Şimdi Ara

Kredi kartlarından 750 TL savunma sanayi payı alınacak (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
578
Cevap
9
Favori
23.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün babamın internet bankacılığından kredi kartı limitine baktım tam 282.000.-TL. Babam emekli :) dedim ne ara bu limite çıktın bilmiyorum ki banka arttıyor ara ara dedi. Aylık kredi kartı harcaması ortalama 8.000 Tl hemen limitimi düşürdüm 95.000 TL ye, gerçi o bile fazla. Kendisi koyu akp li, espiriyle karışık vatan hainimisin dedim yok sen indir limitimi o para oraya gitmez dedi :)) İşi bilenler limitini düşürür ama emekli kesimin çoğu bilmez 750 Tl ödeyince akılları başına gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 13 Ekim 2024; 21:35:25 >
  • coolman06 C kullanıcısına yanıt

Bugün 100.000 TL hala idare eder bir para gibi geliyor insanlara fakat dnflasyon nedeniyle oaranin gerçek değeri sürekli erdiğinde birkaç yıla kalmaz herkes mecburen 100.000 TL limiti asmak zorunda kalacak.

Burada yine bir cambaza bak yapmışlar.

Bazı aklievveller çıkıp diyor ki 100.000 limiti olan zaten zengindir diye düşünüyor fakat enflasyon nede iyje burjac yola kalmaz kendisine Turkiyedeki 80 milyonda bu verginin doğal odeyicisi olacak onu düşünemiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silistreli kullanıcısına yanıt
    Bugün tam sizi destekleyen haber konusu vardı, oku istersen;

Halef selef arasında Audi kavgası: 'Arabam' nerede... Bakanlar birbirine girdi

odatv
    Halef selef arasında Audi kavgası: 'Arabam' nerede... Bakanlar birbirine girdi
    https://www.odatv.com/guncel/halef-selef-arasinda-audi-kavgasi-arabam-nerede-bakanlar-birbirine-girdi-120067473

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Banka 70.500₺ aylık gelir hesaplamış hocam emekli babanıza. Güzel para.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Ekim 2024; 23:7:28 >
  • selamivural kullanıcısına yanıt

"Barışta ter dökmeyen, savaşta kan döker”

Atatürk

• EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

konuda neler yazdığımı okumadan bana 750 lira vermeye razı diyenler var, saçma sapan bir yerlere kayacak konudaki bazi arkadaşlar yüzünden amaç da birbirimizi yememiz, onu düşünen yok şimdi burada yazayımda sonradan yok şöyle savundun yok böyle yapmaya hazırım dedin diye kimse kimseyi suçlamasın! ben 750 tl verme taraftarı değilim bunu bilesiniz konuyu başka yerlere çekmeyin... yazdıklarımı da iyi okuyun ne yazdığımı çözemiyorsanız bir bilene bir yakınınıza sorun(forumdaki bazı vatandaşlara yazıyorum sözüm size değil bu arada)

• alpalp84 kullanıcısına yanıt

onu seçimden önce söylerler genelde, demek ki ağızlarına yapışmış seçimde zannediyorlar hala kendilerini...

• Limitleri düşürme çabaları. Bunun yerine 100 üstü limiti olanları odemediklerinde bankalardan mahkeme hakkını kaldirsinlar banka sorumlu olsun verdiği limiten bankayı zorunlu tutup yasal icra ws hakları kalmasın banka güvenliğine versin. Bak nasıl oluyor işlemler

• onatba O kullanıcısına yanıt

bilmediğim için soruyorum. kişilerin kredi kart limitleri yüksek olunca ne oluyor? ülkeye ne gibi zararı var ekonomik olarak ? benim bi kartın 180k diğeri 400k ama toplasan aylık 5 kartta harcama limitim 20-25 arası değişiyor. zaten %70'i mutfak giderleri.

Hani olay harcama yapmayı azaltmak ise ben sanmıyorum millet ayda 100K üstü harcama yapsın. bunu yapanda zaten ayda milyon kazananlar yapar.

• master3426 kullanıcısına yanıt
    Namaz kılan kalmaz emin ol

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mitsubashi kullanıcısına yanıt

Güç meselesi, halkın gücü yok. Halkın yanında olan bir resmi kurum da yok.

• McCarty kullanıcısına yanıt
    Hocam işte şu andaki halimiz oluyor.

MB nin basmadığı parayı karşılıksız millete harcatıp borçluluk oranlarını ve riskleri arttırıyorsunuz. Kredi kartı adı üstünde kredi kullanmak demek. Kredilerin geri ödenmemesi demek faizlerin yükselmesi ve finansal kriz demek.

Kredi kartı harcamaları, bireysel/ticari kredilerden farklı olarak tamamen denetimsiz krediler. Kredi kartıyla dondurma aldığınızda, kredi çekip dondurma almış oluyorsunuz. Geri ödemediğiniz taktirde, yediğiniz dondurma tüm finansal sisteme yük oluyor. Ödemeler dengesini bozuyor. Risk primlerini arttırıyor. Tahsil edilemediği taktirde üstüne birde haciz işkemleri başlatılıyor. Mahkemelik oluyor. Gün sonunda tüm finansal yük devletin sırtına biniyor. Bakanlar oradan buradan kredi bulmak için dolanıp duruyor. Buldukları kredinin faizi gene milletün sırtına biniyor. Faiz sarmalında sürünüp duruyorsunuz.

Sıkıntı sizinki gibi limitin altında harcama yapan gelir gider dengesi bulunan mükellefler değil. Sürekli karttan karta para aktarıp para çevirip harcama yaparak karşılıksız kredi ve borçları patlatan kart mükellefleri. Nakit dengesi bozuk ticaretle uğraşan mükellefler ile alakalı daha çok.

