Şimdi Ara

KREDİ KARTI VE ELEKTRONİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, şimdiki konum kredi kartlarının yakın dönemde elektronik ürünler üzerindeki en uzun taksit oranı artık 6 taksit olacak 12 taksit alışlar artık hayel bu insanları nasıl etkiler.

• Gündemden uzağım bı süredir, böyle bir yasa mı gelecek?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, malasef.
  • Hadi ya
  • Gelsin gelsin. Az bile. Kredi kartı tamamen yasaklanmalı ki millet borçtan kurtulsun. Şu anda bankaların en büyük karlarından biri bu kartlardan geliyor. Türk halkı 10 sene önceye göre 10 kat borçlu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Gelsin gelsin. Az bile. Kredi kartı tamamen yasaklanmalı ki millet borçtan kurtulsun. Şu anda bankaların en büyük karlarından biri bu kartlardan geliyor. Türk halkı 10 sene önceye göre 10 kat borçlu.

@ozturert,
    Aynı düşüncedeyim. Öylesine bu kart kullanımı amacından saptırıldıki, bir gazete 2 ekmek için bile kart çektiren var. Adamın ücreti 2000 TL cebinde belki 5, belkide 10 bankanın k. kartıyla dolaşıyor.Kasada 15 dk yakın adamın limiti dolduğundan 6-7 kart değiştirdiğine şahit olup beklediğimi bilirim.İmkanları benden daha aşağıda bildiğim kişilerin elinde 1500-2500 TL' lik cep telefonları 3-4 ayda yeni model çıktıkça, değişiyor.Nereden nasıl geliyor bu değirmenin suyu aslında bellide belirsiz.
    Aslında hükümetinde onlara oy verenlerde dahil vatandaşı pardon ağzım alışmış halkı (!) düşündüğü filan yok. Bu hükümetin derdi bankalara laf geçiremiyor,Bankalar iktidarı göbekten bağlamış.Kartlara gerçek limiti getirtemiyorlar. O halde yapacakları tek şey taksit adetlerine sınırlama getirip vatandaşın, pardon halkın alım gücünü iyice zayıflatmak, böylece ilerde olması muhtemel büyük bir borcun altına hazineyi sokmamak, Adamın evini tarlasını,arabasını traktörünü haczettin sonra ne olacak,Banka alacakları doğru hazinenin sırtına. Bunun anlamıda kredi kartını gerektiği kullanan yada karta ihtiyaç duymayan gerçek vatandaşların sırtına benzine-mazota-D.G. elektriğe geçire geçire çıkartmak demek
    Ama bu sebzeler (!) uzaydan 12 sene önce geldiklerinde, Türkiye' de senetle alışverişinde olduğunu,hatta bankaların o taksitlerin sınırlarını mutlaka bir yolla aşacaklarını akıl edemiyorlar. Belki ediyorla, nasıl olsa bankalar, bu ek taksit imkanının karşılığını 62 çeşit aldıkları ek ücretlere birinide ekler çıkartırlar bizim halktan şeklinde de düşünüyor olabilirler.
    Bende de, bana adeta zorla verilen emekli maaşımı aldığım bankanın kredi kartını adeta senet gibi kullanıyorum.Hiç bir dönem bırak limiti bunun yarısını bile kullanmadım.Taksitlerde asgari tutar ödemeside yapmadım Kazara yapsam başıma gelecekleri iyi biliyorum. Neyse o ayın taksit tutarınının tamamını öderim. Bu nedenlede ben banka için en KÖTÜ müşteriyim. Aslında zaten olması gerekende bu.Gelirin kadar harcarsın. Ama Halkımız, uyanık bankalarla müşterek müteselsil (!) sağ olsun bu işinde b...nu çıkardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 27 Kasım 2013; 18:33:50 >

• bence de güzel bir karar.
    fakat bu seferde bankalar taksit bizden diye kendileri komisyon ekleyip taksitlendirme yapacaklardır. umarım bunu da yasaklarlar.
  • Bankaya borçlu olmak zaten kötü, ek olarak bankaların % 90'ı yabancıya satıldı, yani sen aslında yabancıya borçlusun! Kredi kartı ciddi bir bela.

