Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (276. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bilen Biri

quote:

Orijinalden alıntı: cancantürk

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bradenburg

garanti bankası için mh yetkilisine kart aidatının iadesini istiyorum deyin muhtemelen kabul etmeyecek 10 tl bonus verelim diyecek sizde kartımı kapatın deyin mh yetkilisi tamam diyecek ardan bir kaç saniye geçince mh yetkilisi 59 tl kart aidatını iade ediyorum kabul ediyormusunuz diyecek

Bana da 68 TL aidat yansımış. Money Visa kullanıyordum. Aradım, 35 TL money yükleyelim dedi. Ben de hayır, kapatalım dedim. Tamam o zaman dedi, kapatma onayı verdi. 7 gün içinde kartı kullanmazsanız kapanır dedi.

Bir kaç gün sonra 50 money ve 4x100 TL harcamaya %25 indirim teklif edecekler.

Söyledim böyle böyle 50 TL money + %25 indirim veriyormuşsunuz diye. Şimdiki kampanyamız 35 TL money dedi. Eğer 50 TL verseydi kabul edecektim. İnşallah teklif ederler, çünkü Bonus kart lazım oluyor bazen.

Banada iki hafta önce 35 TL teklif ettiler. Kapatın dedim, bir kaç gün sonra bu teklifi yaptılar.

Edit: Kartı altı ay önce aldım, bana henüz kart ücreti gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancantürk -- 11 Mart 2013; 12:32:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: westernblew

quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orijinalden alıntı: westernblew

10/07/12 ÜYELİK AİDATI BN:0133-334398 20.00 -

İş Bankası kredi kartımdan 20 tl üyelik aidatı kesmiş. Bunu nasıl alabiliriz alabilir miyiz ?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Yolu - yordamı prosedürü hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Tüketici hakem heyetine gidip durumu anlatacaksın , onlar sana zaten yardımcı oluyor . Ama elinde ekstren olması şart , kart ücretinin kesildiğine dair belge olacak , o da extre
    bu da benim kararım

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li]

hocam ekstre suan elimde var yukarıda yazdıgım şekilde de kesildiği gözüküyor.

Peki oraya gittikten sonra ekstra bir ödeme vs. ye ihtiyaç oluyor mu ?

20 lira için atıyorum 50 lira masrafa girmeyelim..?

Sevgili Değerli Arkadaşlarım haberimiz tamamen doğru ve belgelidir. Belgeleri incelemeye ne dersiniz ?

http://xa.yimg.com/kq/groups/16071574/1874494591/name/bimerbanka.pdf

• GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
    HABERİMİZİ NEDEN YALANLADI ?

13 Şubat 2013 tarihinde Anadolu Ajansta yayınlanan “Banka kesintilerine BİMER'den başvuru” konulu haberimiz yalanlanmıştır. Bu yazıda haberimizin tamamen doğru ve belgeli olduğunu bulacaksınız. Haberimiz Anadolu Ajansta yayınlanmasının ardından, Haber Türk TV de haberimizi her saat başı yayınlarında yer vermesi neticesinde banka kesintilerini anlattığımız şekilde kolaylıkla geri almak isteyen vatandaşlarımızın yoğunluğu nedeniyle BİMER, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kitlendi, TBMM toplanmak zorunda kaldı.

Belgeli ve haberimizin tamamen doğru olan bu haberimizi gündeme taşımanızı rica ediyoruz.

• Arkadaşlar ben gs bonus kartımı kapattım ama taksitleri hala devam ediyor, yani sonuçta kart kullanıma kapalı ama borcu devam ediyor. geriye dönük alabilir miyiz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adriano123

Arkadaşlar ben gs bonus kartımı kapattım ama taksitleri hala devam ediyor, yani sonuçta kart kullanıma kapalı ama borcu devam ediyor. geriye dönük alabilir miyiz acaba?