Limiti yüksek kullanıcının keyfine bırakılmış denetimsiz her kart, başlı başına bir finansal risk demek.

İşler iyi giderken, ekonomi tıkırındayken yüksek limitler bir sıkıntı yaratmıyor, ancak geri ödemelerde sıkıntılar başlayınca kartların tüm limiti bu sefer finansal riske dönüşüyor. 100 bin üzerinde limitli 60 milyon kart var deniyor. 1 milyonu batsa ödeyemese, 3 milyar dolar çöp.

Bkz.
    dünya gazetesi
    Vatandaşın kart borcu 1 trilyona yaklaştı
    https://www.dunya.com/kose-yazisi/vatandasin-kart-borcu-1-trilyona-yaklasti/707140

Bkz.2
    www.cumhuriyet.com.tr
    Yasal takibe giren kredi borçlularının sayısı 1 milyonu aştı: Ekonomik kriz etkili oldu
    https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/yasal-takibe-giren-kredi-borclularinin-sayisi-1-milyonu-asti-ekonomik-2255795

Bkz.3https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TR/TCMB+TR/Main+Menu/Istatistikler/Parasal+ve+Finansal+Istatistikler/Banka+ve+Kredi+Karti+Sektorel+Harcama+Istatistikleri/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Ekim 2024; 1:14:16 >

• onatba O kullanıcısına yanıt

bir zamanlar(2003-2013 aralığı) kredi kartı vermek için takla atıyordunuz, şimdi tam tersi. buna dengesizlik denir. o kartları baştan vermeyecektiniz.

• yani bunu kredi kartlarının limitine bağlıyor olmak, bunu kim nasıl düşündü gerçekten çok merak ediyorum. meclis'ten oy çokluğuyla karar al, uygula. (itiraz edenler olacak yani  ) bir sefer mi alırsın, yoksa ihtiyaca göre veya içinde bulunulan durumun aciliyetine göre mi alırsın bilmem. bunu en iyi bilecek olan, meclisin çoğunludur diye düşünüyorum. yani, buna itiraz eden olacaktır ama doğrusu ben etmem. sadece usulü bana biraz ters geldi. bu haber gerçek mi diye de bakmadım doğrusu. yalan haber sanıyorum hala ama konuya bakıyorum tam gaz.  

• selamivural kullanıcısına yanıt
    Annemin sadece emekli maaşı var ve 350k limiti var zengin mi annem aylık harcamamız Max 25k oda gıda çoğunluğu.

• daha güzel önerilerde bulunayım sayın hükümetimize.

çevreyi kirletene yapıştırın cezayı.

yere çekirdek kabuğu atana, çöp atana kes cezayı.

suyu boşa akıtana kes cezayı

ormanı yakana kes cezayı

yaya gecidinde durmayana kes cezayı

yaya gecidinden geçmeyene de kes cezayı okiz.

hem çevremizi temiz tutalım hem insan gibi yaşayalım hep birlikte. madem vatanımıza para lazım buyurun buradan başlayın. bırakın milletin kartını bilmemnesini. olmuyor yakışmıyor.

• konu bizim 750 TL verip vermememiz değil, bugün vermezsek yarın komşularımız gibi oluruz kisvesine de bağlamak tek kelime ile acizliktir.

1-) Zaten ota boka vergi veriyoruz.Bu vergiler bütçeye gidiyor ve bakanlıkların bütçesi dahilinde , bakanlıklara veriliyor.

Savunma bakanlığına yeterli bütçe ayrılmıyor mu? Kasada para bitti, savunma bakanlığına yeterli para aktarılamıyormu?

Hani kriz yoktu,avm'ler doluydu,sokaklar arabadan geçilmiyordu. Bütçe dolup taşıyordu ,TCMB döviz rezervi rekor kırıyordu.

Ne ara kasa boşaldı da kol saatine,drona,kart limitine muhtaç hale geldik?

2-) 100bin limit 750 vermezse vatan haini olurda,sonumuz komşularımız gibi olacaksa,90bin limitliden almayarak mı vatan korunacak?

fakir zengin ayırımını 100bin limitli kredi kartı ile mi yapıyorsunuz?Bak fakirden almıyoruz,zenginden alıyoruz ile mi aklıyorsunuz beceriksizliğinizi?

3-)Türk ordusu şu hali ile vatanı koruyamayacak durumda mı?Bu söylem ile orduyu aşağılamış olmuyorlar mı?

4-) Aldığın vergiyi tekrar almak (2.kez MTV ödenmesi) acizlik değilmidir?Hadi bunu Deprem yaralarını sarmak için yapıldıysa, zamanında 99 depreminin yaralarını sarmak için süreli olarak konulan ÖTV vergisini süresiz yaparak ve kapsamını genişleterek 25 yıldır alıyorsunuz. Bunu deprem için kullanmayıp,bütçeye aktarıp,beceriksizliklerinize yara bandı yapıp,şimdiki depreme ilave MTV almayı acizlik olarak görmüyor musunuz?

5-) Bütçe deliğine tıpa olarak Savunma sanayi kılıfından sonra sırada ne var? Beceriksizliklerin ceremesini halk daha ne kadar çekecek?

Otomatik limit artırım talebini de kaldırmak lazım. Bankalar limitleri otomatik artırıyor maaş hesabı olanların. Maaşa zam geldikçe kredi kartı limitini de artırıyorlar.

• realgs kullanıcısına yanıt

Bu maddeleri elliki düşünebilseydi bu halde olmazdık

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.