• 5 bin tl lik objektifi de taksitle almamıs oluruz zaten ticaretini yapıyorsanız nakit vardır
  • elektronik beyaz esyada 12 olacakmış.şimdi yeni moda 16 18 ay taksitler amaç onların önune geçmek.
    bence geç bile kaldılar bugun benim üniversite öğrencilerin elinde en ucuz telefon 1500 lira 5 s bile alan var soruyorum taksit diyorlar. whatsup haricinde kullandıkalrı program yok neredeyse ama bilmem kaç çekirdekliler ellerde.
    cari açık bu hale gelmeden bu önlemi alacaklardı geç kaldılar
  • Mobilya ve beyaz eşya 12, elektronik 6 taksit olabilecek miş diye biliyorum. Bence de yerinde bir karar.

• Ayranı yok içmeye, tahtırevanla gider alışverişe; kullanmıyor muyum? Kullanıyorum... Her şekilde önüne geçilmesini istiyorum ben de. 1 yıl önce aldığım, belki de artık bir hiç olan malın derdi hala peşimdeyse yemişim öyle avantajı. Buna da bir ehliyet çıkarılmalı, kullanmayı bilmeyen kullanmasın diye. Taksit her eve bela.
  • Ben sizler kadar iyimser değilim.Yasaklar, bu ülkede "Belediye yasakları" gibidir. Birde konulan yasaklamaları tümüyle desteklemekle birlikte ortada bir ihtiyaç varsa ve insanları lüks tüketime öyle yada böyle alıştırmışsanız, yasaklar mutlaka bir şekilde delinecektir.Aslında bu hükümetin yaptığı enderde olsa tüm iyi işler temelde halka şirin görünmek için yapılan göstermelik işlerdir.Hiç merak etmeyin zaman içinde bununda altından sermaye gruplarına sağlanan ek avantajlar çıkacaktır. Örneğin zaten benim bankam max. 9 taksit yapılan anlaşmalı işyerlerinden alışveriş yaparsanız +3 taksit avantajı veriyor yada 3 ay taksit ertelemeli imkan sağlıyordu. BDDK başkanı bu tip uygulamalarında kaldırıldığını söylüyor akşamki resepsiyonda ama bankalar bu imkanları komisyonlu-ücretli yada bir başka yolla bu imkanları müşterilerine sağlarlarsa, kim ne diyebilir. Alan memnun, veren memnun. Aynı resepsiyonda, Sn.Başbakan kamu bankalarının aşırı kârdan sakınmalarının gerektiğini söylerken o bankanın iktidara geldiklerinde 36 milyar zararda olduğunu belirtiyor. Aynı bankanın 2013' ün ilk 9 aylık bilanço net karı 2.6 milyar olmuş, banka genel müdürünün 12. Kasımdaki açıklamasına göre Bu hükümet aslında bankalar aleyhine bir karar alamaz. Örneğin şunu diyebiliyorlar mı? Kredi kartlarında aidat ve/veya her ne nam altında olursa olsun ücret alınmayacaktırrrrrr. Demezler, diyemezler, ne getiriyor? Mevcut aidatlı kredi kartlarını aynen bırakırken yeni aidatsız kredi kartı getiriyor ama aslında kredi kartında olması gereken tüm özellikleri kırpılmış olarak. Satır aralarını iyi okumak lazım. Hepsi bir tarafa Bankaların munzam karşılık (reserve requirement) olarak Merkez Bankasında tuttuğu paraların amaç dışı kullanımına her an ihtiyaç duyulan bir çarpık düzende, bankaların aleyhine bir tasarruf beklemek, Genelevde bakire kız aramaya benzer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 28 Kasım 2013; 9:40:43 >

• Aynen katılıyorum bipekkan kısaca çok güzel özetlemişsin.
  • Kredi kartındaki parayı "senin" sanıp, gelir-gider dengesi yapmadan, habire harcama yapıyorsan, "o yediğin hurmalar... olursun"...
    Senin gibi dangalaklar yüzünden de K.kartı kullanımını kendi avantajına çevirmiş akıllı kişiler de bu imkandan faydalanamaz.
    "Bankaların nefret ettiği k kartı müşterisi tipinde" kullanmayı öğrensen, bankalar kendiliğinden kaldırırlar bunu zaten... İşlerine gelmez.