Kart aidatı ödeyeceğim diye sözleşme imzalamadınız ise alabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiy724

quote:

Arkadaşlar ben gs bonus kartımı kapattım ama taksitleri hala devam ediyor, yani sonuçta kart kullanıma kapalı ama borcu devam ediyor. geriye dönük alabilir miyiz acaba?

teşekkür ederim
    peki eski ektre leri nereden bulabiliriz. ben bonusun sitesinde en son eylül 2012 tarihli ektreyi bulabildim. sonuçta kart 4 yıllık eskileri nasıl bulabiliriz.
  • mail adresimde info@bonus.com.tr diye aratınca garantiden gelen 63 tane ektre buldum içlerinde 4 tanesinde yıllık aidat kesintisi vardı.
    sizde mail adresleriniz kontrol edin isterseniz
  • quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim
    peki eski ektre leri nereden bulabiliriz. ben bonusun sitesinde en son eylül 2012 tarihli ektreyi bulabildim. sonuçta kart 4 yıllık eskileri nasıl bulabiliriz.

Hesap özetlerinizi bankadan isteyebilirsiniz. E-posta adresinize göndermelerini talep etmeniz yeterlidir. Bunlara ücret ekleyebilirler. Tüketici Hakem Heyetine başvurularda , hesap özetine gerek yoktur. Bu konuyla ilgili yeniden bir yazı hazırlayacağım ve twiter hesabımdan duyurucam...

• quote:

Orijinalden alıntı: boxor

quote:

Orijinalden alıntı: tituslivius

Bu formulu bulan arkadas amasyada yaşar ismi hasan yıldırım sadebirsevgi isimli mail grubu üyelerine gönderir bu bilgileri ust mesajımdaki hesabındanda ulaşabilirsiniz...

Arkadaşın ismi de haber sitelerinde bolbol zikrediliyor linkteki yenı haberıne gore

http://www.aa.com.tr/tr/haberler/132868--banka-kesintilerine-bimerden-basvuru

Ayrıca arkadaşın blogundanda az önce yayınlandı buyrun

http://sade1sevgi.blogspot.com/2013/01/internetten-basvurarak-banka.html

Yanlış yönlendirme yapmayalım....

Önemli Duyuru:
    Son günlerde BİMER sistemine şikâyet kaydı yapılması halinde bankalar tarafından alınan kredi kartı aidatı, dosya masrafı vb. ücret ve komisyonların hiçbir işleme gerek kalmaksızın tüketicilere iade edilebileceği şeklinde birtakım yanlış yönlendirmelerin yapıldığı görülmektedir. Bilindiği üzere 4077 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde gerek bankalarla ilgili uyuşmazlıklarda gerekse tüketicinin taraf olduğu diğer uyuşmazlıkların çözümünde yetkili ve görevli merciler tüketici sorunları hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleridir. Buna göre, 2013 yılı için değeri 1.191,52 TL’ye kadar olan uyuşmazlıklara ilişkin olarak tüketicinin ikamet ettiği veya bankanın bulunduğu yerdeki, illerde Ticaret İl Müdürlüğü, İlçelerde ise Kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet gösteren tüketici sorunları hakem heyetlerine mevcut belgeler ile birlikte başvuruda bulunulması gerekmektedir. Konu hakkında ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

Ne yazık ki haberimiz tamamen doğru ve belgeliydi. Belgeli incelemek isteyen arkadaşlarımız buyursunlar

• Bimer'e yazdım hiçbir şekilde geri dönüş olmadı.Zaten Ziraatın max. kartını iade ettim.Hesapta para da bırakmadım.Çünkü son anda farkettim ki Eylül 2012 den beri 15+15=30 TL hesap kullanım ücreti almışlar.
    Kartın aidat zamanı da geliyordu zaten.
    Şimdi neyimi alacak merak ediyorum.
  • arkadaşımın garantiden maaş hesabı vardı.işten çıkınca 4-5 ay hesapta hiç işlem yapmadı.daha sonradan hesapta kalan 0.75 tl yi hesap ücreti diye kestiklerini söylediğini duyunca git kapattır dedim.gidip hesabı kapattırdı.kapatırken bende yanımdaydım ve görevli ücret vs var kapatamayız demedi.

