Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (277. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 275276277278279
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • banka birde dava açıyosa vay halime 3 bankaya bimerden yazdım ve takip ediyorum şu an sonuç yok ama korktum ben bu işten :)
  • Selamlar;

Bankaların almış olduğu ücretler insanı gıcık ediyor en son cardfinans 65tl kesintisi ile artık bende geri iade talep etmeye karar verdim. Yalnız 5500 mesaj yazılmış bir konuyu yavaş yavaş okumak çok zaman alıyor son durum hakkında birisi özet geçebilir mi?

Finansbank, Yapı kredi ve garanti bu bankalardan geri alınabiliyor mu?

Teşekkürler...
  • Kaç ay sürüyor başvurduktan sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: WanDoGa

Selamlar;

Bankaların almış olduğu ücretler insanı gıcık ediyor en son cardfinans 65tl kesintisi ile artık bende geri iade talep etmeye karar verdim. Yalnız 5500 mesaj yazılmış bir konuyu yavaş yavaş okumak çok zaman alıyor son durum hakkında birisi özet geçebilir mi?

Finansbank, Yapı kredi ve garanti bu bankalardan geri alınabiliyor mu?

Teşekkürler...

Aşağıdaki konuda tamamen yeniden düzenliyoruz bu konuları ....Aradığınız soruların cevapları yer alabilir

http://forum.donanimhaber.com/m_72703246/mpage_1/f_/key_//tm.htm#72704149

• quote:

Orijinalden alıntı: mexico_35

banka birde dava açıyosa vay halime 3 bankaya bimerden yazdım ve takip ediyorum şu an sonuç yok ama korktum ben bu işten :)

Aşağıdaki konuyu incelemenizi rica ediyorum. Banka dava açarsa ne yapılacak hepsinin cevabı yer alacaktır kardeşim....

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilen Biri

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bradenburg

garanti bankası için mh yetkilisine kart aidatının iadesini istiyorum deyin muhtemelen kabul etmeyecek 10 tl bonus verelim diyecek sizde kartımı kapatın deyin mh yetkilisi tamam diyecek ardan bir kaç saniye geçince mh yetkilisi 59 tl kart aidatını iade ediyorum kabul ediyormusunuz diyecek

Bana da 68 TL aidat yansımış. Money Visa kullanıyordum. Aradım, 35 TL money yükleyelim dedi. Ben de hayır, kapatalım dedim. Tamam o zaman dedi, kapatma onayı verdi. 7 gün içinde kartı kullanmazsanız kapanır dedi.

Bankayla dün görüşmüştüm, yedi gün içinde kartı kullanmazsanız kapanır demişlerdi. Şimdi internet şubesinden baktığımda kart silinmiş. Yani kapatılmış sanırım. Peki vazgeçtim desem geri açarlar mı acaba? Çünkü kartı çıkartalı 2 ay olmuştu. Kartı kapatsam da o aidatı ödeyeceğim, bari geri kalan 10 ay kullanıp kampanyalardan Bonus'lar kazanıp yıl sonuna doğru kapatayım diye bir düşünce uyandı. Sizce 1-2 gün içinde arasam kartı geri açarlar mı?

Bu konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar var mı acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

garanti bankası için mh yetkilisine kart aidatının iadesini istiyorum deyin muhtemelen kabul etmeyecek 10 tl bonus verelim diyecek sizde kartımı kapatın deyin mh yetkilisi tamam diyecek ardan bir kaç saniye geçince mh yetkilisi 59 tl kart aidatını iade ediyorum kabul ediyormusunuz diyecek

Bana da 68 TL aidat yansımış. Money Visa kullanıyordum. Aradım, 35 TL money yükleyelim dedi. Ben de hayır, kapatalım dedim. Tamam o zaman dedi, kapatma onayı verdi. 7 gün içinde kartı kullanmazsanız kapanır dedi.

Bankayla dün görüşmüştüm, yedi gün içinde kartı kullanmazsanız kapanır demişlerdi. Şimdi internet şubesinden baktığımda kart silinmiş. Yani kapatılmış sanırım. Peki vazgeçtim desem geri açarlar mı acaba? Çünkü kartı çıkartalı 2 ay olmuştu. Kartı kapatsam da o aidatı ödeyeceğim, bari geri kalan 10 ay kullanıp kampanyalardan Bonus'lar kazanıp yıl sonuna doğru kapatayım diye bir düşünce uyandı. Sizce 1-2 gün içinde arasam kartı geri açarlar mı?

Bu konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar var mı acaba?