Her neyse 16 olmayacakmış da 12 olacakmış... Şöyle değil de böyle... Sen kimden yanasın "Eyyyyyy hükümet" bu K.Kartı kullanımını bu millet bilmiyorsa
    komple kaldıracaksın lafı bitecek! 16 yı 12'ye indirince ne değişecek? Ya da 6 ya?... O kartı elinden almadığın sürece milyon tane takla atar gene de o parayı
    harcattırır sana bankalar... Tabi işi bilmiyorsan... Ne oldu halkın yararına mı oldu şimdi bu? Nasıl bir yarar hele onu bi açıklayın önce!

Her zamanki taktik, "çal 1 damla balı ağzına, beklesin dursun arkası gelecek diye"...

• quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

Kredi kartındaki parayı "senin" sanıp, gelir-gider dengesi yapmadan, habire harcama yapıyorsan, "o yediğin hurmalar... olursun"...
    Senin gibi dangalaklar yüzünden de K.kartı kullanımını kendi avantajına çevirmiş akıllı kişiler de bu imkandan faydalanamaz.
    "Bankaların nefret ettiği k kartı müşterisi tipinde" kullanmayı öğrensen, bankalar kendiliğinden kaldırırlar bunu zaten... İşlerine gelmez.

Her neyse 16 olmayacakmış da 12 olacakmış... Şöyle değil de böyle... Sen kimden yanasın "Eyyyyyy hükümet" bu K.Kartı kullanımını bu millet bilmiyorsa
    komple kaldıracaksın lafı bitecek! 16 yı 12'ye indirince ne değişecek? Ya da 6 ya?... O kartı elinden almadığın sürece milyon tane takla atar gene de o parayı
    harcattırır sana bankalar... Tabi işi bilmiyorsan... Ne oldu halkın yararına mı oldu şimdi bu? Nasıl bir yarar hele onu bi açıklayın önce!

Her zamanki taktik, "çal 1 damla balı ağzına, beklesin dursun arkası gelecek diye"...

@BLoWeR
    Çok haklısın. Birde işin fecaat tarafıda var. Başta Otomotiv sektörü gibi kuruluşların kredi anlaşması yaptığı bankalar var. Bu bankalar 60 ay vade ve düşük peşinatlarla ve bir miktar reel faizlere göre düşük kredilerle araç satabiliyorlardı.Şimdi getirdikleri asgari peşinat ve 48 ay vade ile benim tahminime göre %20-25 aralığında araç piyasasını daraltacaklar. Bu tip büyük sanayiler bankalar olmadan tekerleği döndüremezler. Bu tip satışları göz önüne aldığımızda bu serbest piyasa ekonomisi prensiplerine de aykırı. Sonuçta Banka-Müşteri ve Üretici(Bayi) arasında kalan ticari bir konu. Buna sınırlama getirmek aslında hükümetin bindiği dalıda kesmesi demek sonuçta KDV ve özellikle o acımasız mantıksız adeta deli dumrul vergisi ÖTV vb. gelirlerinde düşmesi demek.Diğer bir taraftan küçük esnafın Bakkal-çakkal değil, beline indirilmiş adeta balta.Biraz evvel el senedi ile taksit ödediğim mahallemizin mefruşatçısı dert yandı. "Satışımın çoğu 10-12 aylık kredi kartıylaydı şimdi bunu 3 aya düşürmüşler. Kredi kartının bir güvencesi vardı."Şimdi size yaptığımız gibi her önüne gelene senede döneceğiz ama ya ödemezse, işin yoksa icrada uğraş. Bu hükümet resmen küçük esnafı dolandırıcılara teslim etti" diye dert yandı. Bu da işin bir başka tarafı.
    Walla çok kişi bu kararları alkışlıyor ama bence yine tekrarlayacağım satır aralarını olabildiğince tarafsız bakarak okumak, görebilmek lazım. Bu iş F.G. için dersaneleri silmeye benzemez. Tüketici değil ama bu ülkede sanayici ve küçük esnaf buna dersanecilerde dahil, adamı siyaseten bitirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 28 Kasım 2013; 13:57:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.