şimdi bu ücreti bunlar faize falan bindirip ilerde çıkartırlarmı?
  • Merhaba arkadaşlar garanti bankasına geriye dönük kredi kartı aidatları için hakem heyetine dilekçe verdim ve lehime sonuçlandı fakat banka izmir 2.tüketici mahkemesine dava açmış delil gösterebileceğim emsal kararlar varmıdır önceki sayfalarda arkadaşların paylaştığı ekler malesef güncelliğini yitirmiş ekledikleri sitelerde dökümanlara ulaşamadım bana yardımcı olabilirmisiniz avukat tutmama gerek varmı kaybedersem 1500 tl gibi bi masraf olacak tedirginim
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuLazz®

quote:

Orijinalden alıntı: elvisont

Arkadaşlar bu konu ile ilgili bir kaç sorum var.

1-Tüketici hakem heyetine başvurulduktan sonra genel olarak ne kadar süre sonra karar çıkıyor ?

2-Kredi kartlarımı bir kaç gün içinde kapatmayı düşünüyorum. Kapattırdıktan sonra başvuru yaparsam ve lehime karar çıkarsa, kartları kapatacağım için ücretleri ne şekilde alabiliyoruz?

3-Başvuru yapacağım kartlar Hsbc campüs ve finansbank go kart, daha önce bu kartlardan kullanıp yada bu bankaların kartlarını kullanıp iade alan oldumu acaba?

Bilgisi olan ve yardımcı olabilecekler varsa çok memnun olurum.

Tüketici hakem heyetinden sonra 2 ay gibi bir süre geçiyor sanıyorsam .Zaten bazı bankalardan bu paraları alırsan örneğin Finansbank senin kredi kartını iptal ettiriyor yukarıda bunu yaşayan bir arkadaş var .HSBC den şu ana kadar parasını alan okumadım görmedim duymadım

Merhaba hocam HSBC için bir yorumda bulunmuşsun buyur ekte kredi kartı ücretinin geriye dönük olarak yatırılmasını gösteren extremi sunuyorum :)

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanxi -- 12 Mart 2013; 11:28:22 >

• quote:

quote:

quote:

Bu formulu bulan arkadas amasyada yaşar ismi hasan yıldırım sadebirsevgi isimli mail grubu üyelerine gönderir bu bilgileri ust mesajımdaki hesabındanda ulaşabilirsiniz...

Arkadaşın ismi de haber sitelerinde bolbol zikrediliyor linkteki yenı haberıne gore

Önemli Duyuru:
    Son günlerde BİMER sistemine şikâyet kaydı yapılması halinde bankalar tarafından alınan kredi kartı aidatı, dosya masrafı vb. ücret ve komisyonların hiçbir işleme gerek kalmaksızın tüketicilere iade edilebileceği şeklinde birtakım yanlış yönlendirmelerin yapıldığı görülmektedir. Bilindiği üzere 4077 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde gerek bankalarla ilgili uyuşmazlıklarda gerekse tüketicinin taraf olduğu diğer uyuşmazlıkların çözümünde yetkili ve görevli merciler tüketici sorunları hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleridir. Buna göre, 2013 yılı için değeri 1.191,52 TL’ye kadar olan uyuşmazlıklara ilişkin olarak tüketicinin ikamet ettiği veya bankanın bulunduğu yerdeki, illerde Ticaret İl Müdürlüğü, İlçelerde ise Kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet gösteren tüketici sorunları hakem heyetlerine mevcut belgeler ile birlikte başvuruda bulunulması gerekmektedir. Konu hakkında ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

Ne yazık ki haberimiz tamamen doğru ve belgeliydi. Belgeli incelemek isteyen arkadaşlarımız buyursunlar

hocam zaten arkadaş haberi yalanlamamış. Yönlendirmenin yanlış olduğunu bildirmiş. Bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış işine dönmüş.

