Şimdi Ara

Kredi Kartı Ödemelerinden Anlayanlar Bakabilir Mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
14.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu ayki borcum 120 lira, asgari ödeme tutarı ise 26 lira.

Her ay 103 lira taksit ödüyorum.

Şimdi ;

Ben bu ay 26 lira (asgari ödeme tutarı) ödersem, diğer aya 103 lira (her ay ödemem gereken taksit) + şimdi ödemedigim 120-26= 94 lira, yani toplamda 103+94= 197 lira kalıyor.

O 197 lira borcun da bir asgari ödeme tutarı olursa (diyelim ki 40 lira) 15 ocakta da onun asgarisini ödersem, Şubat ayında borca faiz bindirmeden kalan parayı ödeyebilir miyim ?

Özet : Hani ödeme aşamasında asgari ödeme tutarı diyor ya, işte o tutarı ödersek borç diğer aya mı yansıyor ? Yani hayatımız boyunca asgari tutarı yatırırsak borç faize biner mi ?

• ben banka sahibiyim.şöyle yardımcı olayım size.
    şimdi asgari tutarı öderseniz hakkınızda dava acılmaz ve borclu görünmezsiniz sistemde. 26 lira asgari öderseniz sonraki aya kadar 94 liraya %2.84 oranında faiz uygularız.yani diğer ekstreniz çıktığında ödeyeceğiniz total ödeme 94,00 tl + 2,70 tl faiz+103,00 tl=199,70 tl ekstreniz çıkar.

şimdiye kadar alacağımız kimsede kalmamıştır eğer paraya ihtiyacınız varsa bir telefon kadar yakınınızdayız.200,00 tl yi size öderiz geri ödemeniz 6 taksitle, aylık : 50 tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labidu -- 13 Aralık 2012; 3:16:35 >
  • Asgarisini ödediğinde %2.8 kadar borç biner. Yani asgari ödeyerek faiz'den kurtulamazsın. Sadece borcun tamamını ödersen hiçbir şekilde faiz işlemez.

Yani sen 197 liranın asgarisi olarak 40 lira ödediğinde geriye 157 lira borç kalıyo. 157'nin %2.8'i 5 lira faiz yapar. Şubat ayında + olarak 5 lira faiz ödersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 13 Aralık 2012; 3:18:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Asgarisini ödediğinde %2.8 kadar borç biner. Yani asgari ödeyerek faiz'den kurtulamazsın. Sadece borcun tamamını ödersen hiçbir şekilde faiz işlemez.

Yani sen 197 liranın asgarisi olarak 40 lira ödediğinde geriye 157 lira borç kalıyo. 157'nin %2.8'i 5 lira faiz yapar. Şubat ayında + olarak 5 lira faiz ödersin.

O zaman banka faizi gunluk degil aylik mi oluyor ? Benim para az oldugu icin mi faiz cok binmiyor ? Kredi karti borcunu odeyemedigi icin batanlar nasil batiyor o zaman ?

Bu 2 ay paraya sıkıstıgım icin asgari odemeyi dusunuyorum. Yani hem 16 aralik hem de 16 ocakta asgari odeyecegim. 16 subatta fazladan 30-40 lira faiz odemeye bile raziyim. Ki dediginize gore 6 lira faiz odeyecegim

Simdi 26 lira odeyecegim. Geriye kalan 94 liraya yaklasik 2 lira faiz biniyor.

94 + 2 lira faiz + 103 lira taksit ile beraber 16 ocakta toplam 199 lira borcum olacak. Onun da asgari %20'den 39 lira yapar. Yani geriye kalan tutarin da faiz oranini hesaplarsak 4 lira falan yapar dedigin gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: labidu

ben banka sahibiyim.şöyle yardımcı olayım size.
    şimdi asgari tutarı öderseniz hakkınızda dava acılmaz ve borclu görünmezsiniz sistemde. 26 lira asgari öderseniz sonraki aya kadar 94 liraya %2.84 oranında faiz uygularız.yani diğer ekstreniz çıktığında ödeyeceğiniz total ödeme 94,00 tl + 2,70 tl faiz+103,00 tl=199,70 tl ekstreniz çıkar.

şimdiye kadar alacağımız kimsede kalmamıştır eğer paraya ihtiyacınız varsa bir telefon kadar yakınınızdayız.200,00 tl yi size öderiz geri ödemeniz 6 taksitle, aylık : 50 tl.

Verdiginiz ornekten devam ettiriyorum 199 lira borcum cikar 16 ocakta. Ben bunu da asgari olarak odemek istiyorum. %20'sini hesaplarsak 39 lira yapiyor yaklasik. Geriye kalan paraya da 4,50 lira falan faiz biniyor.

Benim 16 subatta odeyecegim para ; 103 lira (taksit) + 160 lira onceki aylardan kalan borc + 4,50 lira faiz mi odeyecegim subat ayinda ?

Peki hocam bu kredi kartindan batanlar nasil batiyor ? Onlarin borcu 4000-5000 oldugu icin mi faiz fazla biniyor ? Benim kartin limiti zaten 500. Gunluk faiz uygulanmaz dimi ?

Bir de bankaya 26 + 45 seklinde para yatircam ya. O parayi da istedigim zaman kullanabilirim dimi ? Hani asgari odedik diye karta bloke koymasinlar.

EDİT : Bankayi aradim. Gunluk faiz uygulaniyor dedi. Sonra yok yok pardon aylik faiz uygulaniyormus dedi. Orani da 2.8'mis. Yalniz 3 kere asgari oderseniz 4.ay hesap ozeti borcunun hepsini odemek zorundasiniz dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.B.V. -- 13 Aralık 2012; 15:29:41 >

• asgarisini ödeyerek o ayı geçirirsin ama faizden kurtulamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

quote:

Verdiginiz ornekten devam ettiriyorum 199 lira borcum cikar 16 ocakta. Ben bunu da asgari olarak odemek istiyorum. %20'sini hesaplarsak 39 lira yapiyor yaklasik. Geriye kalan paraya da 4,50 lira falan faiz biniyor.

