Arkadaşlar merhabalar. İnternetten yaklaşık 6 senedir alışveriş yaparım daha önce başıma gelmeyen bi olay geldi. Aynı gün dört farklı işlem yaptım ve yaptığım tüm işlemler hesabıma iki kez yansıtılmış. Örneğin google checkout , paypal , clickandbuy gibi ödeme araçlarını kullanarak yaptım işlemleri tutarları iki kez yansıtılmış hesabıma. Sordum iki kez aynı tutarlarda ödeme yapılmış görünüyor itaraz dilekçesini şuraya fakslıycaksınız dediler. Her zaman kullandığım yerler üyelik filan alıyorum hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. Hemde hepsi aynı gün diğer işlemlerde bi problem yok. Daha önce başına gelen varmı veya neden olabileceğine dair bi fikri olan ?
Bizim önümüze genelde geliyor bu sorun sistemsel siz bilgilerinizi girip alışveriş yapmak istediğinizde sistemsel olarak aynı tutarı iki kez çekiyor söylenildiği gibi itiraz dilekçesi faksladıysanız fazla çekilenlerin iadesi yapılır merak etmeyin
Bu arada siz bu işlemleri denerken ilgili sayfa hata verdi mi hiç ?
Buna benzer oaly ben ucak bileti alirken ortaya cikmisti. Ilk basta denedim ve hata vermisti sayfa , ödeme yapilmamistir diye düsündüm hatta aldigim sirket pegasus müsteri hizmetlerini aradim alamamisiniz dedi. Neyse sonra tekrar kredi kartiyla ödeme yaptim . Ve gelen ekstrede iki ödeme oldugunu görünce pegasusu arayip fazla parami geri ödemislerdi. Sayfada hata olunca bu tür aksilikler cikabiliyor.
Evet sistem o anda işlemi gerçekleştiremediğini söylüyor size yani alışverişiniz tamamlanmamış oluyor ve söz konusu site kendi kayıtlarında işlemi onaylanmamış görüyor ama bankaya yansıyor çekim bu yüzden bir kere mal veya hizmet alıyorsunuz ama tutarı iki defa çekmiş oluyor...
Cevaplar için teşekkürler. İşlemleri yaptığım anda hiç bir problem yoktu sayfalarda. Zaten şu an aldığım üyelikleri sorunsuz kullanıyorum. Ama kontrol ediyorum aldığım sitelerden hep tek ödeme görünüyor. Fakat banka böyle birşey yaptı. Yarın formu göndericem umarım geri ödeme yaparlar.
çekilmediği halde provizyona düşmüş olabilir bence bekleyin 10 gün sonra ekstrenize işlemişse faks çekersiniz
İlginiz için teşekkürler bugün banka tarafından iadesi yapıldı fazla çekilen ücretlerin