Bimerin sütten ağzı yanmılş, yogurdu üfleyerek yediği için, web sayfasından bir duyuru ile bu işlere bakmadığını belirtmiş.

Bunun nedenide gayet belli. Yapılan haberden sonra aşırı talebe cevap veremedikler veya uğraşsalara ardı arkası kesilmeyeceği için uğraşman istemediklerini kibarca duyurmuşlar.

Arkadaşlar boşuna bimer üzerinden başvuru yapın diyenleri dikkate almayın, çünkü bimer sizi dikkate almıyor!

• quote:

Orijinalden alıntı: volkanxi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elvisont

Arkadaşlar bu konu ile ilgili bir kaç sorum var.

1-Tüketici hakem heyetine başvurulduktan sonra genel olarak ne kadar süre sonra karar çıkıyor ?

2-Kredi kartlarımı bir kaç gün içinde kapatmayı düşünüyorum. Kapattırdıktan sonra başvuru yaparsam ve lehime karar çıkarsa, kartları kapatacağım için ücretleri ne şekilde alabiliyoruz?

3-Başvuru yapacağım kartlar Hsbc campüs ve finansbank go kart, daha önce bu kartlardan kullanıp yada bu bankaların kartlarını kullanıp iade alan oldumu acaba?

Bilgisi olan ve yardımcı olabilecekler varsa çok memnun olurum.

Tüketici hakem heyetinden sonra 2 ay gibi bir süre geçiyor sanıyorsam .Zaten bazı bankalardan bu paraları alırsan örneğin Finansbank senin kredi kartını iptal ettiriyor yukarıda bunu yaşayan bir arkadaş var .HSBC den şu ana kadar parasını alan okumadım görmedim duymadım

Merhaba hocam HSBC için bir yorumda bulunmuşsun buyur ekte kredi kartı ücretinin geriye dönük olarak yatırılmasını gösteren extremi sunuyorum :)

Eki göremedim ama helaaaaaaaaaaaaaal olsun diyorum o zaman

• Şimdi bakıyorum herkes hakkını aramaya çalışıyor bir şekilde. İşte bu bankaların gerçek yüzü . İnsanları nasıl sömürdüklerinin kanıtı .Yasal olmayan bir sürü uygulamanın olduğu görülüyor.

Umarım herkes hak ettiği parayı geri alır . Girdik bir kanaldan gidiyoruz bakalım .
  • quote:

Şimdi bakıyorum herkes hakkını aramaya çalışıyor bir şekilde. İşte bu bankaların gerçek yüzü . İnsanları nasıl sömürdüklerinin kanıtı .Yasal olmayan bir sürü uygulamanın olduğu görülüyor.

Umarım herkes hak ettiği parayı geri alır . Girdik bir kanaldan gidiyoruz bakalım .

Buyrun hocam üstteki mesajda ekleyemedim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bradenburg

garanti bankası için mh yetkilisine kart aidatının iadesini istiyorum deyin muhtemelen kabul etmeyecek 10 tl bonus verelim diyecek sizde kartımı kapatın deyin mh yetkilisi tamam diyecek ardan bir kaç saniye geçince mh yetkilisi 59 tl kart aidatını iade ediyorum kabul ediyormusunuz diyecek

Bana da 68 TL aidat yansımış. Money Visa kullanıyordum. Aradım, 35 TL money yükleyelim dedi. Ben de hayır, kapatalım dedim. Tamam o zaman dedi, kapatma onayı verdi. 7 gün içinde kartı kullanmazsanız kapanır dedi.

