Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nagodtumu

ben itiraz suresi 3 ay diye okudum bir yerden.
    benim ekstre 15 eylulde kesilmis, garanti 40 tl aidat almis kredi kartindan. bunu simdi goturebilir miyim kabul edilir mi?

millet 3 sene öncesinden bahsediyor arkadaşım git ver bişi olmaz.. Affetme..
  • İşbankasında 2007 den bu yana hesabımdan 110 liraya yakın para çekilmiş..
    Hala aktif hesabım ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar ?
    Hatta daha yeni 25 daha kesmişler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chosen -- 7 Ocak 2010; 14:16:32 >
  • arkadaşlar merhaba,

kredi kartı ile ilgili olan ücret sanırım iade ediliyor, ama hesap işletim ücreti iade ediliyor mu?
    ona göre ben de savaş açacağım bankalara.

• Bankanın aldığı ücret yasal değil!
    Bir bankadaki hesabından kart ücreti kesilmesine tepki göstererek dava açan Orhan Dağhan isimli öğretmen, davayı kazandı.
    Bir bankadaki hesabından kart ücreti kesilmesine tepki göstererek dava açan Orhan Dağhan isimli öğretmen, davayı kazandı.

Bankasına bu durumun kanunlara aykırı olduğunu söylediğini aktaran Orhan Dağhan, bankasından ‘Kesinti kanuni’ cevabı aldığını, sonrasında tüketici mahkemesine başvurduğunu anlattı. Adı geçen bankada hesabı bulunan öğretmen Orhan Dağhan, özellikle çalışan kesimden alınan bu haksız paralarla bankaların ciddi oranda kâr ettiklerini ve bu kanunsuz uygulamaya karşı çalışanların haklarını korumaları gerektiği çağrısında bulundu.

MAHKEMEYE BAŞVURMAK ÜCRETSİZ

Dağhan, sanılanın aksine bürokratik bir sürecin işlemediğini, mahkemenin avukatı bile kendisinin atadığını ve davanın 2 içinde sonuçlanarak kendisine bildirildiğini açıkladı. 25 Kasım 2009'da sonuçlanan davayla ilgili Dağhan, Gerçek Gündem’e şunları aktardı: “Aylık hesaplarımı internetten kontrol ediyordum.

O ayki raporlarda ‘hesap işletim ücreti’ adı altında bir meblağ kesilmiş olduğunu gördüm. Bankaya gittim ve müşteri danışmanıma anlattım. O da bunun yasal olduğunu ve bütün müşterilerden kesildiğini söyledi.” Kendisinin, bunun yasal olmadığını söylediğini ancak banka görevlisinin bunu dikkate almadığını söyleyen Dağhan, “Bağlı bulunduğum Üsküdar Kaymakamlığı’na sadece bir dilekçe yazıp hesap özetimi de ekleyerek davayı açtım. 2 ay sonra ise davayı kazandığım tarafıma tebliğ edildi.”

Müşteri temsilcilerinin parayı hediye puan ya da bonus olarak müşterilerine vermeyi teklif ettiklerini söyleyen Dağhan, “Müşteriler buna kanmamalı. Emeğimizin karşılığını, bankalara hukuksuz olarak ödemek yerine kaymakamlıklarınıza gidip dava açın” çağrısı yaparak tüketicileri bilinçli olmaları konusunda uyardı.
    http://www.ekotrent.com/haber/20100107/Bankanin-aldigi-ucret-yasal-degil.php

Ne güzel millet uyanmaya başladı

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunesser -- 8 Ocak 2010; 13:26:10 >

• Şu lanet hesap işletim ücreti uygulaması kalksa da rahat nefes alsak
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuMé®@NG

Bu sabah Zeytinburnu Tüketici Hakem Heyetine gittim.. bende 5 tane ekstre var.. 2 tanesi kredi kartı, 3'ü hesap işletim ücreti için.. ekstre başına 5TL'lik pul getirin dedi sonra şimdi getirmenize gerek yok ayın 25'inde toplantı var ona gelirken geitirsiniz dedi.. ne için bu 5TL diye sorduğumda ise kararı sizin adınıza bankaya göndermek için 5TL'lik pul almanız gerekiyor dedi.. bende sadece kredi kartlarını verdim şimdilik eğer onlar olumlu sonuçlanırsa hesap işletim ücretlerini vericem

Yahu nasıl bir memlekette yaşıyoruz kardeşim. Hakkımızı korumakla mükellef bir kuruma karşı bile hakkımızı korumak zorunda kalabiliyoruz.

