Şimdi Ara

Kredi kartlarında yeni dönem: Bazı şifreler yasaklandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi ama neden, varsayımları azaltmak çokta iyi değil. Akılda kalsın diye elde ne kaldıysa onu koyacak millet, böyle olunca kartı çalanda az çok adamı tanıyorsa işi kolaylaşacak.

Zaten 3 hak verilmiyor mu? Olası şifreler ile +2 3 hak daha verilmiş gibi oldu, onları denemelerine gerek kalmayacak.

Birde şu bankaların şifre olayına el atsalar ne güzel olur. her bankanın kendi şartı var, adamı deli ederler.

• Premium Şifre olacak onlar :)

• o da iyi fikir devlete ek gelir olur:))

• Neden sadece 4 basamak, en büyük açık bu bence. İsteyen 5 ,6 haneli şifreler kullanabilmeli.

• Neyse ki 1234 yasaklanmamış. Korktum bir an Kredi kartlarında yeni dönem: Bazı şifreler yasaklandı 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faruk F kullanıcısına yanıt
    O zaten yasak, onu en baştan engelliyorlar. :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kart şifresiyle sorun yaşamıyoruz zaten. Sorun mobil uygulamaların 3-6 ay şifre değiştirme dayatması. Son 3 şifre olamaz diyor. Bankacılıkla ilgili 10 tane uygulama var ve kimi 3 ay kimi 6 ay diyor. Haliyle çok karışık. Face ID ya da parmak izi ile kullanıyorum ve süresi dolunca yeni şifre alıyorum genelde. Çok zor bir şey halini aldı. Şifrelerini telefonun not defterine yazan tonla arkadaşım var. Bir yerde güvenlik derken diğer yandan insanları daha da güvensiz yollara sürüklüyorlar.

• Stoa kullanıcısına yanıt
    Kredi kartlarında yeni dönem: Bazı şifreler yasaklandı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar çok kombinasyonu yasaklamışlar ki geri kalanları zorlamak daha kolay olacak gibi

• Kredi kartlarında yeni dönem: Bazı şifreler yasaklandı Kredi kartlarında yeni dönem: Bazı şifreler yasaklandı Kredi kartlarında yeni dönem: Bazı şifreler yasaklandı 

Kredi kartlarında yeni dönem: Bazı şifreler yasaklandı Kredi kartlarında yeni dönem: Bazı şifreler yasaklandı Kredi kartlarında yeni dönem: Bazı şifreler yasaklandı 

• Yasakladıkları şifrelerin entropy değerleri.

1938 - 7.23 bit

1903 - 7.23 bit

1905 - 7.23 bit

1907 - 7.23 bit

1915 - 7.23 bit

1919 - 7.23 bit

1923 - 7.23 bit

1961 - 7.23 bit

0101 - 7.64 bit

3434 - 7.64 bit

3535 - 7.64 bit

5757 - 7.64 bit

6161 - 7.64 bit

1071 - 9.33 bit

1881 - 11.07 bit

1453 - 11.32 bit

Bunu öylesine yazdım, yoksa kimse kart şifresini bruteforce yapacak ekipmana veya bilgiye sahip değildir. Live ATM'de böyle bir şey mümkün değil. En kolay şey sosyal mühendislik, o yüzden böyle şifreleri yasaklamaları çok da kötü olmamış, mantıklı.

Ama matematiksel olarak şimdi havuzda daha az potansiyel şifre var, yani kalan şifrelerin entropy'si de çok az da olsa düşecek. Bu çok önemli değil ama.

Asıl yapmaları gereken şey müşterinin doğum tarihini yasaklamak. Mesela Banka eğer müşterisi karta şifre tanımlarken, doğum tarihini girerse Error vermeli. Aynı şekilde mevcut yıl da yasaklanmalı.

Örnek, dört rakamdan oluşan en fazla entropy'e sahip bir şifre, 7549 - 13.29 bit.

• Benim bir tanıdığım 6 haneli şifre kullanıyordu kredi kartında, bankaya söylerseniz yapıyorlar diye biliyorum. Normalde yasaklamaya karşı olsam da bazı bilindik şifreleri yasaklamaları gerekiyor. Doğum tarihi, 2468, 1234 gibi kombinasyonları.

• Bu haber ülkede azımsanmayacak miktarda Atatürk düşmanlığı olduğunu bir kez daha hatırlattı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alphonsus kullanıcısına yanıt

Hocam daha çok konuda daha çok yazın, konuşalım.

Bilgi içeriği, entropi... güzel konular bunlar...

• hay allah her kartımın şifresi 1453'dü olmadı şimdi. Kredi kartlarında yeni dönem: Bazı şifreler yasaklandı 

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

Evernote kullanıyorum. uygulamanın kendi şifre ve biyometrik kilidi var. ayrıca sekron çalışıyor. 6 bankacılık şifrelerimi kayıtlı tutuyorum. kart bilgilerini, tc, hesap no vs kaydetmiyorum sadece enpara : 1234 gibi kafam rahat.

ben anlamıyorum son 4-5 şifreyi bile kabul etmiyor bankalar.. en büyük saçmalık burada başlıyor. biri şifreyi bilse bile kullanamıyor ki ? illa uygulamaya aktivasyon yapmak / tarayıcıdan ise mobil onay yada kod girmek gerekiyor (olması gerekende bu zaten). yani sürekli değiştir, eskilerden şifre olmaz dayatması saçma; en azından yıllık olsa 1 kere hepsini değiştirir 1 yıl kafa rahat ederdi.

• Yasaklamak yerine 4 basamaklı şifre sisteminin basamak sayısını arttırsınlar, bu arada 2 ya da 3 yıl önce binlerce vatandaşın kredi kartı bilgileri çalınmıştı, saygıdeğer yetkililer bu konuda çalışıyorsunuz değil mi?

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Kredi kartlarında yeni dönem: Bazı şifreler yasaklandı Kredi kartlarında yeni dönem: Bazı şifreler yasaklandı 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yerinde bir uygulama. Güvenlik açısından bazı şifreler çok sakıncalı. Ama bu durumda da akılda kalıcı bir şifre bulmak zorlaşıyor. Yine de iyi ki böyle bir hamle yapıldı tabi.
    sabah
    Kredi kartı şifreleri için yeni düzenleme: ATM'ler uyarı verecek
    https://www.sabah.com.tr/ekonomi/kredi-karti-sifreleri-icin-yeni-duzenleme-atmler-uyari-verecek-7205185

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.