Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (303. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
185
Favori
563.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Styric

quote:

Orijinalden alıntı: errorman_cem

quote:

quote:

Benden de 69 lira garanti çekmiş bugün şok oldum ekstremde yansımış
    arayınca iptal edelim dersem önden puan teklif ediyorlar mı?

İade edin yoksa hesabı kapattırırım dedim. Şubeye giderek hesabınızı kapattıra bilirsiniz dedi.. Garanti bankası.

Bugun son gündü yatırdım bi kaç ay sonra sanırım diğeri 6ay sonra kesilecek diye sonra aramayı düşünüyorum. hiç bonus teklif ettiler mi?finans gibi direk 50 verse iyi olur.

Yoo direk yersen bu yemezsen kapattır dediler.

Hoca feyk atmışlar sanırsam ben geçen sefer iptal işlemi telefonla olur diye şubeden yollamışlardı.biz kredi kartı iptalıne bakmıyoruz diye
    hatta kadın açık açık çalındı falan de kır at dedi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benden de 69 lira garanti çekmiş bugün şok oldum ekstremde yansımış
    arayınca iptal edelim dersem önden puan teklif ediyorlar mı?

İade edin yoksa hesabı kapattırırım dedim. Şubeye giderek hesabınızı kapattıra bilirsiniz dedi.. Garanti bankası.

Bugun son gündü yatırdım bi kaç ay sonra sanırım diğeri 6ay sonra kesilecek diye sonra aramayı düşünüyorum. hiç bonus teklif ettiler mi?finans gibi direk 50 verse iyi olur.

Yoo direk yersen bu yemezsen kapattır dediler.

Hoca feyk atmışlar sanırsam ben geçen sefer iptal işlemi telefonla olur diye şubeden yollamışlardı.biz kredi kartı iptalıne bakmıyoruz diye
    hatta kadın açık açık çalındı falan de kır at dedi

Kart değil hesabı kapatma ile ilgili. İade etmezseniz garanti bankası ile tüm ilişkimi keseceğim dedim. Tamam şubeye gidip ilişkinizi kesebilirsiniz dedi.

• Styric kullanıcısına yanıt
    Hım anladım bende hesapalrımı hepsini kapattım Kredi kartını dediğin gibi benimde kapatmadılar bende dememiştim bi ara arayıp ağızlarını arayıp puan falan isteyecem vermeslerse suratlarına kapatarım iptal etmem 3-4ay sonra ederim hazır 6 aylık parayı yatırdım zaten
  • 1) Kapatılmış olan HSBC, AKBANK (axess) , Yapı kredi World ve Ziraat Bankası (Maximum) kredi kartlarının eski ekstrelerini geçmişe dönük mail ile alabiliyor muyuz?

2) Mail olarak almak isteyince bizden sayfa başı vs bir ücret alıyorlar mı?

3) İlla ki müşteri hizmetleri ile mi görüşmemiz lazım yoksa mail atarak da geçmiş ektrelere ulaşabilir miyiz?

4) Bu bankalar kapatılmış kartların geçmişe dönük kart iadelerinde KARŞI DAVA açıyor mu acaba?

Sıra numarasıyla yanıtlarsanız çok sevinirim arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syruse -- 20 Haziran 2014; 17:28:20 >
  • crackerss1982 C kullanıcısına yanıt
    Hocam, bankanın Kazandığına dair değil, "dava açtığına" dair ilk tebligat eline geçmiş miydi? Yoksa sadece Mahkemeden gelen THH kararının iptali kararını mı tebliğ ettiler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: plumbium1

Hocam, bankanın Kazandığına dair değil, "dava açtığına" dair ilk tebligat eline geçmiş miydi? Yoksa sadece Mahkemeden gelen THH kararının iptali kararını mı tebliğ ettiler?

Tebligat elime gecti kazandıgıma dair

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TEB kredi kartım var ve ekstreler PDF olarak emaile geliyo ama bi türlü kart aidatını göremiyorum ekstrelerde- ama kesin geçiriyolardır- nerden anlıcam aidat alıp almadıklarını ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eL_TuRCo

TEB kredi kartım var ve ekstreler PDF olarak emaile geliyo ama bi türlü kart aidatını göremiyorum ekstrelerde- ama kesin geçiriyolardır- nerden anlıcam aidat alıp almadıklarını ?

