZATEN EĞİTİMİN BİTENE KADAR ÖDEME DİYOR BİTİNCE SANA TAKSİT YAPIYORLAR YAVAS YAVAS ÖDERSİN BİDE BAKTIN AF CIKTI ÖYLE DEME DEVLET BU BURNUNDAN GETİRİR EMİN OL..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickiolmayann

gezip tozmak için niye kredi çekiyorsan eğitimime harcayacağım desen neyse. hayata sadece eğlenmek için mi geldiniz hiç mi idealiniz yok sizin
    İdeallere gezerek, eğlenerek ulaşılamıyor mu? İlla ot gibi mi olucaz.
  • Ot mu ol diyo adam, ot olma tamam da aylik bin lira ezmek nedir jfjfjf

• kyk bursunu ziraat veriyor asgarisini odesen yeter

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.