Şimdi Ara

Kredi kartı ödemelerinde komisyon koymak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım kuaföre gitmiş 5 dakikalık kaş alma ücreti olarak 140 TL nakit veya 180 TL kredi kartı için ücret talep etmişler. Bu kredi kartı komisyonu olayını bilen arkadaşlar var mı? Böyle bir fark koymak internette okuduğuma göre yasal değil. Ayrıca internette pos cihazı komisyonunu ortalama %2 olarak buldum yani 140 liralık işlemden 2,8 TL komisyonu banka alıyor ama neden 40 TL fark istiyorlar? Vergi vs. ödememek için mi? POS cihazı komisyonlarını ve bu tür durumlarda işletmeyi nereden şikayet edebileceğimizi bilen bir arkadaş cevaplarsa çok teşekkür ederim.

Herkese iyi forumlar.

• tekel bayiler bile 1-2 lira komisyon koyuyor bir paket sigara için. bu yasal değil evet. bu artık insanları salak yerine koymaktır. bu dönemde ne çalabilirsem kâr demektir. karttan nakit avans çekip verirseniz o kadar faiz yemezsiniz. işyerinin bankayla pos anlaşması nasıl onu bilemeyiz. faiz yüzde 2-3 görünüyor olabilir ama hesaba geçme süresi bir ay falan da olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben memnun olduğum esnaflarda elimden geldiğince nakit kullanmaya çalışıyorum. nedeni de, hem komisyon var, hem de para ellerine geç geçiyor.

berber tarzı, çiğköfteci tarzı esnaflar tabii ki kredi kartına alıştırmak istemiyolar. çünkü kredi kartı demek dert demek esnaf için.

devlet ise, tam tersine, nakit dolaşımını azaltıp kredi kartını yayma derdinde. zira resmi ödeme sistemleri kullanıldığında para el değiştirir. sen bir parayı ordan oraya aktardıkça, o para kendi kendine azalıp yokolur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu esnaf ertesi gün hesaba geçmeli pos kullanıyor, öyle uzun bekleme süresi yok. %5 üzeri derdim de %10 üzeri komisyon veren de yoktur posa muhtemelen. O dediğiniz ücretin de pek komisyonla açıklanacak gibi değil. Ben fiş kesen esnaf görünce şükrediyorum nakitte. Kesse dahi fiş iptal yapmadığının garantisi yok.

• gezgin.dogukan kullanıcısına yanıt
    Hem vergi kacirmak hem de yuzde 3 luk pos cihazi komisyonundan kurtulmak icin. Cimer uzerinden kurumu hazine ve ekonomi bakanligi secerek sikayet edebilrisin. Magazada bunu yaptiklarinda ben aldiklarimi oldugu gibi birakip cikiyorum genelde. Bu sekilde tepki gosterince yan ciziyolar yan cizmeyen de 30 liralik komisyon ugruna 1000 liralik alisveristen oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.