Tüketici hakem heyetlerinin, bu gibi işlem ücretlerini karşılamak için ödenekleri var. Eğer ödenekleri yetmiyorsa arttırmanın yolunu arayacaklar. Ödeneğin yeterli olmasına rağmen paraların başka yerlere gidiyor olması ihtimalini düşünmek bile istemiyorum. Ama, yaşadığımız ülkenin Türkiye olduğunu düşününce, ne yazık ki bu ihtimalin varlığını da gözardı etmemek gerekiyor.

Konuyla ilgili yazıyı aşağıya kopyalıyorum.

Hakem heyetlerinde neler oluyor?

Ankara, Yenimahalle ve Çankaya Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde yaşanan haksız uygulamaları değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkan yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Üstün BOL ”Tüketicileri, kendilerinden haksız olarak ödeme talep eden mülki amirler ve hakem heyeti temsilcileri hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunmaya çağırıyoruz.” dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Üstün BOL konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

"4077 Sayılı Tüketicinin Korunmasına Dair Yasanın ödenekleri düzenleyen 29. maddesi ve Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri Yönetmeliği’nin mali hükümleri düzenleyen 26. maddesi “Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri, tüketici konseyi.....tüketicinin korunması amacına yönelik masrafları, sair harcamalar...Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca yapılan düzenlemeye göre karşılanır” şeklindedir.

Yenimahalle TSHH yetkilileri kendilerine başvuran tüketicilerden 5YTL kırtasiye - posta ücreti veya 5YTL ederinde posta pulu talep etmekte, aksi halde başvuruları kabul etmemektedir. Bununla birlikte Çankaya TSHH de ise dilekçeler kayıt altına alındıktan sonra tüketicilere başvuru dilekçeleri bir zarf içerisinde iade edilerek, şikayet edilen firmaya postalanması istenmektedir.

4077 sayılı yasanın ve uygulama yönetmeliğinin ilgili maddeleri hakem heyetlerinin işleyişi ile ilgili tüm giderlerin bakanlık bütçesinden karşılanacağına hükmetmektedir. Çankaya ve Yenimahalle hakem heyetlerinde, Mülki amirin talimatı ve inisiyatifi ile gerçekleştirilen haksız uygulamaların hiçbir yasal dayanağı yoktur. Uygulama talimatı veren mülki amirler ve yasal olmayan talimatları yerine getiren ilgili memurlar açıkça suç işlemektedir.

Tüketicilerin hakem heyeti başvuruları sırasında her hangi bir ad altında ödeme yapmalarına hükmeden hiçbir yasal düzenleme bulunmadığı gibi, herhangi bir ad altında ödenti talep edilemeyeceğine dair açık hüküm bulunmaktadır.

Tüketicileri; hakem heyeti başvuruları sırasında herhangi bir ad altında ödeme yapmamaya çağırıyoruz. İşlemlerin kesintiye uğramaması için istenilen ödemeyi yapan tüketicileri ise, yaptıkları ödemeye ait belgeleri alarak kendilerinden para, posta pulu ya da başka adlar altında ödentiler talep eden hakem heyetinin mülki amirleri ve hakem heyeti yetkilileri hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunabilecekleri konusunda uyarıyoruz” dedi.

Bu da ilgili kanunun tam metni,

http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfano=952

Benim tavsiyem, tüketici hakem heyetine giderken, bu yasanın, aşağıda kırmızıyla yazdığım kısmını bastırıp yanınızda götürün ve sizden pul parası adı altında bir para talep edildiğinde, ya da evraklar, postayla göndermeniz için size verilmeye çalışıldığında nazikçe, durumunuzun bu ödemeyi yapmaya müsait olmadığını ve posta bedelinin, elinizdeki basılı kağıtta bahsi geçen yasa maddesindeki ödenekten karşılanmasını rica edin.

Unutmayın, kredi kartı aidatlarınızın geri almanız, ne yazık ki, burada takınacağınız tavıra bağlı olabilir.

TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN

Kanun Numarası : 4077
    Kabul Tarihi : 23/2/1995
    Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 8/3/1995 Sayı : 22221
    Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 34

BEŞİNCİ KISIM
    Çeşitli Hükümler

Ödenek
    Madde 29- (Değişik: 14/7/2004-5217/7 md.) Reklam Kurulu, Tüketici Konseyi ve tüketici sorunları hakem heyetlerinin faaliyetlerine ilişkin masraflar, Bakanlığın tüketicinin korunması amacına yönelik masrafları ve sair harcamalar ile en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) % 200'ünü geçmemek şartıyla usul ve esasları Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca tespit edilecek miktarlarda personele yapılacak ek ödemeler Bakanlık bütçesine konulacak ödenekten karşılanır.
    Personele (sözleşmeli personel dahil) yapılacak ek ödemelerde 657 sayılı Kanunun aylıklara ilişkin hükümleri uygulanır ve bu ödemelerden damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesinti yapılmaz. 6

6 Bu fıkrada yer alan “ özel ödenekten” ibaresi,“ödenekten” olarak;“bütçeye özel gelir” ibaresi,”bütçeye gelir”olarak,14/7/2004 tarihli ve 5217 sayılı Kanunun 7 nci maddesiyle 1/1/2005 tarihinden geçerli olmak üzere değiştirilmiş ve metne işlenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 7 Ocak 2010; 19:52:55 >

• olaya bak hakem heyetleri bile vatandaşı kazıklama derdine düşmüş...

arkadaşlar bu paraları ödemeyip savcılığa dilekçe verin.
    ilçelerdeyseniz savcılıklar genelde hakem heyetleriyle aynı binada bulunuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beholder

Pazartesi İşbankasına fax çektim, kartı aldığım şubeye. Ya yıllık kart ücretini iade edin yada kartı kapatın dedim. Dün mail geldi, hesabıma parayı yatırmışlar. Sonra gaza gelip HSBC'yi aradım, onlarada ya ücreti geri ödeyin yada kapatın dedim. Olmaz ama şöyle yapalım 10 liralık puan ekleyelim dedi, ben hayır dedim, ama şimdi kapatırsak 14 liralık puanınız silenecek dedi. Bende o halde bugün o 14 lirayı harcayıp kartımı tekrar iptal edeceğimi belirttim, biraz durdu durdu , müşteri memnuniyeti adına vs vs kart ücretiniz hesabınıza 1 hafta içinde ilave edilecektir" dedi. Bu kadar. Çok zevkli oluyor, hiç hesapta yokken havadan 60 lira geldi :)

HSBC de bana önde 10 tl puan teklif etmişti hayır demiştim o zaman peki deyip iade edeceklerini sölemişlerdi vede sözlerinde durdular.

• benimde yaklaşık 2 senedir kullanmadığım yapı kredi bankamatik kartım vardı..11/2009 da süresi bitince yeni kart istedim ve adresime geldi.. bi kaç gün önce kullanmadığım bi kaç parça ürünün parası(60 tl) 4 ocak 2010 da hesabıma yattı... para kesilebileği aklıma geldi ama hemen kesmezler sandım fakat bugün parayı çekmeye gittiğim de 5 ocak ta(hemen ertesi gün)hesabımdan 33 lira çekilip 27 lira kaldığını görünce sinirden deliye döndüm desem yeridir... eve gelir gelmez müşteri hizmetlerini arayp ağzıma geleni söyledim ve hesap özetini mail olarak istedim fakat banka kartı olduğu için sadece fax gelebiliyormuş!!!.. şubeden almam gerektiğini söylediler... istersem telefonla şikayet kaydı alabileceklerini söylediler... bende ettim tabii..4 iş günü içinden sonuçlanıp posta olarak olumlu veya olumsuz cevap gelecekmiş.. tabi ben onları beklemeden ilk fırsatta hakem heyetine hem para iadesi için hem mağdur olduğum için ayrı ayrı manevi tazminat davası açacam... sadece para iadesi için açsam tekrar kesecekler tekrar mağdur olacam tekrar işi gücü bırak git hakem heyetine.. kaç tane insan işten vakit ayırıp hakem heyetine gidebilirki onlarda bunu fırsat bilip resmen paramızı gasp ediyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carloska -- 7 Ocak 2010; 22:33:52 >