TEB Bonus Asıl Kart Hizmet Bedeli 9 TL

TEB Bonus Card Ücreti 69 TL

olarak ekstrede yazar. anlaşılmayacak bir durum yok.
  • Garanti az önce hesap işletim ücreti olarak 58 tl çekti hesabımdan öğrenci belgemle gitsem geri alabilir miyim ve ya başka bir yolu var mı ?
  • benim ziraat bankasında hesabım var ve kredi aldım.Hesap açtırırken sorduğumda bana kredi alırsanız hesap işletim ücreti almaz dediler ama 3 aylık mı ne 32 lira falan kestiler.Ne yapabilirim?
  • kapattığım ing bonus kartımız kart aidatını geri alabilirmiyim arkadaşlar.pek anlamam bu tarz işlerden.kredi kartı kullanmayada karşıyım zaten
  • Arkadaşlar iş bankası bu ay ki ekstreme 20 lira üyelik aidatı yansıtmış ve dünde hesabımdan 45 lira hesap işletim ücreti adı altında para kesmiş.Müşteri hizmetlerini aradım ve üyelik aidatı olan 20 lirayı iade ettiler

Ama hesap işletim ücreti olarak kesilen 45 lirayı biz iade edemiyoruz dediler.Onun için şubeye gidip görüşmeniz gerekli falan dediler.Şube de başka bir ilde zaten gidemem.
    Tüketici hakem heyetine başvursam sonuç alır mıyım acaba ? Sayfaları okudum biraz da bazen olumsuz sonuçlar olduğunu da gördüm.Bunlar işi ağırdan alıyorlar heralde 3-5 ay bekleyeme değer mi acaba bilemedim
  • Arkadaşlar en hızlı ve pratik çözüm sizden haksız aldıkları ücret için direk icraya verin. 7 gün içerisinde size yasal olarak dönmek zorundalar. Yoksa seve seve parayı hesabınıza yatıracaklar.
    Ben tüketici heyetinden de 3 kere aldım. Ama 3-4 ay sürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WrathChild

Garanti az önce hesap işletim ücreti olarak 58 tl çekti hesabımdan öğrenci belgemle gitsem geri alabilir miyim ve ya başka bir yolu var mı ?

öğrenciysen ve 25 yaş altındaysan hesap işletim ücretinden muaf olabileceğin garanti harçlık hesap açtırabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wiru5

Arkadaşlar iş bankası bu ay ki ekstreme 20 lira üyelik aidatı yansıtmış ve dünde hesabımdan 45 lira hesap işletim ücreti adı altında para kesmiş.Müşteri hizmetlerini aradım ve üyelik aidatı olan 20 lirayı iade ettiler

Ama hesap işletim ücreti olarak kesilen 45 lirayı biz iade edemiyoruz dediler.Onun için şubeye gidip görüşmeniz gerekli falan dediler.Şube de başka bir ilde zaten gidemem.
    Tüketici hakem heyetine başvursam sonuç alır mıyım acaba ? Sayfaları okudum biraz da bazen olumsuz sonuçlar olduğunu da gördüm.Bunlar işi ağırdan alıyorlar heralde 3-5 ay bekleyeme değer mi acaba bilemedim

öğrenciysen herhangi bir işbankası şubesine gidip öğrenci belgeni ilgili şubeye faxlatıp geri alabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Monarch@

quote:

Orijinalden alıntı: wiru5

Arkadaşlar iş bankası bu ay ki ekstreme 20 lira üyelik aidatı yansıtmış ve dünde hesabımdan 45 lira hesap işletim ücreti adı altında para kesmiş.Müşteri hizmetlerini aradım ve üyelik aidatı olan 20 lirayı iade ettiler

öğrenciysen herhangi bir işbankası şubesine gidip öğrenci belgeni ilgili şubeye faxlatıp geri alabilirsin.