Benim 16 subatta odeyecegim para ; 103 lira (taksit) + 160 lira onceki aylardan kalan borc + 4,50 lira faiz mi odeyecegim subat ayinda ?

Peki hocam bu kredi kartindan batanlar nasil batiyor ? Onlarin borcu 4000-5000 oldugu icin mi faiz fazla biniyor ? Benim kartin limiti zaten 500. Gunluk faiz uygulanmaz dimi ?

Bir de bankaya 26 + 45 seklinde para yatircam ya. O parayi da istedigim zaman kullanabilirim dimi ? Hani asgari odedik diye karta bloke koymasinlar.

EDİT : Bankayi aradim. Gunluk faiz uygulaniyor dedi. Sonra yok yok pardon aylik faiz uygulaniyormus dedi. Orani da 2.8'mis. Yalniz 3 kere asgari oderseniz 4.ay hesap ozeti borcunun hepsini odemek zorundasiniz dedi.

Kredi kartından batanlar dediğin gibi 4.000-10.000 tl kadar harcama yapıp bu borcun sürekli asgarisini ödedikleri için veya asgariyide ödemediklerinde biriken borçla batıyolar. Asgari ödediklerinde kalan borç %2.8 faiz uygulanırken asgariyi ödemediklerinde bu faiz %3.5 veya daha fazla oranlarda oluyo. Yani 10.000 lira borçları var bunun asgarisini ödemediklerinde her ay 350 lira, 380 lira, 400 lira gibi katlanarak artıyo. Borçları ödememek için başka kredi kartları alıp bu kartlarla önceki karttaki borçları ödüyolar bu sefer yeni aldıkları kartlardada borç birikiyo. Genelde bir önceki cümledeki yazdığımı uygulayanlar öyle bi batıyoki çıkmaları çok zor

Senin meseleye gelirsek günlük faiz diye bişey yoktur. Aylık faizdir o. Hangi bankayı kullanıyosun bilmiyorum ama iş bankasında alışveriş faiz oranı(yani asgariyi ödedikten sonra kalan borca uygulanan faiz) %2.34

Ben yukarda yanlış söylemişim %2.8 dediğim oran asgariyi ödemediğinde borcuna eklenen faiz. Yani seni ilgilendiren üstteki oran. Tabi bankaya göre değişebilir ama az çok aynı civardadır.

Bankaya yatırdığın parayada el koyulmaz. Rahatça yatırabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

quote:

Kredi kartından batanlar dediğin gibi 4.000-10.000 tl kadar harcama yapıp bu borcun sürekli asgarisini ödedikleri için veya asgariyide ödemediklerinde biriken borçla batıyolar. Asgari ödediklerinde kalan borç %2.8 faiz uygulanırken asgariyi ödemediklerinde bu faiz %3.5 veya daha fazla oranlarda oluyo. Yani 10.000 lira borçları var bunun asgarisini ödemediklerinde her ay 350 lira, 380 lira, 400 lira gibi katlanarak artıyo. Borçları ödememek için başka kredi kartları alıp bu kartlarla önceki karttaki borçları ödüyolar bu sefer yeni aldıkları kartlardada borç birikiyo. Genelde bir önceki cümledeki yazdığımı uygulayanlar öyle bi batıyoki çıkmaları çok zor

Senin meseleye gelirsek günlük faiz diye bişey yoktur. Aylık faizdir o. Hangi bankayı kullanıyosun bilmiyorum ama iş bankasında alışveriş faiz oranı(yani asgariyi ödedikten sonra kalan borca uygulanan faiz) %2.34

Ben yukarda yanlış söylemişim %2.8 dediğim oran asgariyi ödemediğinde borcuna eklenen faiz. Yani seni ilgilendiren üstteki oran. Tabi bankaya göre değişebilir ama az çok aynı civardadır.

Bankaya yatırdığın parayada el koyulmaz. Rahatça yatırabilirsin.

Icimi rahatlattin hocam. Evet is bankasi iste universiteli kartini kullaniyorum. Musteri hizmetleri de bilmiyor ki. Gunluk diyor aylik diyor. Faiz 2.8'mis oyle mi diyorum evet dogrudur diyor.

O halde rahat bir sekilde asgari ucret tutarini yatirayim ben. Diger ayda oyle yatiririm subatta ise 250 lira yatiririm.

Kredi karti bagimlisi olma yolunda ilerliyoruz bakalim. Bu taksitler batiracak beni. Ayda 20 lira oderiz ne olacak diyerek 5-6 tane urune giriyorum o da 100-120 lira borc cikariyor her ay. İlerde bundan daha yuklu rakamlara girersek altindan kalkamayiz. Bundan sonra daha bilincli kullanicam su karti.

• Bundan sonra kendine prensib edinsen iyi olur...insAllah ileride daha büyükleriyle ugrasmazsin...zaten arkadaslar çok güzel aciklamis

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhan1500

Bundan sonra kendine prensib edinsen iyi olur...insAllah ileride daha büyükleriyle ugrasmazsin...zaten arkadaslar çok güzel aciklamis

Aynen faiz cok binmiyor ufak paralara ama subatta 250-260 lira yatircam. Bu sefer subat ayinda sicak para azalacagi icin yine karta yuklencem. Mart nisan derken kısır dongu oluyor. Su kartin borcunu kapattim mi sadece kes harcicam bundan sonra.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.