• Arkadaşım bu bilgileri bizlerle paylaştığın için Allah razı olsun Diğer arkadaşlara da çok teşekkür ederim değerli bilgilerini bizlerden esirgemedikleri için. Bu tür bilgiler bizler için çok önemli. Biz halk olarak enayi değiliz. Gereksiz alınan ücretleri geri alalım ki bankalar ileride almakta oldukları ücretlerden belki vazgeçerler
  • Bende Bonus var. Bu hesap işletim ücretini neyden kesiyorlar. Nereden bakıyorum ve anlıyorum. Bir yardımcı olurmusunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocankio

arkadaşlar konuyu açıldığı günden bu yana inceliyorum.
    dikkat etmemiz gereken bazı yerler var.

yakınım olan bir avukatla görüştüm.tüketi hakem heyetlerinin verdiği kararların pek bir geçerliliği yok.çünkü bankalar hekem heyeti kararına 15 gün içinde itiraz edebiliyorlar.ve itirazları haklı bulunursa bütün masraflar bize kalıyor.bu da yaklaşık olarak 300-600 tl arası bir miktar.
    peki hakkımızda karşı dava açılsa bile kazanma durumumuz var mı?
    cevap:eğer bu konu hakkında vatandaş lehine bir yargıtay kararı varsa karşı davayı da banka kaybediyor.
    incelemelerime ve avukattan aldığım bilgilere göre bu konu hakkında bir yargıtay kararı var hem de lehimize.ancak yargotayın verdiği karar sözleşmenin 12 punto koyu yazı falan filan ile ilgili.
    konuyu özetlemek gerekirse bankadan imzaladığımız sözleşme örneğini istememiz gerekiyor.eğer yargıtayın verdiği karardaki gibi ise sözleşmemiz hiç korkmadan başvurabiliriz.
    ben 3 ayrı bankadan tüm ekstreleri mail yolu ile aldım.şimdi sıra ekstrelerde.

Bal gibi geçerliliği var.KVK da aynısını söyleyip beni caydırmaya çalışmıştı ama kapılarına icra gidince paşa paşa ödediler paramı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Opinion

Bende Bonus var. Bu hesap işletim ücretini neyden kesiyorlar. Nereden bakıyorum ve anlıyorum. Bir yardımcı olurmusunuz.

bankamatik ten hesap hareketlerinde görebilirsiniz veya ona benze farklı bi menüde... olmazsa müşteri hizmetlerini arayıp hesap özeti isteyebilirsiniz
  • gunesser paranı almaya hak kazanmış olduğun o mahkeme karar numarasını verebilirmisin
  • yapı krediden 9 yıllık istedim ısrarla sadece son 6 adet geldi
    akbankda sadece son 2 yılın ekstrelerini yolladı
    bunlardan ekstreleri nasıl alacağız 3-5 tl puan için zamanında ekstreleri her ay maille aldık yazılı olarak alsaydım hepsi elimde olurdu

sonuç çıkacağını sanmıyorum ama neredeyse 3bin tl civarı yıllık ücret vs 9 kart ve 5 hesaba ödeme yaptım. çoğunuda kapattım.
    sadece elimdekileri alsam yeter bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebabil__

gunesser paranı almaya hak kazanmış olduğun o mahkeme karar numarasını verebilirmisin

Bana bu konuda,,Herhangi bir yazı gelmedi,,Banka ile teyitleşmiştik
  • arkadaşlar eger sözleşmede yıllık aidat parası ödenecektir diye bi madde varsa alamıyormuyuz....
  • yıllık kart ücreti 15 ytl ile 100 ytl olup kart sınıfına göre fiyatlandırılır yazıyor sözleşmemde.....

bu nedemek oluyor arkadaşlar benim ödedigim yıllık kart ücretlerini geri alamammı beni bilgilendirirseniz çok sevinirim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulto23

yıllık kart ücreti 15 ytl ile 100 ytl olup kart sınıfına göre fiyatlandırılır yazıyor sözleşmemde.....

bu nedemek oluyor arkadaşlar benim ödedigim yıllık kart ücretlerini geri alamammı beni bilgilendirirseniz çok sevinirim....

Arkadasım butun yazılanları okumuyorsunuz.4077 kanun 6 madde yı okuyun.Google da arat cıkar sonuc
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.