Bir kaç gün içinde başvuru yaptığınızda açabilirler. Bankadan bankaya değişiyor. Banka kesintilerini geri almak için diğer konuda daha ayrıntılı bir yazı hazırlıyoruz. Banka dava açsa bile sorun olmayacak şekilde.

• Bugün garantiden aradılar.Garanti Flexi Card varmış.Yeni bir kartmış.Kartın özelliği ise karttan asla işletim ücreti alınmıyormuş.Hiçbir şartı yokmuş.Yani şu kadar harcama yaparsanız tarzı.Dedim garanti çıkarı olmayacak bir karta asla işletim ücreti olmadan vermez.Hiçbir şart yada ileri karttan ücret alınıp alınmayacağı kesin mi dedim.Evet dediler.Karttan asla işletim ücreti alınmıyacakmış.Ne diyorsunuz.Ne derece doğru sizce..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Bugün garantiden aradılar.Garanti Flexi Card varmış.Yeni bir kartmış.Kartın özelliği ise karttan asla işletim ücreti alınmıyormuş.Hiçbir şartı yokmuş.Yani şu kadar harcama yaparsanız tarzı.Dedim garanti çıkarı olmayacak bir karta asla işletim ücreti olmadan vermez.Hiçbir şart yada ileri karttan ücret alınıp alınmayacağı kesin mi dedim.Evet dediler.Karttan asla işletim ücreti alınmıyacakmış.Ne diyorsunuz.Ne derece doğru sizce..

Garanti ile çok içli dışlıyım. Bu yeni kart çıkalı en fazla 15-20 gün oldu. Kart ücreti filan olmadığı için reklamı yapılmadı.
    Ben hem ek hem asıl kart çıkarttım bu karttan. Sebebide Garanti de kart adetine göre yararlanabilinecek kampanyalar olduğu için.
    Kart bütün Bonus kampanyalarından sorunsuz yararlanıyor. Flexi deki gibi katılım ücreti yok. Finansbank ın Fix kartı gibi müşteri kaybını önlemek adına çıkarılmış bir kart.

Kartın adı Bonus Flexi: http://www.bonus.com.tr/pages/kart-cesitleri-bonus-flexi-card.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildirimr -- 13 Mart 2013; 22:13:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hiy724

quote:

Orijinalden alıntı: volkanxi

Merhaba arkadaşlar garanti bankasına geriye dönük kredi kartı aidatları için hakem heyetine dilekçe verdim ve lehime sonuçlandı fakat banka izmir 2.tüketici mahkemesine dava açmış delil gösterebileceğim emsal kararlar varmıdır önceki sayfalarda arkadaşların paylaştığı ekler malesef güncelliğini yitirmiş ekledikleri sitelerde dökümanlara ulaşamadım bana yardımcı olabilirmisiniz avukat tutmama gerek varmı kaybedersem 1500 tl gibi bi masraf olacak tedirginim

Sevgili Kardeşim Bankanın hangi kanun maddesine dayanarak dava açtığına dair yazıyı yada belgeleri taratıp e-posta adresime gönderebilirseniz. Sizlere yardımcı olabilirim Allah ın izni ile ...

Merhaba bana gelen belgeleri tarayıp e-posta adresinize gönderdim yardımcı olursanız çok memnun olurum birde gelen evraklarda mahkemenin re'sen belirlediği 50tl avansı yatırmasına şeklinde bi ibare var bu nedir acaba ?

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar kartı açtırmak için Haklı Müşteri Hattını aradım. Kartı açamayacaklarını, istersem yeni başvuru yapabileceğimi belirttiler. Yalnız kartı kapattığım için de son ekstreye yansıtılan kart iadatının da 15 gün içinde iptal olacağını belirtti. Fakat ben kart aidatını da içeren ekstreyi ödemiştim. Garanti'yle tek ilişkim, kapattığım kredi kartıydı. Kart aidatını bana nasıl iade edeceklerini sorduğumda şubeyle görüşmem gerektiğini söyledi. Bu konuda tecrübesi olan var mı? Kart aidatını bana nasıl ödeyeceklerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilen Biri -- 14 Mart 2013; 19:44:42 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar kartı açtırmak için Haklı Müşteri Hattını aradım. Kartı açamayacaklarını, istersem yeni başvuru yapabileceğimi belirttiler. Yalnız kartı kapattığım için de son ekstreye yansıtılan kart iadatının da 15 gün içinde iptal olacağını belirtti. Fakat ben kart aidatını da içeren ekstreyi ödemiştim. Garanti'yle tek ilişkim, kapattığım kredi kartıydı. Kart aidatını bana nasıl iade edeceklerini sorduğumda şubeyle görüşmem gerektiğini söyledi. Bu konuda tecrübesi olan var mı? Kart aidatını bana nasıl ödeyeceklerdir?