Öğrencilik bittimaalesef

• Benim kredi kartıma haziranın sonunda 40tl üyelik aidatı yansıtmışlardı,şimdi baktım hesap özetinde gözükmüyor,bu ücret benden alınmışmıdır
  • Garanti benden de alıyordu bunu üstelik gs bonus olduğu içinde 120 falan yapıyordu yıllık. Kız arkadaşımda yıllardır iş bankasına ödüyor hesap işletim ücreti,nerden baksan 10 sene 500tl falan heralde.
    Geri almak için başvurdum ama artislik yapıp karşı dava açacaklarını falan söylediler,aylar süreceği için de uğraşamadım.

Neyse diyeceğim bırakın bunları enpara'ya geçin rahat edin,ne hesap işletim ücreti ne birşey istediğiniz atm'den de istediğiniz kadar para çekebiliyorsunuz. Farklı atm ücreti 1-2 tl falan.
    Üstelik internette de kullanılıyor baya da kampanya yapıyorlar,kız arkadaşımın iş bankası bankamatik kartı interneti olmamasına rağmen yıllık 50 alıyor. Şimdi onun içinde enpara'ya başvurdum.
    Reklam gibi oldu ama tiksiniyorum şu bankalardan bildiğiniz soygun yapıyorlar 50-60 tl neyin gideriymişde her yıl alıyorsun üstelik kaç milyon insandan bunu aldıklarını da bir düşünün yani.

• Merhaba Arkadaşlar,

Gördüğüm kadarıyla forumda bazı kişilerden bankalar tarafından alınan hesap işletim ücreti, kredi kartı yıllık aidat ücreti ve çekilen tüketici kredilerinden dolayı alınan masraflar mevcut.

İçtihatları ve son gelişmeleri takip eden avukat olarak ikili bir ayrıma gitmekte fayda var. Kredi kartlarından alınan yıllık aidat ücretlerinin geriye dönük 10 yıl alınabilirken, banka kartlarına yani vadesiz hesaplara yansıtılan hesap işletim ücretlerini almak şu an için mümkün değil. Hakem heyetleri her iki durumda da (aidat ücreti ve hesap işletim ücretleri) tüketici lehine karar versede, bankaların açmış olduğu karşı dava sadece hesap işletim ücretleri konusunda banka lehine sonuçlanmaktadır. Kısacası vadesiz hesaplardan çekilen hesap işletim ücretlerini hakem heyeti lehimize karar vermiş olsada ileride bankanın açacağı dava sonucunda almak mümkün değil iken, kredi kartı yıllık aidat ücretlerini banka karşı dava açsa bile almak mümkün.

Diğer bir konu ise, çekilen kredi sebebiyle bazı bankaların dosya masrafı adı altında ücret aldıkları.

Avukat olarak, bankaların bu tarz kalemler altında masraflar almasının yasal bir dayanağı olmadığını ve güncel içtihatlarda bankanın davaları kaybettiğini hatırlatmak isterim size. Yaklaşık olarak, elimde 3000'e yakın kredilerle alakalı dosya mevcut ve yarısından çoğu olumlu sonuçlandı, diğerleri de sonuçlanma aşamasında. Bu yüzden bankaların haksız olarak tüketicilerden aldığı masrafları geri almak mümkün iken, paranızı boş yere bankalara bırakmamanızı öneririm. Dosya masrafı gibi, krediyi yapılandırma bedelleri de geri alınabilmektedir. Uygulamadaki tek sorun bu masrafların alındığına dair makbuzların bankalardan verilmesi istenildiğinde, bankaların uzun bir süre makbuzları vermekten kaçınmasıdır. Hakem heyetine başvuruda makbuzun olması yargılamanın hızlanması açısından önemli. Bu yüzden makbuzun bir suretini saklamanızda yarar var.

Bankalara paranızı kaptırmamanız dileğimle.

• Evet vadesiz hesaplardan alinan hesap isletim ucretleri geri alinamiyor. Ben de gecen yaz bu durum icin hakem heyetine basvurmaya gittigimde, oradaki gorevli yargitayin karari geregi hesap isletim ucretleri artik iade edilmiyor dedi, hatta basvurumu bile kabul etmemisti.

• 
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.