Bankayla dün görüşmüştüm, yedi gün içinde kartı kullanmazsanız kapanır demişlerdi. Şimdi internet şubesinden baktığımda kart silinmiş. Yani kapatılmış sanırım. Peki vazgeçtim desem geri açarlar mı acaba? Çünkü kartı çıkartalı 2 ay olmuştu. Kartı kapatsam da o aidatı ödeyeceğim, bari geri kalan 10 ay kullanıp kampanyalardan Bonus'lar kazanıp yıl sonuna doğru kapatayım diye bir düşünce uyandı. Sizce 1-2 gün içinde arasam kartı geri açarlar mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: jubar

quote:

quote:

quote:

Önemli Duyuru:

hocam zaten arkadaş haberi yalanlamamış. Yönlendirmenin yanlış olduğunu bildirmiş. Bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış işine dönmüş.

Bimerin sütten ağzı yanmılş, yogurdu üfleyerek yediği için, web sayfasından bir duyuru ile bu işlere bakmadığını belirtmiş.

Bunun nedenide gayet belli. Yapılan haberden sonra aşırı talebe cevap veremedikler veya uğraşsalara ardı arkası kesilmeyeceği için uğraşman istemediklerini kibarca duyurmuşlar.

Arkadaşlar boşuna bimer üzerinden başvuru yapın diyenleri dikkate almayın, çünkü bimer sizi dikkate almıyor!

Jubar kardeşim belgeleri tekrar incelemenizi istiyorum. Haberi yalanlamışlar mı yalanlamamışlar mı buyrun belgeleri ve haberi güzelceme inceleyiniz.

Kardeşim yönlendirme yanlış değil. Yönlendirme doğru BİMER'in görevi nedir? Öncelikle araştırmanı ve sonra yazmanı isterim. BİMER herkesi dikkate alıyor. Bakanlık neden buna karşı çıktı ŞU ANDA BANKALAR ÇOK GÜÇLÜ...HABERİMDEN 1,2 Gün sonra bankalar kredi kart aidatını iptal ederseniz bizde faizleri yükseltiriz diyorlar..Faizler yükseldiğinde TÜRKİYE ne olur bir düşününüz...

Tüketicilerin şikayetlerini online başvurması için zaten tuketici.gov.tr sitesi mevcuttur. BİMER başvurularıda zaten online olarak tuketici.gov.tr ye aktarılmaktadır. Yani yönlendirme de deseniz haber de deseniz tamamıyla doğru.

Mahkemelere savunma vermem gerektiğinde savunmamıda bimer üzerinden ücret ödemeden hızlı bir şekilde mahkemeye gönderirim. BİMER'e istediğiniz şikayetinizi yapabilirsiniz bimer zaten sizin adınıza ilgili kuruma gönderir.

AKLINIZA NE GELİRSE BİMERe yazabilirsiniz. BİMER'e yazdığım yazı nedeniyle görevine yapmayan müdüre soruşturma açtırdım. Önemli olan vatandaşlar olarak hakkımızı bilmemiz gerekiyor. BİMER'e daha hangi konular için başvurduğumu söylesem inanın ki çok şaşırırsınız ve hayret edersiniz.... Hepsinde de netice aldım. Önemli olan yazı yazarken saygıyı elden bırakmamak ve kanunları bilmek gerekiyor.

Sağlıcakla Kalınız....Allah a emanetsiniz kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: volkanxi

Merhaba arkadaşlar garanti bankasına geriye dönük kredi kartı aidatları için hakem heyetine dilekçe verdim ve lehime sonuçlandı fakat banka izmir 2.tüketici mahkemesine dava açmış delil gösterebileceğim emsal kararlar varmıdır önceki sayfalarda arkadaşların paylaştığı ekler malesef güncelliğini yitirmiş ekledikleri sitelerde dökümanlara ulaşamadım bana yardımcı olabilirmisiniz avukat tutmama gerek varmı kaybedersem 1500 tl gibi bi masraf olacak tedirginim

Sevgili Kardeşim Bankanın hangi kanun maddesine dayanarak dava açtığına dair yazıyı yada belgeleri taratıp e-posta adresime gönderebilirseniz. Sizlere yardımcı olabilirim Allah ın izni ile ...
  • 
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.