şubeye gidiyorsun, durumu anlatan dilekçe yazdırıyorlar, anında hesabındaki + (artı) rakamı nakit olarak iade ediyorlar, tecrübeyle sabit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaylaq -- 14 Mart 2013; 21:51:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bugün garantiden aradılar.Garanti Flexi Card varmış.Yeni bir kartmış.Kartın özelliği ise karttan asla işletim ücreti alınmıyormuş.Hiçbir şartı yokmuş.Yani şu kadar harcama yaparsanız tarzı.Dedim garanti çıkarı olmayacak bir karta asla işletim ücreti olmadan vermez.Hiçbir şart yada ileri karttan ücret alınıp alınmayacağı kesin mi dedim.Evet dediler.Karttan asla işletim ücreti alınmıyacakmış.Ne diyorsunuz.Ne derece doğru sizce..

ilk açtığında kartı 3.30tl kart parası o da belli bi alışveriş sözü verince alınmıyordu sanırım sonra ki senelerde 5.90 alıyorlar kart ücreti olarak.
    ben 2 yıldır kullanıyorum bonus cartın tum avantajları onda da var
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre4234

quote:

ilk açtığında kartı 3.30tl kart parası o da belli bi alışveriş sözü verince alınmıyordu sanırım sonra ki senelerde 5.90 alıyorlar kart ücreti olarak.
    ben 2 yıldır kullanıyorum bonus cartın tum avantajları onda da var

Aynı kart için bende arandım dün ve kabul ettim. Sadece dediği telefonda ki bayanın 4 sene de bir 10 lira kart yenileme parası alınacak. Başka bir şey alınması söz konusu değil. Defalarca da kendi tekrar etti müşteri temsilcisi bayan. Umarım doğru çıkar.
    Not: bonus kampanyalarından yaralanmak için sms göndermek gerekiyor filan gibi bir şey dediler onu tam çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 15 Mart 2013; 12:50:56 >

• Bonus kampanyalarina 1-2 tl gibi ücretlerle katılabiliyorsunuz.

• Merhaba arkadaslar bu konularda biraz yabanciyim babamin 3 yıllık bonus card i var ilk iki yıl 49 tl bu yılda 59 tl aidat geldi bunların hepsini geriye dönük kesin alabilirmiyim ??? Sonra dava filan açıp daha büyük masraf çıkarmasınlar basımıza

• quote:

Orijinalden alıntı: ruf

Bonus kampanyalarina 1-2 tl gibi ücretlerle katılabiliyorsunuz.

Sizin bahsettiğiniz "Garanti Flexi", şimdi çıkanın adı ise "Bonus Flexi." Yani karta Bonus logosu basmışlar. Sanırım kampanya katılım ücreti filan da almayacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hiy724

quote:

Orijinalden alıntı: mexico_35

banka birde dava açıyosa vay halime 3 bankaya bimerden yazdım ve takip ediyorum şu an sonuç yok ama korktum ben bu işten :)

Aşağıdaki konuyu incelemenizi rica ediyorum. Banka dava açarsa ne yapılacak hepsinin cevabı yer alacaktır kardeşim....

Merhaba,

Bugün ilettiğin linkteki bütün evrakları hazırlayarak İzmir Konak ilçe kaymakamlığı Tüketici heyetine başvurdum ve son 10 sene değil sadece son kesinti yapılan yıl için ücret iadesi davası açabiliyoruz. Danıştay mı ne 1 şubatta karar çıkardı 10 sene geriye dönük para alma işini iptal etti dedi. Bu linkteki dilekçeyi falanda beğenmedi 6 kere fotokopi almak için gittim geldim. Detayı geniş zamanda paylaşırım ama şu konuyu bir araştırırsanız sevinirim. sadece son yıllık kart ücretini alabiliyomuşuz, vadesiz hesaplar içinde yetkili değillermiş. Ben yanlış yere gitmedim inşallah :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ruf

Bonus kampanyalarina 1-2 tl gibi ücretlerle katılabiliyorsunuz.

Sizin bahsettiğiniz "Garanti Flexi", şimdi çıkanın adı ise "Bonus Flexi." Yani karta Bonus logosu basmışlar. Sanırım kampanya katılım ücreti filan da almayacaklar.

Güzelmiş o zaman.

• hsbc kartı acarken hıcbır ucret yok dıye geldıler hatta 1000 tl nakıt avans fln dedıler daha ılk ayda 60 lıra koymuş adiler.(daha ılk ekstre ya ınsafsızlar resmen)

hsbc den almanın yolunu bılen varsa yazabılır mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 275276277278279
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.